WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Każdy by dał radę jakby musiał ,ją tam się ciesze już niedługo do domu małą zabieram mówią ze juz może ten tydzień no ale nawet jak nie to max 12 dni.. i będzie w domku :) a malutka jeszcze w szpitalu to ze szkoły wychodzę na karmienie bo juz 2 razy dziennie cycem się karmimy ;) wczoraj rekord był 60g :D hehe a tak średnio 40-50 ;) (od razu mówię ważą przed i po, bo każdy pyta skąd wiem ile zjadła :P )

Pati Ty jesteś jak damski Terminator, działasz jak maszyna,
    a mała tak jak ci pisałam na fejsie jest mega i te minki - do schrupania ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Pati wczoraj udało mi się poprasować 3/4 rzeczy,
    dzisiaj reszta i finito :D jak się kupowało i prało to nie wyglądało że tego jest aż tak dużo, a prasowałam 4 godziny.
    Nie strasz hehe
    Ale ja za to wczoraj zrobiłam przegląd,segregacjie co mam.czwgo brak i ulozylam..reszte po świętach jak dowiozę od teściów po Kacperku i przepiore,przeprasuje i od razu torbe do szpitala zapakuje :-)

Cieszę sie ze jestem tyle mądrzejsza ze nie mam nasrane tego wszystkiego jak przy Kacperku..bralam.wszystko co dawali i sama kupowałam jak szalona a niektórych rzeczy nawet nie zalozyl..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Nie strasz hehe
    Ale ja za to wczoraj zrobiłam przegląd,segregacjie co mam.czwgo brak i ulozylam..reszte po świętach jak dowiozę od teściów po Kacperku i przepiore,przeprasuje i od razu torbe do szpitala zapakuje :-)

Cieszę sie ze jestem tyle mądrzejsza ze nie mam nasrane tego wszystkiego jak przy Kacperku..bralam.wszystko co dawali i sama kupowałam jak szalona a niektórych rzeczy nawet nie zalozyl..

ja pomimo tego że to moje pierwsze to zachowałam zimną krew, i w pewnym momencie powiedziałam stop z zakupami ciuchów, pomimo wielu zajebiaszczych wyprzedaży ;) dobry interes zrobiłam na kilku paczkach z allegro,
    jedynie muszę młodej kupić opcję w roz 56 na wyjście ze szpitala bo teściowa kupiła w roz 62, ale na wszelki wypadek wezmę to i to bo nie wiadomo jaka się urodzi,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 09:02

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy taki mega bol z lewej strony brzucha od pepka w dol to jakis skurcz? Kurde wczoraj wieczorem polozylam sie i nagle takich bolesci dostalam ze trzymalo mnie do 1 w nocy :/ moj maz chcial juz do szpitala pojechac zeby sprawdzic co sie dzieje ale przeszlo po ok 3 godzinach :( opisujac ten bol to nie twardnienie brzucha tylko klucie mega klucie z lewej strony i tak jakby przechozilo w dol..

Usiasc nie moglam bo tak bolalo a o polozeniu sie nawet nie bylo mowy!

Nie chce sie wyglupic i od razu jechac jechac do szpitala a okaze sie ze to tylko jakis skurcz albo ze zle lezalam czy cos..

Co o tym myslicie?

tb73anlisarvnmt1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia miałam tak samo ! ale juz iles tygodni temu, nie mam pojecia co to bylo ale nie dalo sie polozyc i strasznie kłuło tak jakby jajnik czy coś, pomęczyłam sie tak pare godzin, potem wzięłam nospe i przeszło nigdy wiecej nie miałam takiego bólu.

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to dzidziuś po prostu uciskal..gdzies musi wbić lokcia czy kolanko.hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez myslalam ze maly szaleje ale wlasnie od 2-3 dni jest spokojny. Czuje jego ruchy ale nie kopniaki. To tak bolalo bolalo i nagle jak przywalilo bolem tak ze ruszyc sie nie moglam. I po chwili puszczalo i tak co 5-10 minut.. dokladnie tak jak malva mowi to taki bol jajnikow tylko ze tak jakby z lewej strony. Niewiem czy jajniki sa az tak wysoko teraz..

Ale ok. Mam nadzieje ze sie w takim razie to juz nie powtorzy..

malvva lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie zabiegana jestem ale info dla Was :)
    W Auchan pampers premium care 39,90 za duze opakowania :)
    Z pozdrowieniami z sklepu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 12:52

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa my się z wyrka witamy. Chyba dzis dzien leniucha :D

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też dziś leniwie spędzamy niedzielę.
    Pogoda nie zachęca do wyjścia z domu... Tylko że ja mam mega ochotę na gofra!
    I tak musze do apteki po magnez jechać to może zachaczę o kawiarnię :)
    Jutro wizyta. Ostatnio w miesiąc przybyło mi 5kg... Ciekawe ile teraz waży Córa a ile moja tkanka tłuszczowa ..,

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bilans tygodniowy:
    -skrecona kolyska
    -naprawiona szuflada od lozeczka
    -wszystko dla malego wyprane i wyprasowane
    - kupiony wozek
    - kupilismy tez reszte brakujacych rzeczy
    - udalo sie nam wyskoczyc do kina
    Intensywny ten tydzien bardzo, ale przyjemny bo spedzony wspolnie <3

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • malvva Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas piekna sloneczka pogoda az chce sie na dwór :) wyczesalismy na dworzu psa, mój wtrzepał dywan, bylismy w parku pokarmilismy kaczuchami dupkami od chleba z tego tygodnia zebranymi ;p a teraz ziemniaczki wstawione zaraz bede mielone smazyc

Iwa81, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmie ja już piersią 2 razy dziennie i woze mleko oprócz tego ;) hmm w sumie to siedzę tyle co na przewijanie karmienie chwile się poprzytulać i uciekam max do godziny przeważnie 30-40min ;) a dzieci no to co Nelka się zachwyca zdjęciami całuje ale do Niej nie dociera tak to a Marcel to już się nie może doczekać aż łóżeczko skręcić i codziennie pyta kiedy siostrę do domu przywiozę ;)

katarzyna_d, pasia27, Nacia, Negra, Carolq lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiam na trochę potem usunę nie chce mi się juz kombinować wiec bokiem wrzucam :)
    2wmoqxx.jpg

katarzyna_d, malvva, Iwa81, fistaszek88, Patrycja24, pasia27, KokoszaNell, Nacia, josephinka84, maria85, Negra, Aniu_leczka, klaudia1534, tola2014, JustyśM, marzenka06, paris, patkaaxx90, Carolq, monilia84, SShape lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Wstawiam na trochę potem usunę nie chce mi się juz kombinować wiec bokiem wrzucam :)
    2wmoqxx.jpg

O moje ulubione ujęcie <3 <3 <3 laseczka jak nic ;-) rośnie :D cała mama :P

xpatiiix3, Carolq lubią tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaka śliczna !!! matko nie moge sie juz doczekac mojej ksiezniczki <3 pozdrowienia i buziaki dla was

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak prac w płatkach mydlanych? rozpuszczalne je w wodzie i taki roztwór do pralki ? i ile tego rozpuścić trzeba?

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dziewczyny jak prac w płatkach mydlanych? rozpuszczalne je w wodzie i taki roztwór do pralki ? i ile tego rozpuścić trzeba?
    W garnku z woda ciepła lub na.gazie dawalam platki mydlene wg.zalecenia na opakowaniu i czekałam.az sie.calkowiecie rozpuszcza..ta miksturę miedzy ciuszki do pralki..

tola2014, patkaaxx90, aaaguchaaa lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patii śliczna jest :) i nie chce mi się trochę wierzyć że takie maleństwa serio siedzą w naszych brzuchach :D nadal jest to dla mnie nieco nierealne! a od ostatniej wizyty patrzę na fotki synka i rozkminiam do kogo kawaler podobny ;)

tola2014, xpatiiix3, Poli9106 lubią tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati malutka jest cudna! Tyle juz przeszla teraz to juz tylko bedzie rosla :) moj tez sie dobija chyba juz do wyjscia ale mowie mu zeby jeszcze posiedzial troche :p poza tym niesamowite ze takie malenstwo w nas siedzi i rosnie <3 Twoja coreczka chyba nam wszystkim tutaj uswiadamia ze nasze dzieciaczki tez takie beda malutkie i kochane <3 poprostu CUDNA!!

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1403 1404 1405 1406 1407 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ