X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie zeszlo ale tak to jest jak sie widzi kolezanke raz na ruski rok!

A co do wizyty :) jestem zadowolona :) lekarz tak sie ze mnie smial i powiedzial ze dobrze ze jestem jego pierwsza pacjentka w dzisiejszym dniu bo dobry humor bedzie mial do konca dnia :D a wiec tak:
    wody sa ok ale mam pic minimum 1.5 litra wody dziennie,
    lozysko ok, szyjka jeszcze dluuuga :)
    jesli chodzi o termin porodu z usg to powiedzial ze to jest najwieksze glupstwo jakie kobiety w ciazy robia ze patrza na to bo termin porodu jest jeden. Ten z OM ustalany na samym poczatku. A termin z usg dzisiaj moze mi wyjsc tydzien do przodu a za dwa dni juz dwa tygodnie do przodu. Poniewaz ten termin wylicza maszyna. I to wszystko zalezy jakie dane gin wpisze. A poza tym to dziecko decyduje kiedy chce wyjsc a nie maszyna :)
    No i waga.. rowne 2 tyg temu maly wazyl 1400g a dzisiaj 1650g.. rosnie. Powolutku ale rosnie :)

I najwazniejsze. Nadal ma nogi na dole :( ale gin powiedzial ze daje mu jeszcze 3 tygodnie zeby sie obrocil. I ze jesli tego nie zrobi to za 5 tygodni bede miala go juz przy sobie przez cc.. 5 TYGODNI!!!! Boze nie dociera to do mnie <3

Jutro mam przyjsc na badanie krwi. I kolejna wizyta za kolejne 2 tygodnie zeby sprawdzic czy maly chce wyjsc za 5 tygodni czy woli posiedziec do 40tc :)

Chyba tyle :)

Poli9106, pasia27, Carolq, katarzyna_d, Marietta lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia data z usg jest dobra tylko wyznaczona do 13 tc ciazy bo do tego etapu dzieci rozwijaja sie tak samo a potem to juz uwarunkowania genetyczne, czym sie zywi matka itp. Ja na przyklad mialam cykle 35- 45 dni wiec nie mam pojecia kiedy byla owulacja a termin z om bazuje na cyklach 28 dniowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 15:17

NatiB, Baronowa_83, Carolq lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Troche mnie zeszlo ale tak to jest jak sie widzi kolezanke raz na ruski rok!

A co do wizyty :) jestem zadowolona :) lekarz tak sie ze mnie smial i powiedzial ze dobrze ze jestem jego pierwsza pacjentka w dzisiejszym dniu bo dobry humor bedzie mial do konca dnia :D a wiec tak:
    wody sa ok ale mam pic minimum 1.5 litra wody dziennie,
    lozysko ok, szyjka jeszcze dluuuga :)
    jesli chodzi o termin porodu z usg to powiedzial ze to jest najwieksze glupstwo jakie kobiety w ciazy robia ze patrza na to bo termin porodu jest jeden. Ten z OM ustalany na samym poczatku. A termin z usg dzisiaj moze mi wyjsc tydzien do przodu a za dwa dni juz dwa tygodnie do przodu. Poniewaz ten termin wylicza maszyna. I to wszystko zalezy jakie dane gin wpisze. A poza tym to dziecko decyduje kiedy chce wyjsc a nie maszyna :)
    No i waga.. rowne 2 tyg temu maly wazyl 1400g a dzisiaj 1650g.. rosnie. Powolutku ale rosnie :)

I najwazniejsze. Nadal ma nogi na dole :( ale gin powiedzial ze daje mu jeszcze 3 tygodnie zeby sie obrocil. I ze jesli tego nie zrobi to za 5 tygodni bede miala go juz przy sobie przez cc.. 5 TYGODNI!!!! Boze nie dociera to do mnie <3

Jutro mam przyjsc na badanie krwi. I kolejna wizyta za kolejne 2 tygodnie zeby sprawdzic czy maly chce wyjsc za 5 tygodni czy woli posiedziec do 40tc :)

Chyba tyle :)

BRAWO TY ! wypytałaś o wszystko :)

Nacia lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Brała któraś z was urosept w ciazy?

Bralam, pomógł na chwilę a później dostałam taki antybiotyk jednodniowy...
    Teraz cały czas zurawit a i tak z tym moczem różnie bywa...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę siąść i zmówić zakupy z neta do szpitala, różne różności, które większość z Was widzę już ma. A mi się tak nie chce... To tyle czasu zajmuje, wybieranie tego, przeglądanie ... a na mnie czeka góra do prasowania.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Brała któraś z was urosept w ciazy?

Brałam na początku ciąży i w III trym. Nie zaszkodzi na pewno :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo, ze sie boje to chce rodzic SN, ale wiadomo, roznie bywa i moze byc CC. Chyba wieksza schize mam na punkcie karmienia. Bardzo bym chciala, ale nie wiem czy sobie poradze np. z nawalem.

Patrycja24
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Ja też muszę siąść i zmówić zakupy z neta do szpitala, różne różności, które większość z Was widzę już ma. A mi się tak nie chce... To tyle czasu zajmuje, wybieranie tego, przeglądanie ... a na mnie czeka góra do prasowania.

Męża albo teściową do deski i żelazka a Ty hopsiup na Neta i buszuj i zamawiaj:)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi wrote:
    Męża albo teściową do deski i żelazka a Ty hopsiup na Neta i buszuj i zamawiaj:)
    Dokladnie :-) ja zagnalam D. i wyprasowal wszysciutko.

Patrycja24
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry pomysł dziewczyny :)) ale nie z moją teściową. Niby mieszkamy w tym samym mieście, ale przyjeżdża do nas raz w oku, na urodziny wnuczki ...

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głowa mnie dzis boli :/

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki, któraś zna z autopsji Coletto
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1977391eb65.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 18:30

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyglądam tak !! Blada chuda i cala w syfach :P czyli chyba gorzej juz nie może być :-).

. Będzie chłopak <3 1000% pewności, bo zdj siurka juz w albumie jest :-)

Dzis odświeżałam mój laktator i chyba go do szpitala wezmę :-)

I poluje na monitor oddechu z nianiu ;-) sąsiadka mnie jednak namówiła !

Dzis położna u mnie była i mówiła ze u nas w szpitalu rzadko praktykują poród w wodzie bo 3 maluszki sie zachłysnęły woda :-\

Pasia szalejesz z zakupami :-) ja juz nic nie kupuje bo dużo mam ciuszków jedynie to śpiworki jakies kupie do spania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 18:41

Iwa81, pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    głowa mnie dzis boli :/
    Mnie też :-( I paracetamol nie pomaga, a nic mocniejszego nie wolno....

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dziś przyszła paczka z kocykami, więc na początek coś mam do przykrycia dziecka :-) Reszta może się spokojnie szyć :-)
    Zamówiłam kocyki: bambus+minky z płaską podusią oraz cieniutki bambusowy. Gratis dostaliśmy sensorek z metkami i serduszko minky (takie małe) :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f1ed16ec27d.jpg

katarzyna_d, Iwa81, pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie skoki ciśnienia i wywala mi przepuklinę. Takze kurde no.
    Zaczyna mnie męczyć i mocno stresowac ta ciąża

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzatanie w aucie i mycie go jednak juz nie jest na moje sily.. tyle mialam energi w ciagu dnia a teraz umieram na bol kregoslupa :/

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Do mnie dziś przyszła paczka z kocykami, więc na początek coś mam do przykrycia dziecka :-) Reszta może się spokojnie szyć :-)
    Zamówiłam kocyki: bambus+minky z płaską podusią oraz cieniutki bambusowy. Gratis dostaliśmy sensorek z metkami i serduszko minky (takie małe) :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f1ed16ec27d.jpg
    Negra śliczna jest.Gdzie zamawiała? Czy ten kocyk jest z wypełnieniem?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    A u mnie skoki ciśnienia i wywala mi przepuklinę. Takze kurde no.
    Zaczyna mnie męczyć i mocno stresowac ta ciąża

Gdzie tą przepuklinę Ci wyrzuciło? pachwiny czy na brzuchu? ja się zastanawiam, czy to możliwe, żeby między mieśniami brzucha, nad pępkiem coś mi wyskoczyło... w dotyku jak gruby żylak :/

Nacia- dlaczego CC za 5 tygodni? Skierowanie pisze lekarz wcześniej czy kiedy zaczyna się akcja porodowa zapada decyzja jeśli odwrócony malec? :)

Negra- zestaw cudny :) Przymierzam się do uszycia kompletu z minky :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Negra śliczna jest.Gdzie zamawiała? Czy ten kocyk jest z wypełnieniem?
    Na początek wzięłam bez wypełnienia, bo zakladam, że będzie ciepło. W ofercie mają też ocieplane, chyba 10 zł droższe. Zamówiłam m.in na tej aukcji: http://allegro.pl/kocyk-letnia-kolderka-100-bambus-minky-75x100-r-m-i5767362986.html. I powiem Wam, że jeszcze się nie spotkałam z tak szybką realizacją: zamówiłam i zapłaciłam o północy, o 10 doprecyzowałam szczegóły (wahałam się jaki kolor minky wybrać :-) ) a następnego dnia o 9 był u mnie kurier!
    Ocieplone, na jesień szyje mi krawcowa- sama niestety nie umiem (nie mam ŻADNYCH zdolności manualnych... :-( ) Więc zazdroszczę Wam szydełkowania,,robienia na drutach i innych umiejętności! :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
‹‹ 1422 1423 1424 1425 1426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ