Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzenka ja na dzień dzisiejszy mam przygotowany komplecik bawełniany kaftanik+śpioszki, jakieś skarpeteczki, cienki polarkowy kombinezon, bawełnianą czapeczkę. W nosidełku w drodze do samochodu przykryję go jeszcze kocykiem. W razie jakby było bardzo zimno to mam jeszcze taką cieplejszą kurteczkę-płaszczyk to założę dodatkowo
Domi ja kołderki i poduszki nie piorędomi05 lubi tę wiadomość
-
marzenka06 wrote:Dziewczyny co szykuje cie do ubrania na wyjście ze szpitala koniec kwietnia - początek maja? Bo się zastanawiam, czy jakiś cienki kombinezon, czy jakaś ciepła bluza i spodnie? Trudno takie małe dzieciątko ubrać.
ja bluza i spodnie + kocyk, chyba wystarczy ;/
a bo to przewidzisz jaka ta pogoda będzie, jak to się zmienia teraz z dnia na dzień -
Cigaretta wrote:Też zażywałam do antybiotyku lacibios femina bo mi gin kazał, zużyłam 2 opakowania i wszystko ładnie przeszło a miałam okropną grzybice która nie chciała się wyleczyć
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak jest liczone wynagrodzenie na l4 ciążowy? Jakoś tak nie zgadza mi się to co mi wyliczyli, na co mój pracodawca mówi, że na l4 nie liczy mi się ilość dni przepracowanych w tym przypadku 21 z lutego tylko dni kalendarzowe bo przecież nie pracuje. W każdym razie wychodzi to mnie niż jakbym przepracowała te 21 dni roboczych.
-
nick nieaktualnyIwa81 wrote:Dziewuszki, jeśli któraś jest jeszcze przed zakupami dla malucha,
to właśnie wróciłam z Super-pharmu i kosmetyki Hipp są 20% taniej, a z kartą 30% taniej - się obkupiłam / Brawo Ja
Ile kosztuje oliwka juz po promocji i emulsja do ciała.? -
nick nieaktualnyIwa81 wrote:po tej maksymalnej promocji z kartą:
oliwka - 11,53
mleczko do ciała - 13,57
ale np. płyn do mycia ciała i włosów z pompką kupiłam w auchan po 13,59,
gdzie w super pharmie był po promocji po ponad 18 zł.
A go myślałam, że coś taniej jest bo 8 i 9.03 była ogólnie promocja i mleczko kupiłam kolo 14 zł oliwka 11zl z czymś a płyn był za 14.99 -
tola2014 wrote:A go myślałam, że coś taniej jest bo 8 i 9.03 była ogólnie promocja i mleczko kupiłam kolo 14 zł oliwka 11zl z czymś a płyn był za 14.99
a widzisz, na chwilę obecną to u mnie najniższe ceny, sprawdzałam tez w Tesco i Rossmanie i tam cenowy kosmos, na necie tez bez atrakcji.
Kupiłam też te waciki nasączone spirytem do pępka o których któraś z dziewczyn pisała jakiś czas temu i tez w aptece cena taka sama jak na necie. -
L4 100 % liczone jest jako 100 % podstawy wymiaru zasiłku, czyli z średniej wyliczonej za 12 poprzednich m-cy, o ile w ciągu trzech poprzednich m-cy nie przebywałaś na zwolnieniu. Jeśli chorowałaś w okresie ostatnich trzech miesięcy, podstawa jest wyliczana z jeszcze wcześniejszego okresu, przed zachorowaniem. W skrajnych przypadkach, kiedy ktoś często choruje podstawa może być obliczana nawet z okresu sprzed roku.
Rzadko wychodzi równo 100 % naszego wynagrodzenia netto.tola2014, Iwa81 lubią tę wiadomość
-
To u mnie l4 jest fajniejsze niz pensja w gole miesiące. Wszystkie premie sie wliczają. Na l4 zawsze bylam na plusie i to o sporo
katarzyna_d lubi tę wiadomość
-
Co ile robicie morfologie krwi?bo nie wiem czy powtórzyć na pon ostatnia miałam 2 marca,a teraz wizyty mam co 2 tyg
Mecze się z bolem żołądka aż mnie na wymioty bierze,nie wiem czy to az tak macica moze uciskacWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 19:56
-
nick nieaktualny
-
pasia27 wrote:Dalej dziergan ten cottonsy hehe i juz mi sie odechciewa bo plecy bola a wieczorami to jestem jak stara baba..jeszcze jak chodzę to ok ale jak juz się poloze...oj szkoda gadać.
21.marca mam 3usg i dowiem sie czy moja KRUSZYNA dalej jest dziewczynka haha
31marca wizyta
Na wadze +12kg..a brzuch większy od kobitki z bliźniakami tralala
Możesz podać schemat do cottonsów? Może dla zabicia nudy bym się zabrała do nich;) Zrobiłam jakiś czas temu kocyk a teraz pomysłów brak.
-
Co do l4-ciążowe jest liczone 100% tak jak Koko napisala. Mi babki w placach jak wyliczaly to okazalo sie(a bylam w pazdzierniku ze musze przepracować co najmniej do konca listopada, bo będę stratna. Generalnie ostatni dyżur miałam 6.01. Nie zanosilam zaświadczenia wczesniej bo musialabym wejść w "ranki"czyli praxa 7-14.35 a to sie nie opłaca, bo stracilabym dodatek dyżurowy. Jesli chodzi o wyplate to generalnie wychodzi mi +/- tyle i dostawalam przed l4 roznica ok 200zl no ale pracując miałam i dyżury w weekendy i noce a to dodatkowa kasa.