Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ja mam dwa na wszelki wypadek jakby cos sie stało . Bo mi tak kuzynka powiedziała . Z drugiej strony zawsze znajdziesz cos czym przykrość dziecko w razie czego :)

• malvva Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Aha, to hemoglobinę miałaś niską spoko, ja hemokryt lekko obniżony.

Powiedźcie mi kupujecie 2 komplety pościeli do łóżeczka czy jeden ?? Bo ja kombinowałam żeby 2 kupić a koleżanka mówi że jeden spokojnie starczy :)

hematokryt mam 35 a od 37 norma. Ja mam dwa komplety zeby miec na zmiane

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka ja piorę w 40 stopniach, tak też piszę na większości ubranek. A piorę w płynie dzidziuś i do płukania też mam dzidziusia.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    i u nas ;) godzinę temu wstałam, odsłoniłam okna, a tam śnieg na samochodach! fuj.
    kurczę rano miałam kilka plamek krwi na papierze w śluzie, czyli łożysko delikatnie daje znać o sobie, ale skonsultowałam się tel. z moim lekarzem i póki co mam się tylko obserwować no i oczywiście oszczędzać, nie nosić, najlepiej przyjąć leniwczy tryb. A w mieszkaniu po drugim malowaniu łazienki sajgon straszny... trudno, chyba ten sajgon poczeka na męża aż wróci z pracy.

Wkurzam się tylko bo wczoraj byliśmy z naszą bulwą ukochaną u weta i ma tylną łapkę do zabiegu, nie powinien skakać, najlepiej po schodach go wnieść/znieść. No i rozmawialiśmy z mężem, że ja tego kloca lepiej niech nie podnoszę (12 kg) ale oczywiście rano z nim nie wyszedł na dwór, więc będę musiała jeszcze jakoś go wyprowadzić.

no lepiej nie dźwigaj, 12kg to już ciężar

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam dwa ale na początku nie będę używała pościeli . może od 4 mca albo później. mam śpiworek w razie czego. boje się ze maly nakryjensie w nocy kołdra

• Nacia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:

Powiedźcie mi kupujecie 2 komplety pościeli do łóżeczka czy jeden ?? Bo ja kombinowałam żeby 2 kupić a koleżanka mówi że jeden spokojnie starczy :)

Ja mam dwa :) jeden kupilam taki "wyjsciowy" z ochraniaczem i bede go miala na pierwsze dni malego w domu i na chrzciny :) mowie ze wyjsciowy bo ma ladny bialy ochraniacz z kokarda i z jakimis gwiazdkami srebrnymi czy czyms nie pamietam juz :) a drugi mam bez ochraniacza bo ochraniacz kupilam juz kiedys na promocji taki kolorowy w sowy i dokupilam tylko posciel.. no i oczywiscie w posciel narazie wlozylam kocyk bo w maju pod kolderka raczej bedzie goraco :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    u mnie łóżeczko stoi materac tez jest ale jakoś jeszcze go nie rozpakowalam z folii żeby się nie zakurzylo. pranie chciałabym zacząć jak najpóźniej się da żeby te ciuszki świeże były. mam ochotę zacząć prac ale tak codziennie mowie a może jutro i tak schodzi. mam taki plan zacząć prac wszystko około 5.04 jakoś dużo tego nie jest. mylę, że wszystkie białe rzeczy wrzucę razem i kolorowe tez. mam pralkę 10 kg to akurat wejdzie :). dalej mam problem z Laktatorem ręczny. nie wiem jaki wybrać.

spoko Tola, ja tez dalej mam problem z laktatorem :D

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny a w ilu stopniach pierzecie ubranka dla dzidziusiów? W lovelli?

ja też wszystko piorę w 40 stopni.

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 2 komplety ale jak będzie ciepło to chyba będę przykrywać małego kocykiem minky bo mam komplecik który pasuje do łóżeczka :)

• Negra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:

Jeden mam na juz- dostałam w prezencie, a drugi uszyje mi krawcowa, bo nic mi się nie podoba na tyle, żeby kupić gotową. A ze znalazłam super materiał, to dziś lub jutro go zamawiam, żeby mieć niedługo gotową pościel. Później jak coś wpadnie mi w oko dokupię kolejne zestawy lub materiały. Myślę, że dwa komplety to takie minimum, żeby nie wpadać w panikę i nie prać na szybko, jak zasika/uleje ten pierwszy. Ale ja tez taki typ jesten, ze lubię byc przygotowana na wszelki wypadek- zwłaszcza, że nic mi sie ostatnio nie podoba i nie umialabym kupić na szybko :-). Oczywiście będziemy mieć jeszcze kocyki

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam śpiworek i chce przyzwyczaić Mała od poczatku bo kuzynka wlasnie mi mówiła ze tak to jest problem pozniej . No i w śpiworku dziecko nie założy sobie raczej kołderki na buzkie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:

ja na razie kupiłam 1 komplet bo chciałam zobaczyć ochraniacz będzie mi pasował na łóżeczko, ale dokupię na pewno jeszcze jeden komplet

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator odkupiłam używany ale praktycznie nowy z Lovi ręczny, mam do niego w komplecie nowe części ,nakładki ,uszczelki itd. Dałam 50 zł zamiast 119 więc ok ;) jest w fajnym praktycznym etui jeszcze na gwarancji, na allegro możnq fajnie wyhaczyć okazje.

pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ja też mam 2 komplety ale jak będzie ciepło to chyba będę przykrywać małego kocykiem minky bo mam komplecik który pasuje do łóżeczka :)
    Też mam taki plan- kupię więcej materiału i oprócz poszewek na pościel uszyję z niego komplet minky :-) Wszystko będzie ładnie pasować i będziemy używać zamiennie :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę tardyferon. Po miesiącu brania z 10,1 skoczyło mi żelazo na 12,6. Szok... lekarz się ucieszył i teraz biorę 1 raz dziennie.

malvva lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam dzisiaj ostatnią paczkę z pierdołkami i mogę się pochwalić co skompletowałam, już jestem spokojniejsza bo w pewnym momencie byłam w czarnej du.ie z rzeczami dla mnie do szpitala i innymi drobiazgami dla Małej, ale już myślę że mam wszystko, w razie czego na bieżąco będę dokupywać. No oczywiście został laktator, podgrzewacz, elektroniczna niania no i wózek do kupienia ;) ale to już na spokojnie.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fb2b7e61e6a.jpg

malvva, migussia, monilia84, Nacia, nick nieaktualny, Patrycja24, Marietta lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź dziewczyny :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa super zbiory ! :)

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Iwa super zbiory ! :)

no też jestem dumna, ale powiem Wam że masakra ile tego wszystkiego potrzeba jak się zacznie kupować, i ile taki malutki człowieczek potrzebuje ;)

malvva, pasia27 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie! Ja nie pamietam kiedy ostatnio kupilam cos dla siebie.. ciagle cos dla oczekiwanego synka <3 i najlepsze jest to ze za kazdym razem jak zrobie zakupy i wydaje mi sie ze w koncu wszystko mam to jednak cos jeszcze trzeba dokupic :) taki urok :)

pasia27, Iwa81, nick nieaktualny, Patrycja24, aaaguchaaa lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1410 1411 1412 1413 1414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ