X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to sie stalo za oknem? Snieg?! Aaa no tak swieta Wielkanocne sie zblizaja :D

Iwa81, Carolq lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Wczoraj piękne słońce dzisiaj śnieg wtf?

u Nas dokładnie tak samo ;/

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ani sniegu ani slonca. Szaro i ponuro. Potrzebuje choc troche sloneczka, zeby naladowac baterie.

Patrycja24
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    u Nas dokładnie tak samo ;/
    i u nas ;) godzinę temu wstałam, odsłoniłam okna, a tam śnieg na samochodach! fuj.
    kurczę rano miałam kilka plamek krwi na papierze w śluzie, czyli łożysko delikatnie daje znać o sobie, ale skonsultowałam się tel. z moim lekarzem i póki co mam się tylko obserwować no i oczywiście oszczędzać, nie nosić, najlepiej przyjąć leniwczy tryb. A w mieszkaniu po drugim malowaniu łazienki sajgon straszny... trudno, chyba ten sajgon poczeka na męża aż wróci z pracy.

Wkurzam się tylko bo wczoraj byliśmy z naszą bulwą ukochaną u weta i ma tylną łapkę do zabiegu, nie powinien skakać, najlepiej po schodach go wnieść/znieść. No i rozmawialiśmy z mężem, że ja tego kloca lepiej niech nie podnoszę (12 kg) ale oczywiście rano z nim nie wyszedł na dwór, więc będę musiała jeszcze jakoś go wyprowadzić.

43kt82c31nhz2sid.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Gratuluje dobrych wieści z wizyt, Domi mój synuś też należy do tych maluszków z dość niskiego centyla, ale jest tak od początku i lekarz nie widzi nieprawidłowości. Ja ważyłam 2800g, córka 2900g a mężuś 3000g także na dzieciaczka 4kg nie mam szans i pocieszam się że ten maluszek też będzie mały i jest z nim wszystko ok :) U Ciebie kochana też tak jest <3

U nas też w nocy nasypało śniegu, wkurza mnie taka pogoda bo na spacer nosa nie chce się wychylić :)(

U nas fura Kacperka też już zaparkowana, mężuś jest na etapie malowania łóżeczka i powoli zaczynam kupowac ostatnie rzeczy bo wiem że nie znam dnia ani godziny kiedy mój Synuś zdecyduje się na przywitanie z Nami :) a nie chce mieć niemiłej niespodzianki że np nie będę miała dla niego łóżeczka :)
    Jeszcze te przygotowania do komunii, ostatnie zakupy, jedynie dla siebie nie wiem co kupić czy w wersji XXXXL czy troszkę mniejszej ehheheh :)
    Mam nadzieję że braciszek będzie chciałbyć gościem na komunii siostrzyczki <3

A powiedźcie mi macie już łóżeczka rozłożone i czekają na Wasze maluszki ???

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dawno mam lozeczko :-D tyle, ze pocieli nie zakladam, zeby sie nie zakurzyla.

monilia84 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kusi mnie, zeby to zrobic. Potem zdejme, wypiore i na nowo zaloze :-D

Nacia lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łózeczko stoi :) tez bez niczego, ale ja pościeli na początek nawet nie kupowałam.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lozeczko bylo pierwsze <3 mam wlozony materacyk i na nim kocyk. Narazie nic wiecej nie daje zeby sie nie zakurzylo :) ale wszystko mam przygotowane w szafie jakby co :)

Juz kilka razy chcialam zalozyc wszystko na lozeczko bo to tak kusi :) ale ciagle sie powstrzymuje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:27

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.Ja już od 6 nie śpię (standardowo 2 pobudki w nocy okolice 2 i 4)przywyklam już.
    Jadę zaraz zobaczyć się z babcią-ciężko będzie bo podobno nikogo nie poznaje-jest u moich rodziców-przywieźli ja do siebie bo w sumie sama mieszka a choroba już tak postępuje, że nie może mieszkać sama.Nie wiem czego się spodziewać.
    Dziś chyba będziemy wybierać łóżeczko-jakie polecacie turystyczne?-takie żeby było 2 poziomowe bo chyba zdecydujemy się tylko na turystyczne.
    Mąż dziś mieszkanko będzie sprzatal-obiecal.
    Ja trochę rano poprasowalam rzeczy malutkuej (znowu dostałam trochę) i naszych rzeczy kilka ale opadłam z sil-jeszcze trochę zostało, może mąż da się przekupic☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:29

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dziewczyny nie kupiłam jeszcze pościeli ani materaca ale powiem Wam upatrzyłam sobie już z allegro ARUŚ chyba się nazywa strasznie mi się podoba, ale im więcej jest wzorów tym gorzej mi coś wybrać. Mężuś się śmieje ze mnie strasznie, że jestem tak wymyślata ale to musi być śliczna pościel eheheheh

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i zapomnialam sie wczoraj pochwalic ze zrobilam wielki krok w 8 miesiac :) 32 tydzien rozpoczety <3

A dzisiaj jest 15 wiec pozostaly mi rowne 2 miesiace do terminu porodu (15 maj) <3 mam nadzieje ze nie bede musiala az tyle czekac ale jak bedzie trzeba to te 2 miesiace juz jakos zniose :D

Carolq, Marietta, Iwa81, pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia gratuluje 8 miesiąca czas teraz szybko będzie nam leciał i pewnie wiele z Nas będzie rozpakowywało się szybciej niż termin porodu <3

f2wlj44jk32wmpis.png
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzę że towarzystwo Nam się obudziło , właśnie po spotkaniu z Panią od firanek :D będą może przed świętami :)
    Co do łóżeczka ma zostać wysłane 23 marca więc za tydzień :) mam nadzieję że przed świętami dojdzie na spokojnie :) Materacyk stoi u mnie w biurze . Jak łóżeczko przyjdzie na pewno odrazu albo po świętach je skręcimy :) Po świętach ma też przyjść komoda :P
    Co do paczki z gemini Pasia mi wyszło 617 zł ale zamówiłam witaminy dla siebie za około 120zł i mężowi soczewki tez za jakieś 150 zł wiec mniej więcej wyszło mi tyle samo :( . Bałam się że wzięłam czegoś za dużo, ale tak prawdę mówiąc nadal mi brakuje jakiś pojedynczych rzeczy.
    Za tydzień mamy usg 3 trymestru :D ciekawa jestem jak Niunia rośnie i w ogóle :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• fistaszek88 Koleżanka

Wysłany: 15 marca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupujecie jakies witaminy dla siebie po porodzie?;)

2r8r3e5ea57jvust.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) U mnie też za oknem krajobraz zimowy się zrobił, a wczoraj tak pięknie wiosennie było..

Właśnie wstawiłam pierwszą pralkę prania dla dzidziusia, później wstawię chyba jeszcze jedną :) Patrzę na aplikację na telefonie i pokazuje że do terminu porodu pozostało 52 dni! Trzeba się zacząć ogarniać na porządnie w końcu ;)
    U nas łóżeczko stoi na strychu, mąż je złoży jakoś po świętach a zniesie się je pewnie coś koło terminu porodu.

Powodzenia dla wizytujących dzisiaj! I czekam na sprawozdania :)

Carolq lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bol w miednicy to jakis niepokojacy objaw? Tak jakby zakwasy...

W ogole macie juz jakies skurcze? Te bolesne?

tb73anlisarvnmt1.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a w ilu stopniach pierzecie ubranka dla dzidziusiów? W lovelli?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie łóżeczko stoi materac tez jest ale jakoś jeszcze go nie rozpakowalam z folii żeby się nie zakurzylo. pranie chciałabym zacząć jak najpóźniej się da żeby te ciuszki świeże były. mam ochotę zacząć prac ale tak codziennie mowie a może jutro i tak schodzi. mam taki plan zacząć prac wszystko około 5.04 jakoś dużo tego nie jest. mylę, że wszystkie białe rzeczy wrzucę razem i kolorowe tez. mam pralkę 10 kg to akurat wejdzie :). dalej mam problem z Laktatorem ręczny. nie wiem jaki wybrać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bóle ... ech ja mniewam skurczę biorę dwa razy dziennie magnez mam brać do 3 razy na dzień także jak coś mogę przyjąć jeszcze jedną dawkę.
    Mniewam skurcze ale też bóle w okolicach pachwin, dole brzucha , twardnieje brzuch wtedy, chwila i przechodzi najczęściej po tym Niunia się rusza

‹‹ 1408 1409 1410 1411 1412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ