WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolderke i poduszke nie piore. Tylko posciel. A poza tym i tak kolderke bede pewnie uzywac dopiero na jesien.. a na lato mam kocyk ktory wloze do poscieli..

A kolderke mam 120/90 i jak dla mnie jest wystarczajaco duza :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Mi się wypina z prawej strony na wysokości lub powyżej pępka.
    Quote:

Tak jak pisałam mam dokładnie tak samo. Położna dzisiaj aż się śmiała jak się położyłam, że mam tak krzywo ten brzuch.
    Z usg wynika, że leży główką w dół. Plecki na lewo a na prawo rączki i nóżki, które często prostuje. Podobno tak już zostanie do końca. w sumie nie wiem skąd taka pewność u doktora w 28 tyg.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    nie martw sie mam tak juz jakis czas przy przekrecaniu albo wstawaniu poprostu wszystko sie tam rozciaga

dzięki, uspokoiłaś mnie!:)

malvva lubi tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny, a z elektrycznych laktatorów jakie polecacie? Bo ja w pierwszej ciąży miałam ręczny TT, a to była masakra, bo często miałam nawały pokarmu i strasznie się męczyłam i teraz zamierzam kupić elektryczny.

canpol easy start

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    U nas ponuro i leje, nic się nie chce.
    Ja też piorę i się zastanawiam czytając Wasze wpisy, czy powinnam kupic poduszkę i kołderkę.
    Słyszałam, że taki mały dzidziuś śpi w otulaczu, rożku lub śpiworku na początku. Że poduszki nie używa się przez pierwsze tygodnie. A widzę, że Wy macie już komplety przygotowane. Jakie jest Wasze zdanie?

• Nacia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez slyszalam ze poduszki sie nie uzywa na poczatku.. ja zestaw mam przygotowany dopiero na pozniejsze miesiace :) a na lato kocyk :) w mieszkaniu mamy bardzo goraco wiec mysle ze kocyk wystarczy..

tola2014 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj doszło do mnie ze jeszcze w tym roku obejde dzien mamy <3

pasia27, Carolq, Marietta, Iwa81 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Z provagiem polecam pimafucin w kremie /tyle ze na recepte/. Mnie ciągle coś swędzi, piecze a na zmiane po siusiu smaruje i w dwa dni się podlecze. Dzisiaj nawet sie dr śmiała, że wiadro mi przepisze. W pierwszej ciąży od 22tc co 2 dni do samego porodu używałam nystatyny taką miałam infekcje. Teraz wystarczą dwa kremiki.

Jesli chodzi o laktator mam TT ale elektryczy. Jest głośny ale jak dla mnie rewelacja. Miałam ręczny kupiony na szybko (w szpitalu dostałam mega nawału, a na odziale nie było dlatego polecam wrzucić do torby nawet taki najzwyklejszy apteczny za 2dychy!) BabyOno taki z gruszka. Dla mnie porażka. Z lovi miała siostra. Mówiła że nawet ok :)
    Też mam ten pimafucin, ginek mi kiedyś przepisał bo cały czas nawracała infekcja, od kilku dni znowu ciś sie zaczyna dziać, swędzenie i pieczenie. Dobrze, że niedługo wizyta, mam nadzieje, że to nie grzyb :P

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja tez dzis po wizycie,:-) co prawda bez usg ale zbadal szyjkę,posluchalam tętna,pobral od razu GBS ,no ważenie i ciśnie i jakies badania standardowe..a i dostałam karteczkę co potrzeba do mojego szpitala..
    Jakos Malo rzeczy i jednak cos dorzucę od siebie co wiem ze sie przyda hehe

Teściowa kupila ręcznik dla malej :-) mnie doszedł wczoraj szlafrok cieniutki i taniutki hehe jutro przyjdzie wózek ,w sobotę jedziemy oglądać nowe większe auto no i dla Kacperka lepszy nowy fotelik :-)

katarzyna_d, Iwa81 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej dziergan ten cottonsy hehe i juz mi sie odechciewa bo plecy bola a wieczorami to jestem jak stara baba..jeszcze jak chodzę to ok ale jak juz się poloze...oj szkoda gadać.
    21.marca mam 3usg i dowiem sie czy moja KRUSZYNA dalej jest dziewczynka haha
    31marca wizyta :-)
    Na wadze +12kg..a brzuch większy od kobitki z bliźniakami tralala :-)

Carolq, katarzyna_d, Iwa81 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do poduszek to mój śpi do tej pory na plasko bez podusi..z reszta on lubi na brzuchu i jakos pewniejsza jestem jak nic nie ma pod nosem.
    Mam taka bardzo bardzo cieniutka podusie ale to sobie w dzień na niej leżał..czasem mu rolowalam boki i miał na prosto glowke..no ale to w dzień :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Też mam ten pimafucin, ginek mi kiedyś przepisał bo cały czas nawracała infekcja, od kilku dni znowu ciś sie zaczyna dziać, swędzenie i pieczenie. Dobrze, że niedługo wizyta, mam nadzieje, że to nie grzyb :P
    Aaaa w sumie nie wiem czy to ma znaczenie ale jak dostałam infekcji uroiłam sobie, że to po lactacydzie. Maz w aptece kupił mi lacibios femina pregna. Po nim poczułam mega ulgę. Ale nie wiem czy to nie efekt placebo. Teraz używam go 2x dziennie i faktycznie jak swędzi to 2 dni z provagiem,pimafucinem i mam spokój :)

f2wlepok51d0udm2.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam żadnych kołderek ani poduszek, mam śpiworki i otulacze. Mamy ciepłe mieszkanie, więc myślę że nie będzie konieczności dodatkowego okrywania, a później się zobaczy :)

43kt82c31nhz2sid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Aaaa w sumie nie wiem czy to ma znaczenie ale jak dostałam infekcji uroiłam sobie, że to po lactacydzie. Maz w aptece kupił mi lacibios femina pregna. Po nim poczułam mega ulgę. Ale nie wiem czy to nie efekt placebo. Teraz używam go 2x dziennie i faktycznie jak swędzi to 2 dni z provagiem,pimafucinem i mam spokój :)
    Też zażywałam do antybiotyku lacibios femina bo mi gin kazał, zużyłam 2 opakowania i wszystko ładnie przeszło a miałam okropną grzybice która nie chciała się wyleczyć ;)

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co szykuje cie do ubrania na wyjście ze szpitala koniec kwietnia - początek maja? Bo się zastanawiam, czy jakiś cienki kombinezon, czy jakaś ciepła bluza i spodnie? Trudno takie małe dzieciątko ubrać.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie,z malutka wszystko oki,ułożona główka w dół, ilość wód w porządku.Mała mi piąstkę pokazała ☺
    Co używacie na hemoroidy?
    A to prezencik dla męża na dzień mężczyzny
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0fc7c7fb006b.jpg

Cigaretta, katarzyna_d, Iwa81, tola2014, Nacia, monilia84 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • malvva Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co wiecie o urlopie wychowawczym ? bo macierzynski to wiem chce wziac na rok i wtedy 80 % pensji bede dostawac, tylko co po macierzynskim ? slyszalam ze mozna wziac wychowawczy na 36 miesiecy i ze jest cos takiego jak dodatek w wysokosci 400 zl oczywiscie wtedy juz nie ma pensji.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    cześć dziewczyny, co do wydzieliny to też mam jej ostatnio jakby więcej, to chyba normalne, ale ja mam inny problem, od 2 dni bardzo boli mnie spojenie łonowe (krocze), zwłaszcza przy przekręcaniu się na bok i oczywiście zaczęłam się martwić:(

tez tak mam, ale nie przejmuję się tym za bardzo, to już tak pewnie będzie im dalej tym mniej komfortowo ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Witajcie :)
    Mi w końcu w ostatnim tygodniu brzuszek trochę wywaliło, już ślicznie wyglada :)
    Od wtorku piorę i ogarniam więc mnie tu mało :)
    Czy pierzecie też kołderkę i poduszkę czy tylko poszewki?

ja poszewki i ochraniacz na szczebelki wyprałam, ale kołdry i poduszki nie piorę

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Cześć Dziewczyny,
    U nas ponuro i leje, nic się nie chce.
    Ja też piorę i się zastanawiam czytając Wasze wpisy, czy powinnam kupic poduszkę i kołderkę.
    Słyszałam, że taki mały dzidziuś śpi w otulaczu, rożku lub śpiworku na początku. Że poduszki nie używa się przez pierwsze tygodnie. A widzę, że Wy macie już komplety przygotowane. Jakie jest Wasze zdanie?

też słyszałam że małe dziecko powinno spać na płasko, ja kupiłam od razu komplet, ale poduszkę mega płaską dla niemowlaka.
    chyba to jest w ogóle rożnie, od mojej koleżanki np. maluchowi często się ulewało i lekarz kazał go układać z głową wyżej żeby się nie zachłysnął niczym, ale on akurat miał takie skłonności,

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1393 1394 1395 1396 1397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ