WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczynki-jutro wyruszamy na podbój Trójmiasta,najgorsze jest to ze nie mam wózka upatrzonego i będzie ciezko☺

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys wejdź sobie na ranking wózków i tam masz przekrój przez wszystkie :) moze cos Ci sie rozjaśni :)

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justys to udanych lowow!!my tez jutro lub w niedziele na rynek podskoczymy, bo roznica w cenach ok 300-400 zl, a wybor taki jak w hurtowni z artykulami dzieciecymi. [ gwarancja door to door etc tez maja] bo to po prostu punkt sprzedazy jest. lozeczko z matreacykiem juz mamy[przyszlo we wtorek] tylko posciel musze dokupic. i zostanie do kupienia przewijak, wanienka i pielucy tetrowe.. no i dla mnie koszule.:)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujecie przewijak? Bo ja wlasnie sie waham..

tb73anlisarvnmt1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie wrocilam ze szkoly rodzenia :) pocwiczylam sobie na materacu i na pilce, a na moim facecisku pani pokazyala jak brac oddech i jak przec xD komicznie to wygladało.

po dzisiejszej cytologi wkladka w brazowej wydzielinie

nacia ja mam przewijak ktory ma pod spodem wanienke uwazam ze to bardzo praktyczne

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przewijak musiałam kupić, bo na początek mam łóżeczko dostawne, nasze łóżko jest niskie i nie będzie mi wygodnie przewijać na nim. Więc osobny przewijak już mam.

Poza tym byłam dziś na USG III tr. i ktg, wszystko z synkiem w porządku, strasznie się wiercił, widzieliśmy w końcu buźkę i jak ziewał :) Badanie robiłam prywatnie na lepszym sprzęcie i wyszło, że waży ok 1500, wszystkie wymiary zgodne z tc. Termin wychodzi taki jak z ostatniego cyklu. Żeby tylko jeszcze łożysko raczyło się podnieść przez najbliższy czas!

Dziś w ogóle maluch pobija samego siebie, bo bardzo aktywnie się rusza, do tego przez kilka dobrych minut miał czkawkę, więc czuję go cały dzień.

Marietta, maimama, Poli9106, pasia27 lubią tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Dziewczyny kupujecie przewijak? Bo ja wlasnie sie waham..

ja kupiłam bo jak kupowałam komplet mebli to za małą dopłatą był w komplecie, dokupiłam wkład do przewijaka i już.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    ja przewijak musiałam kupić, bo na początek mam łóżeczko dostawne, nasze łóżko jest niskie i nie będzie mi wygodnie przewijać na nim. Więc osobny przewijak już mam.

Poza tym byłam dziś na USG III tr. i ktg, wszystko z synkiem w porządku, strasznie się wiercił, widzieliśmy w końcu buźkę i jak ziewał :) Badanie robiłam prywatnie na lepszym sprzęcie i wyszło, że waży ok 1500, wszystkie wymiary zgodne z tc. Termin wychodzi taki jak z ostatniego cyklu. Żeby tylko jeszcze łożysko raczyło się podnieść przez najbliższy czas!

Dziś w ogóle maluch pobija samego siebie, bo bardzo aktywnie się rusza, do tego przez kilka dobrych minut miał czkawkę, więc czuję go cały dzień.

gratuluję udanych i pomyślnych wieści :)

KokoszaNell lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam we wtork wizyte juz sie nie moge doczekac, ciekawe ile moja Nelcia juz wazy

Iwa81, katarzyna_d lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z innej beczki ile jesteście na czczo przed badaniem moczu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przewijak sie przydał. Filip nie raz taka kupę zrobił ze poszła aż na plecy i nie martwiłam sie ze sobie ubrudzę lóżko

A co do moczu zawsze z rana pobieram mocz i przeważnie jest tez krew to idę na czczo! A jak nie ma z krwi to po siknięciu juz można zjesc

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poli, nie zastanawiałam się nigdy ;) zawsze z moczem robiłam morfologię, więc tak, byłam na czczo

43kt82c31nhz2sid.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ile godzin wcześniej nic nie jesz?

• malvva Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no normalnie kolacja 20 - 21 ja jem

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co pamiętam to powinno być 12 h przerwy, ale jeśli ostatni posiłek był 8 h wcześniej to też powinno być ok.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam się bo coś mnie ssie na coś slodkiego a mam ciasto czekoladowe...mmmm i chyba się już powstrzymam hehe

• Różyczka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem normalnie śniadanie przed morfologią. Chyba że zalecaja przyjśc na czczo na niektóre badania to nie jem od kolacji czyli ok 8-10h. Godzin pilnowałam za to przed każda narkozą i zawsze dobrze ją znosiłam :)

• malvva Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja raz zapomnialam i zjadłam sniadanie ;p i pszlam normalnie na morfologie a co tam haha

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mi się odechcialo jesc,zgaga zadecydowala:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Już mi się odechcialo jesc,zgaga zadecydowala:)

Mnie tez zgaga meczy dlatego ja ostatni posiłek jem o 18 góra o 19 :P nie objadam sie w nocy bo by mi przełyk wypaliło i tak bez tego musze przed uśnięciem renie wsiąść.

‹‹ 1400 1401 1402 1403 1404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ