Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Carolq wrote:Pasia - z jakiej firmy masz chusteczki do prania ?
Co do witamin chyba będę szła z tym co teraz bo wsyztsko tez dla karmiących , pregna plus + omegamed pregna dha
Własnie ja też muszę jeszcze wózek ogarnąć i przetrzeć i Mo może przeprać
Co do rzeczy dla Małej mi się ciągle wydaje że mam w czymś braki
A któraś pisała że musi sobie coś kupić w rozmiarze XXXL na jakaś imprezę polecam sklep Happy MumMają super ciuszki ciążowe i sukienki ostatnio właśnie kupiłam sobie jedną która później jest też do karmienia chodz tego nie widać
, mamy na początku kwietnia wesele a szkoda było mi coś kupować w wiekszym rozmiarze i pozniej do wyrzucenia dać
chodzę w niej teraz i mam zamiar w niej łazić po porodzie bo jest mega wygodna
Mam też parę bluzek oczywiście z funkcją póżniej do karmienia rewelka
Ja to z biedronki mam jedne a drugie z Aldi . -
a ja nie miałam nawału, także ja polecam sobie wybrać, obczaić czy np. w tesco 24 h jest dostępny zrobić mężowi zdjęcie i kupić jeśli będzie potrzebny
spakowałam się do dużej torby, i do małej wszystkie podkłady pieluchyAjwi, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Patrycja24 wrote:Dziewczyny,a na lozko do szpitala biegrzecie cos pod tylek? Tzn.te podklady z belli to wiadomo-w majtasy. A pod dupke?
Ja zapakowalam te z seni - 5 szt.
Ale nie wiem czy nie przełożyć gdzieś jakoś oddzielnie żeby w razie gdy okażą się niepotrzebne nie oddać mężowi do zabrania zaraz po porodzie... -
Baronowa_83 wrote:a ja nie miałam nawału, także ja polecam sobie wybrać, obczaić czy np. w tesco 24 h jest dostępny zrobić mężowi zdjęcie i kupić jeśli będzie potrzebny
spakowałam się do dużej torby, i do małej wszystkie podkłady pieluchy
Najtańszy w dozie 8.99Byle mleko ściągnąć i wylać.
-
Ajwi wrote:Witajcie dziewczyny,
Mam termin na 19 maja, ale gin straszy porodem w 34 tyg więc trochę w panice organizuje się do szpitala (szyjka mi się skraca - niby jeszcze trzyma ok 2,4-2,5 cm ale ją już od 16 tyg leżę plackiem bo moja szyjka początkowo miała tylko 2,8 cm)
Ponieważ to moje pierwsze dziecko to wszystko robię trochę po omacku...
Powiedzcie mi proszę - poradźcie- czy laktator ręczny warto już mieć w szpitalu? Czy się w ogóle sprawdza? -
nick nieaktualny
-
Cigaretta wrote:A do czego udało wam się spakować ? Ja wszystkie ciuszki, koszule, kocyk i pieluchy tetra flanela do małej torby ale gorzej z podkładami, pampersami.. chyba je wezme do reklamówki i już ?
A do walizki wzięłam:
2 ręczniki (duży i mały)
2 koszule do karmienia
2 biustonosze do karmienia
szlafrok
długi miękki sweterek
2 pieluszki tetrowe
3 podkłady na łóżko te duże
opakowanie podkładów canpol
majtki siateczkowe 4szt.
majtki bawełniane 3szt
skarpetki 3 pary
talerzyk, kubek, sztućce
wkładki laktacyjne 10par (20szt.)
kapcie
klapki pod prysznic
chusteczki higieniczne
papier toaletowy
ręczniki papierowe
woda 750ml z dzióbkiem
biszkopty, knopersy, gorzka czekolada
cienki zeszyt + długopis
drobne pieniądze
futerał na okulary
chusteczki nawilżane
kosmetyczka a w niej: żel pod prysznic, szampon, dezodorant, szczoteczka, pasta, lusterko, troszkę podkładku jakby mi się chciało pomalować trochę, chusteczki do demakijażu, szare mydło, tamtum rosa, maltan, olejek migdałowy, gumki, wsówki, linomag, nivea na odparzenia, ocenisept, maszynka jednorazowa
Do dopakowania prócz kanapek i kawy mam wyniki badań, kartę ciąży, dowód, kartę NFZ, glukometr, ładowarkę do telefonu i telefon
to chyba tyleaaaguchaaa, tola2014, Marietta lubią tę wiadomość
-
Jejku poszlam tylko do kuchni zrobic sobie pierogi ruskie bo tak naszla mi ochota a tu dwie strony zapisane! :p
Niewiem juz ktora co pisala ale tak:
Kilka moich znajomych uzywalo laktatory reczne i przeklinaly i kupowaly elektryczne. I podobno najlepsze sa z Canpol easy start. Taki mam wlasnie zamiar kupic jesli bedzie potrzebny
Kosztuje ok. 150zl.
Jesli chodzi o torbe do szpitala to ja spakowalam sie do walizki takiej sredniej. Przynajmniej wszystko mam w jednym miejscu i maz niczego nie zapomnie zabrac
Podklady poporodowe wiem ze wiekszosc szpitali daje wiec nie trzeba miec swoich ale w samochodzie zawsze jakies jedno opakowanie moze lezec w razie jakby ktoras wolala byc zabezpieczonano chyba ze szpital nie daje..
A co do moich bolow.. kosci sie rozchodza? No to pieknie.. rozpadam siemalvva lubi tę wiadomość
-
tola2014 wrote:http://allegro.pl/zestaw-pocz-laktator-butelki-smoczki-tommee-tippee-i6040250553.html
Myślicie, że warto kupić ten zestaw?
Ja w rezultacie kupiłam
zestaw startowy tommee tippee 4 butelki, 6 smoczków + niekapek za 58zł,
wkładki laktacyjne 60szt baby ono - 14zł
do sterylizacji woreczki do mikrofalówki - 17zł
pojemniki na mleko canpol - 16zł (4szt.)
smoczki z lovi - 16zł (2szt.)
laktator kupiłam z aventu, mi się udało okazyjnie nowy za 60zł
Całość co prawda 180zł, ale przemyśl czy nie lepiej tak niż sklinać na laktator...tola2014 lubi tę wiadomość
-
domi05 wrote:Tola, już kiedyś pisałam, też chciałam kupić, ale ponoć ten laktator jest to niczego - opini szukałam w google
Ja w rezultacie kupiłam
zestaw startowy tommee tippee 4 butelki, 6 smoczków + niekapek za 58zł,
wkładki laktacyjne 60szt baby ono - 14zł
do sterylizacji woreczki do mikrofalówki - 17zł
pojemniki na mleko canpol - 16zł (4szt.)
smoczki z lovi - 16zł (2szt.)
laktator kupiłam z aventu, mi się udało okazyjnie nowy za 60zł
Całość co prawda 180zł, ale przemyśl czy nie lepiej tak niż sklinać na laktator...
No dokładnie to samo ktoś mi mówił że ten laktator TT , dupy nie urywa
więc z niego zrezygnowałam.