Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Pamięta ze to plus minus jest 0,5 kg. To jest tylko orientacyjny pomiar. Może byc tak ze jakiś wymiar jest statystycznie niższy i juz wagę zaniża
Marietta, pasia27 lubią tę wiadomość
-
tak, wiem, ale chyba nawet 2kg jak na 33tydzień to nie jest bardzo dużo, tym bardziej że w drugą stonę też to może działać - może być jeszcze mniejszy niż na usg...
W każdym razie dzidziuś prawie od samego początku jest na najniższch centylach z wagą. Przynajmniej mam pewność że moja cukrzyca na niego nie wpływa... -
nick nieaktualnyDomi Ty chyba pisałaś ze Ty z mężem za duzi tez chyba nie byliście ze mi sie cos pomyliło ? Moze bedzie drobniutki i pamiętaj ze to tylko statystyki, podobno wystarczy ze sie Maluszek inaczej ułoży i juz wyjdzie inna waga . Bedzie dobrze , moze bedzie drobniutki po prostu i tyle
domi05 lubi tę wiadomość
-
Klaudia super ze synus tak ślicznie rośnie.
Domi nie przejmuj się jeśli waga niby za mała to po prostu będzie drobniutki-latwiej przy porodzie.
Byłam w szkole rodzenia dziś spotkanie laktacyjne-trochę mnie to przeraża nawał, zstoje pokarmu,co ile karmić. ....już nic nie pamietam☺atak bardzo chce karmić piersią.domi05, klaudia1534 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Tak Carolq to prawda że my też nieduzi a i przy porodzie maleńcy byliśmy, ale jednak ejst taki niepokój że maluszek ponizej wszelkich centyli i stres aby tylko rósł i nie przestał... Moja waga i niezmieniający się obówd brzucha nie pomagają się uspokoić bo i jedno i drugie z powodu diety cukrzycowej stoi w miejscu.
Zostaje się tylko cieszyć że jednak cukrzyca mimo wszystko na niego nie wpływa -
domi05 wrote:Tak Carolq to prawda że my też nieduzi a i przy porodzie maleńcy byliśmy, ale jednak ejst taki niepokój że maluszek ponizej wszelkich centyli i stres aby tylko rósł i nie przestał... Moja waga i niezmieniający się obówd brzucha nie pomagają się uspokoić bo i jedno i drugie z powodu diety cukrzycowej stoi w miejscu.
Zostaje się tylko cieszyć że jednak cukrzyca mimo wszystko na niego nie wpływa
mój też nie jest jakiś wypaśnie duży w 30 tygodniu 1,5 kg także bez szałuIwa81, katarzyna_d lubią tę wiadomość
-
Gratuluję wizyt i zdrowych maluszków
Ja dzisiaj znowu oblałam na prawo jazdy, a już się witałam z gąską45 minut się najeździłam, cała checklista elegancko i na koniec na parkingu egzaminator musiał mi przyhamować, bo nie widziałam samochodu... pech to pech
-
Marietta następnym razem uda się! Zobaczysz
Tylkobądź skoncentrowana do samego końca
Ja też po wizycie i tak moja córeczka, ktora miała byc dużym dzieckiem jakoś sobie zwolniła tempo i waży 2050g w 34t2d.
Ja sama schudłam 1kg przez 2tyg. Lekarka kazała się nie przejmować wagą, mówi, że jeszcze jest dużo czasu, żeby dziecko przybrało ile trzeba, ważne, żeby wszystkie pomiary były w normie a sąŁożysko i płyny owodniowe też w porządku wiec mam się nie martwić tylko dbać o siebie i dobrze odżywiać.
Powodzenia Dziewczyny na kolejnych wizytach
Carolq, Marietta, monilia84 lubią tę wiadomość
-
domi05 wrote:No i wróciliśmy
z szyjką wszystko ok, mały główką w dół, ale niestety jest prawie 3 tygdonie po tyłach w wymiarach i waży tylko 1660g w 33 tygodniu... Lekarz jeszcze kazał się nie martwić, sprawdził w tabelce i rośnie na 2800g, ale za 3 tyg kolejne usg żeby sprawdzić czy rośnie. Na szczęście jest "symetryczny" jak to określił lekarz, nie ma nic czym należałoby się martwić, serduszko również ładnie bije.
Zaczynam już bardzo wątpić na wpływ cukrzycy na wagę maluszka...
Ważne że maluszek zdrowy no i obrócony,
gratuluję również pozostałych pozytywnych wizytdomi05 lubi tę wiadomość
-
A i my po wizycie:)wód jest 11 a nie 7 juz,sprawdzone wszystkie przeplywy,nawet nie wiedziałam,ze sa maciczne przeplywy przy kosciach biodrowych,i w sumie na tym bardziej się lekarka skupila( na przeplywach),mała wazy 2000g,boje sie czy to nie mało jak.na 33 tydz ale mowila,ze jest ok:)ja dostalam Monural na pecherz bo znowu mam bakterie:/fotki malej.nie mam bo znowu trzymala rękę na buzi..
Iwa81, Marietta, monilia84 lubią tę wiadomość
-
cały dzień piękne słonće a teraz wszedzie biało n co za pogoda !! dobrze ze teraz nie
rodzimy bo straszne wahania sa.
Jutro wizyta u ginekologaciekawe ile ta Nelka waży
przyszedł dziś rożek dla mojej królewny
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e5fbba5e0883.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/343b28ad6c48.jpgPatrycja24, Carolq, pasia27, Nacia, Iwa81, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Zamówiliśmy wozek-w końcu:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b35cc74b3976.jpg
Anex sport-bardzo lekki (a to dla nas ważne bo na 2 piętrze mieszkamy)niecałe 12 kg.Podnosilam sama gondole i naprawdę leciutka i co ważne-ma pompowane koła, amortyzacja super.Kolor już mąż wybierał uparł się na taki biało czarny (tylko torbę ta pod spodem wzięliśmy czarną żeby się nie brudziła).Czekać będziemy 3 tyg.,a fotelik maxi cosi citi (dostaliśmy od znajomych po synku).Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:14
Carolq, Patrycja24, pasia27, Nacia, aaaguchaaa, Iwa81, KokoszaNell, monilia84 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam sie z Wami , u Nas zimowo i chlapa a juz była taka piękna zapowiedź wiosny
dzis przyjeżdża do mnie Pani od firanek , a co tam postanowiłam w końcu po 3 latach założyć sobie firanki takie jak chciałam od kiedy sie wprowadziliśmy
Dzis w DDTVN słodki ciężar nie przegapcieno to smacznego śniadanka i miłego dzionka dziewczyny :*
Justys wózek zacny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 08:14
pasia27 lubi tę wiadomość
-
Wozio super!najważniejsze jest
Spadam do obiadku,młody je śniadanko bo pospaliśmy do 8,
A wczoraj się zmobilizowalam i zamlwilam Gemini(350zlmasakra haha)
Książeczki dla małego bo juz wszystko przerobione i sie nudza..i jeszcze lampeczki na te cottonsy.
Pamiętam o tym schemacie zeby wrzucić i dzis się postaram bo z tele mi ciężko a jak wezmę lapka to Kacper sie rządzi heheIwa81 lubi tę wiadomość