Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tu tak cicho

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3c527cf11349.jpg

Wracając do porodu.

Jednak u nas w szpitalu jest dostępny poród w wodzie ;-)

A wiec jak GBS wyjdzie ujemny i nie będzie przeciwskazań to ja zdecyduje sie na taki poród ;-) jeszcze z lekarka pogadam na wizycie :-)
    zazdroszcze tez chetnie rodzilabym w wodzie:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:

Wracając do porodu.

A wiec jak GBS wyjdzie ujemny i nie będzie przeciwskazań to ja zdecyduje sie na taki poród ;-) jeszcze z lekarka pogadam na wizycie :-)
    Ale masz fajnie :-) u mnie wanna sluzy tylko do relaksu. Rodzi sie na wyrku.

Patrycja24
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Pati- cieszę się, że malutka ładnie rośnie i się rozwija i że już za kilka dni będziesz miała ja w domu!

Bólu piersi współczuję- laktator chyba ciągnie pod większym ciśnieniem, niż niunia i dlatego tak Cię masakruje... Musisz wytrwać jeszcze kilka dni :-(

Może malutkiej nie pasuje butla i smoczek? Może powinnaś spróbować z inną firmą? Może akurat TT jej nie leży?

Ona je ze szpitalnych czyli klasyczne smoki jak z canpola np okrągłe jeść zjada bo głodna ale tak średnio chociaż dzisiaj mówiła położna o 15 60ml zjadła

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jak przeczytałam przeciwwskazania no to nie jest pewna czy mnie lek dopuści :|. Pierwsze to ciśnienie u mnie wiecznie 100/60 częste infekcje no chyba ze wyleczę ma glancus!!

I waga dziecka 4 kg juz nie można rodzic w wodzie !!

Napaliłam sie na ten poród, a może lekarka nie zgodzić sie!

Chciałam w wodzie rodzic z powodu moich boli krzyżowych :-\ nawet nie rozróżniłam kiedy mam skurcze bo bol byl jednakowy przez 6 godz.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:

Wracając do porodu.

fajnie, u Nas niema ;/

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie laktator TT ręczny - slaby jest,
    a miała któraś TT ale elektryczny czy też słabo ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Was też tak boleśnie maluchy okopują i się wiercą? Bo ja już mam dość... mały się tak wierci i wyciska że mnie skręca i tylko podskakuje z bólu... i to całymi dniami i w nocy też... nawet czasami zjeść nie umiem... a dzidzia jeszcze malutka bo nawet 2kg nie ma to co to będzie za miesiąc?

tb732n0a0czusv9c.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny czy Was też tak boleśnie maluchy okopują i się wiercą? Bo ja już mam dość... mały się tak wierci i wyciska że mnie skręca i tylko podskakuje z bólu... i to całymi dniami i w nocy też... nawet czasami zjeść nie umiem... a dzidzia jeszcze malutka bo nawet 2kg nie ma to co to będzie za miesiąc?
    przynajmniej nie musisz się zastanawiać czy kopie :D

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero w poniedziałek jadę do szpitala się rozejrzeć, co tam mają i jak wygląda, bo na stronie nic nie ma.

Ależ mnie wkurza ta bezczynność. Siedzę w domu, zrobiłabym coś konkretnego, a nic mi nie wolno. Aż mnie nosi.
    A na poprawę humoru ;)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4bd7e794456.jpg

bimba lubi tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:

tak, u mnie się jeszcze "przeciąga", a teraz czuję że jakoś dziwnie się ułożył bo mnie boli, jakby kolankiem cisnął czy coś, muszę się położyć to może się przesunie. Jak siedzę zgarbiona to protestuje i muszę się prostować ;)

43kt82c31nhz2sid.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    tak, u mnie się jeszcze "przeciąga", a teraz czuję że jakoś dziwnie się ułożył bo mnie boli, jakby kolankiem cisnął czy coś, muszę się położyć to może się przesunie. Jak siedzę zgarbiona to protestuje i muszę się prostować ;)

Ja w środę mam wizytę to podejdę. Na porodówkę :-)

Mój w dzien sie przeciąga nawet znośnie ale jak sie położę do spania to czasem łzy prawie lecą jak wierci w więzadło :/

Jak idę do znajomych to z dalej widza jak maly szaleje :-) juz przywykłam ze może 1,5 godz jest jak sie nie rusza .

• Marietta Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa- gratulacje, spora dziecinka :)

Któraś pisała, że dziecię ułożone "oczywiście główkowo... kurczę nie jest to takie oczywiste ;) Zaczynam się zastanawiać co ze mną będzie. Czuję się, jakby mój synek miał się już nie obrócić, ciasno ma strasznie... Któraś z Was ma jeszcze dziecko w ułożeniu pośladkowym/ poprzecznym? Jak u Was lekarze rokują? Fiknie? Czy skierowanie na cc wystawia się w jakimś konkretnym tygodniu ciąży, czy decydują jak rozpocznie się akcja"?

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już całkiem najgorzej jak na lewym boku się poloze, chyba tam ma nogi, a tyłek i plecy to ma cały czas wypiete i tylko mocniej wypycha

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    U mnie już całkiem najgorzej jak na lewym boku się poloze, chyba tam ma nogi, a tyłek i plecy to ma cały czas wypiete i tylko mocniej wypycha

Tez na lewym boku najgorzej kopie i dlatego usypiam na prawym :-\ większości śpię na prawej stronie ! Wiem ze powinnam na lewej, ale podczas spania nie kontroluje tego.

Marietta kurde mysle ze jeszcze ma czas ! To i mój jeszcze może fiknąć główką do gory!! Nie znam się zbytnio na tym.

• Asmee Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta, do 34 tygodnia ma czas :) Czasem dzieci fikną na ostatnią chwilkę mimo, że nam się wydaje, że już nie mają miejsca. Skierowanie na CC lekarz może wystawić a każdym etapie ciąży ale nie musi. Niektórzy lekarze uważają, że nie powinno się ustalać terminu cięcia wcześniej i zgłosić się do szpitala dopiero jak zacznie się akcja porodowa, wtedy po wstępnym badaniu zadecydują o rodzaju porodu. U mnie pewnie tak będzie, jako że ze względu na infekcję lepsze będzie CC, ale też przepowiadają wcześniejsze pęknięcie pęcherza. Na razie walczymy z paskudztwem, ale nic nie pomaga, więc czeka nas niespodzianka ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:

Któraś pisała, że dziecię ułożone "oczywiście główkowo... kurczę nie jest to takie oczywiste ;) Zaczynam się zastanawiać co ze mną będzie. Czuję się, jakby mój synek miał się już nie obrócić, ciasno ma strasznie... Któraś z Was ma jeszcze dziecko w ułożeniu pośladkowym/ poprzecznym? Jak u Was lekarze rokują? Fiknie? Czy skierowanie na cc wystawia się w jakimś konkretnym tygodniu ciąży, czy decydują jak rozpocznie się akcja"?
    Moj maly lezy w poprzek. Ale u mnie dzisiaj 30t1d wiec ma jeszcze troche czasu. Porzadne USG mam dopiero 18 kwietnia na wizycie prywatnej i wtedy sie okaze.

Patrycja24
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:

Mój synek jest ułożony poprzecznie I strasznie dziwnie się wypina. Mam wrażenie, że z prawej strony gdzieś pod piersią juz jest i mnie kopie. A czy to źle, że jest tak ułożony? Nic mi lekarz jeszcze nie mówił. Na kolejnej wizycie zapytam.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:

to ja chyba nawet napisalam, ze oczywisciel bo juz jakis czas temu pisalam, ze chyba glowa w dol Mala jest ulozona, bo kopniaki bardzo wysoko czuje. [te oczywiscue to takie potwierdzenie ;)

Marietta lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta mi mówiła ze do wizyty za tydzien we wtorek powinna sie obrócić Mała ale wszystko tez zależy od wielkości dziecka . I ze jak sie nie obróci do przyszłej wizyty z pośladkowo to raczej cc . Bo pozniej szanse na obrót od 33 maleją ale nie znaczy ze sa niemożliwe . Mi sie wydaje ze Niunia sie dzis wlasnie przewróciła ale zobaczymy we wtorek czy to potwierdzimy :)

‹‹ 1419 1420 1421 1422 1423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ