Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Iwa81 wrote:to muszę znaleźć taką nianię która też będzie piszczeć
nie wiem mam dylemat czy to nie zbędny gadżet, żadna ze znanych mi osób nie używała tego przy swoich dzieciach. ehh
To tylko moje zdanie;)Guem, tola2014, NatiB lubią tę wiadomość
-
Baronowa_83 wrote:Ze wszystkich gadżetów typu podgrzewacz sterylizator, pościel z 20 elementów plus baldachim, maty edukacyjne, bujaczko lezaczki, wózki za grube tysiące to monitor oddechu wydaje mi sie najsensowniejszy. Pewnie się absolutnie nie przyda, ale gdyby jednak trafila sie jedna noc ze dziecko "zapomni" oddychać?
To tylko moje zdanie;)
ok, zbieram opinie -
Baronowa_83 wrote:Ze wszystkich gadżetów typu podgrzewacz sterylizator, pościel z 20 elementów plus baldachim, maty edukacyjne, bujaczko lezaczki, wózki za grube tysiące to monitor oddechu wydaje mi sie najsensowniejszy. Pewnie się absolutnie nie przyda, ale gdyby jednak trafila sie jedna noc ze dziecko "zapomni" oddychać?
To tylko moje zdanie;)Carolq, NatiB lubią tę wiadomość
-
Baronowa zgadzam się z tobą w 100%. Czytając o śmierci łóżeczkowej nie jesteśmy w grupie ryzyka jednak myślę że będę czuła się pewniej mając monitor. Ale może rzeczywiście to tylko wymysł dla przewrażliwionych mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 19:42
-
nick nieaktualnyJa byłam bardzo napalona , już szukałam uzywek itd. i spotkaliśmy się z znajomymi i usyszalam opinię , dość negatywną od osób którzy musieli mieć przy wcześniaku skrajnym wtedy zalecają i mówili że tylko dodatkowo się stresowali , tyle razy ile zapominali jej wyłączyć jak podnosili dziecko ile razy piszczała, później kupili do pieluszki często spadało i się odczepiało. I też oboje oczywiście w nocy na równe nogi . Teraz mieli drugą córkę donoszona , nawet nie myśleli by to kupować, i tak się troszkę zraziłam tym. Za to starałam się spełnić warunki aby temu zapobiegać
dobry materac , nawilżać powietrza, utrzymywanie odpowiedniej temperatury itd.
ale to tylko każdego decyzja
-
nick nieaktualnyMy po wizycie, Misiu waży 2300g i wagowo jest 2 tyg do przodu
ogółem wszystko ok. Ja mam grzybice znowu a nawet o niej nie wiedziałam, troche mnie swędzi tylko, przepisał mi globulki i dla meża i dla mnie po tabletce na odgrzybienie. Chyba nigdy się od tego cholerstwa nie uwolnie
pasia27, monilia84, Marietta lubią tę wiadomość
-
Cigaretta wrote:My po wizycie, Misiu waży 2300g i wagowo jest 2 tyg do przodu
ogółem wszystko ok. Ja mam grzybice znowu a nawet o niej nie wiedziałam, troche mnie swędzi tylko, przepisał mi globulki i dla meża i dla mnie po tabletce na odgrzybienie. Chyba nigdy się od tego cholerstwa nie uwolnie
no rzeczywiście Misiu, ładna wagaCigaretta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Carolq wrote:Ja byłam bardzo napalona , już szukałam uzywek itd. i spotkaliśmy się z znajomymi i usyszalam opinię , dość negatywną od osób którzy musieli mieć przy wcześniaku skrajnym wtedy zalecają i mówili że tylko dodatkowo się stresowali , tyle razy ile zapominali jej wyłączyć jak podnosili dziecko ile razy piszczała, później kupili do pieluszki często spadało i się odczepiało. I też oboje oczywiście w nocy na równe nogi . Teraz mieli drugą córkę donoszona , nawet nie myśleli by to kupować, i tak się troszkę zraziłam tym. Za to starałam się spełnić warunki aby temu zapobiegać
A koleżance sie 3 razy włączyło. Miała dwuplytkową wiec raczej dziecko nie przesunelo sie poza zakres wylapywaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 20:34
-
Cigaretta super, że z synkiem wszystko dobrze idziemy łeb w łeb z tą naszą ciążą
Mój też 2 tygodnie do przodu i waga bardzo podobna bo 2130g. Kiedy masz następną wizytę? A grzybice na pewno niedługo wyleczycie.
Cigaretta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Carolq wrote:Ja byłam bardzo napalona , już szukałam uzywek itd. i spotkaliśmy się z znajomymi i usyszalam opinię , dość negatywną od osób którzy musieli mieć przy wcześniaku skrajnym wtedy zalecają i mówili że tylko dodatkowo się stresowali , tyle razy ile zapominali jej wyłączyć jak podnosili dziecko ile razy piszczała, później kupili do pieluszki często spadało i się odczepiało. I też oboje oczywiście w nocy na równe nogi . Teraz mieli drugą córkę donoszona , nawet nie myśleli by to kupować, i tak się troszkę zraziłam tym. Za to starałam się spełnić warunki aby temu zapobiegać
a dobry materac to?
-
Mój miesiąc temu ważył 1469g. Ja w najbliższy wtorek mam podejść na samo usg żeby sprawdzić czy ilość wód płodowych wzrosła, a normalną wizytę mam 6 kwietnia. Zmniejszyła mi już odstęp pomiędzy wizytami z 4 na 3 tygodnie
-
nick nieaktualnyA nawilżacz to kupujecie na lato? Ja to myślałam, że w okresie grzewczym taki nawilżacz się używa.
Co do infekcji to ja miałam przepisane 6 globulek pimafucinu i dalej mam taki żółty śluz na bieliźnie...
kupilyscie juz foteliki? Te wkładki co są w fotelikach to później się wyciąga? One są tylko do któregoś miesiąca czy jak? I co z tym ochraniacze na główkę? Macie to w fotelikach?Baronowa_83 lubi tę wiadomość
-
Tez mam zolte uplawy. Juz bralam różne cuda na to i nic:/.
Nawilzacza nie mam. Mam tylko pojemniki na kaloryfery.
Fotelik chyba pożyczamy od kolegi męża, musze sie upewnić. To widac ze dzec juz za duży i trzeba wyciągnąć wkladkeCarolq, tola2014 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do fotelików zależy od firmy nasza sie rozciąga dla starszego dziecka . I Pan nam powiedział ze tak by dziecko miało głowę na wkładce . A te ochraniacze na główkę ? O co chodzi ? Ja tylko widziałam takie motylki podusie z minky i sie zastanawiałam czy dokupić takie cos ? Ktos wie czy jest potrzebne ?
Dla mnie to materac , oddychający , z lateksu z pianki , ktory ma punktu elastyczności ale tez jest dość twardy, no i tez kupiliśmy dwustronny, jedna strona dostosowana jest do mniejszego Malucha , druga do większego . My patrzyliśmy na materac tak jak dla siebie kupowaliśmy , aby był jak najlepszy . I kupiliśmy najlepszy jaki uważaliśmy ze sprosta naszym wymaganiom.
Co do monitoru na pewno zależy od osoby która użytkuje i od wielu innych czynników , my podjęliśmy decyzje ze względu na opinie naszych znajomychale kazdy ma swoich znajomych i rady i robi jak uważa .
Co do nawilżacza tak głownie w zimę podczas ogrzewania . Ale mi sie tez złe spało wiec zdecydowaliśmy sie na kupno
Dziewczyny mam problem byliśmy teraz u znajomych i ich kotka ugryzła mnie w kostkęodkazilam to i mam nadzieje ze nic sie nie stanie ? Bo chyba żadnej choroby przez to nie dostanę
?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:27
tola2014 lubi tę wiadomość