Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
hej dziewczyny, wróciłam z wizyty i trochę jestem zdołowana, lekarz stwierdził przodujące łożysko, 11 mm od szyjki - to mało (ale sama szyjka ok). Ewentualnej cesarki się nie boję, ale krwotoków które mogą się zdarzyć już tak. Maluch nie może się ułożyć główkowo, jest poprzecznie.
Zła jestem na poprzedniego lekarza, bo nie dość że nie mówił mi nic o potrzebie wykonania usg I i II trymestru, zbagatelizował wynik cytologii który nadawał się do powtórzenia, zbagatelizował nadżerkę z którą można było coś jeszcze robić, powiedział tylko że łożysko mam na przedniej ścianie.
Pojutrze mam się umówić na USG III trymestru, mam nadzieję że trafię z terminem, bo do piątku mam zwolnienie, a dziś nie mógł mi wystawić do przodu.
Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać o termin z usg, ale w piątek zapytam. Maluch wg dzisiejszego badania ma mieć ok 1800 g -
Poczytaj o przodujacym lozysku. Mi grozilo to wtedy czytałam. Sporo zalecen jest. Jak sie je stosuje to będzie ok.
Ja sie cieszę ze przez zmianę lekarza (odesla z nfzet) trafiłam do kilku. Skoro wszyscy mówią to samo to jakos tak bezpiecznie sie czuję -
moj facet gdy wychodzilismy na zakupy zle zamknal naszego 10 miesiecznego psa w klatce i ten brykal sobie po mieszkaniu i dorwal moj tardyferon zelazo i zjadl z 8 tabletek i teraz wymiotuje
i tak dobrze ze wymiotuje bo wyczytalam ze psu moze zniszczyc watrabe... w tak duzej dawce. Głupie szczenie zje wszystko co znajdzie na szczęście chyba wszystko zwróciła.
-
Rudzina wrote:O! ja się nadal waham między Bebetto Luca a Silvia ale ostatnio ten drugi bardziej mi podchodzi, tylko chyba postawimy na granatowy
granat bralabym z bialym stelazem a ja mam czarny - tatus sie uparl.
Patrycja24 -
Pan w sklepie zwrocil nam uwage na dosc wazna rzecz, ktora wczesniej nie przyszla mi do glowy. Chodzi o wentylacje w dnie gondoli. Wiekszosc nowych modeli z kubelkowymi gondolami jakas tam ma, ale bebetto ma to bardziej przemyslane co w efekcie sprowadza sie do tego, ze maluszek ma wiecej powietrza. I na plus serwis gwarancyjny-czasem w 24h sprawa jest zalatwiona.
Rudzina lubi tę wiadomość
Patrycja24 -
nick nieaktualnymaimama wrote:Trzymam kciuki za wszystkie jutrzejsze wizyty ☺
Baronowa przynajmniej potrafisz pocieszyćehh może nie będą w cale takie giganty hahaha
Nati gratulujewielki człowieczek tam rośnie u Ciebie
Dziewczyny szalejecie z zakupamija w niedziele jadę z mężem i z synem na zakupy dokupić braki w wyprawce no i spóźnione dzien kobiet
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 22:42
-
Taki kochany
http://static.pokazywarka.pl/i/6404909/539309/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6404909/394265/image.jpg
http://static.pokazywarka.pl/i/6404909/247196/image.jpg
katarzyna_d, Baronowa_83, Carolq, Aniu_leczka, JustyśM, Marietta, Nacia, Patrycja24, monilia84, SShape, pasia27 lubią tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMarietta wrote:Katarzyna_d- ja i moja super- szyjka 43 mm... nie wróżę sobie ani wczesnego ani szybkiego porodu w takim razie
Póki co głowa u góry, wkłada mi gdzieś nóżkę w kanał chyba, bo ze 2-3 razy dziennie tak zaboli, że o matko... znalazłam ćwiczenia, które mają pomóc dziecku się obrócić, ale teraz się waham czy lepiej żeby się obracał czy nie jeśli będzie duży...
43mm to źle ? Ja mam 45mm i lekarz mówi, że to jest długa szyjka... -
Powyżej 4 to jest dluuuuga szyjka
. Dlatego Marietta nie wróży sobie szybkiego porodu.
U mnie juz szyjka 36 ma tylko.
Może tym razem nie będzie tak, ze przy partych jeszcze nie byla zgładzonaMarietta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tola2014 wrote:kurcze wkładam sobie ta globulke pimafucinu i wydaje mi się ze głęboko ja wkładam a ona mi cały czas wypada. .....
tola2014 lubi tę wiadomość
Miłosz
Honoratka
-
Hej dziewczynki ale dziś sobie pospalam -zmieniłam stronę w łóżku może to dlatego ☺
Pamiętajcie że dziś dzień mężczyzny.
Nati jaki śliczny fotogeniczny synus.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 08:19
pasia27 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
NatiB wrote:Spokojnie Marietta, moja szyjka ma 4,78
... Umrę
Wow, widzę, że i Ty i Tola macie dłuższemyślałam, że moja jest gigantem... Teoretycznie skróciła się w 2 tygodnie z 4,6 do 4,3
JustyśM wrote:Hej dziewczynki ale dziś sobie pospalam -zmieniłam stronę w łóżku może to dlatego ☺
Pamiętajcie że dziś dzień mężczyzny.
Nati jaki śliczny fotogeniczny synus.
Ja dzień mężczyzny obchodzę we wrześniu
Za to noc miałam znowu kiepską. Wstaję cały czas i się obracam z boku na bok- raz okrutny ból żebra i łopatki, ale tylko z lewej strony, więc ciężko na lewej uleżeć, dwa stawy biodrowe mam już tak rozjechane szeroko, że czuję się jakby mi ktoś w nocy nogi z dupy wyrywał za przeproszeniemi to tylko jak na boku leżę... a jak wstaję rano to wszystko takie obolałe już...
Dla tych, co mają dzidzię poprzecznie/ głową do góry- filmik jak obrócić delikatnie dziecko ćwiczeniami
https://www.youtube.com/watch?v=pteEYX8zwWcWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 08:36
-
Czesc dziewczyny!
Nati synka masz cudnego
Marietta dzieki za informacje o cwiczeniach ale narazie nie chce go ruszac bo cos od wczoraj chyba sie podzialo u mnie w brzuchu bo od godziny 20 do 23 a pozniej jeszcze w nocy maly tak sie krecil tak wypinal ze juz teraz sama nie wiem ja jest ulozony (a byl miednicowo). No a dzisiaj jak wstalam to sie przerazilam bo brzuch jakby taki mi sie wiekszy zrobil.. musze teraz obczajac jego ruchyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 09:23