Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
JustyśM wrote:Mi się wypina z prawej strony na wysokości lub powyżej pępka.Quote:
Tak jak pisałam mam dokładnie tak samo. Położna dzisiaj aż się śmiała jak się położyłam, że mam tak krzywo ten brzuch.
Z usg wynika, że leży główką w dół. Plecki na lewo a na prawo rączki i nóżki, które często prostuje. Podobno tak już zostanie do końca. w sumie nie wiem skąd taka pewność u doktora w 28 tyg. -
marzenka06 wrote:Dziewczyny, a z elektrycznych laktatorów jakie polecacie? Bo ja w pierwszej ciąży miałam ręczny TT, a to była masakra, bo często miałam nawały pokarmu i strasznie się męczyłam i teraz zamierzam kupić elektryczny.
canpol easy start -
Cześć Dziewczyny,
U nas ponuro i leje, nic się nie chce.
Ja też piorę i się zastanawiam czytając Wasze wpisy, czy powinnam kupic poduszkę i kołderkę.
Słyszałam, że taki mały dzidziuś śpi w otulaczu, rożku lub śpiworku na początku. Że poduszki nie używa się przez pierwsze tygodnie. A widzę, że Wy macie już komplety przygotowane. Jakie jest Wasze zdanie?
-
nick nieaktualnyLiley wrote:Z provagiem polecam pimafucin w kremie /tyle ze na recepte/. Mnie ciągle coś swędzi, piecze a na zmiane po siusiu smaruje i w dwa dni się podlecze. Dzisiaj nawet sie dr śmiała, że wiadro mi przepisze. W pierwszej ciąży od 22tc co 2 dni do samego porodu używałam nystatyny taką miałam infekcje. Teraz wystarczą dwa kremiki.
Jesli chodzi o laktator mam TT ale elektryczy. Jest głośny ale jak dla mnie rewelacja. Miałam ręczny kupiony na szybko (w szpitalu dostałam mega nawału, a na odziale nie było dlatego polecam wrzucić do torby nawet taki najzwyklejszy apteczny za 2dychy!) BabyOno taki z gruszka. Dla mnie porażka. Z lovi miała siostra. Mówiła że nawet ok -
Hej
Ja tez dzis po wizycie,co prawda bez usg ale zbadal szyjkę,posluchalam tętna,pobral od razu GBS ,no ważenie i ciśnie i jakies badania standardowe..a i dostałam karteczkę co potrzeba do mojego szpitala..
Jakos Malo rzeczy i jednak cos dorzucę od siebie co wiem ze sie przyda hehe
Teściowa kupila ręcznik dla malejmnie doszedł wczoraj szlafrok cieniutki i taniutki hehe jutro przyjdzie wózek ,w sobotę jedziemy oglądać nowe większe auto no i dla Kacperka lepszy nowy fotelik
katarzyna_d, Iwa81 lubią tę wiadomość
-
Dalej dziergan ten cottonsy hehe i juz mi sie odechciewa bo plecy bola a wieczorami to jestem jak stara baba..jeszcze jak chodzę to ok ale jak juz się poloze...oj szkoda gadać.
21.marca mam 3usg i dowiem sie czy moja KRUSZYNA dalej jest dziewczynka haha
31marca wizyta
Na wadze +12kg..a brzuch większy od kobitki z bliźniakami tralalaCarolq, katarzyna_d, Iwa81 lubią tę wiadomość
-
A co do poduszek to mój śpi do tej pory na plasko bez podusi..z reszta on lubi na brzuchu i jakos pewniejsza jestem jak nic nie ma pod nosem.
Mam taka bardzo bardzo cieniutka podusie ale to sobie w dzień na niej leżał..czasem mu rolowalam boki i miał na prosto glowke..no ale to w dzień -
Cigaretta wrote:Też mam ten pimafucin, ginek mi kiedyś przepisał bo cały czas nawracała infekcja, od kilku dni znowu ciś sie zaczyna dziać, swędzenie i pieczenie. Dobrze, że niedługo wizyta, mam nadzieje, że to nie grzyb
-
nick nieaktualnyLiley wrote:Aaaa w sumie nie wiem czy to ma znaczenie ale jak dostałam infekcji uroiłam sobie, że to po lactacydzie. Maz w aptece kupił mi lacibios femina pregna. Po nim poczułam mega ulgę. Ale nie wiem czy to nie efekt placebo. Teraz używam go 2x dziennie i faktycznie jak swędzi to 2 dni z provagiem,pimafucinem i mam spokój
-
Ja po wizycie,z malutka wszystko oki,ułożona główka w dół, ilość wód w porządku.Mała mi piąstkę pokazała ☺
Co używacie na hemoroidy?
A to prezencik dla męża na dzień mężczyzny
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0fc7c7fb006b.jpgCigaretta, katarzyna_d, Iwa81, tola2014, Nacia, monilia84 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
dziewczyny co wiecie o urlopie wychowawczym ? bo macierzynski to wiem chce wziac na rok i wtedy 80 % pensji bede dostawac, tylko co po macierzynskim ? slyszalam ze mozna wziac wychowawczy na 36 miesiecy i ze jest cos takiego jak dodatek w wysokosci 400 zl oczywiscie wtedy juz nie ma pensji.
-
josephinka84 wrote:cześć dziewczyny, co do wydzieliny to też mam jej ostatnio jakby więcej, to chyba normalne, ale ja mam inny problem, od 2 dni bardzo boli mnie spojenie łonowe (krocze), zwłaszcza przy przekręcaniu się na bok i oczywiście zaczęłam się martwić
tez tak mam, ale nie przejmuję się tym za bardzo, to już tak pewnie będzie im dalej tym mniej komfortowo -
domi05 wrote:Witajcie
Mi w końcu w ostatnim tygodniu brzuszek trochę wywaliło, już ślicznie wyglada
Od wtorku piorę i ogarniam więc mnie tu mało
Czy pierzecie też kołderkę i poduszkę czy tylko poszewki?
ja poszewki i ochraniacz na szczebelki wyprałam, ale kołdry i poduszki nie piorę -
Różyczka wrote:Cześć Dziewczyny,
U nas ponuro i leje, nic się nie chce.
Ja też piorę i się zastanawiam czytając Wasze wpisy, czy powinnam kupic poduszkę i kołderkę.
Słyszałam, że taki mały dzidziuś śpi w otulaczu, rożku lub śpiworku na początku. Że poduszki nie używa się przez pierwsze tygodnie. A widzę, że Wy macie już komplety przygotowane. Jakie jest Wasze zdanie?
też słyszałam że małe dziecko powinno spać na płasko, ja kupiłam od razu komplet, ale poduszkę mega płaską dla niemowlaka.
chyba to jest w ogóle rożnie, od mojej koleżanki np. maluchowi często się ulewało i lekarz kazał go układać z głową wyżej żeby się nie zachłysnął niczym, ale on akurat miał takie skłonności,