Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Troche mnie zeszlo ale tak to jest jak sie widzi kolezanke raz na ruski rok!
A co do wizytyjestem zadowolona
lekarz tak sie ze mnie smial i powiedzial ze dobrze ze jestem jego pierwsza pacjentka w dzisiejszym dniu bo dobry humor bedzie mial do konca dnia
a wiec tak:
wody sa ok ale mam pic minimum 1.5 litra wody dziennie,
lozysko ok, szyjka jeszcze dluuuga
jesli chodzi o termin porodu z usg to powiedzial ze to jest najwieksze glupstwo jakie kobiety w ciazy robia ze patrza na to bo termin porodu jest jeden. Ten z OM ustalany na samym poczatku. A termin z usg dzisiaj moze mi wyjsc tydzien do przodu a za dwa dni juz dwa tygodnie do przodu. Poniewaz ten termin wylicza maszyna. I to wszystko zalezy jakie dane gin wpisze. A poza tym to dziecko decyduje kiedy chce wyjsc a nie maszyna
No i waga.. rowne 2 tyg temu maly wazyl 1400g a dzisiaj 1650g.. rosnie. Powolutku ale rosnie
I najwazniejsze. Nadal ma nogi na doleale gin powiedzial ze daje mu jeszcze 3 tygodnie zeby sie obrocil. I ze jesli tego nie zrobi to za 5 tygodni bede miala go juz przy sobie przez cc.. 5 TYGODNI!!!! Boze nie dociera to do mnie
Jutro mam przyjsc na badanie krwi. I kolejna wizyta za kolejne 2 tygodnie zeby sprawdzic czy maly chce wyjsc za 5 tygodni czy woli posiedziec do 40tc
Chyba tylePoli9106, pasia27, Carolq, katarzyna_d, Marietta lubią tę wiadomość
-
Nacia data z usg jest dobra tylko wyznaczona do 13 tc ciazy bo do tego etapu dzieci rozwijaja sie tak samo a potem to juz uwarunkowania genetyczne, czym sie zywi matka itp. Ja na przyklad mialam cykle 35- 45 dni wiec nie mam pojecia kiedy byla owulacja a termin z om bazuje na cyklach 28 dniowych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 15:17
NatiB, Baronowa_83, Carolq lubią tę wiadomość
-
Nacia wrote:Troche mnie zeszlo ale tak to jest jak sie widzi kolezanke raz na ruski rok!
A co do wizytyjestem zadowolona
lekarz tak sie ze mnie smial i powiedzial ze dobrze ze jestem jego pierwsza pacjentka w dzisiejszym dniu bo dobry humor bedzie mial do konca dnia
a wiec tak:
wody sa ok ale mam pic minimum 1.5 litra wody dziennie,
lozysko ok, szyjka jeszcze dluuuga
jesli chodzi o termin porodu z usg to powiedzial ze to jest najwieksze glupstwo jakie kobiety w ciazy robia ze patrza na to bo termin porodu jest jeden. Ten z OM ustalany na samym poczatku. A termin z usg dzisiaj moze mi wyjsc tydzien do przodu a za dwa dni juz dwa tygodnie do przodu. Poniewaz ten termin wylicza maszyna. I to wszystko zalezy jakie dane gin wpisze. A poza tym to dziecko decyduje kiedy chce wyjsc a nie maszyna
No i waga.. rowne 2 tyg temu maly wazyl 1400g a dzisiaj 1650g.. rosnie. Powolutku ale rosnie
I najwazniejsze. Nadal ma nogi na doleale gin powiedzial ze daje mu jeszcze 3 tygodnie zeby sie obrocil. I ze jesli tego nie zrobi to za 5 tygodni bede miala go juz przy sobie przez cc.. 5 TYGODNI!!!! Boze nie dociera to do mnie
Jutro mam przyjsc na badanie krwi. I kolejna wizyta za kolejne 2 tygodnie zeby sprawdzic czy maly chce wyjsc za 5 tygodni czy woli posiedziec do 40tc
Chyba tyle
BRAWO TY ! wypytałaś o wszystkoNacia lubi tę wiadomość
-
marzenka06 wrote:Ja też muszę siąść i zmówić zakupy z neta do szpitala, różne różności, które większość z Was widzę już ma. A mi się tak nie chce... To tyle czasu zajmuje, wybieranie tego, przeglądanie ... a na mnie czeka góra do prasowania.
Męża albo teściową do deski i żelazka a Ty hopsiup na Neta i buszuj i zamawiaj:) -
nick nieaktualnyja wyglądam tak !! Blada chuda i cala w syfach
czyli chyba gorzej juz nie może być
.
. Będzie chłopak1000% pewności, bo zdj siurka juz w albumie jest
Dzis odświeżałam mój laktator i chyba go do szpitala wezmę
I poluje na monitor oddechu z nianiusąsiadka mnie jednak namówiła !
Dzis położna u mnie była i mówiła ze u nas w szpitalu rzadko praktykują poród w wodzie bo 3 maluszki sie zachłysnęły woda
Pasia szalejesz z zakupamija juz nic nie kupuje bo dużo mam ciuszków jedynie to śpiworki jakies kupie do spania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 18:41
Iwa81, pasia27, Marietta lubią tę wiadomość
-
Do mnie dziś przyszła paczka z kocykami, więc na początek coś mam do przykrycia dziecka
Reszta może się spokojnie szyć
Zamówiłam kocyki: bambus+minky z płaską podusią oraz cieniutki bambusowy. Gratis dostaliśmy sensorek z metkami i serduszko minky (takie małe)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f1ed16ec27d.jpgkatarzyna_d, Iwa81, pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość
-
A u mnie skoki ciśnienia i wywala mi przepuklinę. Takze kurde no.
Zaczyna mnie męczyć i mocno stresowac ta ciąża -
Negra wrote:Do mnie dziś przyszła paczka z kocykami, więc na początek coś mam do przykrycia dziecka
Reszta może się spokojnie szyć
Zamówiłam kocyki: bambus+minky z płaską podusią oraz cieniutki bambusowy. Gratis dostaliśmy sensorek z metkami i serduszko minky (takie małe)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f1ed16ec27d.jpg[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Baronowa_83 wrote:A u mnie skoki ciśnienia i wywala mi przepuklinę. Takze kurde no.
Zaczyna mnie męczyć i mocno stresowac ta ciąża
Gdzie tą przepuklinę Ci wyrzuciło? pachwiny czy na brzuchu? ja się zastanawiam, czy to możliwe, żeby między mieśniami brzucha, nad pępkiem coś mi wyskoczyło... w dotyku jak gruby żylak
Nacia- dlaczego CC za 5 tygodni? Skierowanie pisze lekarz wcześniej czy kiedy zaczyna się akcja porodowa zapada decyzja jeśli odwrócony malec?
Negra- zestaw cudnyPrzymierzam się do uszycia kompletu z minky
-
JustyśM wrote:Negra śliczna jest.Gdzie zamawiała? Czy ten kocyk jest z wypełnieniem?
) a następnego dnia o 9 był u mnie kurier!
Ocieplone, na jesień szyje mi krawcowa- sama niestety nie umiem (nie mam ŻADNYCH zdolności manualnych...) Więc zazdroszczę Wam szydełkowania,,robienia na drutach i innych umiejętności!
pasia27 lubi tę wiadomość