WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • malvva Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie od dwoch dni spokoj ze zgaga :D oby nie uslyszala i nie powrócila

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    u mnie od dwoch dni spokoj ze zgaga :D oby nie uslyszala i nie powrócila
    Nie wywoluj wilka z lasu:p

malvva lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koleżanka mi wczoraj mówiła, że jak się ma zgaga to dziecko jak się urodzi będzie miało mało włosków. ona ma 4 i jej się sprawdziło :P heheheheh to taki news na przywitanie w ta zimna sobotę :)

Carolq lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam w to nie wierzę bo u mnie ten zabobon się nie sprawdził ze zgaga :P

Marietta lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Dziewczyny kupujecie przewijak? Bo ja wlasnie sie waham..

Ja mam na łóżeczko ale wiem z własnego doświadczenia ze się przydaje jednak ;) czy po kąpieli dziecko ogarnąć czy coś tak to w sumie na kanapie przewijałam na pieluszce ale w dzień najwygodniej na przewijaku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 06:25

Nacia lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,od 6 mialam jakieś 2.klucia w spojeniu co 15 min to są skurcze?na razie się nie powtorzylo ale mam bardzo nisko mala

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tym mała się bardzo ruszala i miala czkawke,na razie spokój,teraz tylko kopnela pare razy,ale już się tak nie wierci

• JusWik Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. My po wizycie wczoraj. Wszystko ok. Malutki polozony glowkowo. Wazy 1621g to byl 30+0 wg om
    Szyjka zamknieta i dluga.
    A propos przewijaka to chce kupic taki zwykly na luzeczko. Mysle ze bedzie mi wygodniej przewijac.
    milego dzionka życzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 07:25

Marietta, migussia, pasia27 lubią tę wiadomość

wg2gskx.png
    bfaregz2g4civ44w.png
    [*]17.03.2014 Wikusia (9tc)

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ja juz prawie ogarnięta pokłuta i wogole. Cos wczoraj miałam cukry wyższe oby to jednorazowo było bo chce obejść sie bez insuliny.chociaż ciężko będzie przez te święta ....
    jeszcze cały tydzień i w koncu wizyta ajjj jak juz bym chciala cos wiedziec .

waga u mnie narazie spada...chyba czeka mnie ochrzanka od lekarza

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , my po śniadanku teraz leżymy i sie obijamy dzis mamy ambitne plany ogarniania mieszkania na przyjście Niuni :) trzeba zrobić porządki w szafach i pozbyć sie paru gratów :P zobaczymy co z tego wyjdzie :)
    Miłego dzionka dziewczynki :)

• heavenrain Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zgage zaparzcie sobie płaską łyżeczkę suszonego majeranku zalaną orącą wodą-smak nie jest zły, trochę jak "ziołowa mięta", 3-4 łyki moment odchodzi wszystko

mialam wczoraj usg
    32 tc
    Mały waży 1950, reszta prawidlowa, niestety brzuch się spina i jest twardy, dostalam luteine, magnez i nospe wszystko 3 razy dziennie, szyjka się skraca..
    wybilo mnie to z rytmu calkowicie, ale coz, przeszlam w tryb leniwca afrykanskiego

mam skierowanie do szpitala na przyszly tydzien na zastrzyki na dojrzewanie pluc gdyby moj maly astronauta chcial wczesniej wylądowac

pozdrawiam i zyczę zdrowia

Marietta, pasia27 lubią tę wiadomość

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten majeranek wypróbuję :) bo zgaga mnie dobija.
    heavenrain, ja mam się oszczędzać przez łożysko, ale też mnie to wybiło; nie wiem co jest już przegięciem a co nie, miałam sprzątać bo nie mogę już patrzeć na mieszkanie, to mąż mnie ochrzania że mam zostawić (a jego nie ma, w pracy jest).
    No to się nudzę ;) i również zdrówka!

heavenrain lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratuluję wizyt dziewczyny :)
    ja usg mam dopiero 22 marca i już się nie mogę doczekać :) też biorę magnez, bo czasem czuję taką twardość brzucha. na ostatniej wizycie ginka dotykała mój brzuch i mówiła że ok. też myślę że moja Iga mnie zaskoczy i będzie chciała szybciej opuścić brzuszek. a my z mężem w trakcie przygotowań. obyśmy zdążyli ;)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati chciałam ci osobiście pogratulować :) twoja dziewczynka jest śliczna <3 jak patrzę na to zdjęcie to się zachwycam :) zdrówka i wszystkiego dobrego dla was kochana :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, My też już po wizycie;) maluch rośnie prawidłowo, wszystkie pomiary ok, waży 1846. Zapytałam o ten ból w pachwinach, lekarz powiedział, że to normalne, macica, spojenie łonowe przygotowuje się do porodu.

niestety nie zrobił nam 3d, bo mały już ułożony główkowo, wiercił się dziś strasznie:)

miłego dnia:)

Marietta, Iwa81 lubią tę wiadomość

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heavenrain wrote:
    na zgage zaparzcie sobie płaską łyżeczkę suszonego majeranku zalaną orącą wodą-smak nie jest zły, trochę jak "ziołowa mięta", 3-4 łyki moment odchodzi wszystko

mialam wczoraj usg
    32 tc
    Mały waży 1950, reszta prawidlowa, niestety brzuch się spina i jest twardy, dostalam luteine, magnez i nospe wszystko 3 razy dziennie, szyjka się skraca..
    wybilo mnie to z rytmu calkowicie, ale coz, przeszlam w tryb leniwca afrykanskiego

mam skierowanie do szpitala na przyszly tydzien na zastrzyki na dojrzewanie pluc gdyby moj maly astronauta chcial wczesniej wylądowac

pozdrawiam i zyczę zdrowia

polubiłam tą "prawdiłową resztę" ;) z nospą ostrożnie, skraca szyjkę. Na typ etapie ciąży nawet jeśli maluch przyjdzie na świat wcześniej, już można być ciut spokojniejszym :) będzie dobrze!

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się, w ten u Nas beznadziejnie pochmurny dzień,
    u Was tez taka pogoda do du..y ;/

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przede mną wyzwanie: mam zamiar poprasować - uzbierała się góra, czas się z nią zmierzyć ;)

przyszła mi koszula do karmienia, superowa ale niestety musze ją wymienić za duża - w brzuchu to może jeszcze urosnę ale w ramionach raczej już nie ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Witamy się, w ten u Nas beznadziejnie pochmurny dzień,
    u Was tez taka pogoda do du..y ;/

Na ladna pogode to musimy chyba poczekac do maja :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Dzisiaj przede mną wyzwanie: mam zamiar poprasować - uzbierała się góra, czas się z nią zmierzyć ;)

przyszła mi koszula do karmienia, superowa ale niestety musze ją wymienić za duża - w brzuchu to może jeszcze urosnę ale w ramionach raczej już nie ;)

Iwa koszule do karmienia wez sobie jakas o normalnym rozmiarze nie jakas xxl bo przeciez dzidziusia w brzuszku juz miec nie bedziesz wiec brzuszek bedzie juz troche mniejszy :) wiadomo nie od razu "s" bo jednak po ciazy cos tam zostanie na brzuchu ale jeden rozmiar wiekszy niz normalnie nosisz wydaje mi sie ze spokojnie wystarczy :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1401 1402 1403 1404 1405 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ