X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • maimama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przypomnijcie jaki materac najlepszy do łóżeczka? Maz wyciągnął stary i mówił, że trochę czuć go stechlizna, więc musimy kupić nowy. Co do laktatora ja kupiłam TT,ale nie wiem jak się sprawdzi,na razie chyba nie będę próbować, żeby nie wywołać skurczy. A kupiłam go za względu na cenę,nie jestem pewna czy w ogóle będę używać, wiec wolałam mieć jakikolwiek w razie potrzeby.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży miałam ręczny laktator TT ale był beznadziejny, bo miałam straszne zastoje, dziecko chciało jeść, a ja jej chciałam dać pokarm z piersi. Mąż kupił mi Medeli - to był super. A teraz zastanawiam się nad kupnem Canpola elektrycznego. Któraś używała? Medela jest głośna strasznie, a nie wiem, jak Canpol. No i dość droga.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do podkładów u mnie w szpitalu trzeba mieć swoje. Po pierwszej ciąży też ich używałam, przydają się w czasie połogu i jak zalecaly położne można leżeć bez bielizny, żeby wietrzyć krocze po sn. A i dla dzidzi tez się przydają, jak będzie pupcie wietrzyla.

pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Co do podkładów u mnie w szpitalu trzeba mieć swoje. Po pierwszej ciąży też ich używałam, przydają się w czasie połogu i jak zalecaly położne można leżeć bez bielizny, żeby wietrzyć krocze po sn. A i dla dzidzi tez się przydają, jak będzie pupcie wietrzyla.
    Dokladnie:-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatorów u mnie kuzynka , szwagierka i żona taty brata co miała bliźniaczki wszystkie miały medela. i ja też się zdecydowałam na medela swing nie wiem czy jest głośny nie wydaje mi się aby był jakiś bardzo hałaśliwy.
    co do podkładów też kupiłam 5 sztuk jeden mma zamiar włożyć do auta na wszelki wypadek drugi przy zmianie pościeli pod tyłek do łóżka :)i 3 sztuki do szpitala mi zostaną chyba starczy ?
    co do wkładek za namową mojej Mamy że wszystko da się kupić itd kupiłam jedną paczkę tych podpasek i nie wiem czy nie za mało :( ? ostatnio Nam nawet na sr mówili ze jedna paczka to do samego porodu może zejsc? no kurde a ja myślałam ze do porodu idziemy bez majtek ?;/
    co do materacyka szukałam opinii itd. i zdecydowaliśmy się na tą firmę
    http://www.traumeland.pl/porady.htm

No tak popracowaliśmy , zjedliśmy wątróbkę i idziemy teraz spać :P pozniej na ćwiczenia także odezwę się wieczorem :* buziole i miłego popołudnia

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    No dokladnie! Ja nie pamietam kiedy ostatnio kupilam cos dla siebie.. ciagle cos dla oczekiwanego synka <3 i najlepsze jest to ze za kazdym razem jak zrobie zakupy i wydaje mi sie ze w koncu wszystko mam to jednak cos jeszcze trzeba dokupic :) taki urok :)
    ha, a ja ostatnio na dzin kobiet zaszalalam. kupilam sobie [uwaga, famfary] wkladki laktacyjne :P hue hue hue.a na powaznie, czekam na dzinsy bo kupilam ciazowe i poinny na dniach przyjsc :)

pasia27 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do materacyka, ja mam kokos- pianka- kokos. bo sie naczytalam o gryce ze w zle przechowywanej sa robaki. [materac z dan polu

maimama lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Co do laktatorów u mnie kuzynka , szwagierka i żona taty brata co miała bliźniaczki wszystkie miały medela. i ja też się zdecydowałam na medela swing nie wiem czy jest głośny nie wydaje mi się aby był jakiś bardzo hałaśliwy.
    co do podkładów też kupiłam 5 sztuk jeden mma zamiar włożyć do auta na wszelki wypadek drugi przy zmianie pościeli pod tyłek do łóżka :)i 3 sztuki do szpitala mi zostaną chyba starczy ?
    co do wkładek za namową mojej Mamy że wszystko da się kupić itd kupiłam jedną paczkę tych podpasek i nie wiem czy nie za mało :( ? ostatnio Nam nawet na sr mówili ze jedna paczka to do samego porodu może zejsc? no kurde a ja myślałam ze do porodu idziemy bez majtek ?;/

No tak popracowaliśmy , zjedliśmy wątróbkę i idziemy teraz spać :P pozniej na ćwiczenia także odezwę się wieczorem :* buziole i miłego popołudnia

Jak jechałam na Ip to juz miałam te pod pachy bo wody odchodzily..no i podczas porodu bez majtek i stanika ale między nogami te pod pachy hehe ja mam 2paki..jak cos to Tomek mi dokupi w tamtym sklepiku szpitalnym lub doniesie..

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • patkaaxx90 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie czy ktos zaopatrywał sie w monitor oddechu??? Bo chcemy kupic z mężem ale nie wiemy jakiej firmy

Miłosz
    bl9cpiqvy4ezsagr.png
    Honoratka
    gyxw8u695zbv7tdy.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:

ja tych podkładów poporodowych , w sensie wkładanych do majtek kupiłam 2 paczki, + majtki i jednorazowe i wielorazowe bp nie wiedziałam które kupić to mam i te i te :)

Carolq lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam 3 paki podpasek belly. podkłady poporodowe z baby ono i podkłady poporodowe na noc tez z tej firmy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 16:33

pasia27 lubi tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    co do materacyka, ja mam kokos- pianka- kokos. bo sie naczytalam o gryce ze w zle przechowywanej sa robaki. [materac z dan polu

ja kupiłam materac Hevea piankowy antyalergiczny bo się nie odkształca, i w rankingu mama i dziecko miał najlepsze opinie, a w użytkowaniu czas pokaże.
    Co do gryki rzeczywiście też czytałam że może coś się wykluć.

maimama lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do gatek, to wzielam 1 opakowanie wielorazowych, ale nie wiem, czy nie za malo?

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    co do gatek, to wzielam 1 opakowanie wielorazowych, ale nie wiem, czy nie za malo?
    No 4szt spokojnie wystarczy..zawsze można przeprać i schną w 5min na kaloryferku szpitalnym hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkaaxx90 wrote:
    Mam do Was pytanie czy ktos zaopatrywał sie w monitor oddechu??? Bo chcemy kupic z mężem ale nie wiemy jakiej firmy
    Angel care. Mozna od razu z niania kupic

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak myślicie , doradźcie coś:
    czy jeśli mam nianię z kamerą która jest bardzo czuła na wszystkie dźwięku , to czy jest sens kupować monitor oddechu ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ale dzisiaj się rozpisałyście :) dużo przydatnych informacji, szczególnie jeśli chodzi o pakowanie torby bo to ciągle przede mną. Jakie konkretnie podkłady kupujecie na lóżko bo nie mam pojęcia czym się kierować ani przy podkładach dla mnie ani dla dzidzi.
    Dzisiaj byłam na wizycie i na razie szyjka ok mimo częstego spinania brzucha. Pani doktor powiedziała że jeszcze nie miała tak szczupłej pacjentki która by nie miała podobnych dolegliwości więc mam się nie martwić ale oczywiście kontrolować. Następna wizyta za dwa tygodnie z usg 3 trymestru.
    Po wizycie pokazałam zdjęcie córci mężowi a on zaczął się śmiać i mówi że może przyznać mi że jest podobna do mnie, taki mały pulpet :D Nie pytałam ile dokładnie teraz waży ale biorąc pod uwagę że ja i mąż jesteśmy raczej drobni to nie sądziłam że ktoś powie kiedyś że mam grube dziecko a na pewno nie tatuś. Mam focha a on chodzi i się śmieje z "jego kochanych grubsików".
    Jeśli chodzi o monitor oddechu to ja się zastanawiam nad Snuza Hero ale nie mam przekonania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 19:14

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Hej, ale dzisiaj się rozpisałyście :) dużo przydatnych informacji, szczególnie jeśli chodzi o pakowanie torby bo to ciągle przede mną. Jakie konkretnie podkłady kupujecie na lóżko bo nie mam pojęcia czym się kierować ani przy podkładach dla mnie ani dla dzidzi.
    Dzisiaj byłam na wizycie i na razie szyjka ok mimo częstego spinania brzucha. Pani doktor powiedziała że jeszcze nie miała tak szczupłej pacjentki która by nie miała podobnych dolegliwości więc mam się nie martwić ale oczywiście kontrolować. Następna wizyta za dwa tygodnie z usg 3 trymestru.
    Po wizycie pokazałam zdjęcie córci mężowi a on zaczął się śmiać i mówi że może przyznać mi że jest podobna do mnie, taki mały pulpet :D Nie pytałam ile dokładnie teraz waży ale biorąc pod uwagę że ja i mąż jesteśmy raczej drobni to nie sądziłam że ktoś powie kiedyś że mam grube dziecko a na pewno nie tatuś. Mam focha a on chodzi i się śmieje z "jego kochanych grubsików".
    Jeśli chodzi o monitor oddechu to ja się zastanawiam nad Snuza Hero ale nie mam przekonania.

jam podkłady poporodowe kupiłam z Canpol-u , natomiast takie do rozłożenia na łóżko to Seni

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    a jak myślicie , doradźcie coś:
    czy jeśli mam nianię z kamerą która jest bardzo czuła na wszystkie dźwięku , to czy jest sens kupować monitor oddechu ?
    Ale monitor alarmuje dźwiękiem jak dziecko zapomni oddychać tam ileś nie wiem 10-20sek i wtedy piszczy ..
    Niania to zupełnie co innego :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ale monitor alarmuje dźwiękiem jak dziecko zapomni oddychać tam ileś nie wiem 10-20sek i wtedy piszczy ..
    Niania to zupełnie co innego :-)

to muszę znaleźć taką nianię która też będzie piszczeć ;)
    nie wiem mam dylemat czy to nie zbędny gadżet, żadna ze znanych mi osób nie używała tego przy swoich dzieciach. ehh

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1413 1414 1415 1416 1417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ