WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Ja jutro zaczynam 35 tc. Jestem bardzo podekscytowana faktem, że za kilka tygodni zobaczę swoją córeczkę. Ale mam też to uczucie, takie dziwne, że trochę smutno będzie beż tych kopniaczków w brzuchu...Teraz kiedy Dzidzia jest pod naszym sercem jest tak bardzo i tylko nasza!To nadzwyczajne dla mnie uczucie, którym się codziennie napawam :)
    Jak przyjedzie mąż z zakupów w Londynie musimy w Ikei znaleźć jakieś rolety ( teraz mają dobre ceny ) i możemy zacząć urządzać pokój dla naszej Gwiadki :)
    Ja też na luteinie, brzuch twardy, skurcze od 06.02 non-stop, szyjka powinna wytrzymać do porodu jak to powiedziała moja lekarka. Dzidzia już jakiś czas jest bardzo aktywna: rozciąganie, kopanie, same fajne rzeczy :)
    Oszczędzam się, ale jutro przyjeżdża mama i chcemy trochę posprzątać, posegregować i poprasować bo sama sobie nie dam rady z tym wszystkim.
    Święta sobie w tym roku odpuszczamy i nic nie robimy, ani nie jeździmy z wizytami co mnie bardzo cieszy :) Co myślicie o macie do monitorowania oddechu? Kupujecie, macie jakaś sprawdzona firmę?

Iwa81, Marietta, Carolq lubią tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku zazdroszczę 35 tyg:)ja chcę kupic monitor oddechu ale sama nie wiem.z jakiej firmy,na pewno zdecyduje się na matę bo są też te przy pepku monitory

• heavenrain Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    polubiłam tą "prawdiłową resztę" ;) z nospą ostrożnie, skraca szyjkę. Na typ etapie ciąży nawet jeśli maluch przyjdzie na świat wcześniej, już można być ciut spokojniejszym :) będzie dobrze!

hahahah a jakos tak mi się napisało, dzięki serdeczne ;))

Marietta lubi tę wiadomość

• Nacia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozyczka gratuluje 35tc :) juz sama sie nie moge doczekac tego tygodnia :) to juz taki bezpieczny termin a dzidzius juz prawie gotowy do wyjscia :) juz tuz tuz..

tb73anlisarvnmt1.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i my sie witamy! dzis kupilismy wozek takze jestem zadwolona.

mam tez pytanie - bralyscie cos na ciemieniuche? bo sie zastanawiam nad jakims kremem natluszczajacym, ew. co polecacie

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas polozna mowila,ze najlepsza jest oliwka i na pół godz zalozyc czapeczke.Ja nic nie kupuje na ciemieniuche,nie wszystkie dzieci mają więc może i mojej się uda ominąc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 15:26

Carolq, Iwa81, aaaguchaaa lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:

mam tez pytanie - bralyscie cos na ciemieniuche? bo sie zastanawiam nad jakims kremem natluszczajacym, ew. co polecacie
    Mój syn miał tylko na brwiach i po kąpieli oliwka i szczoteczka do zębów lub ręcznikiem i zeszlo :-)
    Nic nie kupuje specjalnego na razie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 20:50

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:

I na jaki wozek się zdecydowalas?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Ja z innej beczki ile jesteście na czczo przed badaniem moczu?
    Mocz pierwszy po długiej nocnej przerwie pobieram nawet o 6rano hehe wiec na pewno naczcO hehe
    Bo ja zawsZe siku i szklanka wody..mam juz taki sposób na wymianę malej wód hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie s Trójmieście-nie jestem zdecydowana na 100% zastanawiamy się nad Anex sport.Ktos ma?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Mocz pierwszy po długiej nocnej przerwie pobieram nawet o 6rano hehe wiec na pewno naczcO hehe
    Bo ja zawsZe siku i szklanka wody..mam juz taki sposób na wymianę malej wód hehe
    No ja mam taki sam sposob:)z tą wymiana wod hehe

pasia27 lubi tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    I na jaki wozek się zdecydowalas?

Miał byc zippy ale jest jakiejś polskiej firmy. Nie powiem jakiej bo zapakowalismy i schowalismy do garazu ale najfajniej sie prowadził, w miare lekki i zwrotny. Fajnie w gondoli bo ma raczki po obu stronach (do przenoszenia)

Carolq lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki. Nie moge spac, moj D. po tygodniowym urlopie pojechal spowrotem na kontrakt. Widzimy sie dopiero ok.15-tego maja :-( zawsze najgorsza do przezycia jest ta niedziela po wyjezdzie. Potem jakos leci.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wam zycze milej i spedzonej w rodzinnym gronie niedzieli!

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Dzisiaj przede mną wyzwanie: mam zamiar poprasować - uzbierała się góra, czas się z nią zmierzyć ;)

przyszła mi koszula do karmienia, superowa ale niestety musze ją wymienić za duża - w brzuchu to może jeszcze urosnę ale w ramionach raczej już nie ;)

Łącze się w bólu jak patrzę na moją stertę to też się odechciewa dzisiaj trochę musze poprasować ,bo juz wyschło i wstawić jeszcze jedno pranie ale jutro, bo w niedziele nic nie robie i tez poprasować :P

A teraz sobie ściągam mleko i niedługo do szkoły się zbieram na 8 :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • zabuszka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati podziwiam cie 3 dzieci szkola dom no ja to czasem wysuadam przy moim jeszcze jedynaku. Tyle ze cierpliwosc to nie jest moj konik i mam zamiar zskonczyc na 2 dzieci swoja przygode i jest musze se nacieszyc brzuszkiem na dlugie lata

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy by dał radę jakby musiał ,ją tam się ciesze już niedługo do domu małą zabieram mówią ze juz może ten tydzień no ale nawet jak nie to max 12 dni.. i będzie w domku :) a malutka jeszcze w szpitalu to ze szkoły wychodzę na karmienie bo juz 2 razy dziennie cycem się karmimy ;) wczoraj rekord był 60g :D hehe a tak średnio 40-50 ;) (od razu mówię ważą przed i po, bo każdy pyta skąd wiem ile zjadła :P )

Iwa81, katarzyna_d, NatiB lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati a ona je z piersi? Czy ty odciagasz pokarm i dajesz jej z butelki?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Łącze się w bólu jak patrzę na moją stertę to też się odechciewa dzisiaj trochę musze poprasować ,bo juz wyschło i wstawić jeszcze jedno pranie ale jutro, bo w niedziele nic nie robie i tez poprasować :P

A teraz sobie ściągam mleko i niedługo do szkoły się zbieram na 8 :)

Pati wczoraj udało mi się poprasować 3/4 rzeczy,
    dzisiaj reszta i finito :D jak się kupowało i prało to nie wyglądało że tego jest aż tak dużo, a prasowałam 4 godziny.

pasia27, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Każdy by dał radę jakby musiał ,ją tam się ciesze już niedługo do domu małą zabieram mówią ze juz może ten tydzień no ale nawet jak nie to max 12 dni.. i będzie w domku :) a malutka jeszcze w szpitalu to ze szkoły wychodzę na karmienie bo juz 2 razy dziennie cycem się karmimy ;) wczoraj rekord był 60g :D hehe a tak średnio 40-50 ;) (od razu mówię ważą przed i po, bo każdy pyta skąd wiem ile zjadła :P )
    Pati ona jest śliczna :-) dzielna dziewczynka :-) a jak reaguje Marcys i Nelka na no wszystko?dlugo w szpitalu siedzisz i kto z dziecmi?babaci ,mama?

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1402 1403 1404 1405 1406 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ