Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny,
Ja jutro zaczynam 35 tc. Jestem bardzo podekscytowana faktem, że za kilka tygodni zobaczę swoją córeczkę. Ale mam też to uczucie, takie dziwne, że trochę smutno będzie beż tych kopniaczków w brzuchu...Teraz kiedy Dzidzia jest pod naszym sercem jest tak bardzo i tylko nasza!To nadzwyczajne dla mnie uczucie, którym się codziennie napawam
Jak przyjedzie mąż z zakupów w Londynie musimy w Ikei znaleźć jakieś rolety ( teraz mają dobre ceny ) i możemy zacząć urządzać pokój dla naszej Gwiadki
Ja też na luteinie, brzuch twardy, skurcze od 06.02 non-stop, szyjka powinna wytrzymać do porodu jak to powiedziała moja lekarka. Dzidzia już jakiś czas jest bardzo aktywna: rozciąganie, kopanie, same fajne rzeczy
Oszczędzam się, ale jutro przyjeżdża mama i chcemy trochę posprzątać, posegregować i poprasować bo sama sobie nie dam rady z tym wszystkim.
Święta sobie w tym roku odpuszczamy i nic nie robimy, ani nie jeździmy z wizytami co mnie bardzo cieszyCo myślicie o macie do monitorowania oddechu? Kupujecie, macie jakaś sprawdzona firmę?
Iwa81, Marietta, Carolq lubią tę wiadomość
-
Marietta wrote:polubiłam tą "prawdiłową resztę"
z nospą ostrożnie, skraca szyjkę. Na typ etapie ciąży nawet jeśli maluch przyjdzie na świat wcześniej, już można być ciut spokojniejszym
będzie dobrze!
hahahah a jakos tak mi się napisało, dzięki serdeczne)
Marietta lubi tę wiadomość
-
U nas polozna mowila,ze najlepsza jest oliwka i na pół godz zalozyc czapeczke.Ja nic nie kupuje na ciemieniuche,nie wszystkie dzieci mają więc może i mojej się uda ominąc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 15:26
Carolq, Iwa81, aaaguchaaa lubią tę wiadomość
-
aaaguchaaa wrote:i my sie witamy! dzis kupilismy wozek takze jestem zadwolona.
mam tez pytanie - bralyscie cos na ciemieniuche? bo sie zastanawiam nad jakims kremem natluszczajacym, ew. co polecacie
Nic nie kupuje specjalnego na razieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 20:50
aaaguchaaa lubi tę wiadomość
-
Poli9106 wrote:Ja z innej beczki ile jesteście na czczo przed badaniem moczu?
Bo ja zawsZe siku i szklanka wody..mam juz taki sposób na wymianę malej wód hehe -
pasia27 wrote:Mocz pierwszy po długiej nocnej przerwie pobieram nawet o 6rano hehe wiec na pewno naczcO hehe
Bo ja zawsZe siku i szklanka wody..mam juz taki sposób na wymianę malej wód hehepasia27 lubi tę wiadomość
-
Poli9106 wrote:I na jaki wozek się zdecydowalas?
Miał byc zippy ale jest jakiejś polskiej firmy. Nie powiem jakiej bo zapakowalismy i schowalismy do garazu ale najfajniej sie prowadził, w miare lekki i zwrotny. Fajnie w gondoli bo ma raczki po obu stronach (do przenoszenia)Carolq lubi tę wiadomość
-
Iwa81 wrote:Dzisiaj przede mną wyzwanie: mam zamiar poprasować - uzbierała się góra, czas się z nią zmierzyć
przyszła mi koszula do karmienia, superowa ale niestety musze ją wymienić za duża - w brzuchu to może jeszcze urosnę ale w ramionach raczej już nie
Łącze się w bólu jak patrzę na moją stertę to też się odechciewa dzisiaj trochę musze poprasować ,bo juz wyschło i wstawić jeszcze jedno pranie ale jutro, bo w niedziele nic nie robie i tez poprasować
A teraz sobie ściągam mleko i niedługo do szkoły się zbieram na 8Livia
Nela
Marcel
-
Każdy by dał radę jakby musiał ,ją tam się ciesze już niedługo do domu małą zabieram mówią ze juz może ten tydzień no ale nawet jak nie to max 12 dni.. i będzie w domku
a malutka jeszcze w szpitalu to ze szkoły wychodzę na karmienie bo juz 2 razy dziennie cycem się karmimy
wczoraj rekord był 60g
hehe a tak średnio 40-50
(od razu mówię ważą przed i po, bo każdy pyta skąd wiem ile zjadła
)
Iwa81, katarzyna_d, NatiB lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
xpatiiix3 wrote:Łącze się w bólu jak patrzę na moją stertę to też się odechciewa dzisiaj trochę musze poprasować ,bo juz wyschło i wstawić jeszcze jedno pranie ale jutro, bo w niedziele nic nie robie i tez poprasować
A teraz sobie ściągam mleko i niedługo do szkoły się zbieram na 8
Pati wczoraj udało mi się poprasować 3/4 rzeczy,
dzisiaj reszta i finitojak się kupowało i prało to nie wyglądało że tego jest aż tak dużo, a prasowałam 4 godziny.
pasia27, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:Każdy by dał radę jakby musiał ,ją tam się ciesze już niedługo do domu małą zabieram mówią ze juz może ten tydzień no ale nawet jak nie to max 12 dni.. i będzie w domku
a malutka jeszcze w szpitalu to ze szkoły wychodzę na karmienie bo juz 2 razy dziennie cycem się karmimy
wczoraj rekord był 60g
hehe a tak średnio 40-50
(od razu mówię ważą przed i po, bo każdy pyta skąd wiem ile zjadła
)
dzielna dziewczynka
a jak reaguje Marcys i Nelka na no wszystko?dlugo w szpitalu siedzisz i kto z dziecmi?babaci ,mama?
xpatiiix3 lubi tę wiadomość