Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyco do laktatora ja nie mam siary w ogóle ani na koszulce ani z laktatora zero ;/ to mnie martwi i własnie jak któraś pisała że spróbowała laktator to jej poleciało to pomyślałam ze mi tez się uda ale wsyztsko na nic
nie wiem jak to będzie jak nie bedę mogła kp, chyba wpadnę w jakąś depresję że nie mogę nawet dziecku dać tego co najlepsze ;/
co do czucia się jak słoń , mam to samo ;/ co chwilę coś przewracam , coś zrzucam ;/ tylko ja bardziej się czuję jak bomba co ma za chwilę wybuchnąć , taka że jak by się dobrze ktoś zamachnoł to stulała bym się jak śnieżka z górki ;P ale brzuchal też mam pokaźny więc w sumnie nie ma co się dziwić że tykam co chwileWiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:35
-
Domi kciuki za wizytkę zaciśnięte
U nas Kacperek chyba dalej sobie siedzi, bo ruchy czuje tak jak zawsze wysoko a czkawkę wczorajszą koło pępka czułam czyli chyba leniuszek się nie obróciCarolq, domi05 lubią tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
domi05 wrote:Witay się i my
U nas pogoda również dziś piękna i słoneczne
Z imieniem dla dziewcznki mielibysmy małe problem, dla chłopca mieliśmy wybrane Paweł albo Kuba a wyszedł Dominik
W tamtym tygodniu trochę poprałam (ile Wam pralek wyszło, bo ja końca nie widzę;p) Jeszcze 2-3 do wyprania zostały ale niepełne już, a w tym tygodniu chcę wszystko poprasować, zobaczymy czy się uda
Wczoraj spakowałam torbę i jakoś tak już spokojniejsza jestem, udało mi się zmieścić do najmniejszej walizki, do siatki weznę tylko pampersy, małą poduszkę, wodę 1,5l, ubranie do przebrania dla męża, termos z kawą i kanapki
Dziś wizyta na 13, ale pewnie się trochę naczekamy. W końcu dowiem się ile mały waży, czy dalej aby na pewno jest chłopcem i jak leży, bo jakoś nie umiem wyczuć - w sobotę czułam jak ma czkawkę w okolicy pępka, a wczoraj jakoś po lewej w okolicach żeber i trochę się martwię że nie jest główką w dół tylko leży bokiem, bo wypina mi się nad pępkiem z lewej strony ciągle, a kopniaki najbardziej i najdotkliwiej czuję po lewym boku... hmm...
Mam nadzieję że z szyjką wszystko ok, bo od kilki dni czuję jakieś kłucia i ciągnięcia w szyjce, raz podczas spaceru musiałam się zatrzymać tak kuło...
Domi moja też cały czas się wypina z lewej strony pępka, a jest ułożona podłużnie główkowo, więc skoro twoje maleństwo to samo robi to może dobry znak.
domi05 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomi powodzenia na wizycie kciuki
co do wypychania Moja siedzi pośladkowo i nad pępkiem jakieś 10 cm , wypycha ramie i bark , wtedy powstaje taka góreczka
no i chyba nadal się nie obróciła po kopniaki na dole czuję , a czkawkę na wysokości pępkaczasmi jeszcze takie bardzo wysoko jakby walenie w bęben aż odgłosy takie głuche by były
chyba wtedy mamie głową wali albo łapkami
domi05 lubi tę wiadomość
-
Melduję się po wizycie, synek standardowo jest starszy o 2 tygodnie, waży już 2130g. Pani doktor powiedziała, że do 37 tygodnia mam wytrzymać a później możemy już rodzić
Kacperek ułożony główką w dół więc jeśli nic się nie będzie działo to poród wyłącznie siłami natury. Ja mam zalecone pić minimum 2.5l płynów dziennie bo wody płodowe w dolnej granicy normy i przyjść na kontrolę w przyszły wtorek na sam pomiar. Okres pomiędzy wizytami został zmniejszony z 4 tygodni na 3
Trzymam kciuki za resztę wizytujących dzisiaj!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:07
maimama, Carolq, monilia84, Baronowa_83, domi05, Nacia, Cigaretta, pasia27, josephinka84, Aniu_leczka, Patrycja24, Marietta, Iwa81 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, imię Maja piękne, moja pierwsza córka to właśnie Majeczka. A druga chyba będzie Iga,przynajmniej na ten moment. Jeśli chodzi o ruchy,to ja czuję zazwyczaj w tych samych miejscach, a dzidzia niedawno obróciła się główką w dół, wcześniej siedziała posladkowo.
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
Klaudia gratuluje udanej wizytki
Synus ladnie rosnie super
Moj czasem tak sie wypina jakby chcial sie obrócic ale kiepsko mu to wychodzi
Nio pic musimy duzo ale wazne ze wody w normie tylko popijesz wiecej i na pewno sie podniosaklaudia1534 lubi tę wiadomość
Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
-
A ja siedzę i czekam w poczekalni... jeszcze 2 osoby przede mną, pewnie wejdę gdzieś za pół godziny jak dobrze pójdzie, mi dziś znów przed wizytą jakiś kawałek czegoś wypadł, na wkladce znalazłam, a teraz jakieś dziwne uczucie w szyjce mnie męczy... ostatnio dość kluje w szyjce i ciągnie w podbrzuszu, dużo coś tego śluzu mam żółtawego trochę, zobaczę co lekarz na to bo ostatnio nic mi nie dał na te uplawy Ale one nadal są jak były
-
nick nieaktualnyja miałam grudkowaty biały śluz jak załapałam grzybicę. Spokojnie ie stresuj się , wiem sama ze najgorsze te czekanie w poczekalni
będzie dobrze zobaczysz
Klaudia ale fajnie że wsyztsko w porządku i że te Nasze Maleństwa już takimi maleństwami nie sąniech rosną zdrowiutkie :)a wodę to po po prostu wszystkie muszą teraz pić, na pewno poziomy się podniosą
domi05, klaudia1534 lubią tę wiadomość
-
A mój synuś ostatnio był ułożony jakoś poprzecznie i chyba tak jest dalej ułożony ... dla mnie to strasznie niewygodnie, bo brzuch mam tak napięty. I czuję z jednej strony prawie pod piersią, jak się coś wypina ...
)) śmiesznie. A te dzieci kiedy powinny się przekręcać główką do dołu?
-
U mnie lekarz powiedzial ze daje czas malemu do 35tc zeby sie obrocil.. ale slyszalam historie ze dzieciaczki obracaly sie tuz przed porodem
takze niewiem czy jest jakas regula. Wydaje mi sie ze to kwestia lekarza czy kaze czekac czy woli od razu dac na cc.. no i kwestia malucha czy ma ochote i miejsce zeby sie obrocic
U mnie kuzynka jest teraz w 37tc i malutka jest ulozona posladkowo i gin jej powiedziala ze czekaja do konca czy sie obroci czy nie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 13:37
Carolq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMi tak samo mówił chodź że jak do 33 tygodnia( największe szanse) się nie obróci to podobno dziecku coraz ciężej później i są o wiele mniejsze szanse. Zawsze można się skierować do lekarza który obraca dzieci
no i akupunktóra jak byłam na warsztatach z tensa taka babeczka prowadziła i mówiła że w małym palcu u nogi prawej jest punkt i jak się tam ukuje to się dziecko obraca
tak samo jak mówiła gdzie założyć tensa aby wywołać skurcze i uniknąć oksytocyny .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 13:42
-
nick nieaktualny
-
No i wróciliśmy
z szyjką wszystko ok, mały główką w dół, ale niestety jest prawie 3 tygdonie po tyłach w wymiarach i waży tylko 1660g w 33 tygodniu... Lekarz jeszcze kazał się nie martwić, sprawdził w tabelce i rośnie na 2800g, ale za 3 tyg kolejne usg żeby sprawdzić czy rośnie. Na szczęście jest "symetryczny" jak to określił lekarz, nie ma nic czym należałoby się martwić, serduszko również ładnie bije.
Zaczynam już bardzo wątpić na wpływ cukrzycy na wagę maluszka...Iwa81 lubi tę wiadomość