X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • malvva Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam nie kupuje dla mnie zbedny wydatk

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    to muszę znaleźć taką nianię która też będzie piszczeć ;)
    nie wiem mam dylemat czy to nie zbędny gadżet, żadna ze znanych mi osób nie używała tego przy swoich dzieciach. ehh
    Ze wszystkich gadżetów typu podgrzewacz sterylizator, pościel z 20 elementów plus baldachim, maty edukacyjne, bujaczko lezaczki, wózki za grube tysiące to monitor oddechu wydaje mi sie najsensowniejszy. Pewnie się absolutnie nie przyda, ale gdyby jednak trafila sie jedna noc ze dziecko "zapomni" oddychać?

To tylko moje zdanie;)

Guem, tola2014, NatiB lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Ze wszystkich gadżetów typu podgrzewacz sterylizator, pościel z 20 elementów plus baldachim, maty edukacyjne, bujaczko lezaczki, wózki za grube tysiące to monitor oddechu wydaje mi sie najsensowniejszy. Pewnie się absolutnie nie przyda, ale gdyby jednak trafila sie jedna noc ze dziecko "zapomni" oddychać?

To tylko moje zdanie;)

ok, zbieram opinie ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zadnych z tych gadzetow nie kupuje, zostawie to rodzinie i znajomym

Carolq lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:

To tylko moje zdanie;)
    Dokladnie.zgadzam sie choc sama tego nie kupuje

Carolq, NatiB lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa zgadzam się z tobą w 100%. Czytając o śmierci łóżeczkowej nie jesteśmy w grupie ryzyka jednak myślę że będę czuła się pewniej mając monitor. Ale może rzeczywiście to tylko wymysł dla przewrażliwionych mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 19:42

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bilans opinii pół/pół :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam bardzo napalona , już szukałam uzywek itd. i spotkaliśmy się z znajomymi i usyszalam opinię , dość negatywną od osób którzy musieli mieć przy wcześniaku skrajnym wtedy zalecają i mówili że tylko dodatkowo się stresowali , tyle razy ile zapominali jej wyłączyć jak podnosili dziecko ile razy piszczała, później kupili do pieluszki często spadało i się odczepiało. I też oboje oczywiście w nocy na równe nogi . Teraz mieli drugą córkę donoszona , nawet nie myśleli by to kupować, i tak się troszkę zraziłam tym. Za to starałam się spełnić warunki aby temu zapobiegać :) dobry materac , nawilżać powietrza, utrzymywanie odpowiedniej temperatury itd. :) ale to tylko każdego decyzja :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, Misiu waży 2300g i wagowo jest 2 tyg do przodu :) ogółem wszystko ok. Ja mam grzybice znowu a nawet o niej nie wiedziałam, troche mnie swędzi tylko, przepisał mi globulki i dla meża i dla mnie po tabletce na odgrzybienie. Chyba nigdy się od tego cholerstwa nie uwolnie O.o

pasia27, monilia84, Marietta lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    My po wizycie, Misiu waży 2300g i wagowo jest 2 tyg do przodu :) ogółem wszystko ok. Ja mam grzybice znowu a nawet o niej nie wiedziałam, troche mnie swędzi tylko, przepisał mi globulki i dla meża i dla mnie po tabletce na odgrzybienie. Chyba nigdy się od tego cholerstwa nie uwolnie O.o

no rzeczywiście Misiu, ładna waga :)

Cigaretta lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta no Mały fajnie waży :)
    wiem grzybica jest uciążliwa chodź ja dostałam jakieś tabletki 3 dniowe i mi przeszło, mąż raczej nie załapał u mnie bo mamy stan wstrzymywania się przez ciażę ;/

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Ja byłam bardzo napalona , już szukałam uzywek itd. i spotkaliśmy się z znajomymi i usyszalam opinię , dość negatywną od osób którzy musieli mieć przy wcześniaku skrajnym wtedy zalecają i mówili że tylko dodatkowo się stresowali , tyle razy ile zapominali jej wyłączyć jak podnosili dziecko ile razy piszczała, później kupili do pieluszki często spadało i się odczepiało. I też oboje oczywiście w nocy na równe nogi . Teraz mieli drugą córkę donoszona , nawet nie myśleli by to kupować, i tak się troszkę zraziłam tym. Za to starałam się spełnić warunki aby temu zapobiegać :) dobry materac , nawilżać powietrza, utrzymywanie odpowiedniej temperatury itd. :) ale to tylko każdego decyzja :)
    Ja mialam przy pierwszym i bardzo sobie chwalę. Nie spalam jak na szpilkach. Dawali mi poczucie bezpieczeństwa

A koleżance sie 3 razy włączyło. Miała dwuplytkową wiec raczej dziecko nie przesunelo sie poza zakres wylapywania

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 20:34

2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta super, że z synkiem wszystko dobrze idziemy łeb w łeb z tą naszą ciążą :) Mój też 2 tygodnie do przodu i waga bardzo podobna bo 2130g. Kiedy masz następną wizytę? A grzybice na pewno niedługo wyleczycie.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raczej sobie sprawię, przyjaciółka ma taką matę i jest zadowolona. Od dawna nie obcowałam z noworodkami, pierwszy raz w życiu będę mamą. Dla własnego komfortu zakupię monitor oddechu bo wiem, że będę spać spokojniej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia kolejna wizyta 12 kwietnia :) jestem troche w szoku, że tak dużo waży, miesiąc temu było 1368g , to prawie kg w ciągu miesiąca !? A Ty kiedy wizytujesz ?

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:

a dobry materac to :) ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miesiąc temu ważył 1469g. Ja w najbliższy wtorek mam podejść na samo usg żeby sprawdzić czy ilość wód płodowych wzrosła, a normalną wizytę mam 6 kwietnia. Zmniejszyła mi już odstęp pomiędzy wizytami z 4 na 3 tygodnie :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawilżacz to kupujecie na lato? Ja to myślałam, że w okresie grzewczym taki nawilżacz się używa.
    Co do infekcji to ja miałam przepisane 6 globulek pimafucinu i dalej mam taki żółty śluz na bieliźnie...
    kupilyscie juz foteliki? Te wkładki co są w fotelikach to później się wyciąga? One są tylko do któregoś miesiąca czy jak? I co z tym ochraniacze na główkę? Macie to w fotelikach?

Baronowa_83 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam zolte uplawy. Juz bralam różne cuda na to i nic:/.

Nawilzacza nie mam. Mam tylko pojemniki na kaloryfery.

Fotelik chyba pożyczamy od kolegi męża, musze sie upewnić. To widac ze dzec juz za duży i trzeba wyciągnąć wkladke ;)

Carolq, tola2014 lubią tę wiadomość

2r8rqps6ohlhosuf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fotelików zależy od firmy nasza sie rozciąga dla starszego dziecka . I Pan nam powiedział ze tak by dziecko miało głowę na wkładce . A te ochraniacze na główkę ? O co chodzi ? Ja tylko widziałam takie motylki podusie z minky i sie zastanawiałam czy dokupić takie cos ? Ktos wie czy jest potrzebne ?
    Dla mnie to materac , oddychający , z lateksu z pianki , ktory ma punktu elastyczności ale tez jest dość twardy, no i tez kupiliśmy dwustronny, jedna strona dostosowana jest do mniejszego Malucha , druga do większego . My patrzyliśmy na materac tak jak dla siebie kupowaliśmy , aby był jak najlepszy . I kupiliśmy najlepszy jaki uważaliśmy ze sprosta naszym wymaganiom.
    Co do monitoru na pewno zależy od osoby która użytkuje i od wielu innych czynników , my podjęliśmy decyzje ze względu na opinie naszych znajomych :) ale kazdy ma swoich znajomych i rady i robi jak uważa .
    Co do nawilżacza tak głownie w zimę podczas ogrzewania . Ale mi sie tez złe spało wiec zdecydowaliśmy sie na kupno :)

Dziewczyny mam problem byliśmy teraz u znajomych i ich kotka ugryzła mnie w kostkę :/ odkazilam to i mam nadzieje ze nic sie nie stanie ? Bo chyba żadnej choroby przez to nie dostanę :/ ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:27

tola2014 lubi tę wiadomość

‹‹ 1414 1415 1416 1417 1418 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ