X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Liley Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Hehe dobry sposób :-)
    Ale jak mojego małego sie pytają kogo mam w brzuchu to mówi ze BRATA hehe a nie zawsze zaprzeczam..smieszy mnie to hahaha
    A wkurza..ze sie pytają heheh ale to pewnie moje urojenia ciazowo nerwowe..
    My z usmiechem na twarzy potwierdzamy słowa córki. Będzie mały Miłosz, pasuje do nazwiska i do Małgosi (imienia córki) tez.
    Tak na prawdę jakby nie miał na imię juz zawsze zostanie dżordżem ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas będzie Nina na 100%,myslelismy nad Hania ale z nazwiskiem się będzie zlewac:)

pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.
    Kurde nie mogłam spac..duzo myśli latalo po glowie..a synciu mimo ze późno usnal to o 7.20juz sie przebudzil..goZinke za.wczesnie jak.dla mnie hehe ale słonko świeci wiec jakios przezyje hehe
    Wstaje bo glodna jestem bardzooooo :-)

Fajne sa.wkladki laktacyjne z Tesco.teraz otwieram i patrzę ze cieniutkie,kazda pakiwana osobno..nie wiem jak sie kleją bo juz nie otwieralam ale jak dla mnie fajniejsze jak z Rosska a cena ta sama :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc witam sie i ja jakos ostatnio mniej tutaj zagladam bo siedze na cukrzycowkach ale staram sie i tutaj zobaczyc co sie dzieje i czy ktorys maluch juz nie pcha sie na swiat. Niech poczekaja chociaz do po swietach zeby mamy ktore moga oczywiscie jeszcze zdrowo sobie pojadly;)

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    u nas tez brak imienia. Tez sie wszyscy pytają:/.
    U mnie wk**w tak duży ze dzisiaj co chwile ryczę:/
    Baronowa ja taki dzień to miałam w piątek,wystarczyła Iskierka i poszlo (zresztą podejrzewam że to też przez tą spine o pracy o której usłyszałem w czwartek)mąż jakiś żarcie rzucił, a ja w ryk.....
    Koleżanka miała termin na 8 marca-urodziła 12 od tego czasu takie ciśnienie mam że chciała bym żeby malutka już była że mna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:07

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My o imieniu nawet nie rozmawiamy ze starym hehe

Mnie się bardzo podobało dla synka drugiego Gabriel wiec może Gabrysia?hmm oj nie wiem..jezeli Gabi to juz chyba bez drugiego Imienia..kacper ma Patryk po mamusi Patrycji :-) no ale córci nie dam.po tatusiu tomusiu hahah

Iwa81 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) U nas imię dla synka było wybrane już jakieś 2 lata temu zanim nawet zaczęliśmy się starać o dzidziusia :D
    Ja już po śniadanku a teraz idę pod prysznic i się ogarnąć bo na 9.30 mam wizytę u gin ;) Pewnie wejdę do gabinetu z lekkim opóźnieniem ale nieważne grunt że już dzisiaj ta wizyta!

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde tyle się napisałam i mi połowę wycięlo.
    Co do imienia to dałam mężowi czas do soboty ma dwie opcje:jedna moja a jedną jego-o dziwo nie zdecydował się od razu na swoją tylko powiedział że pomyśli.
    U mnie też brak siary-bardzo bym chciała karmić naturalnie.Laktator dostanę od męża siostry co prawda nie wiem czy ręczny czy elektryczny w sumie na początek wszystko jedno, w razie czego później sobie kupie elektryczny.Ona swój używała tylko 2 tygodnie więc spoko jak nowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 08:34

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w ten słoneczny dzień ;)

Klaudia powodzenia ! :) za reszte też trzymam kciuki !

Weekend przeleciał szybko i leniwie, całą sobote przespałam, męczył mnie katar i ból gardła, dziś już jest ok. Ja wizytuje jutro wieczorem, młody dużo się rusza od soboty co mnie cieszy :)

Miłego dnia !!

pasia27, klaudia1534 lubią tę wiadomość

• patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy miala któraś z Was problem z założeniem konta na gemini bo ja jakos nie mogę konta założyć...

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    My o imieniu nawet nie rozmawiamy ze starym hehe

Mnie się bardzo podobało dla synka drugiego Gabriel wiec może Gabrysia?hmm oj nie wiem..jezeli Gabi to juz chyba bez drugiego Imienia..kacper ma Patryk po mamusi Patrycji :-) no ale córci nie dam.po tatusiu tomusiu hahah

My dajemy tylko jedno imię, ja tez mam tylko jedno i wystarczy ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Kurde tyle się napisałam i mi połowę wycięlo.
    Co do imienia to dałam mężowi czas do soboty ma dwie opcje:jedna moja a jedną jego-o dziwo nie zdecydował się od razu na swoją tylko powiedział że pomyśli.
    U mnie też brak siary-bardzo bym chciała karmić naturalnie.Laktator dostanę od męża siostry co prawda nie wiem czy ręczny czy elektryczny w sumie na początek wszystko jedno, w razie czego później sobie kupie elektryczny.Ona swój używała tylko 2 tygodnie więc spoko jak nowy.

u mnie tez siary brak, ale nie martwię się tym za bardzo,
    na razie jej nie potrzebuję żeby mi moczyła koszule w nocy :D
    przyjdzie jak będzie pora , bez stresu.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę wszystkim udanych wizyt w ten piękny słoneczny dzień :)
    Dzisiaj przede mną zalatany dzień :) najpierw odebrać paczki ( reszta pierdułek dla mnie i maleństwa, no i wanienkę), potem do pracy na chwilę pomóc koleżankom, obiad, no a potem po kwiaty i do teściów z okazji rocznicy Ślubu, więc będzie co robić.

buziaki

ps. przypominam się z zapytaniem o stolicę, czy któraś z W-wy może jest ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    I my się witamy, w piękny słoneczny dzień :)
    dzis praca w domku i jutro chyba też :P jest taka fajna pogoda że odrazu człowiek ma lepszy dzień :)
    Co do wawy ja jestem ale nie mam pojęcia :( to nie za bardzo moje okolice
    My mamy jakieś problemy od początku z imieniem dla córki :) z synem było by prościej :) bo był by Marcel na pewno :P
    Również udanych wizyt życzę :)

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    hej,
    I my się witamy, w piękny słoneczny dzień :)
    dzis praca w domku i jutro chyba też :P jest taka fajna pogoda że odrazu człowiek ma lepszy dzień :)
    Co do wawy ja jestem ale nie mam pojęcia :( to nie za bardzo moje okolice
    My mamy jakieś problemy od początku z imieniem dla córki :) z synem było by prościej :) bo był by Marcel na pewno :P
    Również udanych wizyt życzę :)
    Miałam byc Marcelem właśnie :-)

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy miala któraś z Was problem z założeniem konta na gemini bo ja jakos nie mogę konta założyć...
    Ja nie miałam problemu.a co ci wyskakuje?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w tym pieknym dniu (w porownaniu do poprzednich jest przepiekny) :)

Odnosnie siary podkoszulek w ktorym spie musze dac do prania bo jest caly w plamkach od siary.. oby po porodzie tez byla :)

A u nas imie wahalo sie bo ja chcialam Igora albo Alana a maz chcial Jakuba i tak powstal Szymus <3

tb73anlisarvnmt1.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ja nie miałam problemu.a co ci wyskakuje?
    żeby pocztę sprawdzić i potwierdzić maila ale nie przychodzi mi żaden mail na pocztę i przez to zakupów nie mogę zrobić....

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witay się i my :) U nas pogoda również dziś piękna i słoneczne :)
    Z imieniem dla dziewcznki mielibysmy małe problem, dla chłopca mieliśmy wybrane Paweł albo Kuba a wyszedł Dominik :)

W tamtym tygodniu trochę poprałam (ile Wam pralek wyszło, bo ja końca nie widzę;p) Jeszcze 2-3 do wyprania zostały ale niepełne już, a w tym tygodniu chcę wszystko poprasować, zobaczymy czy się uda :)

Wczoraj spakowałam torbę i jakoś tak już spokojniejsza jestem, udało mi się zmieścić do najmniejszej walizki, do siatki weznę tylko pampersy, małą poduszkę, wodę 1,5l, ubranie do przebrania dla męża, termos z kawą i kanapki :)

Dziś wizyta na 13, ale pewnie się trochę naczekamy. W końcu dowiem się ile mały waży, czy dalej aby na pewno jest chłopcem i jak leży, bo jakoś nie umiem wyczuć - w sobotę czułam jak ma czkawkę w okolicy pępka, a wczoraj jakoś po lewej w okolicach żeber i trochę się martwię że nie jest główką w dół tylko leży bokiem, bo wypina mi się nad pępkiem z lewej strony ciągle, a kopniaki najbardziej i najdotkliwiej czuję po lewym boku... hmm...

Mam nadzieję że z szyjką wszystko ok, bo od kilki dni czuję jakieś kłucia i ciągnięcia w szyjce, raz podczas spaceru musiałam się zatrzymać tak kuło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 10:05

Carolq lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Kurcze, Wy już testujecie laktatory? A ja nawet mężowi zabroniłam się bawić, żeby sobie nie rozkręcić za wcześnie laktacji :)

Co do imienia, my też nie wiemy na 100 procent. Typy mamy trzy, ale do szaleństwa mnie doprowadzają teściowie, pytają codziennie jakie imię, bo dziecko "nie może być takie anonimowe/ bezpłciowe"???

U nas laktator gdzies tam jest :P nie wiem jak to wogole będzie :D wszystko wyjdzie w praniu

Ja juz mam dość ledwie żyje w tej ciąży zadyszki straszne postoje 30 min i juz mi słabo... Niby gruba nie jestem a czuje sie jak słoń :/ i humory mam tez takie depresyjne czasem.

‹‹ 1405 1406 1407 1408 1409 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ