X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah to jednak mam cukrzyce bo sie nie mieści w normie 7,8 :(

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie u położnej i powiem szczerze że się lekko zalamalam-zapytala w czym piore rzeczy dla dziecka, a ja ze w bobini - ona powiedziała że to najbardziej uczulajacy płyn i żeby jeszcze raz przeprac w jelpie lub loveli i żeby do płukania nic nie używać AJA MAM WSZYSTKO JUŻ POPRANE I POPRASOWANE.Maz mówi żeby dać spokój a ja sama już nie wiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 16:47

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Negra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    ah to jednak mam cukrzyce bo sie nie mieści w normie 7,8 :(
    Tu masz taką całkiem sensowną stronę o cukrzycy ciążowej: http://www.mp.pl/cukrzyca/cukrzyca/inne/show.html?id=66438
    Wynika z niej, ze na czczo jest do 5,5 mmol, ale i tak najbardziej u Ciebie watpliwy jest ewentualnie ostatni wynik- na czczo i po 1h wg wszystkich naszych norm jest ok :-)

kamenkaa lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja po wizycie u położnej i powiem szczerze że się lekko zalamalam-zapytala w czym piore rzeczy dla dziecka, a ja ze w bobini - ona powiedziała że to najbardziej uczulajacy płyn i żeby jeszcze raz przeprac w jelpie lub loveli i żeby do płukania nic nie używać AJA MAM WSZYSTKO JUŻ POPRANE I POPRASOWANE.Maz mówi żeby dać spokój a ja sama już nie wiem
    to jest tak z johnsonem. Niby jest koszmarnie uczulający, a i tak dużo dzieci na to nie reaguje
    nie prałabym. A jak by coś było porodzie to najpierw zmieniłabym proszek

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • maimama Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie pytanie mam:czy w wyniku morfologii macie podwyższone Rdw? Reszta parametrów jest w miarę, po tardyferonie hemoglobina poprawiła się z 10,4 na 11,9 wiec git,ale te dwa rdw wyszły mi sporo za wysokie. Dobrze ze wizyta w czwartek, bo trochę mnie to zaniepokoilo. ..

• domi05 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    ech ludzie są beznadziejni chodź co do tego ostatniego zgadzam się ja też sprzątam po swoim spie chodz waży 3,5 kg :) między innymi dlatego że przez takie nie posprzątane sytuacje później chorują nasze zwierzaki ;/

co do norm , norma:
    naczo ok
    po godzinie jest do 180 więc spoko :)
    po dwóch nie mam pojęcia nie wiem czy nie 150 ? Domi weź ogarnij :) ?

Ja miałam po godzinie 181,5 więc się załapałam . Jeśli dziewczyny potwierdzą norme po dwóch to spoko nie masz się czym przejmować :)
    tak czy siak po godzinie i naczo masz ok
    Na wynikach miałam normę 140 po godzinie ale gin mi powiedział że to stare normy i teraz po 2h jest 153, także wszystko w normach:
    Na czczo jest norma do 90 (92?)
    Po godzinie do 180
    A po dwóch 153
    Więc mieścisz się w normach :)

EDIT: są jeszcze niestety tacy lekarze, którzy trzymią się starych norm i twedy będziesz musiała pomęczyć się z dietą, bo według starych norm masz po dwóch godzinach przekroczone

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 16:56

tb732n0a0czusv9c.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki, wszystkiego najlepszego w dniu tego naszego święta :)
    Znów mnie przeziębienie dopadło, tzn katar mam okropny ;/ Powiedzcie mi czy ma to jakiś wpływ na wyniki badań, bo muszę jutro a najpóźniej w czwartek jechać zrobić mocz, morfologię, TSH i ALAT przed poniedziałkową wizytą..

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja bym nie prala, skoro masz już gotowe, a do pojawienia się dzidzi jeszcze sporo czasu,wiec te ubranka i tak "przejda" domowym powietrzem.

• Marietta Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:

Justyś nie pierz nic drugi raz, patrz tutaj:
    http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html

Bobini jest grubo nad Lovelą :) a to po analizie składu, więc spokojnie, nie musisz roboty zaczynać od nowa :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja chyba bym olala, co ona mówi :-) W testach proszków po wzgledem składu Bobini wypada o wiele lepiej, niż Jelp lub Lovela (którą de facto sama kupiłam na próbę), więc jeśli skład jest delikatniejszy, to czym się przejmować? Położne sa często starej daty, nie śledzą na bieżąco i nie ogarniają, co się dzieje na świecie i najbardziej polecają wszystko, co reklamowane, a poproszone o podanie argumentów, dlaczego polecają akurat ten produkt, a nie inny, zazwyczaj wzruszają ramionami: "bo tak"...

Tak samo jest z polecaniem np szczepionek: wg 99% z nich najlepsze są 5w1 albo 6w1, a dlaczego? bo są drogie, więc z automatu na pewno najlepsze... Ehhhh...

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    co do sprzatania ok, ale ludzie taki malutki piesek w kagancu ? no spuszczam czasem za blokiem zeby sobie pobiegaly.... psy nie sa agresywne zawsze wyglaskane przez wszystkie dzieci.
    Malva, ja mam shih tzu ;p niech mi ktoś znajdzie kaganiec dla takiego psa ;p

pasia27 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś ja też bym olała i zostawiła tak jak jest ;) Nie jest powiedziane, ze akurat Twojemu dziecku będzie odpowiadał bobini a jelp czy lovella będzie uczulać.
    Ja dzisiaj kupiłam płyn do prania i płukania z dzidziusia, bo zapach jakoś mi najbardziej odpowiadał.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Malva, ja mam shih tzu ;p niech mi ktoś znajdzie kaganiec dla takiego psa ;p

hahah ;D no tak wklesla mordka

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    HEj Mamuski
    Miał ktoś podobny wynik do mojego z Krzywej?
    Powinnam się niepokoić ? z góry dzieki za info

Glukoza na czczo 4,76 mmol/l ---
    Glukoza po 60 min 9,92 mmol/l
    Glukoza po 120 min 7,96 mmol/l

Ja mam takie wyniki i mam w normie zadniej cukrzycy nie mam :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/082aa1d5cc1d.jpg

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki co ja bym bez Was zrobiła.Wiecie jak to jest ktoś zasieje ziarenko niepokoju a później się człowiek zastanawia"zeby na dziecku nie testowac".Ahhh

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszla kolyska,mąż poleciał od razu ja zlozyc,a ja siedze i mysle,czy aby nie zapeszamy że kolyska będzie już stac

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta no tak ale już delikatnie podwyższona czy ja wiem czy różnica minut patrzałam w sumie sama na zegarek weszłam równo po godzinie ... moze kwestia 5min napewno nie wiecej ale sprawdzałam zegarek pod godziną...

domi05 mówisz że wszystko ok ;-) troche mi ulżyło Ale pomimo wszystko jestem na samej granicy ...

katarzyna_d w porównaniu do mych wyników masz idealne...

katarzyna_d lubi tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    Ale jestem wkurwiona jakas kurwa mnie podpierdolila ze puszczam psy bez smyczy ( jeden ma 3 kg a drugi 7 ) i juz na klatce wisi zawiadomienie ze spoldzielni ze psy nalezy wyprowadzac na smyczy w kagancu i sorzatac gowna....

moje dwa potwory...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/363d676e4ecd.jpg

no rzeczywiście dwa potwory, pewnie połykają ludzi w całości :D

katarzyna_d lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/89c59ca16975.jpg

Zaczynam wić gniazdo ;)

Nacia, katarzyna_d, Liley, Carolq, Iwa81, JusWik, pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dcab457b378b.jpg

Syn nie zapomniał <3 <3

Carolq, Iwa81, pasia27, Aniu_leczka lubią tę wiadomość

‹‹ 1382 1383 1384 1385 1386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ