Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
domi05 wrote:Na wynikach miałam normę 140 po godzinie ale gin mi powiedział że to stare normy i teraz po 2h jest 153, także wszystko w normach:
Na czczo jest norma do 90 (92?)
Po godzinie do 180
A po dwóch 153
Więc mieścisz się w normach
EDIT: są jeszcze niestety tacy lekarze, którzy trzymią się starych norm i twedy będziesz musiała pomęczyć się z dietą, bo według starych norm masz po dwóch godzinach przekroczone
Zgadzam się z Domi, że wiele zależy od tego na jakiego lekarza trafisz. Ja mam nawiedzonego gina (tego na NFZ), i mimo ze wszystkie wyniki miałam w normie i tak dostałam skierowanie do szpitala na określenie poziomu glukozy (badanie cukru co 1h przez 24h). Po tym diabetolog nie wiedziała, co ze mną zrobić i na 2tyg zapisała insulinę. Po 2tyg przyszłam do niej z wynikami z codziennych pomiarów i wtedy stwierdziła, że insulina wcale nie jest mi potrzebna, bo cukry mam bardzo niskie. Może też byc w drugą stronę- tzn mimo wysokich wyników lekarz stwierdzi, że jest jeszcze ok. Także bez konsultacji z diabetologiem raczej się nie obejdzie....kamenkaa lubi tę wiadomość
-
Baronowa_83 wrote:to jest tak z johnsonem. Niby jest koszmarnie uczulający, a i tak dużo dzieci na to nie reaguje
nie prałabym. A jak by coś było porodzie to najpierw zmieniłabym proszek
Nie używała J&J. W Wielkiej Brytani mają już kilka spraw w toku i lepiej nie używać i ch produktów jeśli jest wybór.
-
nick nieaktualny
-
Przed chwila kurier przywiozl mi posciel ktora zamowilam
jest przepiekna
i juz sie pierze a co! Jutro wyprasuje i bedzie sobie czekac na wlasciciela
Moj maz jak odebral przesylke to powiedzial tylko tyle ze moze postaramy sie od razu o drugie dziecko bo tyle nakupilam rzeczy ze dwojka spokojnie oblecino coz.. FACECI
Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość
-
katarzyna_d wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7172f5554c19.jpg
Moja Hiena, jak jest spuszczona na polu to nie mozna chodzic bo skacze do pasa
jaki fajnyja sie zastanawiam jak moje psiaki na Nelcie zareaguj, bo do tej pory to byly moje dzieciaczki hahah a teraz mniej czasu dla nich bedzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 18:41
katarzyna_d lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRóżyczka wrote:Koleżanka, która przyjechała z Anglii i jest mamą rocznej córeczki i pielęgniarką ( więc dobrze zorientowana ) powiedziała, żebym
Nie używała J&J. W Wielkiej Brytani mają już kilka spraw w toku i lepiej nie używać i ch produktów jeśli jest wybór.
Tez słyszałam od znajomej !!! Ze lepiej z daleka .. Ja mam z Nivea dla siebie kosmetyki i dla maluszka . -
nick nieaktualnymalvva wrote:jaki fajny
ja sie zastanawiam jak moje psiaki na Nelcie zareaguj, bo do tej pory to byly moje dzieciaczki hahah a teraz mniej czasu dla nich bedzie
On jest młody teraz skończy rok i tez się obawiam ze do wózka wskoczy jak będziemy na polustrasznie lubi dzieci
Mieszkamy przy drodze i miedzy 12-15 stoi przy bramie i bawi sie z dzieciakami jak wracają ze szkoły -
moj ten wiekszy w maju skonczy rok wiec jescze taka szczeniowa ;p zabawki ciagle przynosi zeby rzucac, wzielam ja w lipcu a w sierpniu dowiedzialam sie o ciazy ;p a ten mniejszy to juz sie starowinka robi 8 lat ma
katarzyna_d lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o psiaki to dla mnie nie ma różnicy czy duży czy mały, każdy powinien być pod kontrolą właściciela. U mnie w klatce mieszka taki mały dziabąg który zawsze podbiega szczękając do nóg. Podobno nie gryzie ale nie wiem czy będę tolerować to kiedy mała zacznie chodzić a on będzie podskakiwał do buzi i nieważne że ledwie go widać. Może mam takie zdanie bo jestem właścicielką 42-kilogramowego czarnego potwora, który ani nie obszczekuje, ani nie obskakuje a i tak jest gorszy bo większy. A jeśli chodzi o sprzatanie kup to bezwzględnie każdy powinien po swoim pupilu sprzątać. Mieszkam w małym miasteczku gdzie sporadycznie widzi sie osobę z torebką na kupę a chciałabym aby moja córka mogła bezpiecznie biegać po trawnikach. Na razie to strefa życzeń, może kiedyś się zmieni
Fajne macie psiakiprzygotowujecie je na przyjęcie nowego członka rodziny? Ja się trochę martwię jak to będzie bo przez ostatnich prawie 8 lat pies był naszym syneczkiem
KokoszaNell lubi tę wiadomość
-
tola2014 wrote:tez byłam dziś w superpharm kupiłam kosmetyki dla dziecka. a Ty pewnie masz ta kartę life style dlatego większe promocje. a pampersy to 88 szt za 36,99 zł?
-
kamenkaa wrote:ah to jednak mam cukrzyce bo sie nie mieści w normie 7,8
aa tola- no ja mam ta karte lifestyle. i np dzis i jutro z nia na canpol, nuk i lovi -50%Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 19:35
-
Przygotowanie psa to był dla nas priorytet bo mieszkaliśmy w kawalerce. Jak leżałam w szpitalu, mąż przywiózł pieluszke tetrową, młoda leżała na niej przez dobę i na drugi dzień dostała ją nasza suka do legowiska. Jak wrocilysmy ze szpitala siostra psa wyprowadziła. Wróciła jak byliśmy już w domu, tak żeby weszła na "teren" Małgośki
zrozumiała.
Co do krzywej cukrowej ja po obciążeniu (po 2ej godzinie) mam niższy wynik niż na czczo. W czwartek mam kontrolę. Oby powiedziała ze wszystko jest ok, bo mam jakieś obawy...pasia27 lubi tę wiadomość
-
no My już chwilę po wizycie, z Małą wszystko w jak najlepszym porządku, położenie - podłużne główkowe, waga 1690g, i zaokrągliła się na buźce
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/837d40301887.jpg
na zdjęciu wyszło jakby buźka oparta była na dorosłej ręce heheWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2016, 20:00
Carolq, Nacia, Nacia, klaudia1534, Baronowa_83, katarzyna_d, tola2014, SShape, Cigaretta, josephinka84, Aniu_leczka, pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Tez mialam pieska u rodzicow na wsi. Pekinczyka. Niestety auto go nie zauwazylo jak ten sobie spacerowal po drodze
strasznie lubil dzieci i do sasiadki uciekal jak dzieciaki wracaly ze szkoly.. tak strasznie bylismy do siebie przywiazani. Oto zdjecie jak jechalam na zakupy a on ze mna i jak ja rozgladalam sie w lewo i w prawo czy nic nie jedzie to on robil to samo
czasami zachowywal sie jak czlowiek
Jak tak patrze na wasze psiaki to wspomnienia wrocily...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbd6e0f0c9e7.jpgIwa81, katarzyna_d, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwa81 wrote:no My już chwilę po wizycie, z Małą wszystko w jak najlepszym porządku, położenie - podłużne główkowe, waga 1690g, i zaokrągliła się na buźce
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/837d40301887.jpg
na zdjęciu wyszło jakby buźka oparta była na dorosłej ręce hehe
Gratuluje pozytywnych wieśćmała sliczna jest
Różyczka lubi tę wiadomość