WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    dzx Cigaretta ;)
    to jeszcze poleć mi laktator ;)?

już widze odpowiedz powyżej dzx ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ja zamówiłam ręczny lovi bo mam butelki i smoki z tej firmy ,także do kompletu. Ponoć Avent jest super ;)

Tez mam z Lovi i butelki i laktator :P

Baronowa ja tez stale mam jakieś globulki :P po porodzie to chyba będzie mi czegos brakowało :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Liley Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ja używałam multi gyn a teraz testuje provag gel :)
    Z provagiem polecam pimafucin w kremie /tyle ze na recepte/. Mnie ciągle coś swędzi, piecze a na zmiane po siusiu smaruje i w dwa dni się podlecze. Dzisiaj nawet sie dr śmiała, że wiadro mi przepisze. W pierwszej ciąży od 22tc co 2 dni do samego porodu używałam nystatyny taką miałam infekcje. Teraz wystarczą dwa kremiki.

Jesli chodzi o laktator mam TT ale elektryczy. Jest głośny ale jak dla mnie rewelacja. Miałam ręczny kupiony na szybko (w szpitalu dostałam mega nawału, a na odziale nie było dlatego polecam wrzucić do torby nawet taki najzwyklejszy apteczny za 2dychy!) BabyOno taki z gruszka. Dla mnie porażka. Z lovi miała siostra. Mówiła że nawet ok :)

Cigaretta lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też macie taką wodnista wydzieline? Już sprawdzam kilka razy dziennie paskami czy mi te wody nie uchodza,a odkad pije wiecej wody to właśnie zauważyłam wiecej wydzieliny ,nie wiem czy to ma z tym zwiazek

• malvva Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poli mam to samo !! najpier myslalam ze tak mocz popuszczam a potem ze wody, we wtoek mam wizyt to sie zapytam

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja naprawdę myslalam,ze mam już schize bo nie dosc że tych wód malo to jeszcze jakby mialy teraz uciekac to tragedia,ja w pon mam wizyte to zobaczymy,może uda mi się podniesc ilość wod ale marne nadzieje

• malvva Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mialam problemu z iloscia wod bynajmniej gin niec nie mowila ale teraz bez wkladki sie nie ruszam bo majtki jakbym siku popuszczaa ale to nie jest mocz

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    Wstała zjadłam, skoczyłam na pazurki i dopiero wylądowałam przed kompem :P
    co do wydzieliny spokojnie - ja miałam tak 2 tygodnie temu i pytałam gin. tez sprawdzałam czy nie popuszczam i nie pachniało mi moczem i się bałam że wody ;/ ale okazało się że wody 7 czyli dużo , mała ułożona pośladkowo( a lekarka mi powiedziała że była by możliwośc jeśli była by główkowo , takie popuszczanie zdarza się jak dziecko blokuje ujście i stąd popuszczania wtedy wodów a nie wypłynięcie całowite, więc której Maluch jest pośladkowo może być spokojna). Miałam na prawdę spore plamy na majtkach, zbadane ph i to nie były wody . Po prostu wydzielina taka bardzo wodnista. Nie brudzi jest przezroczysta i pachnie hymm mi tak troszke obojętnie kwaskowo. Więc spokojnie dziewczyny oczywiście powiedzcie lekarzom bo może być u każdej inaczej ale ja też się namartwiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 13:08

malvva lubi tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie z wkladkami mam to samo,dobrze ze jeszcze mam pare paskow.Mąż się ze mnie nabija jak przychodze i pytam się jaki kolor widzi na pasku,bo ja już sobie sama nie wierze heheh

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    hej dziewczyny :)
    Wstała zjadłam, skoczyłam na pazurki i dopiero wylądowałam przed kompem :P
    co do wydzieliny spokojnie - ja miałam tak 2 tygodnie temu i pytałam gin. tez sprawdzałam czy nie popuszczam i nie pachniało mi moczem i się bałam że wody ;/ ale okazało się że wody 7 czyli dużo , mała ułożona pośladkowo( a lekarka mi powiedziała że była by możliwośc jeśli była by główkowo , takie popuszczanie zdarza się jak dziecko blokuje ujście i stąd popuszczania wtedy wodów a nie wypłynięcie całowite, więc której Maluch jest pośladkowo może być spokojna). Miałam na prawdę spore plamy na majtkach, zbadane ph i to nie były wody . Po prostu wydzielina taka bardzo wodnista. Nie brudzi jest przezroczysta i pachnie hymm mi tak troszke obojętnie kwaskowo. Więc spokojnie dziewczyny oczywiście powiedzcie lekarzom bo może być u każdej inaczej ale ja też się namartwiłam :)
    Mialas wód 7? Ja też mam 7 i lekarz mnie nastraszyl,ze to malo i teraz pije to wode dziennie1,5 l w godzine.Ja mam mała glowkowo ulozona

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi powiedziała ze 7 ma największy i że to jest bardzo dobrze. także nie wiem gdzie leży prawda :) ja pije dużo wody ponad 2,5 l na dzień. ale o to się nawet nie pytała, także wydaje mi się że nie jest źle.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedzę w kolejce do lekarza-jak zwykle poślizg,wizytę mam na 13:15 a tu nic do przodu,a jeszcze do poloznej musze wejsc ;dziś wyjątkowo dużo starszych pań.Czym dłużej czekam tym bardziej się denerwuje, pewnie ciśnienie znowu 2 razy będzie mierzyć.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, co do wydzieliny to też mam jej ostatnio jakby więcej, to chyba normalne, ale ja mam inny problem, od 2 dni bardzo boli mnie spojenie łonowe (krocze), zwłaszcza przy przekręcaniu się na bok i oczywiście zaczęłam się martwić:(

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie martw sie mam tak juz jakis czas przy przekrecaniu albo wstawaniu poprostu wszystko sie tam rozciaga

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)
    Mi w końcu w ostatnim tygodniu brzuszek trochę wywaliło, już ślicznie wyglada :)
    Od wtorku piorę i ogarniam więc mnie tu mało :)
    Czy pierzecie też kołderkę i poduszkę czy tylko poszewki?

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie tez sie zastanawiam czy prac kolderke troche boje sie czy mi sie tam nic nie zbije tak samo z poduszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 13:41

domi05 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też o tym myślę, może jednak nie przesadzać ;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też.miałam te bóle spojenia chyba z tydz temu i przeszlo

josephinka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piorę same poszewki a kołderkę i podusię wywietrzę tylko na dworku jak się zrobi cieplej :)styk z dzieckiem ma tylko poszeweczka bezpośredni więc moim zdaniem nie ma sensu :)

domi05 lubi tę wiadomość

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a z elektrycznych laktatorów jakie polecacie? Bo ja w pierwszej ciąży miałam ręczny TT, a to była masakra, bo często miałam nawały pokarmu i strasznie się męczyłam i teraz zamierzam kupić elektryczny.

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 1392 1393 1394 1395 1396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ