WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki zawsze prezent urodzinowy z glowy :D

Carolq lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Jeny czy wy też cierpicie na.bezsenność?przysnelam na 3 h i koniec mala tak mi wszystko ugniata,ze nie da się lezec,siedze i mysle jeszcze czuje ze trochę spuchlam pewnie od tego nadmiaru wody

u mnie młoda tak w nocy szalała że zasnęłam nad ranem, a o uciskaniu już nie wspomnę ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.ja mam dobre nocki bo synek mnie wymeczy w dzień to wieczorem usypiamy razem.jak dzieci ;-) hehe

Dzis rano kurier przywiozl wozio i jestesmy bardzo zadowoleni pomimo ze używany :-) tako 3w1 fuksja :-) synek juz prowadził i wcianal sie do nosidelka hehe ale on juz duży hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 11:36

Iwa81, katarzyna_d lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Hej dziewczynki.Wczoraj wściekła się nie na zarty-zanioslam koleżance zwolnienie żeby podrzucił do pracy,a tu newsy w stylu że chodzą ciuchy że już na to stanowisko nie wrócę itd-fakt że mówiły to inne dziewczyny a nie mój przełożony ale ziarenko niepokoju zostało zasiane i już się martwię. Szybko nie wrócę to fakt bo chce iść na roczny macierzyński ale już się martwię na zapas.Cholera muszę przestać o tym myśleć bo znowu się denerwuje.

nie przejmuj się, szkoda nerwów, ludzie zawsze tak gadają, najważeniejsze co szefostwo myśli. U mnie jak czasami wpadnę do pracy na kawkę i natknę się na prezesa to on zawsze się mnie pyta czy tak tęsknię za pracą, chociaż zdalnie jeszcze dziewczynom pomagam w projektach. a ja prezesowi zawsze odpowiadam że muszę trzymać rękę na pulsie żeby nikt mnie nie podsiadł, - on zawsze się śmieje, ale ja się nie martwię bo jak mu powiedziałam że jestem w ciąży i też planuję roczny urlop, to tylko się upewniał czy na pewno wrócę bo on na to liczy, więc jestem spokojna. Znalazłyśmy dziewczynę na zastępstwo na ten rok, zaczęła już pracować, ale bardziej liczymy na to że jak wrócę to ona jednak tez zostanie i będziemy miały jedną osobę więcej w dziale ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to jest pracuje się w ciazy jak najdłużej, nikt po głowie ze to nie poglaska, a jak sie wróci po macierzyńskim to patrzą na człowieka spod byka -co za popieprzona polityka.
    Dzięki dziewczynki za slowa otuchy.Trzeba się wygadac bo wtedy trochę lżej,mąż też mnie uspokaja ze nie ma się co martwić na zapas(ja jestem taka ze lubie mieć wszystko zaplanowane czarno na bialym)A czasami się tak nie da i to muszę sobie wbić do glowki.
    Moje śniadanie;śledź w śmietanie, kanapka z pasztety i ryż na mleku-

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 11:50

NatiB lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Czesc dziewczyny! U mnie maly chyba cos nawywijal w nocy bo mnie zebra bola z lewej strony.. oby sie w koncu obrocil glowka w dol ;)

A powiem wam ze mi tez strasznie szybko czas leci jak juz ta 3 na przodzie jest.. termin mam na polowe maja ale maz sie smieje ze urodze 20 kwietnia bo on ma wtedy urodziny :D ale watpie bo to by bylo troche za wczesnie :)

u mnie termin na 11 maja, ale w rodzinie też obstawiają w czyje urodziny Maja przyjdzie na Świat bo u Nas:
    Bratanek - z 5 maja
    bratowa - z 7 maja
    siostra męża - z 9 maja

;)

Carolq, Nacia lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Tak to jest pracuje się w ciazy jak najdłużej, nikt po głowie ze to nie poglaska, a jak sie wróci po macierzyńskim to patrzą na człowieka spod byka -co za popieprzona polityka.
    Dzięki dziewczynki za slowa otuchy.Trzeba się wygadac bo wtedy trochę lżej,mąż też mnie uspokaja ze nie ma się co martwić na zapas(ja jestem taka ze lubie mieć wszystko zaplanowane czarno na bialym)A czasami się tak nie da i to muszę sobie wbić do glowki.
    Moje śniadanie;śledź w śmietanie, kanapka z pasztety i ryż na mleku-

niezły misz masz na śniadanko :)

a ja dzisiaj bułkę z nutellą wciągnęłam i kakao wypiłam :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sobie nocke odbilam,dopiero wstalam:) pies w nocy piszczsl bo go brzuch bolal to do tej pory glowy nie podniósł,więc się lenimy

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 też mam termin na 11 maja,a z usg na którego Ci wyliczyli?
    Leżę sobie na boczku i po tak zacnym śniadaniu mała szału dostaje☺

• Negra Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Za mną tragiczna noc, bo syn znowu się rozchorował- w nocy tak mu bulgotało w nosie/zatokach, że nie mógł spać i o 3 mnie obudził (a tylko co zdążyłam zasnąć) :-(
    Także dziś znowu walczę z chorobą syna i swoim niewyspaniem.... Może urodzę grzeczne dziecko i wyśpię się po porodzie? :-)

W nocy przytuliłam się do męża i w tym momencie mała sprzedała mu takiego kopa, że on z przerażeniem do mnie: czy Ty się już spakowalaś? Jak nie, to zrób to koniecznie jutro. Chyba też powoli do niego dociera, że to już niebawem :-)

pasia27, domi05, Carolq lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • kejt84 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam kosmetyki momie dla dzieci

sa dostepne w rossmanie albo w duzo lepszej cenie prosto od producenta tu

http://allegro.pl/zestaw-3-kosmetykow-momme-sam-stworz-swoj-zestaw-i6038680378.html

20d4234264.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Necia mój ma urodziny 21 kwietnia☺i tez się śmieje ze bedzie miał prezent.tak czy siak będą dwa byczki w domu-jak ja to zniose☺☺☺
    U mnie syn z 24 kwietnia, a mąż z 1 maja. Także w domu będą 3 byki i ja- jeden wodnik... :-) Teraz strzelam, że urodzę gdzieś między synem, a mężem bo 24 muszę do przedszkola zanieść tort urodzinowy( taki mają zwyczaj). Także mogę rodzić po 24 kwietnia :-)

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    U nas też leci ten czas strasznie :) W środę powiedziałam mężowi: "No, jutro zaczynamy 33 tydzień, jeszcze 50 parę dni do porodu, a za miesząc mamy ciążę donoszoną ;p"
    A on: "Już?? 33?? To już za chwilę rodzisz? ;p" i przerażenie w oczach;p Chyba to jeszcze do niego nie dociera
    Ale za to do mnie powoli zaczyna to wszystko docierać
    Od wczoraj synuś mi tak brzuchem wywraca że już czasem nie wiem jak usiąść i się położyć, cały brzuch faluje, a jak miałabym liczyć 10 ruchów dziennie to jeszcze przed wstaniem z łóżka mogłabym odchaczyć.
    Mówią że im późniejsza ciąża tym ruchy mniej się czuje a synuś dopiero teraz zaczyna coraz bardziej się rozpychać, cały czas się wypycha, nawet wczoraj udało mi się go nagrać :)

DOMI ja mam tak samo, jutro 33tc, a mój synuś wariuje w brzuszku jak nigdy, ale pocieszające jest to że Ty też tak masz :)

domi05 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    U mnie syn z 24 kwietnia, a mąż z 1 maja. Także w domu będą 3 byki i ja- jeden wodnik... :-) Teraz strzelam, że urodzę gdzieś między synem, a mężem bo 24 muszę do przedszkola zanieść tort urodzinowy( taki mają zwyczaj). Także mogę rodzić po 24 kwietnia :-)

Ja tez wodnik i dwa byczki beda :D chociaz maz uznaje sie za barana a nie za byka bo jest na granicy z data. Chociaz czasami mam wrazenie ze slusznie uznaje sie za barana :D

Iwa81, Negra, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby byk od 21 kwietnia;ja skorpion mieszanka wybuchowa

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Iwa81 też mam termin na 11 maja,a z usg na którego Ci wyliczyli?
    Leżę sobie na boczku i po tak zacnym śniadaniu mała szału dostaje☺

no właśnie z USG 11 maj, od samego początku ten sam termin

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A bo ja mam z om 11 a z usg prenatalnego (14 tydz)05 maj

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    A bo ja mam z om 11 a z usg prenatalnego (14 tydz)05 maj

u mnie z OM o ile dobrze pamiętam gdzieś 14-16 maj,
    a USg czy zwykłe czy prenatalne 11 maj wskazuje.

km5sdf9h3loowecn.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh to teraz mnie zaskoczyłas ja cały czas się sugeruje terminem om.W usg 3 trymestr byłam 28 tydz a na wydruku mam ze wymiary odpowiadają 29 tygodniowi więc może ten 05 jest bliższy☺

• Nacia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu temat terminu porodu a ja dalej niewiem :( czekam do tego czwartku i nie wyjde z tego gabinetu dopoki mi nie powie wszystkiego! Buuu :/ juz sie doczekac nie moge. 15 maj wychodzi z OM a z usg? Moj lekarz chyba nie potrafi tego odczytac..

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1397 1398 1399 1400 1401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ