Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Różyczka to jutro wizytujemy razem
Mi coś koło 2 kg przybyło w ciągu 4 tygodni;/ Najlepsze jest to, że ostatnio jem bardzo mało, tylko pije litrami i skąd te kilogramy tak rosną..
Patrycja tydzień rzeczywiście intensywny miałaśJa od wtorku biorę się za pranie i prasowanie choć miałam się brać za to dopiero po świętach ale ostatnio coraz ciężej się czuje więc póki mam więcej siły to to ogarnę
malvva zazdroszczę słoneczka.. U nas od jakiegoś czasu szaro, buro i deszczowo. Pogoda mega depresyjna z utęsknieniem wypatruję słoneczka!
xpatii śliczna ta Twoja Livka
xpatiiix3, malvva lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Podczytuje Was dziś ale jakoś nie miałam weny się odezwać.Dzis małe zakupki zrobiliśmy u teściów na obiedzie i teraz w domku-zapiekanki na kolacje robię. Mam już spine z wózkiem, łóżeczkiem,materacykiem,pościelą-mam takie uczucie że muszę już wszystko kupić i mieć święty spokój.
Mężowi dałam czas z wyborem imienia do następnej soboty bo wtedy mamy sesje brzuszkową,zresztą w rodzinie już się uczepili i za każdym razem się pytają - już mnie to męczy.Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
U mnie lozeczko juz stoi czekam tylko zeby zalozyc przescieradlo na materac. Wlozyc kolderke i moje malenstwo
juz mnie kusi zeby powkladac wszystko do lozeczka ale jeszcze troche za wczesnie i kurz raczej bedzie niemilosierny i napadnie na to wszystko. Ale tak juz bym chciala wszystko przygotowac
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
I nas łóżeczko w tym tyg złożymy, materac jest
W sumie to prawie wszystko mamy wiec zostanie rozstawienie mebli, dekoracje i układanie rzeczy w komodzie itp
Prasowanie w tym tygodniu skończę z mamą, pranie mniej więcej ogarnięte.
Bardziej myślę co jeszcze kupić ( monitor oddechu, laktator, torbę do wózka i organizer? )
Pati Livka cudna!
-
nick nieaktualny
-
A ja mam zaplanowane malowanie w kwietniu, jak teraz wypiorę to wszystko będzie do wyprania raz jeszcze
właśnie jesteśmy w trakcie odświeżania łazienki, a później kuchnia. Kurczę obyśmy zdążyli. Jak się dowiedziałam o łożysku to miałam myśli żeby się przygotować, ale te remonty...
-
nick nieaktualnyHej no i mój zaganiany weekend sie skończył pakowaniem do szpitala
wiec tak jedna średnia walizka
jestem z siebie dumna bo zazwyczaj biorę bardzo duzo rzeczy na zapas
tym razem jade ze świadomością ze maź ma 5 minut do domku wiec w razie co podskoczy
czuje sie o wiele spokojniejsza z spakowana walizka .
Oczywiście tez próbowałam laktator i nic mi nie poleciało nawet kropelka siarynie wiem czy sie tym martwić czy nie i czy ma to jakis wpływ na późniejsza laktację . Bardzo chce karmić piersią ale ten brak siary nawet przy próbowaniu laktatora troszkę mnie załamał
Dałam ciuszki i pieluszki do powąchania psiakowi takze by zapach nie był obcy dla niejmam nadzieje ze jakos pomoże sie przystosować obu dziewczyna do nowej sytuacji
jeszcze na pewno przywiezie jej maź z szpitala po pierwszym dniu pieluszkę tetrowa Małej
nie wie co jeszcze zrobić by pomoc psiakowi w tej sytuacji . Puszczamy jej płacz dziecka to tylko wzdycha ( wyłącznie to
) i chowa sie pod kołdrę
Pati Livka cudoooooabyście jak najszybciej byli razem
Co do pieluszekmyślałam ze w każdym sklepie
sorki
Padnieta jestem jak nie wiem co ale w szafie juz ubranka poukładane rozmiarami i posegregowanejuz troszkę mało miejsca w szafie , moze komoda przyjdzie przed świetami to przynajmniej bedzie łatwiej
Buziole i słodkich my z Ama idziemy śnić
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
JustyśM wrote:Mężowi dałam czas z wyborem imienia do następnej soboty bo wtedy mamy sesje brzuszkową,zresztą w rodzinie już się uczepili i za każdym razem się pytają - już mnie to męczy.
.
U mnie wk**w tak duży ze dzisiaj co chwile ryczę -
Carolq ja raz wyprobowalam laktator to sporo mi polecialo, ale mam czesto po nocy plamy na koszuli i polozna na szkole rodzenia pokazywala jak odciagac mleko reka sprobowalam i jakbym krowe doiła żółta siara popłyneła ale nie wiem czy jest to od czegos zależne
-
Kurcze, Wy już testujecie laktatory? A ja nawet mężowi zabroniłam się bawić, żeby sobie nie rozkręcić za wcześnie laktacji
Co do imienia, my też nie wiemy na 100 procent. Typy mamy trzy, ale do szaleństwa mnie doprowadzają teściowie, pytają codziennie jakie imię, bo dziecko "nie może być takie anonimowe/ bezpłciowe"??? -
Mi sie od dwóch miesięcy umyslila Maja. Malz niekoniecznie choc ostatnio jak gadal do brzucha to mowil per Maja.
no moi rodzice to jak usłyszeli to inaczej jej nie nazywają a teściowie reakcja byla:" Jeszcze wam sie zmieni" ja na to ze poki mi soe nie odmieni to będzie Maja. I tyle. No teść achwycoby nie byl bo u siebie to on nadawal imiona dzieciom a tu zonk bo synowa wymyslilaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 23:31
-
U nas nikt nie wie jak młody będzie miał na imię
pytają owszem. Córka jest fanką świnki peppy, uroiło jej się że będzie miała brata dżordża (jak peppa) i każdemu to mówi. Imię wybrane ale każdy kto pyta dostaje odpowiedz od córki
Iwa81, pasia27, Marietta, maimama lubią tę wiadomość
-
aaaguchaaa wrote:Mi sie od dwóch miesięcy umyslila Maja. Malz niekoniecznie choc ostatnio jak gadal do brzucha to mowil per Maja.
no moi rodzice to jak usłyszeli to inaczej jej nie nazywają a teściowie reakcja byla:" Jeszcze wam sie zmieni" ja na to ze poki mi soe nie odmieni to będzie Maja. I tyle. No teść achwycoby nie byl bo u siebie to on nadawal imiona dzieciom a tu zonk bo synowa wymyslila
U nas od samego początku jest Maja -
Dziewuszki mam pytanie z innej beczki, do koleżanek z Warszawy.
Czy znacie jakieś niedrogi noclegi w okolicach Szpitala MSW na Wołowskiej ? tak żeby na pieszo nie było mega daleko, oprócz hotelu Lokum bo ten znam. ?
Będę wdzięczna za pomoc i info ?OlkaBdg lubi tę wiadomość
-
Liley wrote:U nas nikt nie wie jak młody będzie miał na imię
pytają owszem. Córka jest fanką świnki peppy, uroiło jej się że będzie miała brata dżordża (jak peppa) i każdemu to mówi. Imię wybrane ale każdy kto pyta dostaje odpowiedz od córki
Ale jak mojego małego sie pytają kogo mam w brzuchu to mówi ze BRATA hehe a nie zawsze zaprzeczam..smieszy mnie to hahaha
A wkurza..ze sie pytają heheh ale to pewnie moje urojenia ciazowo nerwowe..