WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Co ile robicie morfologie krwi?bo nie wiem czy powtórzyć na pon ostatnia miałam 2 marca,a teraz wizyty mam co 2 tyg
    Mecze się z bolem żołądka aż mnie na wymioty bierze,nie wiem czy to az tak macica moze uciskac

ja do tej pory miałam robić co 2 m-ce ale nie wiem jak to będzie jak zacznę częściej wizytować

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie nie wyobrażam tego badania na paciorkowca z odbytu. jakoś mnie to będzie kreować....w ogole jak oni to badają tam?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tylko z pipki pobral..dlugim patyczkiem jak do uszu hehe
    Próbkę zanioslam na dol do laboratorium ..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gbs pobiera sie z pochwy i ok odbytu. znaczy posiew z pochwy - logiczne, a ok odbytu - posiewowka okreznym ruchem przy ujsciu odbytnicy[po prostu wokol dupki maznie] ale tez slyszalam, ze nie wszyscy biora gbs z obu okolic, ze wlasnie czesc robi tylko z pochwy

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy do cc tez trzeba to pobierac

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ,
    Ja dzis miałam zaganiany dzien na wieczor jeszcze znajomi jako klienci i dopiero skończyłam :( kurczę ale Ama sie nie odzywała praktycznie cały dzien :( tez tak Macie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    gbs pobiera sie z pochwy i ok odbytu. znaczy posiew z pochwy - logiczne, a ok odbytu - posiewowka okreznym ruchem przy ujsciu odbytnicy[po prostu wokol dupki maznie] ale tez slyszalam, ze nie wszyscy biora gbs z obu okolic, ze wlasnie czesc robi tylko z pochwy

mnie się zrobiły w ciąży 3 okropne hemoroidy to ciekawe jak mi to pobiora? :(

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam hemoroidy - Co na to polecacie?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Kłosia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej dziewczyny ,
    Ja dzis miałam zaganiany dzien na wieczor jeszcze znajomi jako klienci i dopiero skończyłam :( kurczę ale Ama sie nie odzywała praktycznie cały dzien :( tez tak Macie ?

Może leniwy dzień ma ? Albo ty za bardzo zagoniona i nie zwracalas uwagi

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jem wlasnie całe pomelo , jak sie nie ruszy to oszaleje
    Muzyka nie pomaga :/
    Światło tez nie , leżenie nie no kurczę ale az tak leniwy :/
    Jak cos to spieszę jeszcze cała czekoladę jak sie nie ruszy :/
    W dupie z cukrem :/

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poodychaj że 3 razy ,to się obudzi albo poruszaj brzuchem:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oddycham przepona troszkę pomogło :) jakieś stukania czuje ale o wiele mniej wyraźne i bardziej takie napinanie brzucha :/ ech nie wiem moze jakos sie inaczej obróciła plecami czy cos i mniej czuje :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 23:05

• malvva Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Hej dziewczyny ,

tez dzisiaj troche spraw zalatwialam i nelka moze z raz sie ruszyla tak porzadnie a takto cisza

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Malva czy to normalne ze te Maluchy tak cicho siedzą :/ maź mnie jeszcze zaczol schizowac bo powiedział jak szukaliśmy sposobu by ja pobudzić ze wyczytał ze sie przygotowuje do porodu i dlatego śpi bo zbiera siły :/ no kurde mam nadzieje ze pozbiera je jeszcze z 6 tygodni a nie :/ jeszcze mnie tylko nastraszył

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    mnie się zrobiły w ciąży 3 okropne hemoroidy to ciekawe jak mi to pobiora? :(
    wydaje mi sie, ze "maznie" wymazowka wokol, ze do odbytu nie wsadza wymazowek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 23:30

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Kurczę Malva czy to normalne ze te Maluchy tak cicho siedzą :/ maź mnie jeszcze zaczol schizowac bo powiedział jak szukaliśmy sposobu by ja pobudzić ze wyczytał ze sie przygotowuje do porodu i dlatego śpi bo zbiera siły :/ no kurde mam nadzieje ze pozbiera je jeszcze z 6 tygodni a nie :/ jeszcze mnie tylko nastraszył

No niieee, senny dzien miała po prostu, ja czasem jak duzo chodze albo sie czyms zajmuje to albo nie zwracam uwagi albo nie czuje. Maluchy mają ciche dni gdy się zbierają do porodu w terminie a nie przed, przedterminowe porody nie mają takich samych zwiastunów jak terminowe (jesli chodzi o zmiane zachowania dziecka).

Carolq lubi tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2016, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja też mam hemoroidy - Co na to polecacie?
    Witam wszystkie przyszłe mamusie

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2016, 01:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posterisan i avenoc masci

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny czy wy też cierpicie na.bezsenność?przysnelam na 3 h i koniec mala tak mi wszystko ugniata,ze nie da się lezec,siedze i mysle jeszcze czuje ze trochę spuchlam pewnie od tego nadmiaru wody

• Kłosia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Jeny czy wy też cierpicie na.bezsenność?przysnelam na 3 h i koniec mala tak mi wszystko ugniata,ze nie da się lezec,siedze i mysle jeszcze czuje ze trochę spuchlam pewnie od tego nadmiaru wody

Ja mam takie noce ze się obudze i ze 3 h nie śpię całe szczęście maks 2 razy w tygodniu.

tola2014 lubi tę wiadomość

w4sqqqmzfxp2qinv.png

dxomtv73afcam3as.png
    3 miesiące 5720g
    4 miesiące 6160g
‹‹ 1395 1396 1397 1398 1399 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ