X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06, wcale nie źle :) Tak jak napisałam wyżej, przyjmuje się, że do 34 tygodnia dziecko powinno zmienić pozycję na główkową. Wtedy ma na tyle dużo miejsca żeby fiknąć :) ale wiadomo, ciąża ciąży nie równa. Po prostu jeżeli dziecko do porodu nie zmieni pozycji to wykonuje się cc.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez ysle, ze nasze maluchy maja jeszcze chwile czasu :0 na pewno poobracaja sie glowkami do dolu :)

p.s. myslalam,ze z mlodej taki pulpecik, ale ona w 50 centylu wagowo jest. to tragedii nie ma :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 22:07

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja czuję ruchy tylko z lewej str pępka tak jakby nogami w ogóle nie ruszal. .a ułożony jest glowkowo

• Liley Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    dziewczyny mam pytanie laktator TT ręczny - slaby jest,
    a miała któraś TT ale elektryczny czy też słabo ?
    Ja mam elektryczy, jestem z niego zadowolona, fajnie ciągnie. Ma chyba 4 poziomy mocy. Minus za hałaśliwość. No i ja kupiłam go za 2 zl... tyle ze wyparzyć musiałam konkretnie.

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dopiero wizytę 30.03 więc jeszcze 2 tygodnie.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale się najadlam na kolacje że ciężko będzie mi zasnąć, cały czas czuje pewność w brzuchu-nawet herbatkę z kopru wypiłam.
    Moja mała też poteznie kopie aż brzuch faluje nawet parę filmików nagrałam☺

pasia27 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka z terminem na 11.03 (jeszcze nie urodzila) tez szykowala sie na CC bo malutka z polozenia glowkowego w 35 tyg obrocila sie posladkowo. Ale na ostatnim USG w 39 tyg okazalo sie, ze znow fiknela :-) takze tego, maja czas nasze maluszki.

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domi05 wrote:
    Dziewczyny czy Was też tak boleśnie maluchy okopują i się wiercą? Bo ja już mam dość... mały się tak wierci i wyciska że mnie skręca i tylko podskakuje z bólu... i to całymi dniami i w nocy też... nawet czasami zjeść nie umiem... a dzidzia jeszcze malutka bo nawet 2kg nie ma to co to będzie za miesiąc?

A pewnie, ze boleśnie sie wierci. U mnie upodobał sobie moj lewy bok tak na wysokości pępka i dostaje co chwile uderzenia z piąstki, do tego stopy w zebra, też z lewej strony, czasem kop na wątrobe. Juz ten bok mam tak zmasakrowany, że niedlugo strace czucie. Ale fajnie sie zaczyna robić bo już powoli kosteczki z tej piąstki stają sie wyczuwalne, tylko jak tak wypycha i przytrzymuje wyciągniete na pol minuty to trochę jednak czuć ból. Ciekawe co będzie w 38, 40 tc, chyba mnie posklada

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny :) ja wlasnie sie zbieram do lekarza na 8 :) mam nadzieje ze w koncu sie dowiem wszystkiego! :)

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia powodzonka na wizycie.
    Ja standardowo już nie spie
    Mąż wczoraj przysnal i dopiero o 1 w nocy poszedł do łazienki na kąpiel, a ja myślałam że wyjdę z siebie bo telewizor włączony światło Tez-dobrze że mam opcje w telefonie pilota to nie musiałam wstawać z łóżka tylko telewizor telefonem wylaczylam.
    Strasznie mnie kręgosłup boli tzn dolny odcinek -nie wiem jak ja wytrzymam-po prostu masakra jest -chodzić mi ciężko.
    Wczoraj wyszlam do sklepu (sklep 7 min od mojego domu)więc rzut beretem, a wróciłam jak bym maraton przebiegla-goraco,po schodach na 2 piętro ciężko mi było wejść. ...minęła godzina zanim doszłam do siebie.
    Dłonie mam spuchniete-już nie ryzykuje wkładają obrączki bo jeszcze trzeba będzie ją rozciac.
    Nadal zastanawiam się nad lozeczkiem-jeśli macie turystyczne napiszcie co wybralyscie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 06:27

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81

Ja zamowilam ręczny. Zastanawialam się i stwierdziłam, że wolę mieć w razie nawalu i nie czekać aż mąż dowiezie i kupi mi nie wiadomo co...
    Wzielam canpol easy start bo podobno ma regulowana siłę ssania...
    W zestawie ma 2 butelki więc na razie butelek nie będę kupować...
    Najtaniej widziałam na doz.pl chociaż i tak w ciągu ostatnich 2 dni chyba podnieśli o 6 zł i teraz już kosztuje 69. Stacjonarne widziałam za ponad 100 w różnych sklepach...

Iwa81 lubi tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej miłego dnia :)
    Necia trzymam kciuki za wizyte. Ja dzisiaj do endo sie wybieram, myśle że już mi tabletki odstawi :)

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i czekam.. dzisiaj bedzie terror na lekarzu :D powiem mu ze nie wyjde z gabinetu dopoki nie dowiem sie 5 rzeczy! Dlugosc szyjki, ilosc wod, lozysko, termin porodu z usg i najwazniejsze waga malego <3 o czyms zapomnialam?

I to wszystko wasza wina! No wy mnie tak nakrecilyscie :) ale w sumie to dobrze bo chyba mam prawo wiedziec, prawda?

Ajwi, Aniu_leczka, Iwa81, Baronowa_83, monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozesz sie zapytać na ile sie zapowiada i położenie dziecka :)

Marietta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak pozatym witamy sie spaliśmy od 23 do teraz i nadal zmęczone niewyspane , ja cała obolała . Na dodatek wczoraj na wieczor zauważyłam 2 siniaki na brzuchu ? ??? Ktos cos ??? Była jedna sytuacja w której uderzyłam
    Sie w brzuch jak byliśmy w sklepie i jechaliśmy z wózkiem na schodach ruchomych . Wtedy przy wyjeżdżaniu wózek nie chciał wyjechać a ja uderzyłam brzuchem ale nie było to jakieś mocne bardzo, a teraz pojewily sie te siniaki i zaczynam sie zastanawiac wcześniej ich nie widziałam a ta sytuacja była w niedziele :/ nie wiem czy dzwonić pytać gina ? Czy czekać do wizyty w wtorek ? Innych objawów nie mam , bol Ruchy inne wszystko w normie wiec chyba nie ma co panikować

• zabuszka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis dalam swobode cycom i spalam bez stanika tak to sportowy ubieram . i rano na pizamie z prawej strony plama:P musialam go gdzies przydusic chyba:)

1e6e393edd.png

cb8576b8d0.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Pierwszy raz od dlugiego czasu sie wyspalam :-) tylko jeden spacerek do kibelka.

Patrycja24
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Moja córcia w nocy szpagaty ćwiczyła i boleśnie kopała po obu stronach brzucha jednocześnie. Tak fikała, że wyfikała - lewa strona boli mnie jakby mi ktoś porządnie przywalił.. w nocy nie mogłam się ruszyć z boku na bok, wstawałam z bólu żeby pochodzić.. a teraz wcale nie lepiej się czuję ;/

Próbowałam wczoraj dodzwonić się do ginekologa żeby skonsultować wizytę w szpitalu i się nei dodzwoniłam.. jestem trochę rozczarowana, bo wydawało mi się, że lekarza mam 'pod telefonem'. Dziś znów będę próbować.. tym bardziej, że zapisali mi 3 x nospę, a ja nie widzę potrzeby brania jej skoro nie mam żadnych skurczy.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my w ten słoneczny dzień, dzisiaj pospałyśmy - dopiero wstałyśmy ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Witam Was dziewczyny :) ja wlasnie sie zbieram do lekarza na 8 :) mam nadzieje ze w koncu sie dowiem wszystkiego! :)

pamiętaj - walcz o informacje ;)

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1420 1421 1422 1423 1424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ