WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, wróciłam z wizyty i trochę jestem zdołowana, lekarz stwierdził przodujące łożysko, 11 mm od szyjki - to mało (ale sama szyjka ok). Ewentualnej cesarki się nie boję, ale krwotoków które mogą się zdarzyć już tak. Maluch nie może się ułożyć główkowo, jest poprzecznie.
    Zła jestem na poprzedniego lekarza, bo nie dość że nie mówił mi nic o potrzebie wykonania usg I i II trymestru, zbagatelizował wynik cytologii który nadawał się do powtórzenia, zbagatelizował nadżerkę z którą można było coś jeszcze robić, powiedział tylko że łożysko mam na przedniej ścianie.
    Pojutrze mam się umówić na USG III trymestru, mam nadzieję że trafię z terminem, bo do piątku mam zwolnienie, a dziś nie mógł mi wystawić do przodu.
    Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o termin z usg, ale w piątek zapytam. Maluch wg dzisiejszego badania ma mieć ok 1800 g :)

43kt82c31nhz2sid.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czuje kopnecia w zebra i pod piersiami :) mysle ze lezy tak jak na ostatniej wizycie w 27 tyg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3cdacfdd438.jpg

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytaj o przodujacym lozysku. Mi grozilo to wtedy czytałam. Sporo zalecen jest. Jak sie je stosuje to będzie ok.

Ja sie cieszę ze przez zmianę lekarza (odesla z nfzet) trafiłam do kilku. Skoro wszyscy mówią to samo to jakos tak bezpiecznie sie czuję ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • malvva Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj facet gdy wychodzilismy na zakupy zle zamknal naszego 10 miesiecznego psa w klatce i ten brykal sobie po mieszkaniu i dorwal moj tardyferon zelazo i zjadl z 8 tabletek i teraz wymiotuje :/ i tak dobrze ze wymiotuje bo wyczytalam ze psu moze zniszczyc watrabe... w tak duzej dawce. Głupie szczenie zje wszystko co znajdzie na szczęście chyba wszystko zwróciła.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzina wrote:
    O! ja się nadal waham między Bebetto Luca a Silvia ale ostatnio ten drugi bardziej mi podchodzi, tylko chyba postawimy na granatowy ;)
    No ja tez chcialam granat, ale ten czarny to byla milosc od pierwszego wejrzenia :-) granat bralabym z bialym stelazem a ja mam czarny - tatus sie uparl.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pan w sklepie zwrocil nam uwage na dosc wazna rzecz, ktora wczesniej nie przyszla mi do glowy. Chodzi o wentylacje w dnie gondoli. Wiekszosc nowych modeli z kubelkowymi gondolami jakas tam ma, ale bebetto ma to bardziej przemyslane co w efekcie sprowadza sie do tego, ze maluszek ma wiecej powietrza. I na plus serwis gwarancyjny-czasem w 24h sprawa jest zalatwiona.

Rudzina lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty ☺

Baronowa przynajmniej potrafisz pocieszyć :-) ehh może nie będą w cale takie giganty hahaha

Nati gratuluje <3 wielki człowieczek tam rośnie u Ciebie :-)

Dziewczyny szalejecie z zakupami :-) ja w niedziele jadę z mężem i z synem na zakupy dokupić braki w wyprawce no i spóźnione dzien kobiet ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 22:42

• NatiB Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki kochany <3

http://static.pokazywarka.pl/i/6404909/539309/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6404909/394265/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6404909/247196/image.jpg

katarzyna_d, Baronowa_83, Carolq, Aniu_leczka, JustyśM, Marietta, Nacia, Patrycja24, monilia84, SShape, pasia27 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Taki kochany <3

http://static.pokazywarka.pl/i/6404909/539309/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6404909/394265/image.jpg

http://static.pokazywarka.pl/i/6404909/247196/image.jpg

<3 <3 słodziak <3 <3

NatiB lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Katarzyna_d- ja i moja super- szyjka 43 mm... nie wróżę sobie ani wczesnego ani szybkiego porodu w takim razie :/ Póki co głowa u góry, wkłada mi gdzieś nóżkę w kanał chyba, bo ze 2-3 razy dziennie tak zaboli, że o matko... znalazłam ćwiczenia, które mają pomóc dziecku się obrócić, ale teraz się waham czy lepiej żeby się obracał czy nie jeśli będzie duży...

43mm to źle ? Ja mam 45mm i lekarz mówi, że to jest długa szyjka...

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powyżej 4 to jest dluuuuga szyjka ;). Dlatego Marietta nie wróży sobie szybkiego porodu.

U mnie juz szyjka 36 ma tylko.
    Może tym razem nie będzie tak, ze przy partych jeszcze nie byla zgładzona ;)

Marietta lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Marietta, moja szyjka ma 4,78 :D... Umrę

Marietta, pasia27 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze wkładam sobie ta globulke pimafucinu i wydaje mi się ze głęboko ja wkładam a ona mi cały czas wypada. .....

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wam pewnie robią sonda usg,ta moja nowa gin nie robi i nie wiem dokładnie ile ma moja szyjka:/
    Nati sliczny maluch,nasza na wczorajszym prenatalnym pokazala tylko.cipeczke bo buzie zakryla raczkami bezwstydnica mala:)

pasia27 lubi tę wiadomość

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    kurcze wkładam sobie ta globulke pimafucinu i wydaje mi się ze głęboko ja wkładam a ona mi cały czas wypada. .....
    nie przejmuj sie tez tak mam ale w końcu sie tak gdzies przylepi i zostaje trzeba pomalutku i może jeszcze troszeczkę głębiej

tola2014 lubi tę wiadomość

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ale dziś sobie pospalam -zmieniłam stronę w łóżku może to dlatego ☺
    Pamiętajcie że dziś dzień mężczyzny.
    Nati jaki śliczny fotogeniczny synus.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 08:19

pasia27 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Spokojnie Marietta, moja szyjka ma 4,78 :D... Umrę

Wow, widzę, że i Ty i Tola macie dłuższe :) myślałam, że moja jest gigantem... Teoretycznie skróciła się w 2 tygodnie z 4,6 do 4,3 :)
    JustyśM wrote:
    Hej dziewczynki ale dziś sobie pospalam -zmieniłam stronę w łóżku może to dlatego ☺
    Pamiętajcie że dziś dzień mężczyzny.
    Nati jaki śliczny fotogeniczny synus.

Ja dzień mężczyzny obchodzę we wrześniu :)

Za to noc miałam znowu kiepską. Wstaję cały czas i się obracam z boku na bok- raz okrutny ból żebra i łopatki, ale tylko z lewej strony, więc ciężko na lewej uleżeć, dwa stawy biodrowe mam już tak rozjechane szeroko, że czuję się jakby mi ktoś w nocy nogi z dupy wyrywał za przeproszeniem :P i to tylko jak na boku leżę... a jak wstaję rano to wszystko takie obolałe już...

Dla tych, co mają dzidzię poprzecznie/ głową do góry- filmik jak obrócić delikatnie dziecko ćwiczeniami :)

https://www.youtube.com/watch?v=pteEYX8zwWc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 08:36

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Nati synka masz cudnego :)
    Marietta dzieki za informacje o cwiczeniach ale narazie nie chce go ruszac bo cos od wczoraj chyba sie podzialo u mnie w brzuchu bo od godziny 20 do 23 a pozniej jeszcze w nocy maly tak sie krecil tak wypinal ze juz teraz sama nie wiem ja jest ulozony (a byl miednicowo). No a dzisiaj jak wstalam to sie przerazilam bo brzuch jakby taki mi sie wiekszy zrobil.. musze teraz obczajac jego ruchy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 09:23

tb73anlisarvnmt1.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje! Mój już siedzi na dupce, a leżał poprzecznie. Głowę ma pod zebrami dlatego tak mi przeszkadza. 1250g w 29tc :) rośnie na 3500.

tola2014, Nacia, monilia84, katarzyna_d, maimama, NatiB, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoras z was kiedys pisala o takim magicznym specyfiku jak tam na dole swedzi.. przelecialam po naszych rozmowach ale nie moge tego znalezc.. pomoze ktoras?

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1390 1391 1392 1393 1394 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ