X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Na wynikach miałam normę 140 po godzinie ale gin mi powiedział że to stare normy i teraz po 2h jest 153, także wszystko w normach:
    Na czczo jest norma do 90 (92?)
    Po godzinie do 180
    A po dwóch 153
    Więc mieścisz się w normach :)

EDIT: są jeszcze niestety tacy lekarze, którzy trzymią się starych norm i twedy będziesz musiała pomęczyć się z dietą, bo według starych norm masz po dwóch godzinach przekroczone

Zgadzam się z Domi, że wiele zależy od tego na jakiego lekarza trafisz. Ja mam nawiedzonego gina (tego na NFZ), i mimo ze wszystkie wyniki miałam w normie i tak dostałam skierowanie do szpitala na określenie poziomu glukozy (badanie cukru co 1h przez 24h). Po tym diabetolog nie wiedziała, co ze mną zrobić i na 2tyg zapisała insulinę. Po 2tyg przyszłam do niej z wynikami z codziennych pomiarów i wtedy stwierdziła, że insulina wcale nie jest mi potrzebna, bo cukry mam bardzo niskie. Może też byc w drugą stronę- tzn mimo wysokich wyników lekarz stwierdzi, że jest jeszcze ok. Także bez konsultacji z diabetologiem raczej się nie obejdzie....

kamenkaa lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no rzeczywiście dwa potwory, pewnie połykają ludzi w całości :D

no uważaj bo cie przez neta tez wciągną ;p

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/89c59ca16975.jpg

Zaczynam wić gniazdo ;)

ja to dopiero planowalam prac bo swietach ;p

kamenkaa lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    to jest tak z johnsonem. Niby jest koszmarnie uczulający, a i tak dużo dzieci na to nie reaguje
    nie prałabym. A jak by coś było porodzie to najpierw zmieniłabym proszek
    Koleżanka, która przyjechała z Anglii i jest mamą rocznej córeczki i pielęgniarką ( więc dobrze zorientowana ) powiedziała, żebym
    Nie używała J&J. W Wielkiej Brytani mają już kilka spraw w toku i lepiej nie używać i ch produktów jeśli jest wybór.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no rzeczywiście dwa potwory, pewnie połykają ludzi w całości :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7172f5554c19.jpg

Moja Hiena, jak jest spuszczona na polu to nie mozna chodzic bo skacze do pasa :)

• Nacia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwila kurier przywiozl mi posciel ktora zamowilam :) jest przepiekna :) i juz sie pierze a co! Jutro wyprasuje i bedzie sobie czekac na wlasciciela :)

Moj maz jak odebral przesylke to powiedzial tylko tyle ze moze postaramy sie od razu o drugie dziecko bo tyle nakupilam rzeczy ze dwojka spokojnie obleci :D no coz.. FACECI :D

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7172f5554c19.jpg

Moja Hiena, jak jest spuszczona na polu to nie mozna chodzic bo skacze do pasa :)

jaki fajny :D ja sie zastanawiam jak moje psiaki na Nelcie zareaguj, bo do tej pory to byly moje dzieciaczki hahah a teraz mniej czasu dla nich bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 18:41

katarzyna_d lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Koleżanka, która przyjechała z Anglii i jest mamą rocznej córeczki i pielęgniarką ( więc dobrze zorientowana ) powiedziała, żebym
    Nie używała J&J. W Wielkiej Brytani mają już kilka spraw w toku i lepiej nie używać i ch produktów jeśli jest wybór.

Tez słyszałam od znajomej !!! Ze lepiej z daleka .. Ja mam z Nivea dla siebie kosmetyki i dla maluszka .

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    jaki fajny :D ja sie zastanawiam jak moje psiaki na Nelcie zareaguj, bo do tej pory to byly moje dzieciaczki hahah a teraz mniej czasu dla nich bedzie

On jest młody teraz skończy rok i tez się obawiam ze do wózka wskoczy jak będziemy na polu :P :P strasznie lubi dzieci :-)

Mieszkamy przy drodze i miedzy 12-15 stoi przy bramie i bawi sie z dzieciakami jak wracają ze szkoły :-)

• malvva Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj ten wiekszy w maju skonczy rok wiec jescze taka szczeniowa ;p zabawki ciagle przynosi zeby rzucac, wzielam ja w lipcu a w sierpniu dowiedzialam sie o ciazy ;p a ten mniejszy to juz sie starowinka robi 8 lat ma

katarzyna_d lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Guem Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o psiaki to dla mnie nie ma różnicy czy duży czy mały, każdy powinien być pod kontrolą właściciela. U mnie w klatce mieszka taki mały dziabąg który zawsze podbiega szczękając do nóg. Podobno nie gryzie ale nie wiem czy będę tolerować to kiedy mała zacznie chodzić a on będzie podskakiwał do buzi i nieważne że ledwie go widać. Może mam takie zdanie bo jestem właścicielką 42-kilogramowego czarnego potwora, który ani nie obszczekuje, ani nie obskakuje a i tak jest gorszy bo większy. A jeśli chodzi o sprzatanie kup to bezwzględnie każdy powinien po swoim pupilu sprzątać. Mieszkam w małym miasteczku gdzie sporadycznie widzi sie osobę z torebką na kupę a chciałabym aby moja córka mogła bezpiecznie biegać po trawnikach. Na razie to strefa życzeń, może kiedyś się zmieni :)
    Fajne macie psiaki :) przygotowujecie je na przyjęcie nowego członka rodziny? Ja się trochę martwię jak to będzie bo przez ostatnich prawie 8 lat pies był naszym syneczkiem ;)

KokoszaNell lubi tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    guem tak samo u mnie tylko ze ja mialam dwie corcie :) wypieszczone wyglaskane ;p

no nic zobaczymy jak to bedzie

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    tez byłam dziś w superpharm kupiłam kosmetyki dla dziecka. a Ty pewnie masz ta kartę life style dlatego większe promocje. a pampersy to 88 szt za 36,99 zł?
    tak pampki premium care , tylko ja kupilam 2,bo jedynki to ew. do szpitala male opakowanie wezme. to u mnie 36,99 za 80szt wyszlo.

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    ah to jednak mam cukrzyce bo sie nie mieści w normie 7,8 :(
    a pewna jestes ze minelo 2 h? a nie np 1h 50min? uwierz, 10 min to np w moim przypadku rozniaca 5-10mg/dl wg glukometru. nie panikuj. grna granica, margines bledu. najwazniejsze, ze pomiary po proowokacji maja tendencje spadkowa.

aa tola- no ja mam ta karte lifestyle. i np dzis i jutro z nia na canpol, nuk i lovi -50% :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 19:35

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    no uważaj bo cie przez neta tez wciągną ;p

spoczko, okratowałam laptopa żeby nie przeszły :D

malvva lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przygotowanie psa to był dla nas priorytet bo mieszkaliśmy w kawalerce. Jak leżałam w szpitalu, mąż przywiózł pieluszke tetrową, młoda leżała na niej przez dobę i na drugi dzień dostała ją nasza suka do legowiska. Jak wrocilysmy ze szpitala siostra psa wyprowadziła. Wróciła jak byliśmy już w domu, tak żeby weszła na "teren" Małgośki :) zrozumiała.
    Co do krzywej cukrowej ja po obciążeniu (po 2ej godzinie) mam niższy wynik niż na czczo. W czwartek mam kontrolę. Oby powiedziała ze wszystko jest ok, bo mam jakieś obawy...

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no My już chwilę po wizycie, z Małą wszystko w jak najlepszym porządku, położenie - podłużne główkowe, waga 1690g, i zaokrągliła się na buźce ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/837d40301887.jpg

na zdjęciu wyszło jakby buźka oparta była na dorosłej ręce hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 20:00

Carolq, Nacia, Nacia, klaudia1534, Baronowa_83, katarzyna_d, tola2014, SShape, Cigaretta, josephinka84, Aniu_leczka, pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wracając do psów, to dobrze że mieszkam w domku z ogrodem, bo mój też musiałby chodzić w kagańcu ;D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc557a432e16.jpg

katarzyna_d, malvva, pasia27 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mialam pieska u rodzicow na wsi. Pekinczyka. Niestety auto go nie zauwazylo jak ten sobie spacerowal po drodze :( strasznie lubil dzieci i do sasiadki uciekal jak dzieciaki wracaly ze szkoly.. tak strasznie bylismy do siebie przywiazani. Oto zdjecie jak jechalam na zakupy a on ze mna i jak ja rozgladalam sie w lewo i w prawo czy nic nie jedzie to on robil to samo :) czasami zachowywal sie jak czlowiek :)

Jak tak patrze na wasze psiaki to wspomnienia wrocily...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbd6e0f0c9e7.jpg

Iwa81, katarzyna_d, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no My już chwilę po wizycie, z Małą wszystko w jak najlepszym porządku, położenie - podłużne główkowe, waga 1690g, i zaokrągliła się na buźce ;)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/837d40301887.jpg

na zdjęciu wyszło jakby buźka oparta była na dorosłej ręce hehe ;)

Gratuluje pozytywnych wieść :) mała sliczna jest <3 <3

Różyczka lubi tę wiadomość

‹‹ 1383 1384 1385 1386 1387 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ