X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    żeby pocztę sprawdzić i potwierdzić maila ale nie przychodzi mi żaden mail na pocztę i przez to zakupów nie mogę zrobić....

Sprawdz w spamie czy nie masz bo ja tam mialam :)

pasia27 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do laktatora ja nie mam siary w ogóle ani na koszulce ani z laktatora zero ;/ to mnie martwi i własnie jak któraś pisała że spróbowała laktator to jej poleciało to pomyślałam ze mi tez się uda ale wsyztsko na nic :( nie wiem jak to będzie jak nie bedę mogła kp, chyba wpadnę w jakąś depresję że nie mogę nawet dziecku dać tego co najlepsze ;/
    co do czucia się jak słoń , mam to samo ;/ co chwilę coś przewracam , coś zrzucam ;/ tylko ja bardziej się czuję jak bomba co ma za chwilę wybuchnąć , taka że jak by się dobrze ktoś zamachnoł to stulała bym się jak śnieżka z górki ;P ale brzuchal też mam pokaźny więc w sumnie nie ma co się dziwić że tykam co chwile :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:35

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi kciuki za wizytkę zaciśnięte :)

U nas Kacperek chyba dalej sobie siedzi, bo ruchy czuje tak jak zawsze wysoko a czkawkę wczorajszą koło pępka czułam czyli chyba leniuszek się nie obróci :)

Carolq, domi05 lubią tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Witay się i my :) U nas pogoda również dziś piękna i słoneczne :)
    Z imieniem dla dziewcznki mielibysmy małe problem, dla chłopca mieliśmy wybrane Paweł albo Kuba a wyszedł Dominik :)

W tamtym tygodniu trochę poprałam (ile Wam pralek wyszło, bo ja końca nie widzę;p) Jeszcze 2-3 do wyprania zostały ale niepełne już, a w tym tygodniu chcę wszystko poprasować, zobaczymy czy się uda :)

Wczoraj spakowałam torbę i jakoś tak już spokojniejsza jestem, udało mi się zmieścić do najmniejszej walizki, do siatki weznę tylko pampersy, małą poduszkę, wodę 1,5l, ubranie do przebrania dla męża, termos z kawą i kanapki :)

Dziś wizyta na 13, ale pewnie się trochę naczekamy. W końcu dowiem się ile mały waży, czy dalej aby na pewno jest chłopcem i jak leży, bo jakoś nie umiem wyczuć - w sobotę czułam jak ma czkawkę w okolicy pępka, a wczoraj jakoś po lewej w okolicach żeber i trochę się martwię że nie jest główką w dół tylko leży bokiem, bo wypina mi się nad pępkiem z lewej strony ciągle, a kopniaki najbardziej i najdotkliwiej czuję po lewym boku... hmm...

Mam nadzieję że z szyjką wszystko ok, bo od kilki dni czuję jakieś kłucia i ciągnięcia w szyjce, raz podczas spaceru musiałam się zatrzymać tak kuło...

Domi moja też cały czas się wypina z lewej strony pępka, a jest ułożona podłużnie główkowo, więc skoro twoje maleństwo to samo robi to może dobry znak.

domi05 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa, mam ogromną nadzieję że to dobry znak, oby był główką w dół, trzymajcie kciuki : )

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi powodzenia na wizycie kciuki :)
    co do wypychania Moja siedzi pośladkowo i nad pępkiem jakieś 10 cm , wypycha ramie i bark , wtedy powstaje taka góreczka :P
    no i chyba nadal się nie obróciła po kopniaki na dole czuję , a czkawkę na wysokości pępka :P czasmi jeszcze takie bardzo wysoko jakby walenie w bęben aż odgłosy takie głuche by były :P chyba wtedy mamie głową wali albo łapkami :)

domi05 lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi trzymam kciuki :) moj Szymus tez jest ulozony glowka do gory i w czwartek mam nadzieje ze sie dowiem ze sie obrocil glowka w dol :)

domi05 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie, synek standardowo jest starszy o 2 tygodnie, waży już 2130g. Pani doktor powiedziała, że do 37 tygodnia mam wytrzymać a później możemy już rodzić :) Kacperek ułożony główką w dół więc jeśli nic się nie będzie działo to poród wyłącznie siłami natury. Ja mam zalecone pić minimum 2.5l płynów dziennie bo wody płodowe w dolnej granicy normy i przyjść na kontrolę w przyszły wtorek na sam pomiar. Okres pomiędzy wizytami został zmniejszony z 4 tygodni na 3 :)

Trzymam kciuki za resztę wizytujących dzisiaj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:07

maimama, Carolq, monilia84, Baronowa_83, domi05, Nacia, Cigaretta, pasia27, josephinka84, Aniu_leczka, Patrycja24, Marietta, Iwa81 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, imię Maja piękne, moja pierwsza córka to właśnie Majeczka. A druga chyba będzie Iga,przynajmniej na ten moment. Jeśli chodzi o ruchy,to ja czuję zazwyczaj w tych samych miejscach, a dzidzia niedawno obróciła się główką w dół, wcześniej siedziała posladkowo.

Iwa81 lubi tę wiadomość

• monilia84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia gratuluje udanej wizytki :) Synus ladnie rosnie super :)
    Moj czasem tak sie wypina jakby chcial sie obrócic ale kiepsko mu to wychodzi :)
    Nio pic musimy duzo ale wazne ze wody w normie tylko popijesz wiecej i na pewno sie podniosa :)

klaudia1534 lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedzę i czekam w poczekalni... jeszcze 2 osoby przede mną, pewnie wejdę gdzieś za pół godziny jak dobrze pójdzie, mi dziś znów przed wizytą jakiś kawałek czegoś wypadł, na wkladce znalazłam, a teraz jakieś dziwne uczucie w szyjce mnie męczy... ostatnio dość kluje w szyjce i ciągnie w podbrzuszu, dużo coś tego śluzu mam żółtawego trochę, zobaczę co lekarz na to bo ostatnio nic mi nie dał na te uplawy Ale one nadal są jak były

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam grudkowaty biały śluz jak załapałam grzybicę. Spokojnie ie stresuj się , wiem sama ze najgorsze te czekanie w poczekalni :( będzie dobrze zobaczysz :)
    Klaudia ale fajnie że wsyztsko w porządku i że te Nasze Maleństwa już takimi maleństwami nie są :) niech rosną zdrowiutkie :)a wodę to po po prostu wszystkie muszą teraz pić, na pewno poziomy się podniosą :)

domi05, klaudia1534 lubią tę wiadomość

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój synuś ostatnio był ułożony jakoś poprzecznie i chyba tak jest dalej ułożony ... dla mnie to strasznie niewygodnie, bo brzuch mam tak napięty. I czuję z jednej strony prawie pod piersią, jak się coś wypina ... :))) śmiesznie. A te dzieci kiedy powinny się przekręcać główką do dołu?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz powiedzial ze daje czas malemu do 35tc zeby sie obrocil.. ale slyszalam historie ze dzieciaczki obracaly sie tuz przed porodem :) takze niewiem czy jest jakas regula. Wydaje mi sie ze to kwestia lekarza czy kaze czekac czy woli od razu dac na cc.. no i kwestia malucha czy ma ochote i miejsce zeby sie obrocic :)

U mnie kuzynka jest teraz w 37tc i malutka jest ulozona posladkowo i gin jej powiedziala ze czekaja do konca czy sie obroci czy nie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 13:37

Carolq lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tak samo mówił chodź że jak do 33 tygodnia( największe szanse) się nie obróci to podobno dziecku coraz ciężej później i są o wiele mniejsze szanse. Zawsze można się skierować do lekarza który obraca dzieci :) no i akupunktóra jak byłam na warsztatach z tensa taka babeczka prowadziła i mówiła że w małym palcu u nogi prawej jest punkt i jak się tam ukuje to się dziecko obraca :) tak samo jak mówiła gdzie założyć tensa aby wywołać skurcze i uniknąć oksytocyny .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 13:42

• Nacia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestetu dzieciaczki rosna teraz i maja coraz mniej miejsca na fikolki :) wiec niech sie sprezaja bo czasu malo :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia super wieści ! Kawał chłopa z Kacperka :)

klaudia1534 lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ma byc to bedzie :) sa plusy i minusy porodu naturanego i cesarki :) wiec niech juz bedzie co ma byc tylko niech juz te nasze male pociechy wyjda z nas i beda bliziutko <3 juz sie doczekac nie moge <3

Carolq lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No rośnie kawaler jak na drożdżach :) Wypiłam jak narazie prawie 1.5l wody jeszcze z litr muszę wcisnąć ale to już chyba z łazienki nie wyjdę bo tak sikam :D

Carolq, Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wróciliśmy
    z szyjką wszystko ok, mały główką w dół, ale niestety jest prawie 3 tygdonie po tyłach w wymiarach i waży tylko 1660g w 33 tygodniu... Lekarz jeszcze kazał się nie martwić, sprawdził w tabelce i rośnie na 2800g, ale za 3 tyg kolejne usg żeby sprawdzić czy rośnie. Na szczęście jest "symetryczny" jak to określił lekarz, nie ma nic czym należałoby się martwić, serduszko również ładnie bije.
    Zaczynam już bardzo wątpić na wpływ cukrzycy na wagę maluszka...

Iwa81 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
‹‹ 1406 1407 1408 1409 1410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ