Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Marietta wrote:Gdzie tą przepuklinę Ci wyrzuciło? pachwiny czy na brzuchu? ja się zastanawiam, czy to możliwe, żeby między mieśniami brzucha, nad pępkiem coś mi wyskoczyło... w dotyku jak gruby żylak
Nacia- dlaczego CC za 5 tygodni? Skierowanie pisze lekarz wcześniej czy kiedy zaczyna się akcja porodowa zapada decyzja jeśli odwrócony malec?
Negra- zestaw cudnyPrzymierzam się do uszycia kompletu z minky
w ciąży może zrobić się rozstęp mięśni. I ja tak miałam. Po ciązy może to wrócić do normy, albo nie. u mnie nie wróciło. Ale nie miałam jeszcze przepukliny, a operacja była bez sensu skoro i tak planowałam drugie dziecko.
Trzeciego nie prlanuje to pewnie dam sobie siatkę wszyć -
Dziewczyny,które biorą duphaston lub luteine do którego tygodnia macie brac?Ja mam do 36. A mój mąż wyjeżdża wtedy na pare dni boje sie ,ze jak podstawie to się ruszy coś z porodem i mój nie zdąży na porod:/i nie wiem czy to faktycznie tak jest,ze jak się odstawia to się coś zaczyna rozkrecac,inne mówią że donosily nawet do 40.tyg
-
Baronowa_83 wrote:właśnie tam.
w ciąży może zrobić się rozstęp mięśni. I ja tak miałam. Po ciązy może to wrócić do normy, albo nie. u mnie nie wróciło. Ale nie miałam jeszcze przepukliny, a operacja była bez sensu skoro i tak planowałam drugie dziecko.
Trzeciego nie prlanuje to pewnie dam sobie siatkę wszyć
Aaaaaj to u mnie też przepuklina pewnie... taka podłużna gruba wypustka w okolicy pępka. Zawsze wydawało mi się, że skoro mam raczej mocne mięsnie brzucha to mi nie grozi, a tu jednak... Ja wogóle wokół pępka mam siną skórę, mnóstwo popękanych naczynek i jeszcze ta kulka wylazła... jutro mam wizytę, dopytam -
Poli9106 wrote:Dziewczyny,które biorą duphaston lub luteine do którego tygodnia macie brac?Ja mam do 36. A mój mąż wyjeżdża wtedy na pare dni boje sie ,ze jak podstawie to się ruszy coś z porodem i mój nie zdąży na porod:/i nie wiem czy to faktycznie tak jest,ze jak się odstawia to się coś zaczyna rozkrecac,inne mówią że donosily nawet do 40.tyg
-
Negra,a to wszystko osobno zamawiała tzn: poduszka, kocyk itd?bo nie wiem czy na dobrą aukcje mi wyszło-tam są pojedynczo kocyki.Jaka cena była?
Pytam tak szczegółowo bo mi się mega te paczuszki podobaja-sa oryginalne inne niz wszystkie tego typu kocyki.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Śliczny komplecik kocyków. Też chciałam kupić ten wzór na cienki kocyk
a jak materiał minky? Bo ja ostatnio oglądałam taki kocyk i był okropny w dotyku, taki plastikowy ale podobno oryginalne minky są super tylko jak przez net pomacać
Pochwalę się bucikami dla córcija też nie mam talentów do robótek ręcznych ale tyle frajdy mi to sprawia że zaczęłam robić kocyk, ciekawe czy zdążę w tej ciąży
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6356346f59c4.jpgmigussia, Iwa81, Patrycja24, pasia27, Ajwi lubią tę wiadomość
-
Marietta wrote:Gdzie tą przepuklinę Ci wyrzuciło? pachwiny czy na brzuchu? ja się zastanawiam, czy to możliwe, żeby między mieśniami brzucha, nad pępkiem coś mi wyskoczyło... w dotyku jak gruby żylak
Nacia- dlaczego CC za 5 tygodni? Skierowanie pisze lekarz wcześniej czy kiedy zaczyna się akcja porodowa zapada decyzja jeśli odwrócony malec?
Negra- zestaw cudnyPrzymierzam się do uszycia kompletu z minky
Powiedzial tak ze jesli do 35tc maly sie nie obroci to wtedy wypisze mi skierowanie na cc. I ze jesli bedzie wszystko ok to cc bedzie w 37tc bo maly jest juz gotowy do wyjscia i w takiej sytuacji mozna smialo cc robic wczesniejno chyba ze nagle maly obroci sie przed cc to pewnie wtedy bedzie porod sn ale tego juz nie wiem dokladnie
-
JustyśM wrote:Negra,a to wszystko osobno zamawiała tzn: poduszka, kocyk itd?bo nie wiem czy na dobrą aukcje mi wyszło-tam są pojedynczo kocyki.Jaka cena była?
Pytam tak szczegółowo bo mi się mega te paczuszki podobaja-sa oryginalne inne niz wszystkie tego typu kocyki.Za wszystko wyszło razem 120 zł+przesyłka. Miałam jakiś kupon z aplikacji Allegro na 20zl, więc z konta zeszło 112,50. Jeśli korzystacie z aplikacji na tel, to na hasło "Wiosna" jest teraz kupon na 10zl do pobrania
Jeśli chodzi o jakość, to spełnia moje wymaganiaMinky to polar=poliester, ale jest mieciutki i miły w dotyku. A bambus jest delikatniejszy od np. bawełny. Wahałam się nad trzema kolorami minky(malina,koral lub arbuz), w końcu wzięłam malinę. Ta dziewczyna szyje z minky o dwóch gramaturach, ale nie wiem, z jakiej jest mój zestaw
-
Guem wrote:Śliczny komplecik kocyków. Też chciałam kupić ten wzór na cienki kocyk
a jak materiał minky? Bo ja ostatnio oglądałam taki kocyk i był okropny w dotyku, taki plastikowy ale podobno oryginalne minky są super tylko jak przez net pomacać
Pochwalę się bucikami dla córcija też nie mam talentów do robótek ręcznych ale tyle frajdy mi to sprawia że zaczęłam robić kocyk, ciekawe czy zdążę w tej ciąży
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6356346f59c4.jpg -
Hej dziewczynki.
POLI z tym odstawieniem bywa tak,moja kumpela też długo brała na podtrzymanie przestała jak już był bezpieczny termin czyli podejrzewam 36 tydzień i urodziła 4 dni po terminie ktory miala wyznaczony - więc na spokojnie.
Negra dziękuję za wyczerpującą odpowiedź-napewno się skuszę na któryś (choć kocyków to mam już 3:jeden z Minne taki gruby,2 cieniutkie z polaru i jeden komplet z minky do wozka)ale ten wymiata[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Negra śliczny ten kocyk. A są takie cienkie? nie wiem, czy Twój jest z tych cieńczych? bo tak myślałam na lato, żeby mieć z jednej strony bawełnę?
U nas dziś pięknie, słonecznie) Ja muszę jeszcze troszkę popracować przy kompie, ale mam nadzieję, że w końcu dziś skończę i zajmę się przygotowaniami do przyjęcia dzidziusia na świat. Fura prasowania mnie czeka.
-
Ja odstawiłam luteine w 38 tygodniu skończonym, i od razu zaczęły łapać mnie skurcze, kilka dni później urodziłam. To zależy od organizmu
"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
J 15, 7
Dziękuję za groszka -
Poli9106 wrote:Dziewczyny,które biorą duphaston lub luteine do którego tygodnia macie brac?Ja mam do 36. A mój mąż wyjeżdża wtedy na pare dni boje sie ,ze jak podstawie to się ruszy coś z porodem i mój nie zdąży na porod:/i nie wiem czy to faktycznie tak jest,ze jak się odstawia to się coś zaczyna rozkrecac,inne mówią że donosily nawet do 40.tyg
Ja do 36 mam brać a potem niech się dzieje wola Nieba
A no i ją biorę ze względu na szyjkę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 07:59
-
Guem wrote:Śliczny komplecik kocyków. Też chciałam kupić ten wzór na cienki kocyk
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6356346f59c4.jpg
Zrobiłam bardzo podobne ale bez kokardki a wiązane ale to byly moje pierwsze z ty i brzydkie i wyrzuciłam hah z resztą nie myślałam ze będę miec córkę w niedalekiej przyszłości haha