WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka ja na dzień dzisiejszy mam przygotowany komplecik bawełniany kaftanik+śpioszki, jakieś skarpeteczki, cienki polarkowy kombinezon, bawełnianą czapeczkę. W nosidełku w drodze do samochodu przykryję go jeszcze kocykiem. W razie jakby było bardzo zimno to mam jeszcze taką cieplejszą kurteczkę-płaszczyk to założę dodatkowo ;)

Domi ja kołderki i poduszki nie piorę :)

domi05 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny co szykuje cie do ubrania na wyjście ze szpitala koniec kwietnia - początek maja? Bo się zastanawiam, czy jakiś cienki kombinezon, czy jakaś ciepła bluza i spodnie? Trudno takie małe dzieciątko ubrać.

ja bluza i spodnie + kocyk, chyba wystarczy ;/
    a bo to przewidzisz jaka ta pogoda będzie, jak to się zmienia teraz z dnia na dzień ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Też zażywałam do antybiotyku lacibios femina bo mi gin kazał, zużyłam 2 opakowania i wszystko ładnie przeszło a miałam okropną grzybice która nie chciała się wyleczyć ;)
    ja mam żel do higieny intymnej. Tabletek nie lykam bo mam juz ich tyle,ze zaraz mi wątroba zgnije :)

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki, jeśli któraś jest jeszcze przed zakupami dla malucha,
    to właśnie wróciłam z Super-pharmu i kosmetyki Hipp są 20% taniej, a z kartą 30% taniej - się obkupiłam / Brawo Ja :D

pasia27, tola2014 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak jest liczone wynagrodzenie na l4 ciążowy? Jakoś tak nie zgadza mi się to co mi wyliczyli, na co mój pracodawca mówi, że na l4 nie liczy mi się ilość dni przepracowanych w tym przypadku 21 z lutego tylko dni kalendarzowe bo przecież nie pracuje. W każdym razie wychodzi to mnie niż jakbym przepracowała te 21 dni roboczych.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Dziewuszki, jeśli któraś jest jeszcze przed zakupami dla malucha,
    to właśnie wróciłam z Super-pharmu i kosmetyki Hipp są 20% taniej, a z kartą 30% taniej - się obkupiłam / Brawo Ja :D

Ile kosztuje oliwka juz po promocji i emulsja do ciała.?

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja też tego nie rozumiem,bo u mnie tak samo jest,ale slyszalam,ze oni biorą jakaś zaliczkę na podatek i pozniej oddaja w rozliczeniu pitow

tola2014 lubi tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po tej maksymalnej promocji z kartą:
    oliwka - 11,53
    mleczko do ciała - 13,57
    ale np. płyn do mycia ciała i włosów z pompką kupiłam w auchan po 13,59,
    gdzie w super pharmie był po promocji po ponad 18 zł.

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    po tej maksymalnej promocji z kartą:
    oliwka - 11,53
    mleczko do ciała - 13,57
    ale np. płyn do mycia ciała i włosów z pompką kupiłam w auchan po 13,59,
    gdzie w super pharmie był po promocji po ponad 18 zł.

A go myślałam, że coś taniej jest bo 8 i 9.03 była ogólnie promocja i mleczko kupiłam kolo 14 zł oliwka 11zl z czymś a płyn był za 14.99

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    A go myślałam, że coś taniej jest bo 8 i 9.03 była ogólnie promocja i mleczko kupiłam kolo 14 zł oliwka 11zl z czymś a płyn był za 14.99

a widzisz, na chwilę obecną to u mnie najniższe ceny, sprawdzałam tez w Tesco i Rossmanie i tam cenowy kosmos, na necie tez bez atrakcji.
    Kupiłam też te waciki nasączone spirytem do pępka o których któraś z dziewczyn pisała jakiś czas temu i tez w aptece cena taka sama jak na necie.

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    L4 100 % liczone jest jako 100 % podstawy wymiaru zasiłku, czyli z średniej wyliczonej za 12 poprzednich m-cy, o ile w ciągu trzech poprzednich m-cy nie przebywałaś na zwolnieniu. Jeśli chorowałaś w okresie ostatnich trzech miesięcy, podstawa jest wyliczana z jeszcze wcześniejszego okresu, przed zachorowaniem. W skrajnych przypadkach, kiedy ktoś często choruje podstawa może być obliczana nawet z okresu sprzed roku.
    Rzadko wychodzi równo 100 % naszego wynagrodzenia netto.

tola2014, Iwa81 lubią tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie l4 jest fajniejsze niz pensja w gole miesiące. Wszystkie premie sie wliczają. Na l4 zawsze bylam na plusie i to o sporo

katarzyna_d lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ile robicie morfologie krwi?bo nie wiem czy powtórzyć na pon ostatnia miałam 2 marca,a teraz wizyty mam co 2 tyg
    Mecze się z bolem żołądka aż mnie na wymioty bierze,nie wiem czy to az tak macica moze uciskac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 19:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robie mocz z osadem i morfologie co 4 tyg. jeszcze wizyty mam co 4 tyg wiec a 3 tyg idę a później chyba co 2/3

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robię co 4 tygodnie i wizyty mam co 4 tygodnie. Nie kazał mi wcześniej przychodzić. Teraz będę mieć wizytę po świętach, więc może potem będę musiała przyjść wcześniej bo zostanie mi 5 tygodni do finału :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pojawić się za trzy tygodnie i przed tym zrobić morfologię i mocz.

43kt82c31nhz2sid.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Dalej dziergan ten cottonsy hehe i juz mi sie odechciewa bo plecy bola a wieczorami to jestem jak stara baba..jeszcze jak chodzę to ok ale jak juz się poloze...oj szkoda gadać.
    21.marca mam 3usg i dowiem sie czy moja KRUSZYNA dalej jest dziewczynka haha
    31marca wizyta :-)
    Na wadze +12kg..a brzuch większy od kobitki z bliźniakami tralala :-)

Możesz podać schemat do cottonsów? Może dla zabicia nudy bym się zabrała do nich;) Zrobiłam jakiś czas temu kocyk a teraz pomysłów brak.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do l4-ciążowe jest liczone 100% tak jak Koko napisala. Mi babki w placach jak wyliczaly to okazalo sie(a bylam w pazdzierniku ze musze przepracować co najmniej do konca listopada, bo będę stratna. Generalnie ostatni dyżur miałam 6.01. Nie zanosilam zaświadczenia wczesniej bo musialabym wejść w "ranki"czyli praxa 7-14.35 a to sie nie opłaca, bo stracilabym dodatek dyżurowy. Jesli chodzi o wyplate to generalnie wychodzi mi +/- tyle i dostawalam przed l4 roznica ok 200zl no ale pracując miałam i dyżury w weekendy i noce a to dodatkowa kasa.

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz wizyta 31 marzec-na nią moczu krew i będzie mi posiew robiła na paciorkowca.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Możesz podać schemat do cottonsów? Może dla zabicia nudy bym się zabrała do nich;) Zrobiłam jakiś czas temu kocyk a teraz pomysłów brak.
    No pewnie.tu wrzucić?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1394 1395 1396 1397 1398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ