X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Caly czas pisze z telefonu,więc ani nie mam jak dodać fotki ani jak wrzucic linka.Moge podac ci nr aukcji bo z allegro zamawialam,jezeli ci wystarczy:)

Ja tez pisze z Tel i spokojnie można dodawać fotki :) mam str odpowiednia i dodaje :P

http://naforum.zapodaj.net/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:09

• klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki :)

Iwa u mnie jest identycznie, pierw samolot, później mierzy szyjkę dowcipnie, usg małego, rozmowa, zlecenie badań do wykonania ;)Zawsze mam wydruk ze wszystkimi aktualnymi pomiarami dziecka.
    Jak narazie wizyty miałam co 4 tygodnie i jestem bardzo ciekawa czy skróci ten okres. Wizyta już w poniedziałek :)

Właśnie przyszła moja "skromna" paka z gemini :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eab154e9af46.jpg

tola2014, katarzyna_d, pasia27, Iwa81, Marietta, Patrycja24 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli to podaj linka.
    Klaudia to wypróbuj tą nianie i napisz czy warto.

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tym ogarnianiu się wzruszyłam ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1fa0749b1f61.jpg

katarzyna_d, JustyśM, monilia84, pasia27, bimba, Iwa81, Patrycja24, KokoszaNell lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wcale nie !!

U mnie młody miał ponad 4 kg a ciąża po 40 tyg zakończyć sie nie chciała :D :-) i czekałam czekałam aż depresji dostałam :P :P

Baronowa super buciki ja mam cos co by ci pasowało do tych bucików <3

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c20947238ea7.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 11:54

Aniu_leczka, Carolq, JustyśM, Baronowa_83, pasia27, Iwa81, Marietta, Patrycja24, KokoszaNell lubią tę wiadomość

• Guem Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) widzę że przyszedł czas na ostatnie usg to znów będą śliczne zdjęcia :) ja się zastanawiam czy u mnie będzie konieczne bo w szpitalu miałam dwa bardzo dokładne usg a był to już początek 28 tygodnia więc może wystarczy. Zobaczę na wtorkowej wizycie, strasznie mi się czas do niej dłuży.
    Jeśli chodzi o termin to mi zawsze mówili ze najbliższy prawdzie jest ten z pierwszego usg wykonanego do 10 tygodnia bo w tym czasie jeszcze wszystkie dzieci rozwijają się równo. Mi w tym usg wyszło 4 dni starszy maluszek i takim terminem się kieruję. Każde następne usg wskazywało ok tygodnia do przodu względem om więc myślę że termin z pierwszego usg jest ok a kiedy dzidzia zdecyduje o wyjściu to sie jeszcze okaże :)
    Gdzieś czytałam że przy dużych dzieciach poród jest wywoływany wcześniej żeby kobieta miała szansę na naturalny poród ale nigdy się nie spotkałam z takim postępowaniem a mam kilka koleżanek których dzieci urodziły sie sporo ponad 4 kg i były to porody cc.

Iwa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem nie strasz tym cieciem :P ja rodziłam 4 ponad i wcale tragizmu nie bylo pomimo mojej szczupłej budowy :P :P

Teraz tez z wymiarów mi wychodzi ze będzie ponad 4 kg i chce naturalnie rodzic :-)

• Guem Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o takich przypadkach też słyszałam i podziwiam takie mamy :) Wśród moich znajomych widać takich odważnych nie było :) najważniejsza jest świadoma decyzja najlepsza dla mamy i dziecka :)
    Tak swoją drogą to myślałam że waga powyżej 4 kg jest wskazaniem do cc ale musiałam coś pomylić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    A o takich przypadkach też słyszałam i podziwiam takie mamy :) Wśród moich znajomych widać takich odważnych nie było :) najważniejsza jest świadoma decyzja najlepsza dla mamy i dziecka :)
    Tak swoją drogą to myślałam że waga powyżej 4 kg jest wskazaniem do cc ale musiałam coś pomylić.

Pewnie jest :P ja poznałam wagę dziecka jak go zważyli po porodzie, ze aż tyle wazy :D i jak urodziłam raz to i drugi spróbuje ! Na pewno teraz lek będzie kontrolować uważnie wagę !! I jak by cos to wczesniej rozwiążą ciążę żeby nie bylo bardzo duże dziecko. 4100 dalam rade, ale większego nie chce rodzic!! Bo się boje komplikacji i nie daj Boże ZCC na cito.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to ZCC ?siedze w pracy i Was podczytuje :P

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna też mam te bodziaki-przydadzą się na sesję brzuszkową bo oboje z mężem mamy koszulki supermanów i bodziaki do kompletu beda

Carolq, katarzyna_d lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Guem Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam o porodzie naturalnym dziecka o wadze 4700. Nie wiem czy to była świadoma decyzja kobiety i lekarzy czy w wyniku błędu usg ale ja nigdy bym sie nie zdecydowała. Za dużo możliwych komplikacji.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Co to ZCC ?siedze w pracy i Was podczytuje :P

Ehh literka mi się wpisała :P chodziło mi o Cc :)

Guem ja tez się z toba zgadzam :P

Jestem happy bo kupiłam płaszczyk za 15 zl przeszyłam guziki i sie mieszczę :P bo nie bylo w czym chodzić :|

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/33e32bed62cf.jpg

Carolq, Iwa81, Aniu_leczka, Baronowa_83, JustyśM, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi miło ze nic nie pisaliście jak nie mogłam Was nadrabiać :P wlasnie wracamy do domku :) zjemy i na sr :P pozniej znajomi i tak do wieczora chyba padnę trupem jak skończy sie ten dzien :)

katarzyna_d, Iwa81 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też nie było, i nie muszę nadrabiać :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak są ułożone wasze dzieciaczki? Bo ja ostatnio byłam na usg i gin mi powiedział, że synio jest ułożony poprzecznie i wiecie co, strasznie mi się wypina na brzuchu. Nie wiem czy on dupkę wypina, czy co, ale mam wrażenie, jakby nie miał miejsca w brzuchu.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia co Ty tam nakupowałaś tyle? :)) ta Niania to potrzebna?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny jak są ułożone wasze dzieciaczki? Bo ja ostatnio byłam na usg i gin mi powiedział, że synio jest ułożony poprzecznie i wiecie co, strasznie mi się wypina na brzuchu. Nie wiem czy on dupkę wypina, czy co, ale mam wrażenie, jakby nie miał miejsca w brzuchu.

moja cały czas wypycha mi się z przodu zwłaszcza na wysokości pępka, i stawiam ż wypina pupę, bo wczoraj miałam usg i ułożenie: podłużne główkowe

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wypina z prawej strony na wysokości lub powyżej pępka.
    A zapomniałam Wam napisać przez moje schizowanie na temat bakterii w moczu zrobiłam sobie posiew i nic nie wyszło-dobrze przynajmniej się uspokoiłam.
    Jak byłam u położnej to do podmywania poleciła mi szare mydło + lactacyd na zmiane.
    Moja koleżanka teraz miała termin na 8 marca,a wczoraj razem byłyśmy w szkole rodzenia☺narazie nic się nie zapowiada.U nas jest tak ze jak 6-7 dni po terminie się nie urodzi to wywoluja.
    Jutro wizyta-już się stresuje....

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Mi się wypina z prawej strony na wysokości lub powyżej pępka.
    A zapomniałam Wam napisać przez moje schizowanie na temat bakterii w moczu zrobiłam sobie posiew i nic nie wyszło-dobrze przynajmniej się uspokoiłam.
    Jak byłam u położnej to do podmywania poleciła mi szare mydło + lactacyd na zmiane.
    Moja koleżanka teraz miała termin na 8 marca,a wczoraj razem byłyśmy w szkole rodzenia☺narazie nic się nie zapowiada.U nas jest tak ze jak 6-7 dni po terminie się nie urodzi to wywoluja.
    Jutro wizyta-już się stresuje....

Justyś będzie dobrze ;)
    u Nas o ile się nie mylę to chyba do 10 dni nie wywołują

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1388 1389 1390 1391 1392 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ