Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja po wizycie u położnej i powiem szczerze że się lekko zalamalam-zapytala w czym piore rzeczy dla dziecka, a ja ze w bobini - ona powiedziała że to najbardziej uczulajacy płyn i żeby jeszcze raz przeprac w jelpie lub loveli i żeby do płukania nic nie używać AJA MAM WSZYSTKO JUŻ POPRANE I POPRASOWANE.Maz mówi żeby dać spokój a ja sama już nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 16:47
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
kamenkaa wrote:ah to jednak mam cukrzyce bo sie nie mieści w normie 7,8
Wynika z niej, ze na czczo jest do 5,5 mmol, ale i tak najbardziej u Ciebie watpliwy jest ewentualnie ostatni wynik- na czczo i po 1h wg wszystkich naszych norm jest okkamenkaa lubi tę wiadomość
-
JustyśM wrote:Ja po wizycie u położnej i powiem szczerze że się lekko zalamalam-zapytala w czym piore rzeczy dla dziecka, a ja ze w bobini - ona powiedziała że to najbardziej uczulajacy płyn i żeby jeszcze raz przeprac w jelpie lub loveli i żeby do płukania nic nie używać AJA MAM WSZYSTKO JUŻ POPRANE I POPRASOWANE.Maz mówi żeby dać spokój a ja sama już nie wiem
nie prałabym. A jak by coś było porodzie to najpierw zmieniłabym proszek -
Dziewczyny takie pytanie mam:czy w wyniku morfologii macie podwyższone Rdw? Reszta parametrów jest w miarę, po tardyferonie hemoglobina poprawiła się z 10,4 na 11,9 wiec git,ale te dwa rdw wyszły mi sporo za wysokie. Dobrze ze wizyta w czwartek, bo trochę mnie to zaniepokoilo. ..
-
Carolq wrote:ech ludzie są beznadziejni chodź co do tego ostatniego zgadzam się ja też sprzątam po swoim spie chodz waży 3,5 kg
między innymi dlatego że przez takie nie posprzątane sytuacje później chorują nasze zwierzaki ;/
co do norm , norma:
naczo ok
po godzinie jest do 180 więc spoko
po dwóch nie mam pojęcia nie wiem czy nie 150 ? Domi weź ogarnij?
Ja miałam po godzinie 181,5 więc się załapałam . Jeśli dziewczyny potwierdzą norme po dwóch to spoko nie masz się czym przejmować
tak czy siak po godzinie i naczo masz ok
Na czczo jest norma do 90 (92?)
Po godzinie do 180
A po dwóch 153
Więc mieścisz się w normach
EDIT: są jeszcze niestety tacy lekarze, którzy trzymią się starych norm i twedy będziesz musiała pomęczyć się z dietą, bo według starych norm masz po dwóch godzinach przekroczoneWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 16:56
kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Hej Kobietki, wszystkiego najlepszego w dniu tego naszego święta
Znów mnie przeziębienie dopadło, tzn katar mam okropny ;/ Powiedzcie mi czy ma to jakiś wpływ na wyniki badań, bo muszę jutro a najpóźniej w czwartek jechać zrobić mocz, morfologię, TSH i ALAT przed poniedziałkową wizytą..kamenkaa lubi tę wiadomość
-
JustyśM wrote:Ja po wizycie u położnej i powiem szczerze że się lekko zalamalam-zapytala w czym piore rzeczy dla dziecka, a ja ze w bobini - ona powiedziała że to najbardziej uczulajacy płyn i żeby jeszcze raz przeprac w jelpie lub loveli i żeby do płukania nic nie używać AJA MAM WSZYSTKO JUŻ POPRANE I POPRASOWANE.Maz mówi żeby dać spokój a ja sama już nie wiem
-
Justyś nie pierz nic drugi raz, patrz tutaj:
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza-proszki-i-pyny-do-prania.html
Bobini jest grubo nad Loveląa to po analizie składu, więc spokojnie, nie musisz roboty zaczynać od nowa
-
W testach proszków po wzgledem składu Bobini wypada o wiele lepiej, niż Jelp lub Lovela (którą de facto sama kupiłam na próbę), więc jeśli skład jest delikatniejszy, to czym się przejmować? Położne sa często starej daty, nie śledzą na bieżąco i nie ogarniają, co się dzieje na świecie i najbardziej polecają wszystko, co reklamowane, a poproszone o podanie argumentów, dlaczego polecają akurat ten produkt, a nie inny, zazwyczaj wzruszają ramionami: "bo tak"...
Tak samo jest z polecaniem np szczepionek: wg 99% z nich najlepsze są 5w1 albo 6w1, a dlaczego? bo są drogie, więc z automatu na pewno najlepsze... Ehhhh... -
malvva wrote:co do sprzatania ok, ale ludzie taki malutki piesek w kagancu ? no spuszczam czasem za blokiem zeby sobie pobiegaly.... psy nie sa agresywne zawsze wyglaskane przez wszystkie dzieci.
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Justyś ja też bym olała i zostawiła tak jak jest
Nie jest powiedziane, ze akurat Twojemu dziecku będzie odpowiadał bobini a jelp czy lovella będzie uczulać.
Ja dzisiaj kupiłam płyn do prania i płukania z dzidziusia, bo zapach jakoś mi najbardziej odpowiadał. -
nick nieaktualnykamenkaa wrote:HEj Mamuski
Miał ktoś podobny wynik do mojego z Krzywej?
Powinnam się niepokoić ? z góry dzieki za info
Glukoza na czczo 4,76 mmol/l ---
Glukoza po 60 min 9,92 mmol/l
Glukoza po 120 min 7,96 mmol/l
Ja mam takie wyniki i mam w normie zadniej cukrzycy nie mam
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/082aa1d5cc1d.jpgkamenkaa lubi tę wiadomość
-
Marietta no tak ale już delikatnie podwyższona czy ja wiem czy różnica minut patrzałam w sumie sama na zegarek weszłam równo po godzinie ... moze kwestia 5min napewno nie wiecej ale sprawdzałam zegarek pod godziną...
domi05 mówisz że wszystko oktroche mi ulżyło Ale pomimo wszystko jestem na samej granicy ...
katarzyna_d w porównaniu do mych wyników masz idealne...katarzyna_d lubi tę wiadomość
-
malvva wrote:Ale jestem wkurwiona jakas kurwa mnie podpierdolila ze puszczam psy bez smyczy ( jeden ma 3 kg a drugi 7 ) i juz na klatce wisi zawiadomienie ze spoldzielni ze psy nalezy wyprowadzac na smyczy w kagancu i sorzatac gowna....
moje dwa potwory...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/363d676e4ecd.jpg
no rzeczywiście dwa potwory, pewnie połykają ludzi w całościkatarzyna_d lubi tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/89c59ca16975.jpg
Zaczynam wić gniazdoNacia, katarzyna_d, Liley, Carolq, Iwa81, JusWik, pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny