X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Liley Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no też jestem dumna, ale powiem Wam że masakra ile tego wszystkiego potrzeba jak się zacznie kupować, i ile taki malutki człowieczek potrzebuje ;)
    Ale jaka radość z takich zakupów! Ja wszystko mam po córce, jedyne co udało mi się dokupić to otulacze i tkaniny na posciel, rożek i koc (pożyczyłam siostrze, jej mała ulewala i są zniszczone). No i wózek 3w1 za którym oczy świeciły mi się kilka lat ;)
    Od wczoraj szyje, do końca tygodnia skończę i tyle.. zostanie czekanie. A szkoda, te 'noworodkowe' zakupy zawsze poprawiły mi humor na kilka dni;)

Iwa81, Carolq lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    No dokladnie! Ja nie pamietam kiedy ostatnio kupilam cos dla siebie.. ciagle cos dla oczekiwanego synka <3 i najlepsze jest to ze za kazdym razem jak zrobie zakupy i wydaje mi sie ze w koncu wszystko mam to jednak cos jeszcze trzeba dokupic :) taki urok :)

no właśnie jakoś jest tak że zawsze czegoś jeszcze brakuje ;D

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    odebrałam dzisiaj ostatnią paczkę z pierdołkami i mogę się pochwalić co skompletowałam, już jestem spokojniejsza bo w pewnym momencie byłam w czarnej du.ie z rzeczami dla mnie do szpitala i innymi drobiazgami dla Małej, ale już myślę że mam wszystko, w razie czego na bieżąco będę dokupywać. No oczywiście został laktator, podgrzewacz, elektroniczna niania no i wózek do kupienia ;) ale to już na spokojnie.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fb2b7e61e6a.jpg
    No takie zakupy to ciesza!

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola
    Lepiej nie wrzucaj białych rzeczy razem z kolorem..to nigdy nie wiadomo czy kolor jakks nie puści choćby troche..
    Ja wrzuciłam tylko 1bluzkw czerwona ktoś niby juz po praniu..miala nie farbować i zafarbowalo mi wszystkie tetry i troche bodziaków białych na różowo...przy synku..tetry jeszcze ok ale górze z bodami hehe a teraz będą na siostrę ale jaja :-)

Pisałam juz kiedys ze fajne sa te chusteczki do kolorów pochlaniajace kolor..i czasem nawet jak do jasnego dorzucę 1to zawsze się cos na niej zbierze..

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja laktator mam upatrzony ale zostawiam ten zakup na pozniej bo zobaczymy jak to bedzie w ogole z tym pokarmem..

Stojak pod wanienke ma mi pozyczyc kolezanka wiec kolejne 60-80zl zaoszczedzone ;)

I jutro jade do smyka i musze kupic jakis spiworek i bluze z kapturkiem na wyjscie ze szpitala.. wole miec niz nie miec i nie martwic sie pozniej.. bo pogoda nas zaskakuje :)

I niby wszystko mam a jednak jeszcze to i tamto :)

Iwa81 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello.
    pospałam, miałam nadzieje, ze śnieg się stopi ;)

piorę na programie dziecięcym - moja pralka uważa, ze trzeba prać na 60 stopni z praniem wstępnym jakieś 2 h - chyba przesadza ;D. Ale większość rzeczy lezało za 2-3 lata w kartonach. Jak już będę tego normalnie używac to będę prać na 40 na szybkim programie

posiele mam 2, tak jak dla siebie, jedna się suszy zakładam drugą, prześcieradełka 3
    też dwa rożki, dwa śpiworki

łóżeczko już stoi, ale materacyk jest w folii, kupiony używany, więc też pójdzie do prania - ale to jak chłop będzie miał wolne niech się z tym szarpie

torbę już spakowałam - jeszcze tylko smoka, nakładki wyparzyć, jakąś piżamę do porodu ogarnąć za grosze no i badania do porodu :D aaaaa panika bo wiem co mnie czeka :D

jeszcze tylko muszę wyprać środek wózka i może jakąś torbę do wózka poszukać, a tak raczej wszystko mam

się rozpisałam ;)

Iwa81 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w malym osiedlowym Tesco znów wyprzedaż i kupiłam kurteczke dla malej w panterkę ze 100ki na 29zl ;-) i bylo duzo bluzeczek z Disney akurat wzięłam z 22na 8.50 :-) 2szt :-) tyle tego bylo ale chłopaki glodni i czasu nie bylo przeglądać wieszaków hehe jak zawsze..

Fistaszku
    Ja zakupie po porodzie Dopple Hertz mama.dla ciężarnych i karmiscych z dla..teraz zapomniałam zamówić bo żadnych Wit nie biorę..

Necia
    Ja w ogóle nie mam żadnych skurczów..z młodym też nie miałam ;-)
    Ale mam nadzieje ze tym razem poród rozpocznie sie skurczami..a nie odejściem wód..

U mnie łóżeczko jeszcze w piwnicy hehe w kwietniu rozłożymy bo chce od razu generalnie posprzątać chalpe i Tomek musi okna mi umyć hehe

Co do prania.to mam program dla dzieci z dodatkowym plukaniem i na pewno rzeczy pierwszy raz przepiore w nim..40st ponad 2,5h ! Rzeczy używane wiec ok ale później juz będę wrzucalo za zwykly dzienny program 40st..i tak tylko proszku używam :-)

Nacia, fistaszek88 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Tola
    Lepiej nie wrzucaj białych rzeczy razem z kolorem..to nigdy nie wiadomo czy kolor jakks nie puści choćby troche..
    Ja wrzuciłam tylko 1bluzkw czerwona ktoś niby juz po praniu..miala nie farbować i zafarbowalo mi wszystkie tetry i troche bodziaków białych na różowo...przy synku..tetry jeszcze ok ale górze z bodami hehe a teraz będą na siostrę ale jaja :-)

Pisałam juz kiedys ze fajne sa te chusteczki do kolorów pochlaniajace kolor..i czasem nawet jak do jasnego dorzucę 1to zawsze się cos na niej zbierze..
    dr beckhamm (chyba dobrze napisałam) ma w asortymencie odbarwiacz. Kiedyś załatwiłam koszulki męża, odbarwiać mi d.. uratował.

Te chusteczki faktycznie są fajne ale oryginalne - nie biedronkowe.

f2wlepok51d0udm2.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziewczyny od rana za prasowanie się zabieram i zabrac się nie mogę... nienawidzę prasować... nawet fakt prasowania tych malutkich ciuszków nie pomaga ;p oby do świąt się uwinąć

Ja prałam w 40 stopniach w szybkim programie - godzinnym i nastawiałam dodatkowe płukanie więc pewnie gdzieś z godzina piętnaście do półtorej się prało, mam program dziecięcy, ale jak zejrzałam ile to wody i prądu bierze to zrezygnowałam bo chyba z 8 pralek mi wyszło;p (nie wszyskie pełne;p)

poza prasowaniem wszystko gotowe, torba spakowana,

pościel będzie schowana, jak będę już z małym w szpitalu na wyjściu prawie, to mąż ubierze prześcieradło i wyłoży podusię i kocyk, zawiąże ochraniacz - chyba sobie chłop z tym poradzi, nie chcę żeby się kurzyło, teraz chyba tylko tą falbankę pod materaz założę bo to mi tam nie zależy że będzie trochę skurzone :)

tb732n0a0czusv9c.png
  • Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wiecie dziewczyny ja piorę prawie wszystko teraz w 60 stopniach ,bo moja alergiczka a tylko 60 wzwyż usuwają bakterie i inne różne badziewia, tak więc dla małego też tak piorę.

relg3e5e9ky1omot.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia - z jakiej firmy masz chusteczki do prania ?
    Co do witamin chyba będę szła z tym co teraz bo wsyztsko tez dla karmiących , pregna plus + omegamed pregna dha
    Własnie ja też muszę jeszcze wózek ogarnąć i przetrzeć i może przeprać :)
    Co do rzeczy dla Małej mi się ciągle wydaje że mam w czymś braki :P
    A któraś pisała że musi sobie coś kupić w rozmiarze XXXL na jakaś imprezę polecam sklep Happy Mum :P Mają super ciuszki ciążowe i sukienki ostatnio właśnie kupiłam sobie jedną która później jest też do karmienia chodz tego nie widać :), mamy na początku kwietnia wesele a szkoda było mi coś kupować w wiekszym rozmiarze i pozniej do wyrzucenia dać :) chodzę w niej teraz i mam zamiar w niej łazić po porodzie bo jest mega wygodna :) Mam też parę bluzek oczywiście z funkcją póżniej do karmienia rewelka :P

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia,wydaje mi sie, ze wiem o jaki rodzaj bolu Ci chodzi. Jakbys zbyt dlugo na rowerze pojezdzila? Mialam to samo, trwalo ok. tygodnia. Gin powiedziala, ze to calkiem normalne. Nasze kosci sie rozchodza.

Patrycja24
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,

Mam termin na 19 maja, ale gin straszy porodem w 34 tyg więc trochę w panice organizuje się do szpitala (szyjka mi się skraca - niby jeszcze trzyma ok 2,4-2,5 cm ale ją już od 16 tyg leżę plackiem bo moja szyjka początkowo miała tylko 2,8 cm)

Ponieważ to moje pierwsze dziecko to wszystko robię trochę po omacku...
    Powiedzcie mi proszę - poradźcie- czy laktator ręczny warto już mieć w szpitalu? Czy się w ogóle sprawdza?

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Tola

Nie nie ja białe razem wrzucę wszystkie a kolorowe osobno ;) tylko pisała , że w dwóch praniach się zmieszczę bo pralka ogromną :)

A co do laktatora ręcznego to zastanawiam się nad avent lub TT zestaw z 3 butelkami laktatora wkładkami laktacyjymi 5x pojemniki na mleko pojemnik do sterylizacji

pasia27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do czego udało wam się spakować ? Ja wszystkie ciuszki, koszule, kocyk i pieluchy tetra flanela do małej torby ale gorzej z podkładami, pampersami.. chyba je wezme do reklamówki i już ?

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do poscieli to mam 2 zestawy full wypas:-) do tego dwa kpl.po siostrzencu, ale tylko poszewki bez ochraniacza. A z racji tego, że ze mnie matka wariatatka i nie umiem sie powstrzymac to dokupilam kocyk i podusie minky, 2 grube i 2 cienkie kocyki. No i mamy tez spiworek :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Liley Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi wrote:
    Witajcie dziewczyny,

Mam termin na 19 maja, ale gin straszy porodem w 34 tyg więc trochę w panice organizuje się do szpitala (szyjka mi się skraca - niby jeszcze trzyma ok 2,4-2,5 cm ale ją już od 16 tyg leżę plackiem bo moja szyjka początkowo miała tylko 2,8 cm)

Ponieważ to moje pierwsze dziecko to wszystko robię trochę po omacku...
    Powiedzcie mi proszę - poradźcie- czy laktator ręczny warto już mieć w szpitalu? Czy się w ogóle sprawdza?
    Ja w 3 dobie dostałam takiego nawału, że wyłyśmy z córką obie - ja, bo ból okropny, ona, bo nie mogła złapać piersi.
    W szpitalu nie było. Siostra jeździła w poszukiwaniu po całym mieście. Tak, ja polecam zapakować. I maść do sutków też się przyda, używałam bepanthenu ;)

Ajwi lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    A do czego udało wam się spakować ? Ja wszystkie ciuszki, koszule, kocyk i pieluchy tetra flanela do małej torby ale gorzej z podkładami, pampersami.. chyba je wezme do reklamówki i już ?
    Tez sie zastanawiam w co sie zmieszcze. Pakowanie zostawiam na po swietach. Chyba wezme walizke na kolkach, taka sredniej wielkosci.

Patrycja24
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    dr beckhamm (chyba dobrze napisałam) ma w asortymencie odbarwiacz. Kiedyś załatwiłam koszulki męża, odbarwiać mi d.. uratował.

Te chusteczki faktycznie są fajne ale oryginalne - nie biedronkowe.
    Mam to mydelko i nie dali rady eh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się rozpisałyście ;) szaro i ponuro za oknem, jednak wstałam i na wolniutkich obrotach wyszłam z psem (schodziliśmy schodek po schodku, bałam się do podnosić). Teraz obiadek mi się gotuje i chyba sobie załączę jakąś grę i pogram ;)
    Ja muszę kupić jeszcze kilka rzeczy, ale to po następnej wypłacie. Trochę pociągnęły nas badania moje i bulwy, za diagnostykę łapki prawie 300 zł. Na szczęście na Wielkanoc mąż ma dostać jakąś kaskę, więc akurat się przyda, bo święta są u nas - ale ja jestem usprawiedliwiona, będę leżeć i pachnieć. Teście będą walczyć w kuchni ;)

Jeszcze wracając do usg, na jednym wskazywało ok 1800-1900 gr, na drugim, lepszym sprzęcie już 1500, i ku tej wadze gin się skłaniał.

43kt82c31nhz2sid.png
‹‹ 1411 1412 1413 1414 1415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ