Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Carolq wrote:A czy jak fotelik ma wkładkę to trzeba sie cos jeszcze tam
Wkładać ?
Kurde mam nadzieje ze rzadnego dziadostwa nie dostanę od tego kota
będzie dobrze, tylko obserwuj tę ranę, bo koty lubią mieć różne bakterie,
ale oczywiście nie jest to regułą że każdy.Carolq lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj tez pobudka 4:30,czulam jak brakuje mojemu dziecku miejsca w brzuchu,to już nie są mile kopniaczki tylko bolesne co jakiś czas rozciąganie sie.Ale chociaz zwalczylam zgage przed spaniem migdalami,fakt żołądek scisniety bolal ale w gardle ulga byla
-
Poli9106 wrote:Ja dzisiaj tez pobudka 4:30,czulam jak brakuje mojemu dziecku miejsca w brzuchu,to już nie są mile kopniaczki tylko bolesne co jakiś czas rozciąganie sie.Ale chociaz zwalczylam zgage przed spaniem migdalami,fakt żołądek scisniety bolal ale w gardle ulga byla
boli w którym tygodniu jesteś ? -
nick nieaktualnyWitam sie w 32 tygodniu (31+0) I 8 mcu
)) jeszcze 6 tyg ciaza donoszona
)))))
u mnie dziecko chyba nie sięga żeber wiec te kopniaki bolesne nie są. tez tak macie, że dziecko stuka zazwyczaj w jednym miejscu? u mnie na lewo od pępka. czasem mam głupie myśli , że to Lewa ręka prawa w ogóle nie rusza ale wstydzę się gin o to zapytac -
Witam się i ja.W nocy obudził mnie straszny ból lewym boku-może małej się nie spodobało że cały czas na lewym leze☺Ogarniam się zaraz bo kolezanka ma przyjechać z córeczka koło 10-11 a ja jeszcze muszę do sklepu wyskoczyć i rybkę na obiad przygotowac (wczoraj od wujka dostałam swiwzutkie pstragi)☺
Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
hello. ja dzisiaj wstawiam ostatnią pralkę
mam jednak świra. bo i starszy i młody ma o jakies 15 par skarpetek za dużo
chyba kupowałam jak mnie naszła chęć na kupowanie, a nie chciałam dużo kasy wydawać
Carolq, Iwa81, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
U mnie w końcu przespana noc! Jak to miło obudzić się po kilku godzinach snu- od razu więcej sił do pracy
Mój dzień dziś będzie wesoły, bo syn z rana tak rozbawił mnie swoim tekstem, że mam super humor. Ubieram go, a on do mnie: "mama, kopsaj mi jeszcze jakiś kubraczek". Uwierzcie mi, że te słowa w ustach niespełna 4latka brzmiały komicznie
Tylko teraz zastanawiam się, skąd od zna takie teksty?
Życzę wszystkim milego dnia i uśmiechu- wiosna się zbliża wielkimi krokami, a z nią nasze maluchy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 09:39
Carolq, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej , witamy się i my .
Dziś znów do pracy więc będę miała troszeczkę mniej czasu. Póżniej ostatnie zajęcia w sr opieka nad noworodkiembędą uczyli nas kąpać Maluszka, przewijać itd
może być śmiesznie bo wszystko mają robić Tatusiowie
Niech już będzie wiosna ....
powodzonka na wizytach do mojego usg 3 trym, jeszcze tydzień ;/ .... też już bym chciała mieć . -
Carolq wrote:hej , witamy się i my .
Dziś znów do pracy więc będę miała troszeczkę mniej czasu. Póżniej ostatnie zajęcia w sr opieka nad noworodkiembędą uczyli nas kąpać Maluszka, przewijać itd
może być śmiesznie bo wszystko mają robić Tatusiowie
Niech już będzie wiosna ....
powodzonka na wizytach do mojego usg 3 trym, jeszcze tydzień ;/ .... też już bym chciała mieć .
u nas było xD tatusiowie dali czadu ;p jeden sciagal piwluche bez rozpinania, drugi dzieciaka za jedna noge no gory podnosil, jszcze inny po otworzeniu pieluszki wsadzil reke pod pupe dobrze ze nie bylo kupki xDCarolq lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny!
My mieliśmy wyjątkowo ciężki dzień wczoraj.. ciśnienie poszło ponad normę i dostaliśmy skierowanie do szpitala. Na szczęście z małą wszystko dobrze, usg i ktg super. Za to nastraszyli mnie w kwestii infekcji. Walczę z paskudztwem od początku ciąży i nic nie pomaga. Lekarka mówiła, że w związku z tym grozi nam wcześniejsze pęknięcie pęcherza i być może cesarka. Dziś będę dzwonić do mojej prowadzącej i konsultować z nią to, co się stało. Co ciekawe w ciągu 2h ciśnienie zeszło mi z za wysokiego do niziutkiego i w szpitalu patrzyli na mnie jakbym sobie wymyśliła, że coś mi jest c.c
Jak chodzi o fotelik to my mamy maxi cosi cabrio fix z wkładką dla niemowląt. Nie kupuję żadnych dodatkowych stabilizatorów itp. Uważam, że niepotrzebnie krępują ruchy dzieciątka. Fotelik jest bezpieczny więc po co przesadzać.
Podobnie z wszelką inną elektroniką - żadnych monitorów, niań itpWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 09:50
Iwa81 lubi tę wiadomość
-
Witam drogie Panie
pogoda lepsza to od razu chce sie cos robic
ja dzisiaj jade kupic spiworek i bluze z kapturem dla malego. Taki mam ambitny plan
a pozniej jade do mamy na wies i zostaje do niedzieli!
w koncu swieze powietrze.
A no i oczywiscie jutro wizyta u gin. Juz sie doczekac nie moge jak zobacze jego mine jak zawale go pytaniamiCarolq, Iwa81, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Ahh jeszcze 7-8dni i niunie zabieram do domu już się doczekać nie mogę mam dość tego laktatora sutki mam do krwii załatwione już i co ściągać dalej trzeba i zaciska zęby w życiu czegoś takiego nie miałam i to dopiero po 3 tygodniach się zrobiło.. wietrzyć sratatata kiedy.?! Jak ja ciągle w biegu na zmianę ze ściąganiem.. maltanem smaruje mlekiem to sutki już mam aż jasno różowo białe z przekrwionymi miejscami dotknąć się nie da :o luuudzie mnie nie boli to kp tak jak ściąganie bo młodą przystawiam i jest git a od tego laktatora już całe cycki i pachy aż bolą.. Już mam dość tego.. W dodatku mała cycusiowa się zrobiła wczoraj 50min siedziała i puścić nie chciała po prostu tęskni już taka kumata łobuziara poprzytulać się chciała tylko a tak mocno trzymała cyca w buzi że ledwie wyciągnęłam jej z buzi bo kazały już ja zważyć.. Butelkę do buzi dałam a ta blee i dalej szuka
Ponoc problem z butelka zaczynaja miec bo nie bardzo chce woli cyca.. tak mi smutno było ją wczoraj zostawiać.. Bo widzę ze ona mnie potrzebuje, czekamy tylko az dobije jakiegoś wieku ciazowego bo ona to i tak już gotowa do wyjścia tylko czekać ehh.. w szpitalu którym chciałam rodzic już by ją wypuścili.. bo 2kg mamy wyniki ok i je ładnie
aaaguchaaa, maria85 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Pati domyslam sie ze ciezko Ci wytrzymac bo teraz kazdy dzien sie dluzy i chcialoby sie jak najszybciej malutka zabrac do domu
ale juz tyle wytrzymalas. Tyle dalas rady! Te kilka dni Ci zleca nawet nie bedziesz wiedziala kiedy
najwazniejsze ze malutka Cie rozpoznaje no i rozwija sie prawidlowo
oby tak dalej! My nadal czekamy na nasza pocieche
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Asmee wrote:Hej dziewczyny!
My mieliśmy wyjątkowo ciężki dzień wczoraj.. ciśnienie poszło ponad normę i dostaliśmy skierowanie do szpitala. Na szczęście z małą wszystko dobrze, usg i ktg super. Za to nastraszyli mnie w kwestii infekcji. Walczę z paskudztwem od początku ciąży i nic nie pomaga. Lekarka mówiła, że w związku z tym grozi nam wcześniejsze pęknięcie pęcherza i być może cesarka. Dziś będę dzwonić do mojej prowadzącej i konsultować z nią to, co się stało. Co ciekawe w ciągu 2h ciśnienie zeszło mi z za wysokiego do niziutkiego i w szpitalu patrzyli na mnie jakbym sobie wymyśliła, że coś mi jest c.c
Jak chodzi o fotelik to my mamy maxi cosi cabrio fix z wkładką dla niemowląt. Nie kupuję żadnych dodatkowych stabilizatorów itp. Uważam, że niepotrzebnie krępują ruchy dzieciątka. Fotelik jest bezpieczny więc po co przesadzać.
Podobnie z wszelką inną elektroniką - żadnych monitorów, niań itp