X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie zeszlo ale tak to jest jak sie widzi kolezanke raz na ruski rok!

A co do wizyty :) jestem zadowolona :) lekarz tak sie ze mnie smial i powiedzial ze dobrze ze jestem jego pierwsza pacjentka w dzisiejszym dniu bo dobry humor bedzie mial do konca dnia :D a wiec tak:
    wody sa ok ale mam pic minimum 1.5 litra wody dziennie,
    lozysko ok, szyjka jeszcze dluuuga :)
    jesli chodzi o termin porodu z usg to powiedzial ze to jest najwieksze glupstwo jakie kobiety w ciazy robia ze patrza na to bo termin porodu jest jeden. Ten z OM ustalany na samym poczatku. A termin z usg dzisiaj moze mi wyjsc tydzien do przodu a za dwa dni juz dwa tygodnie do przodu. Poniewaz ten termin wylicza maszyna. I to wszystko zalezy jakie dane gin wpisze. A poza tym to dziecko decyduje kiedy chce wyjsc a nie maszyna :)
    No i waga.. rowne 2 tyg temu maly wazyl 1400g a dzisiaj 1650g.. rosnie. Powolutku ale rosnie :)

I najwazniejsze. Nadal ma nogi na dole :( ale gin powiedzial ze daje mu jeszcze 3 tygodnie zeby sie obrocil. I ze jesli tego nie zrobi to za 5 tygodni bede miala go juz przy sobie przez cc.. 5 TYGODNI!!!! Boze nie dociera to do mnie <3

Jutro mam przyjsc na badanie krwi. I kolejna wizyta za kolejne 2 tygodnie zeby sprawdzic czy maly chce wyjsc za 5 tygodni czy woli posiedziec do 40tc :)

Chyba tyle :)

Poli9106, pasia27, Carolq, katarzyna_d, Marietta lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia data z usg jest dobra tylko wyznaczona do 13 tc ciazy bo do tego etapu dzieci rozwijaja sie tak samo a potem to juz uwarunkowania genetyczne, czym sie zywi matka itp. Ja na przyklad mialam cykle 35- 45 dni wiec nie mam pojecia kiedy byla owulacja a termin z om bazuje na cyklach 28 dniowych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 15:17

NatiB, Baronowa_83, Carolq lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Troche mnie zeszlo ale tak to jest jak sie widzi kolezanke raz na ruski rok!

A co do wizyty :) jestem zadowolona :) lekarz tak sie ze mnie smial i powiedzial ze dobrze ze jestem jego pierwsza pacjentka w dzisiejszym dniu bo dobry humor bedzie mial do konca dnia :D a wiec tak:
    wody sa ok ale mam pic minimum 1.5 litra wody dziennie,
    lozysko ok, szyjka jeszcze dluuuga :)
    jesli chodzi o termin porodu z usg to powiedzial ze to jest najwieksze glupstwo jakie kobiety w ciazy robia ze patrza na to bo termin porodu jest jeden. Ten z OM ustalany na samym poczatku. A termin z usg dzisiaj moze mi wyjsc tydzien do przodu a za dwa dni juz dwa tygodnie do przodu. Poniewaz ten termin wylicza maszyna. I to wszystko zalezy jakie dane gin wpisze. A poza tym to dziecko decyduje kiedy chce wyjsc a nie maszyna :)
    No i waga.. rowne 2 tyg temu maly wazyl 1400g a dzisiaj 1650g.. rosnie. Powolutku ale rosnie :)

I najwazniejsze. Nadal ma nogi na dole :( ale gin powiedzial ze daje mu jeszcze 3 tygodnie zeby sie obrocil. I ze jesli tego nie zrobi to za 5 tygodni bede miala go juz przy sobie przez cc.. 5 TYGODNI!!!! Boze nie dociera to do mnie <3

Jutro mam przyjsc na badanie krwi. I kolejna wizyta za kolejne 2 tygodnie zeby sprawdzic czy maly chce wyjsc za 5 tygodni czy woli posiedziec do 40tc :)

Chyba tyle :)

BRAWO TY ! wypytałaś o wszystko :)

Nacia lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Brała któraś z was urosept w ciazy?

Bralam, pomógł na chwilę a później dostałam taki antybiotyk jednodniowy...
    Teraz cały czas zurawit a i tak z tym moczem różnie bywa...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też muszę siąść i zmówić zakupy z neta do szpitala, różne różności, które większość z Was widzę już ma. A mi się tak nie chce... To tyle czasu zajmuje, wybieranie tego, przeglądanie ... a na mnie czeka góra do prasowania.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Brała któraś z was urosept w ciazy?

Brałam na początku ciąży i w III trym. Nie zaszkodzi na pewno :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo, ze sie boje to chce rodzic SN, ale wiadomo, roznie bywa i moze byc CC. Chyba wieksza schize mam na punkcie karmienia. Bardzo bym chciala, ale nie wiem czy sobie poradze np. z nawalem.

Patrycja24
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Ja też muszę siąść i zmówić zakupy z neta do szpitala, różne różności, które większość z Was widzę już ma. A mi się tak nie chce... To tyle czasu zajmuje, wybieranie tego, przeglądanie ... a na mnie czeka góra do prasowania.

Męża albo teściową do deski i żelazka a Ty hopsiup na Neta i buszuj i zamawiaj:)

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi wrote:
    Męża albo teściową do deski i żelazka a Ty hopsiup na Neta i buszuj i zamawiaj:)
    Dokladnie :-) ja zagnalam D. i wyprasowal wszysciutko.

Patrycja24
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry pomysł dziewczyny :)) ale nie z moją teściową. Niby mieszkamy w tym samym mieście, ale przyjeżdża do nas raz w oku, na urodziny wnuczki ...

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    głowa mnie dzis boli :/

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuszki, któraś zna z autopsji Coletto
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1977391eb65.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 18:30

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyglądam tak !! Blada chuda i cala w syfach :P czyli chyba gorzej juz nie może być :-).

. Będzie chłopak <3 1000% pewności, bo zdj siurka juz w albumie jest :-)

Dzis odświeżałam mój laktator i chyba go do szpitala wezmę :-)

I poluje na monitor oddechu z nianiu ;-) sąsiadka mnie jednak namówiła !

Dzis położna u mnie była i mówiła ze u nas w szpitalu rzadko praktykują poród w wodzie bo 3 maluszki sie zachłysnęły woda :-\

Pasia szalejesz z zakupami :-) ja juz nic nie kupuje bo dużo mam ciuszków jedynie to śpiworki jakies kupie do spania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 18:41

Iwa81, pasia27, Marietta lubią tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    głowa mnie dzis boli :/
    Mnie też :-( I paracetamol nie pomaga, a nic mocniejszego nie wolno....

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dziś przyszła paczka z kocykami, więc na początek coś mam do przykrycia dziecka :-) Reszta może się spokojnie szyć :-)
    Zamówiłam kocyki: bambus+minky z płaską podusią oraz cieniutki bambusowy. Gratis dostaliśmy sensorek z metkami i serduszko minky (takie małe) :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f1ed16ec27d.jpg

katarzyna_d, Iwa81, pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie skoki ciśnienia i wywala mi przepuklinę. Takze kurde no.
    Zaczyna mnie męczyć i mocno stresowac ta ciąża

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprzatanie w aucie i mycie go jednak juz nie jest na moje sily.. tyle mialam energi w ciagu dnia a teraz umieram na bol kregoslupa :/

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Do mnie dziś przyszła paczka z kocykami, więc na początek coś mam do przykrycia dziecka :-) Reszta może się spokojnie szyć :-)
    Zamówiłam kocyki: bambus+minky z płaską podusią oraz cieniutki bambusowy. Gratis dostaliśmy sensorek z metkami i serduszko minky (takie małe) :-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7f1ed16ec27d.jpg
    Negra śliczna jest.Gdzie zamawiała? Czy ten kocyk jest z wypełnieniem?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    A u mnie skoki ciśnienia i wywala mi przepuklinę. Takze kurde no.
    Zaczyna mnie męczyć i mocno stresowac ta ciąża

Gdzie tą przepuklinę Ci wyrzuciło? pachwiny czy na brzuchu? ja się zastanawiam, czy to możliwe, żeby między mieśniami brzucha, nad pępkiem coś mi wyskoczyło... w dotyku jak gruby żylak :/

Nacia- dlaczego CC za 5 tygodni? Skierowanie pisze lekarz wcześniej czy kiedy zaczyna się akcja porodowa zapada decyzja jeśli odwrócony malec? :)

Negra- zestaw cudny :) Przymierzam się do uszycia kompletu z minky :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Negra śliczna jest.Gdzie zamawiała? Czy ten kocyk jest z wypełnieniem?
    Na początek wzięłam bez wypełnienia, bo zakladam, że będzie ciepło. W ofercie mają też ocieplane, chyba 10 zł droższe. Zamówiłam m.in na tej aukcji: http://allegro.pl/kocyk-letnia-kolderka-100-bambus-minky-75x100-r-m-i5767362986.html. I powiem Wam, że jeszcze się nie spotkałam z tak szybką realizacją: zamówiłam i zapłaciłam o północy, o 10 doprecyzowałam szczegóły (wahałam się jaki kolor minky wybrać :-) ) a następnego dnia o 9 był u mnie kurier!
    Ocieplone, na jesień szyje mi krawcowa- sama niestety nie umiem (nie mam ŻADNYCH zdolności manualnych... :-( ) Więc zazdroszczę Wam szydełkowania,,robienia na drutach i innych umiejętności! :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
‹‹ 1422 1423 1424 1425 1426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ