X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamięta ze to plus minus jest 0,5 kg. To jest tylko orientacyjny pomiar. Może byc tak ze jakiś wymiar jest statystycznie niższy i juz wagę zaniża

Marietta, pasia27 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, wiem, ale chyba nawet 2kg jak na 33tydzień to nie jest bardzo dużo, tym bardziej że w drugą stonę też to może działać - może być jeszcze mniejszy niż na usg...
    W każdym razie dzidziuś prawie od samego początku jest na najniższch centylach z wagą. Przynajmniej mam pewność że moja cukrzyca na niego nie wpływa...

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi Ty chyba pisałaś ze Ty z mężem za duzi tez chyba nie byliście ze mi sie cos pomyliło ? Moze bedzie drobniutki i pamiętaj ze to tylko statystyki, podobno wystarczy ze sie Maluszek inaczej ułoży i juz wyjdzie inna waga . Bedzie dobrze , moze bedzie drobniutki po prostu i tyle :)

domi05 lubi tę wiadomość

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia super ze synus tak ślicznie rośnie.
    Domi nie przejmuj się jeśli waga niby za mała to po prostu będzie drobniutki-latwiej przy porodzie.
    Byłam w szkole rodzenia dziś spotkanie laktacyjne-trochę mnie to przeraża nawał, zstoje pokarmu,co ile karmić. ....już nic nie pamietam☺atak bardzo chce karmić piersią.

domi05, klaudia1534 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Carolq to prawda że my też nieduzi a i przy porodzie maleńcy byliśmy, ale jednak ejst taki niepokój że maluszek ponizej wszelkich centyli i stres aby tylko rósł i nie przestał... Moja waga i niezmieniający się obówd brzucha nie pomagają się uspokoić bo i jedno i drugie z powodu diety cukrzycowej stoi w miejscu.
    Zostaje się tylko cieszyć że jednak cukrzyca mimo wszystko na niego nie wpływa

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Tak Carolq to prawda że my też nieduzi a i przy porodzie maleńcy byliśmy, ale jednak ejst taki niepokój że maluszek ponizej wszelkich centyli i stres aby tylko rósł i nie przestał... Moja waga i niezmieniający się obówd brzucha nie pomagają się uspokoić bo i jedno i drugie z powodu diety cukrzycowej stoi w miejscu.
    Zostaje się tylko cieszyć że jednak cukrzyca mimo wszystko na niego nie wpływa
    może postanowil posiedzieć do 42 tygodnia ;D
    mój też nie jest jakiś wypaśnie duży w 30 tygodniu 1,5 kg także bez szału

Iwa81, katarzyna_d lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jednak nadzieję że nadgoni trochę wagę i nie pozwoli na siebie tyle czekać, chciałabym żeby do 40 tygodnia był już z nami : ) No ale wiadomo że jeśli będzie malutki to niech tam siedzi i rośnie jak najdłużej

tb732n0a0czusv9c.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt i zdrowych maluszków :)

Ja dzisiaj znowu oblałam na prawo jazdy, a już się witałam z gąską :P 45 minut się najeździłam, cała checklista elegancko i na koniec na parkingu egzaminator musiał mi przyhamować, bo nie widziałam samochodu... pech to pech :P

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta następnym razem uda się! Zobaczysz :)
    Tylkobądź skoncentrowana do samego końca ;)

Ja też po wizycie i tak moja córeczka, ktora miała byc dużym dzieckiem jakoś sobie zwolniła tempo i waży 2050g w 34t2d.
    Ja sama schudłam 1kg przez 2tyg. Lekarka kazała się nie przejmować wagą, mówi, że jeszcze jest dużo czasu, żeby dziecko przybrało ile trzeba, ważne, żeby wszystkie pomiary były w normie a są :) Łożysko i płyny owodniowe też w porządku wiec mam się nie martwić tylko dbać o siebie i dobrze odżywiać.

Powodzenia Dziewczyny na kolejnych wizytach :)

Carolq, Marietta, monilia84 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    No i wróciliśmy
    z szyjką wszystko ok, mały główką w dół, ale niestety jest prawie 3 tygdonie po tyłach w wymiarach i waży tylko 1660g w 33 tygodniu... Lekarz jeszcze kazał się nie martwić, sprawdził w tabelce i rośnie na 2800g, ale za 3 tyg kolejne usg żeby sprawdzić czy rośnie. Na szczęście jest "symetryczny" jak to określił lekarz, nie ma nic czym należałoby się martwić, serduszko również ładnie bije.
    Zaczynam już bardzo wątpić na wpływ cukrzycy na wagę maluszka...

Ważne że maluszek zdrowy no i obrócony,
    gratuluję również pozostałych pozytywnych wizyt :)

domi05 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i my po wizycie:)wód jest 11 a nie 7 juz,sprawdzone wszystkie przeplywy,nawet nie wiedziałam,ze sa maciczne przeplywy przy kosciach biodrowych,i w sumie na tym bardziej się lekarka skupila( na przeplywach),mała wazy 2000g,boje sie czy to nie mało jak.na 33 tydz ale mowila,ze jest ok:)ja dostalam Monural na pecherz bo znowu mam bakterie:/fotki malej.nie mam bo znowu trzymala rękę na buzi..

Iwa81, Marietta, monilia84 lubią tę wiadomość

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Po przebojach w Urzedzie Skarbowym :-/ poprawilam sobie humor zakupami-sukienka i zestaw koszulek dla mamy i taty plus body :-)

Iwa81, pasia27, Carolq, monilia84 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • malvva Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cały dzień piękne słonće a teraz wszedzie biało n co za pogoda !! dobrze ze teraz nie
    rodzimy bo straszne wahania sa.

Jutro wizyta u ginekologa :) ciekawe ile ta Nelka waży :)

przyszedł dziś rożek dla mojej królewny :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5fbba5e0883.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/343b28ad6c48.jpg

Patrycja24, Carolq, pasia27, Nacia, Iwa81, monilia84 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiliśmy wozek-w końcu:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b35cc74b3976.jpg
    Anex sport-bardzo lekki (a to dla nas ważne bo na 2 piętrze mieszkamy)niecałe 12 kg.Podnosilam sama gondole i naprawdę leciutka i co ważne-ma pompowane koła, amortyzacja super.Kolor już mąż wybierał uparł się na taki biało czarny (tylko torbę ta pod spodem wzięliśmy czarną żeby się nie brudziła).Czekać będziemy 3 tyg.,a fotelik maxi cosi citi (dostaliśmy od znajomych po synku).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:14

Carolq, Patrycja24, pasia27, Nacia, aaaguchaaa, Iwa81, KokoszaNell, monilia84 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś bardzo ładny, taki zgrabny wygląda :)

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super bryka Justys! A ja się witam po śniadaniu ;)zaraz ruszam na uczelnie :)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj piękne słońce dzisiaj śnieg wtf?

Carolq, monilia84 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z Wami , u Nas zimowo i chlapa a juz była taka piękna zapowiedź wiosny :) dzis przyjeżdża do mnie Pani od firanek , a co tam postanowiłam w końcu po 3 latach założyć sobie firanki takie jak chciałam od kiedy sie wprowadziliśmy :)
    Dzis w DDTVN słodki ciężar nie przegapcie :) no to smacznego śniadanka i miłego dzionka dziewczyny :*
    Justys wózek zacny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:14

pasia27 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Wczoraj piękne słońce dzisiaj śnieg wtf?
    U mnie ro samo..ale ponoc tylko dzis..jutro słońce..
    Pewnie w maju jeszcze podsypie hehe

Carolq, Iwa81 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wozio super!najważniejsze jest ;-)

Spadam do obiadku,młody je śniadanko bo pospaliśmy do 8,:-)

A wczoraj się zmobilizowalam i zamlwilam Gemini(350zlmasakra haha)
    Książeczki dla małego bo juz wszystko przerobione i sie nudza..i jeszcze lampeczki na te cottonsy.

Pamiętam o tym schemacie zeby wrzucić i dzis się postaram bo z tele mi ciężko a jak wezmę lapka to Kacper sie rządzi hehe

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1407 1408 1409 1410 1411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ