Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny przypomnijcie jaki materac najlepszy do łóżeczka? Maz wyciągnął stary i mówił, że trochę czuć go stechlizna, więc musimy kupić nowy. Co do laktatora ja kupiłam TT,ale nie wiem jak się sprawdzi,na razie chyba nie będę próbować, żeby nie wywołać skurczy. A kupiłam go za względu na cenę,nie jestem pewna czy w ogóle będę używać, wiec wolałam mieć jakikolwiek w razie potrzeby.
-
Ja w pierwszej ciąży miałam ręczny laktator TT ale był beznadziejny, bo miałam straszne zastoje, dziecko chciało jeść, a ja jej chciałam dać pokarm z piersi. Mąż kupił mi Medeli - to był super. A teraz zastanawiam się nad kupnem Canpola elektrycznego. Któraś używała? Medela jest głośna strasznie, a nie wiem, jak Canpol. No i dość droga.

-
Co do podkładów u mnie w szpitalu trzeba mieć swoje. Po pierwszej ciąży też ich używałam, przydają się w czasie połogu i jak zalecaly położne można leżeć bez bielizny, żeby wietrzyć krocze po sn. A i dla dzidzi tez się przydają, jak będzie pupcie wietrzyla.
pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość
-
Dokladnie:-)maimama wrote:Co do podkładów u mnie w szpitalu trzeba mieć swoje. Po pierwszej ciąży też ich używałam, przydają się w czasie połogu i jak zalecaly położne można leżeć bez bielizny, żeby wietrzyć krocze po sn. A i dla dzidzi tez się przydają, jak będzie pupcie wietrzyla.
-
nick nieaktualnyCo do laktatorów u mnie kuzynka , szwagierka i żona taty brata co miała bliźniaczki wszystkie miały medela. i ja też się zdecydowałam na medela swing nie wiem czy jest głośny nie wydaje mi się aby był jakiś bardzo hałaśliwy.
co do podkładów też kupiłam 5 sztuk jeden mma zamiar włożyć do auta na wszelki wypadek drugi przy zmianie pościeli pod tyłek do łóżka :)i 3 sztuki do szpitala mi zostaną chyba starczy ?
co do wkładek za namową mojej Mamy że wszystko da się kupić itd kupiłam jedną paczkę tych podpasek i nie wiem czy nie za mało
? ostatnio Nam nawet na sr mówili ze jedna paczka to do samego porodu może zejsc? no kurde a ja myślałam ze do porodu idziemy bez majtek ?;/
co do materacyka szukałam opinii itd. i zdecydowaliśmy się na tą firmę
http://www.traumeland.pl/porady.htm
No tak popracowaliśmy , zjedliśmy wątróbkę i idziemy teraz spać
pozniej na ćwiczenia także odezwę się wieczorem :* buziole i miłego popołudnia
-
ha, a ja ostatnio na dzin kobiet zaszalalam. kupilam sobie [uwaga, famfary] wkladki laktacyjneNacia wrote:No dokladnie! Ja nie pamietam kiedy ostatnio kupilam cos dla siebie.. ciagle cos dla oczekiwanego synka
i najlepsze jest to ze za kazdym razem jak zrobie zakupy i wydaje mi sie ze w koncu wszystko mam to jednak cos jeszcze trzeba dokupic
taki urok 
hue hue hue.a na powaznie, czekam na dzinsy bo kupilam ciazowe i poinny na dniach przyjsc
pasia27 lubi tę wiadomość

-
Carolq wrote:Co do laktatorów u mnie kuzynka , szwagierka i żona taty brata co miała bliźniaczki wszystkie miały medela. i ja też się zdecydowałam na medela swing nie wiem czy jest głośny nie wydaje mi się aby był jakiś bardzo hałaśliwy.
co do podkładów też kupiłam 5 sztuk jeden mma zamiar włożyć do auta na wszelki wypadek drugi przy zmianie pościeli pod tyłek do łóżka :)i 3 sztuki do szpitala mi zostaną chyba starczy ?
co do wkładek za namową mojej Mamy że wszystko da się kupić itd kupiłam jedną paczkę tych podpasek i nie wiem czy nie za mało
? ostatnio Nam nawet na sr mówili ze jedna paczka to do samego porodu może zejsc? no kurde a ja myślałam ze do porodu idziemy bez majtek ?;/
Jak jechałam na Ip to juz miałam te pod pachy bo wody odchodzily..no i podczas porodu bez majtek i stanika ale między nogami te pod pachy hehe ja mam 2paki..jak cos to Tomek mi dokupi w tamtym sklepiku szpitalnym lub doniesie..
Carolq lubi tę wiadomość
-
Carolq wrote:Co do laktatorów u mnie kuzynka , szwagierka i żona taty brata co miała bliźniaczki wszystkie miały medela. i ja też się zdecydowałam na medela swing nie wiem czy jest głośny nie wydaje mi się aby był jakiś bardzo hałaśliwy.
ja tych podkładów poporodowych , w sensie wkładanych do majtek kupiłam 2 paczki, + majtki i jednorazowe i wielorazowe bp nie wiedziałam które kupić to mam i te i te
Carolq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
aaaguchaaa wrote:co do materacyka, ja mam kokos- pianka- kokos. bo sie naczytalam o gryce ze w zle przechowywanej sa robaki. [materac z dan polu
ja kupiłam materac Hevea piankowy antyalergiczny bo się nie odkształca, i w rankingu mama i dziecko miał najlepsze opinie, a w użytkowaniu czas pokaże.
Co do gryki rzeczywiście też czytałam że może coś się wykluć.
maimama lubi tę wiadomość
-
Angel care. Mozna od razu z niania kupicpatkaaxx90 wrote:Mam do Was pytanie czy ktos zaopatrywał sie w monitor oddechu??? Bo chcemy kupic z mężem ale nie wiemy jakiej firmy
-
Hej, ale dzisiaj się rozpisałyście
dużo przydatnych informacji, szczególnie jeśli chodzi o pakowanie torby bo to ciągle przede mną. Jakie konkretnie podkłady kupujecie na lóżko bo nie mam pojęcia czym się kierować ani przy podkładach dla mnie ani dla dzidzi.
Dzisiaj byłam na wizycie i na razie szyjka ok mimo częstego spinania brzucha. Pani doktor powiedziała że jeszcze nie miała tak szczupłej pacjentki która by nie miała podobnych dolegliwości więc mam się nie martwić ale oczywiście kontrolować. Następna wizyta za dwa tygodnie z usg 3 trymestru.
Po wizycie pokazałam zdjęcie córci mężowi a on zaczął się śmiać i mówi że może przyznać mi że jest podobna do mnie, taki mały pulpet
Nie pytałam ile dokładnie teraz waży ale biorąc pod uwagę że ja i mąż jesteśmy raczej drobni to nie sądziłam że ktoś powie kiedyś że mam grube dziecko a na pewno nie tatuś. Mam focha a on chodzi i się śmieje z "jego kochanych grubsików".
Jeśli chodzi o monitor oddechu to ja się zastanawiam nad Snuza Hero ale nie mam przekonania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 19:14
-
Guem wrote:Hej, ale dzisiaj się rozpisałyście
dużo przydatnych informacji, szczególnie jeśli chodzi o pakowanie torby bo to ciągle przede mną. Jakie konkretnie podkłady kupujecie na lóżko bo nie mam pojęcia czym się kierować ani przy podkładach dla mnie ani dla dzidzi.
Dzisiaj byłam na wizycie i na razie szyjka ok mimo częstego spinania brzucha. Pani doktor powiedziała że jeszcze nie miała tak szczupłej pacjentki która by nie miała podobnych dolegliwości więc mam się nie martwić ale oczywiście kontrolować. Następna wizyta za dwa tygodnie z usg 3 trymestru.
Po wizycie pokazałam zdjęcie córci mężowi a on zaczął się śmiać i mówi że może przyznać mi że jest podobna do mnie, taki mały pulpet
Nie pytałam ile dokładnie teraz waży ale biorąc pod uwagę że ja i mąż jesteśmy raczej drobni to nie sądziłam że ktoś powie kiedyś że mam grube dziecko a na pewno nie tatuś. Mam focha a on chodzi i się śmieje z "jego kochanych grubsików".
Jeśli chodzi o monitor oddechu to ja się zastanawiam nad Snuza Hero ale nie mam przekonania.
jam podkłady poporodowe kupiłam z Canpol-u , natomiast takie do rozłożenia na łóżko to Seni
-
Ale monitor alarmuje dźwiękiem jak dziecko zapomni oddychać tam ileś nie wiem 10-20sek i wtedy piszczy ..Iwa81 wrote:a jak myślicie , doradźcie coś:
czy jeśli mam nianię z kamerą która jest bardzo czuła na wszystkie dźwięku , to czy jest sens kupować monitor oddechu ?
Niania to zupełnie co innego
-
pasia27 wrote:Ale monitor alarmuje dźwiękiem jak dziecko zapomni oddychać tam ileś nie wiem 10-20sek i wtedy piszczy ..
Niania to zupełnie co innego
to muszę znaleźć taką nianię która też będzie piszczeć
nie wiem mam dylemat czy to nie zbędny gadżet, żadna ze znanych mi osób nie używała tego przy swoich dzieciach. ehh