Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
marzenka06, wcale nie źle
Tak jak napisałam wyżej, przyjmuje się, że do 34 tygodnia dziecko powinno zmienić pozycję na główkową. Wtedy ma na tyle dużo miejsca żeby fiknąć
ale wiadomo, ciąża ciąży nie równa. Po prostu jeżeli dziecko do porodu nie zmieni pozycji to wykonuje się cc.
-
ja tez ysle, ze nasze maluchy maja jeszcze chwile czasu :0 na pewno poobracaja sie glowkami do dolu
p.s. myslalam,ze z mlodej taki pulpecik, ale ona w 50 centylu wagowo jest. to tragedii nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 22:07
-
nick nieaktualny
-
Iwa81 wrote:dziewczyny mam pytanie laktator TT ręczny - slaby jest,
a miała któraś TT ale elektryczny czy też słabo ?Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ale się najadlam na kolacje że ciężko będzie mi zasnąć, cały czas czuje pewność w brzuchu-nawet herbatkę z kopru wypiłam.
Moja mała też poteznie kopie aż brzuch faluje nawet parę filmików nagrałam☺pasia27 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Moja kolezanka z terminem na 11.03 (jeszcze nie urodzila) tez szykowala sie na CC bo malutka z polozenia glowkowego w 35 tyg obrocila sie posladkowo. Ale na ostatnim USG w 39 tyg okazalo sie, ze znow fiknela
takze tego, maja czas nasze maluszki.
pasia27 lubi tę wiadomość
Patrycja24 -
domi05 wrote:Dziewczyny czy Was też tak boleśnie maluchy okopują i się wiercą? Bo ja już mam dość... mały się tak wierci i wyciska że mnie skręca i tylko podskakuje z bólu... i to całymi dniami i w nocy też... nawet czasami zjeść nie umiem... a dzidzia jeszcze malutka bo nawet 2kg nie ma to co to będzie za miesiąc?
A pewnie, ze boleśnie sie wierci. U mnie upodobał sobie moj lewy bok tak na wysokości pępka i dostaje co chwile uderzenia z piąstki, do tego stopy w zebra, też z lewej strony, czasem kop na wątrobe. Juz ten bok mam tak zmasakrowany, że niedlugo strace czucie. Ale fajnie sie zaczyna robić bo już powoli kosteczki z tej piąstki stają sie wyczuwalne, tylko jak tak wypycha i przytrzymuje wyciągniete na pol minuty to trochę jednak czuć ból. Ciekawe co będzie w 38, 40 tc, chyba mnie poskladaBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Necia powodzonka na wizycie.
Ja standardowo już nie spie
Mąż wczoraj przysnal i dopiero o 1 w nocy poszedł do łazienki na kąpiel, a ja myślałam że wyjdę z siebie bo telewizor włączony światło Tez-dobrze że mam opcje w telefonie pilota to nie musiałam wstawać z łóżka tylko telewizor telefonem wylaczylam.
Strasznie mnie kręgosłup boli tzn dolny odcinek -nie wiem jak ja wytrzymam-po prostu masakra jest -chodzić mi ciężko.
Wczoraj wyszlam do sklepu (sklep 7 min od mojego domu)więc rzut beretem, a wróciłam jak bym maraton przebiegla-goraco,po schodach na 2 piętro ciężko mi było wejść. ...minęła godzina zanim doszłam do siebie.
Dłonie mam spuchniete-już nie ryzykuje wkładają obrączki bo jeszcze trzeba będzie ją rozciac.
Nadal zastanawiam się nad lozeczkiem-jeśli macie turystyczne napiszcie co wybralyscie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 06:27
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Iwa81
Ja zamowilam ręczny. Zastanawialam się i stwierdziłam, że wolę mieć w razie nawalu i nie czekać aż mąż dowiezie i kupi mi nie wiadomo co...
Wzielam canpol easy start bo podobno ma regulowana siłę ssania...
W zestawie ma 2 butelki więc na razie butelek nie będę kupować...
Najtaniej widziałam na doz.pl chociaż i tak w ciągu ostatnich 2 dni chyba podnieśli o 6 zł i teraz już kosztuje 69. Stacjonarne widziałam za ponad 100 w różnych sklepach...Iwa81 lubi tę wiadomość
-
No i czekam.. dzisiaj bedzie terror na lekarzu
powiem mu ze nie wyjde z gabinetu dopoki nie dowiem sie 5 rzeczy! Dlugosc szyjki, ilosc wod, lozysko, termin porodu z usg i najwazniejsze waga malego
o czyms zapomnialam?
I to wszystko wasza wina! No wy mnie tak nakrecilyscieale w sumie to dobrze bo chyba mam prawo wiedziec, prawda?
Ajwi, Aniu_leczka, Iwa81, Baronowa_83, monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA tak pozatym witamy sie spaliśmy od 23 do teraz i nadal zmęczone niewyspane , ja cała obolała . Na dodatek wczoraj na wieczor zauważyłam 2 siniaki na brzuchu ? ??? Ktos cos ??? Była jedna sytuacja w której uderzyłam
Sie w brzuch jak byliśmy w sklepie i jechaliśmy z wózkiem na schodach ruchomych . Wtedy przy wyjeżdżaniu wózek nie chciał wyjechać a ja uderzyłam brzuchem ale nie było to jakieś mocne bardzo, a teraz pojewily sie te siniaki i zaczynam sie zastanawiac wcześniej ich nie widziałam a ta sytuacja była w niedzielenie wiem czy dzwonić pytać gina ? Czy czekać do wizyty w wtorek ? Innych objawów nie mam , bol Ruchy inne wszystko w normie wiec chyba nie ma co panikować
-
Dzień dobry!
Moja córcia w nocy szpagaty ćwiczyła i boleśnie kopała po obu stronach brzucha jednocześnie. Tak fikała, że wyfikała - lewa strona boli mnie jakby mi ktoś porządnie przywalił.. w nocy nie mogłam się ruszyć z boku na bok, wstawałam z bólu żeby pochodzić.. a teraz wcale nie lepiej się czuję ;/
Próbowałam wczoraj dodzwonić się do ginekologa żeby skonsultować wizytę w szpitalu i się nei dodzwoniłam.. jestem trochę rozczarowana, bo wydawało mi się, że lekarza mam 'pod telefonem'. Dziś znów będę próbować.. tym bardziej, że zapisali mi 3 x nospę, a ja nie widzę potrzeby brania jej skoro nie mam żadnych skurczy.