X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ja mam dwa na wszelki wypadek jakby cos sie stało . Bo mi tak kuzynka powiedziała . Z drugiej strony zawsze znajdziesz cos czym przykrość dziecko w razie czego :)

• malvva Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Aha, to hemoglobinę miałaś niską spoko, ja hemokryt lekko obniżony.

Powiedźcie mi kupujecie 2 komplety pościeli do łóżeczka czy jeden ?? Bo ja kombinowałam żeby 2 kupić a koleżanka mówi że jeden spokojnie starczy :)

hematokryt mam 35 a od 37 norma. Ja mam dwa komplety zeby miec na zmiane

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka ja piorę w 40 stopniach, tak też piszę na większości ubranek. A piorę w płynie dzidziuś i do płukania też mam dzidziusia.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    i u nas ;) godzinę temu wstałam, odsłoniłam okna, a tam śnieg na samochodach! fuj.
    kurczę rano miałam kilka plamek krwi na papierze w śluzie, czyli łożysko delikatnie daje znać o sobie, ale skonsultowałam się tel. z moim lekarzem i póki co mam się tylko obserwować no i oczywiście oszczędzać, nie nosić, najlepiej przyjąć leniwczy tryb. A w mieszkaniu po drugim malowaniu łazienki sajgon straszny... trudno, chyba ten sajgon poczeka na męża aż wróci z pracy.

Wkurzam się tylko bo wczoraj byliśmy z naszą bulwą ukochaną u weta i ma tylną łapkę do zabiegu, nie powinien skakać, najlepiej po schodach go wnieść/znieść. No i rozmawialiśmy z mężem, że ja tego kloca lepiej niech nie podnoszę (12 kg) ale oczywiście rano z nim nie wyszedł na dwór, więc będę musiała jeszcze jakoś go wyprowadzić.

no lepiej nie dźwigaj, 12kg to już ciężar

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam dwa ale na początku nie będę używała pościeli . może od 4 mca albo później. mam śpiworek w razie czego. boje się ze maly nakryjensie w nocy kołdra

• Nacia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:

Powiedźcie mi kupujecie 2 komplety pościeli do łóżeczka czy jeden ?? Bo ja kombinowałam żeby 2 kupić a koleżanka mówi że jeden spokojnie starczy :)

Ja mam dwa :) jeden kupilam taki "wyjsciowy" z ochraniaczem i bede go miala na pierwsze dni malego w domu i na chrzciny :) mowie ze wyjsciowy bo ma ladny bialy ochraniacz z kokarda i z jakimis gwiazdkami srebrnymi czy czyms nie pamietam juz :) a drugi mam bez ochraniacza bo ochraniacz kupilam juz kiedys na promocji taki kolorowy w sowy i dokupilam tylko posciel.. no i oczywiscie w posciel narazie wlozylam kocyk bo w maju pod kolderka raczej bedzie goraco :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    u mnie łóżeczko stoi materac tez jest ale jakoś jeszcze go nie rozpakowalam z folii żeby się nie zakurzylo. pranie chciałabym zacząć jak najpóźniej się da żeby te ciuszki świeże były. mam ochotę zacząć prac ale tak codziennie mowie a może jutro i tak schodzi. mam taki plan zacząć prac wszystko około 5.04 jakoś dużo tego nie jest. mylę, że wszystkie białe rzeczy wrzucę razem i kolorowe tez. mam pralkę 10 kg to akurat wejdzie :). dalej mam problem z Laktatorem ręczny. nie wiem jaki wybrać.

spoko Tola, ja tez dalej mam problem z laktatorem :D

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny a w ilu stopniach pierzecie ubranka dla dzidziusiów? W lovelli?

ja też wszystko piorę w 40 stopni.

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam 2 komplety ale jak będzie ciepło to chyba będę przykrywać małego kocykiem minky bo mam komplecik który pasuje do łóżeczka :)

• Negra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:

Jeden mam na juz- dostałam w prezencie, a drugi uszyje mi krawcowa, bo nic mi się nie podoba na tyle, żeby kupić gotową. A ze znalazłam super materiał, to dziś lub jutro go zamawiam, żeby mieć niedługo gotową pościel. Później jak coś wpadnie mi w oko dokupię kolejne zestawy lub materiały. Myślę, że dwa komplety to takie minimum, żeby nie wpadać w panikę i nie prać na szybko, jak zasika/uleje ten pierwszy. Ale ja tez taki typ jesten, ze lubię byc przygotowana na wszelki wypadek- zwłaszcza, że nic mi sie ostatnio nie podoba i nie umialabym kupić na szybko :-). Oczywiście będziemy mieć jeszcze kocyki

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam śpiworek i chce przyzwyczaić Mała od poczatku bo kuzynka wlasnie mi mówiła ze tak to jest problem pozniej . No i w śpiworku dziecko nie założy sobie raczej kołderki na buzkie :)

tola2014 lubi tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:

ja na razie kupiłam 1 komplet bo chciałam zobaczyć ochraniacz będzie mi pasował na łóżeczko, ale dokupię na pewno jeszcze jeden komplet

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator odkupiłam używany ale praktycznie nowy z Lovi ręczny, mam do niego w komplecie nowe części ,nakładki ,uszczelki itd. Dałam 50 zł zamiast 119 więc ok ;) jest w fajnym praktycznym etui jeszcze na gwarancji, na allegro możnq fajnie wyhaczyć okazje.

pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Ja też mam 2 komplety ale jak będzie ciepło to chyba będę przykrywać małego kocykiem minky bo mam komplecik który pasuje do łóżeczka :)
    Też mam taki plan- kupię więcej materiału i oprócz poszewek na pościel uszyję z niego komplet minky :-) Wszystko będzie ładnie pasować i będziemy używać zamiennie :-)

Carolq lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też biorę tardyferon. Po miesiącu brania z 10,1 skoczyło mi żelazo na 12,6. Szok... lekarz się ucieszył i teraz biorę 1 raz dziennie.

malvva lubi tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałam dzisiaj ostatnią paczkę z pierdołkami i mogę się pochwalić co skompletowałam, już jestem spokojniejsza bo w pewnym momencie byłam w czarnej du.ie z rzeczami dla mnie do szpitala i innymi drobiazgami dla Małej, ale już myślę że mam wszystko, w razie czego na bieżąco będę dokupywać. No oczywiście został laktator, podgrzewacz, elektroniczna niania no i wózek do kupienia ;) ale to już na spokojnie.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fb2b7e61e6a.jpg

malvva, migussia, monilia84, Nacia, Carolq, Patrycja24, Marietta lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedź dziewczyny :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa super zbiory ! :)

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Iwa super zbiory ! :)

no też jestem dumna, ale powiem Wam że masakra ile tego wszystkiego potrzeba jak się zacznie kupować, i ile taki malutki człowieczek potrzebuje ;)

malvva, pasia27 lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie! Ja nie pamietam kiedy ostatnio kupilam cos dla siebie.. ciagle cos dla oczekiwanego synka <3 i najlepsze jest to ze za kazdym razem jak zrobie zakupy i wydaje mi sie ze w koncu wszystko mam to jednak cos jeszcze trzeba dokupic :) taki urok :)

pasia27, Iwa81, Carolq, Patrycja24, aaaguchaaa lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
‹‹ 1410 1411 1412 1413 1414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ