Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPati nawet sobie nie wobrażam jakie to musi byc dla Ciebie ciężkie
nie miec maluszka przy sobie i ja tam zostawiać
ale Mała super sie rozwija i je i przybiera to jest najważniejsze . Te pare dni na pewno bedzie Ci sie strasznie dłużyć ale bądźcie silni
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Negra wrote:Cześć dziewczyny!
U mnie w końcu przespana noc! Jak to miło obudzić się po kilku godzinach snu- od razu więcej sił do pracy
Mój dzień dziś będzie wesoły, bo syn z rana tak rozbawił mnie swoim tekstem, że mam super humor. Ubieram go, a on do mnie: "mama, kopsaj mi jeszcze jakiś kubraczek". Uwierzcie mi, że te słowa w ustach niespełna 4latka brzmiały komicznie
Tylko teraz zastanawiam się, skąd od zna takie teksty?
Życzę wszystkim milego dnia i uśmiechu- wiosna się zbliża wielkimi krokami, a z nią nasze maluchy!
też bym parsknęła śmiechem gdybym coś takiego usłyszała od 4-latka, skąd one takie teksty biorą, mój bratanek tez nie raz takim tekstem zajedzie że nie wiem gdzie oczy podziać
Negra lubi tę wiadomość
-
xpatiiix3 wrote:Ahh jeszcze 7-8dni i niunie zabieram do domu już się doczekać nie mogę mam dość tego laktatora sutki mam do krwii załatwione już i co ściągać dalej trzeba i zaciska zęby w życiu czegoś takiego nie miałam i to dopiero po 3 tygodniach się zrobiło.. wietrzyć sratatata kiedy.?! Jak ja ciągle w biegu na zmianę ze ściąganiem.. maltanem smaruje mlekiem to sutki już mam aż jasno różowo białe z przekrwionymi miejscami dotknąć się nie da :o luuudzie mnie nie boli to kp tak jak ściąganie bo młodą przystawiam i jest git a od tego laktatora już całe cycki i pachy aż bolą.. Już mam dość tego.. W dodatku mała cycusiowa się zrobiła wczoraj 50min siedziała i puścić nie chciała po prostu tęskni już taka kumata łobuziara poprzytulać się chciała tylko a tak mocno trzymała cyca w buzi że ledwie wyciągnęłam jej z buzi bo kazały już ja zważyć.. Butelkę do buzi dałam a ta blee i dalej szuka
Ponoc problem z butelka zaczynaja miec bo nie bardzo chce woli cyca.. tak mi smutno było ją wczoraj zostawiać.. Bo widzę ze ona mnie potrzebuje, czekamy tylko az dobije jakiegoś wieku ciazowego bo ona to i tak już gotowa do wyjścia tylko czekać ehh.. w szpitalu którym chciałam rodzic już by ją wypuścili.. bo 2kg mamy wyniki ok i je ładnie
oczywiście że woli swoją mamusię niż jakąś butlę,
już niedługo i do domku - super
-
Negra wrote:Cześć dziewczyny!
U mnie w końcu przespana noc! Jak to miło obudzić się po kilku godzinach snu- od razu więcej sił do pracy
Mój dzień dziś będzie wesoły, bo syn z rana tak rozbawił mnie swoim tekstem, że mam super humor. Ubieram go, a on do mnie: "mama, kopsaj mi jeszcze jakiś kubraczek". Uwierzcie mi, że te słowa w ustach niespełna 4latka brzmiały komicznie
Tylko teraz zastanawiam się, skąd od zna takie teksty?
Życzę wszystkim milego dnia i uśmiechu- wiosna się zbliża wielkimi krokami, a z nią nasze maluchy!ostatnio: poczekaj, ciociu cos mnie tu zaintrygowalo.
Wiec ja sie pytam skad on takie slowa zna. Wiadomo, nie piescimy sie jak do niego mowimy, ale nie uzywamy takich "doroslych" i wydawaloby sie, ze trudnych do zrozumienia dla niego slow. Ech, dzieciakiPatrycja24 -
Dziewczyny jakby sie którejś chciało kliknąć i oddać glos
http://pl.lennylamb.com/user/show_photo/23634
Forumowo walczymy o chustęglos można oddawac codziennie, nie trzeba się logowac ani nic
Carolq, pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Chciałabym zapytać czy każda z Was robiła w ciąży USG III trymestru? Bo na ostatniej wizycie, którą miałam w 28 + 1 tc moja lekarka nie zleciła mi tego, stwierdziła, że nie wymaga tego. Ona sama robi dość dokładnie USG i na tej poprzedniej wizycie stwierdziła, że wszystko jest książkowo. A ja teraz się obudziłam i zaczęłam zastanawiać czy dobrze, że nie zrobiłam osobno tego badania III trymestru? Teraz to już ostatni dzwonek by był, bo dziś mamy 31+3 tc i nie wiem czy to nie za późno. Jak to u was wyglądało?
-
Nie robilam. Jak bylam w szpitalu to zrobili mi doplera pomierzyli przeplywy. A na 3d mi nie zależało. Przy pierwszym robilam i nagrywalam plytki z ust
Zrobili mi w szpitalu 2 razy, i chodzę do dwóch lekarzy którzy robią mi usg. Takze ogladalo mnie 4 lekarzy i nikt nie widzial nic niepokojącego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 11:38
-
nick nieaktualny
-
Narinka, ja rozmawiałam o tym z gin niedawno, bo miałam podobny dylemat. Stwierdziła, że jeżeli poprzednie dwa badania były ok i nie odczuwam żadnych skurczy to nie ma powodu, żeby płacić za to badanie.
Co prawda u mnie od tego czasu pojawiły się problemy i ostatecznie zapisałam się na to badanie.. ale teraz chyba z niego zrezygnuje, skoro w szpitalu miałam wszystko porobione i nie wyszło nic złego poza pojedynczymi napięciami spowodowanymi infekcją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 11:39
-
nick nieaktualnyDziewczyny zdąża wam sie zemdleć teraz??, ja dzis w kościele poleciałam
obca baba mnie złapała.
Chyba jest cos nie tak, ze mną bo lecę z wagi i jestem blada jak sciana.. Zawsze używałam pudru na moje rumieńce! Teraz mam z głowy problem..
Niedługo poród a ja co 7 kg tylko mam na plusie? Wszystko bulo by nic tylko te zasłabnięcia i zamiast tyć to na odwrót -
Asmee wrote:149/93 (+duszności i twardnienie brzucha) przy czym u mnie normą jest koło 120. W szpitalu miałam już 115, a w domu 103. Nikt nie potrafi stwierdzić skąd taki skok..
może u Ciebie jest podobnie?
-
Pati- cieszę się, że malutka ładnie rośnie i się rozwija i że już za kilka dni będziesz miała ja w domu!
Bólu piersi współczuję- laktator chyba ciągnie pod większym ciśnieniem, niż niunia i dlatego tak Cię masakruje... Musisz wytrwać jeszcze kilka dni
Może malutkiej nie pasuje butla i smoczek? Może powinnaś spróbować z inną firmą? Może akurat TT jej nie leży?
-
Narinka wrote:Hej dziewczyny. Chciałabym zapytać czy każda z Was robiła w ciąży USG III trymestru? Bo na ostatniej wizycie, którą miałam w 28 + 1 tc moja lekarka nie zleciła mi tego, stwierdziła, że nie wymaga tego. Ona sama robi dość dokładnie USG i na tej poprzedniej wizycie stwierdziła, że wszystko jest książkowo. A ja teraz się obudziłam i zaczęłam zastanawiać czy dobrze, że nie zrobiłam osobno tego badania III trymestru? Teraz to już ostatni dzwonek by był, bo dziś mamy 31+3 tc i nie wiem czy to nie za późno. Jak to u was wyglądało?
-
katarzyna_d wrote:Dziewczyny zdąża wam sie zemdleć teraz??, ja dzis w kościele poleciałam
obca baba mnie złapała.
Chyba jest cos nie tak, ze mną bo lecę z wagi i jestem blada jak sciana.. Zawsze używałam pudru na moje rumieńce! Teraz mam z głowy problem..
Niedługo poród a ja co 7 kg tylko mam na plusie? Wszystko bulo by nic tylko te zasłabnięcia i zamiast tyć to na odwrót
co do wagi bym się nie martwiła aż tak bardzo, bo u mnie tylko 2kg na plusie, ale jak blada jesteś i słabniesz to może hemoglobina słaba i anemiczne sprawy. -
katarzyna_d, a kontrolujesz morfologię i ciśnienie? Znajoma miała podobnie i u niej okazało się, ze ma spadki ciśnienia. Dostała leki na wyrównanie i wróciła do formy.
Wagę najlepiej skonsultuj z lekarzem.. u mnie też był moment, że leciała w dół i później znów w górę. Lekarz stwierdził, że jak usg w normie to nie ma czym się przejmować.