Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06, wcale nie źle :) Tak jak napisałam wyżej, przyjmuje się, że do 34 tygodnia dziecko powinno zmienić pozycję na główkową. Wtedy ma na tyle dużo miejsca żeby fiknąć :) ale wiadomo, ciąża ciąży nie równa. Po prostu jeżeli dziecko do porodu nie zmieni pozycji to wykonuje się cc.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez ysle, ze nasze maluchy maja jeszcze chwile czasu :0 na pewno poobracaja sie glowkami do dolu :)

p.s. myslalam,ze z mlodej taki pulpecik, ale ona w 50 centylu wagowo jest. to tragedii nie ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 22:07

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czuję ruchy tylko z lewej str pępka tak jakby nogami w ogóle nie ruszal. .a ułożony jest glowkowo

• Liley Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    dziewczyny mam pytanie laktator TT ręczny - slaby jest,
    a miała któraś TT ale elektryczny czy też słabo ?
    Ja mam elektryczy, jestem z niego zadowolona, fajnie ciągnie. Ma chyba 4 poziomy mocy. Minus za hałaśliwość. No i ja kupiłam go za 2 zl... tyle ze wyparzyć musiałam konkretnie.

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero wizytę 30.03 więc jeszcze 2 tygodnie.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale się najadlam na kolacje że ciężko będzie mi zasnąć, cały czas czuje pewność w brzuchu-nawet herbatkę z kopru wypiłam.
    Moja mała też poteznie kopie aż brzuch faluje nawet parę filmików nagrałam☺

pasia27 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka z terminem na 11.03 (jeszcze nie urodzila) tez szykowala sie na CC bo malutka z polozenia glowkowego w 35 tyg obrocila sie posladkowo. Ale na ostatnim USG w 39 tyg okazalo sie, ze znow fiknela :-) takze tego, maja czas nasze maluszki.

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny czy Was też tak boleśnie maluchy okopują i się wiercą? Bo ja już mam dość... mały się tak wierci i wyciska że mnie skręca i tylko podskakuje z bólu... i to całymi dniami i w nocy też... nawet czasami zjeść nie umiem... a dzidzia jeszcze malutka bo nawet 2kg nie ma to co to będzie za miesiąc?

A pewnie, ze boleśnie sie wierci. U mnie upodobał sobie moj lewy bok tak na wysokości pępka i dostaje co chwile uderzenia z piąstki, do tego stopy w zebra, też z lewej strony, czasem kop na wątrobe. Juz ten bok mam tak zmasakrowany, że niedlugo strace czucie. Ale fajnie sie zaczyna robić bo już powoli kosteczki z tej piąstki stają sie wyczuwalne, tylko jak tak wypycha i przytrzymuje wyciągniete na pol minuty to trochę jednak czuć ból. Ciekawe co będzie w 38, 40 tc, chyba mnie posklada

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :) ja wlasnie sie zbieram do lekarza na 8 :) mam nadzieje ze w koncu sie dowiem wszystkiego! :)

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia powodzonka na wizycie.
    Ja standardowo już nie spie
    Mąż wczoraj przysnal i dopiero o 1 w nocy poszedł do łazienki na kąpiel, a ja myślałam że wyjdę z siebie bo telewizor włączony światło Tez-dobrze że mam opcje w telefonie pilota to nie musiałam wstawać z łóżka tylko telewizor telefonem wylaczylam.
    Strasznie mnie kręgosłup boli tzn dolny odcinek -nie wiem jak ja wytrzymam-po prostu masakra jest -chodzić mi ciężko.
    Wczoraj wyszlam do sklepu (sklep 7 min od mojego domu)więc rzut beretem, a wróciłam jak bym maraton przebiegla-goraco,po schodach na 2 piętro ciężko mi było wejść. ...minęła godzina zanim doszłam do siebie.
    Dłonie mam spuchniete-już nie ryzykuje wkładają obrączki bo jeszcze trzeba będzie ją rozciac.
    Nadal zastanawiam się nad lozeczkiem-jeśli macie turystyczne napiszcie co wybralyscie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 06:27

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81

Ja zamowilam ręczny. Zastanawialam się i stwierdziłam, że wolę mieć w razie nawalu i nie czekać aż mąż dowiezie i kupi mi nie wiadomo co...
    Wzielam canpol easy start bo podobno ma regulowana siłę ssania...
    W zestawie ma 2 butelki więc na razie butelek nie będę kupować...
    Najtaniej widziałam na doz.pl chociaż i tak w ciągu ostatnich 2 dni chyba podnieśli o 6 zł i teraz już kosztuje 69. Stacjonarne widziałam za ponad 100 w różnych sklepach...

Iwa81 lubi tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej miłego dnia :)
    Necia trzymam kciuki za wizyte. Ja dzisiaj do endo sie wybieram, myśle że już mi tabletki odstawi :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i czekam.. dzisiaj bedzie terror na lekarzu :D powiem mu ze nie wyjde z gabinetu dopoki nie dowiem sie 5 rzeczy! Dlugosc szyjki, ilosc wod, lozysko, termin porodu z usg i najwazniejsze waga malego <3 o czyms zapomnialam?

I to wszystko wasza wina! No wy mnie tak nakrecilyscie :) ale w sumie to dobrze bo chyba mam prawo wiedziec, prawda?

Ajwi, Aniu_leczka, Iwa81, Baronowa_83, monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz sie zapytać na ile sie zapowiada i położenie dziecka :)

Marietta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak pozatym witamy sie spaliśmy od 23 do teraz i nadal zmęczone niewyspane , ja cała obolała . Na dodatek wczoraj na wieczor zauważyłam 2 siniaki na brzuchu ? ??? Ktos cos ??? Była jedna sytuacja w której uderzyłam
    Sie w brzuch jak byliśmy w sklepie i jechaliśmy z wózkiem na schodach ruchomych . Wtedy przy wyjeżdżaniu wózek nie chciał wyjechać a ja uderzyłam brzuchem ale nie było to jakieś mocne bardzo, a teraz pojewily sie te siniaki i zaczynam sie zastanawiac wcześniej ich nie widziałam a ta sytuacja była w niedziele :/ nie wiem czy dzwonić pytać gina ? Czy czekać do wizyty w wtorek ? Innych objawów nie mam , bol Ruchy inne wszystko w normie wiec chyba nie ma co panikować

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis dalam swobode cycom i spalam bez stanika tak to sportowy ubieram . i rano na pizamie z prawej strony plama:P musialam go gdzies przydusic chyba:)

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Pierwszy raz od dlugiego czasu sie wyspalam :-) tylko jeden spacerek do kibelka.

Patrycja24
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Moja córcia w nocy szpagaty ćwiczyła i boleśnie kopała po obu stronach brzucha jednocześnie. Tak fikała, że wyfikała - lewa strona boli mnie jakby mi ktoś porządnie przywalił.. w nocy nie mogłam się ruszyć z boku na bok, wstawałam z bólu żeby pochodzić.. a teraz wcale nie lepiej się czuję ;/

Próbowałam wczoraj dodzwonić się do ginekologa żeby skonsultować wizytę w szpitalu i się nei dodzwoniłam.. jestem trochę rozczarowana, bo wydawało mi się, że lekarza mam 'pod telefonem'. Dziś znów będę próbować.. tym bardziej, że zapisali mi 3 x nospę, a ja nie widzę potrzeby brania jej skoro nie mam żadnych skurczy.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my w ten słoneczny dzień, dzisiaj pospałyśmy - dopiero wstałyśmy ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Witam Was dziewczyny :) ja wlasnie sie zbieram do lekarza na 8 :) mam nadzieje ze w koncu sie dowiem wszystkiego! :)

pamiętaj - walcz o informacje ;)

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ