X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w klubie, to tak ja. To wszelkich prac manualnych sie niestety nie nadaje. A szkoda, chcialabym zrobic cos wlasnorecznie dla mojego maluszka.

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Gdzie tą przepuklinę Ci wyrzuciło? pachwiny czy na brzuchu? ja się zastanawiam, czy to możliwe, żeby między mieśniami brzucha, nad pępkiem coś mi wyskoczyło... w dotyku jak gruby żylak :/

Nacia- dlaczego CC za 5 tygodni? Skierowanie pisze lekarz wcześniej czy kiedy zaczyna się akcja porodowa zapada decyzja jeśli odwrócony malec? :)

Negra- zestaw cudny :) Przymierzam się do uszycia kompletu z minky :)
    właśnie tam.
    w ciąży może zrobić się rozstęp mięśni. I ja tak miałam. Po ciązy może to wrócić do normy, albo nie. u mnie nie wróciło. Ale nie miałam jeszcze przepukliny, a operacja była bez sensu skoro i tak planowałam drugie dziecko.
    Trzeciego nie prlanuje to pewnie dam sobie siatkę wszyć

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,które biorą duphaston lub luteine do którego tygodnia macie brac?Ja mam do 36. A mój mąż wyjeżdża wtedy na pare dni boje sie ,ze jak podstawie to się ruszy coś z porodem i mój nie zdąży na porod:/i nie wiem czy to faktycznie tak jest,ze jak się odstawia to się coś zaczyna rozkrecac,inne mówią że donosily nawet do 40.tyg

• Marietta Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    właśnie tam.
    w ciąży może zrobić się rozstęp mięśni. I ja tak miałam. Po ciązy może to wrócić do normy, albo nie. u mnie nie wróciło. Ale nie miałam jeszcze przepukliny, a operacja była bez sensu skoro i tak planowałam drugie dziecko.
    Trzeciego nie prlanuje to pewnie dam sobie siatkę wszyć

Aaaaaj to u mnie też przepuklina pewnie... taka podłużna gruba wypustka w okolicy pępka. Zawsze wydawało mi się, że skoro mam raczej mocne mięsnie brzucha to mi nie grozi, a tu jednak... Ja wogóle wokół pępka mam siną skórę, mnóstwo popękanych naczynek i jeszcze ta kulka wylazła... jutro mam wizytę, dopytam :)

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Dziewczyny,które biorą duphaston lub luteine do którego tygodnia macie brac?Ja mam do 36. A mój mąż wyjeżdża wtedy na pare dni boje sie ,ze jak podstawie to się ruszy coś z porodem i mój nie zdąży na porod:/i nie wiem czy to faktycznie tak jest,ze jak się odstawia to się coś zaczyna rozkrecac,inne mówią że donosily nawet do 40.tyg
    to odstaw jak on wróci. porozmawiaj z lekarzem. To jest na dwoje babka wróżyła. u jednej zacznie się na drugi dzień, u innej trzeba wywoływać, bo leki tak ładnie wszystko wstrzymały

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra,a to wszystko osobno zamawiała tzn: poduszka, kocyk itd?bo nie wiem czy na dobrą aukcje mi wyszło-tam są pojedynczo kocyki.Jaka cena była?
    Pytam tak szczegółowo bo mi się mega te paczuszki podobaja-sa oryginalne inne niz wszystkie tego typu kocyki.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No będę musiała pogadac z lekarka,ale się zdenerwowalam,zawsze mamy takiego pecha

• Guem Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny komplecik kocyków. Też chciałam kupić ten wzór na cienki kocyk :) a jak materiał minky? Bo ja ostatnio oglądałam taki kocyk i był okropny w dotyku, taki plastikowy ale podobno oryginalne minky są super tylko jak przez net pomacać :)
    Pochwalę się bucikami dla córci :) ja też nie mam talentów do robótek ręcznych ale tyle frajdy mi to sprawia że zaczęłam robić kocyk, ciekawe czy zdążę w tej ciąży :D

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6356346f59c4.jpg

migussia, Iwa81, Patrycja24, pasia27, Ajwi lubią tę wiadomość

• migussia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 10:49

f2wl273ylzert5jc.png
    km5sdf9h0mdefobk.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:
    Gdzie tą przepuklinę Ci wyrzuciło? pachwiny czy na brzuchu? ja się zastanawiam, czy to możliwe, żeby między mieśniami brzucha, nad pępkiem coś mi wyskoczyło... w dotyku jak gruby żylak :/

Nacia- dlaczego CC za 5 tygodni? Skierowanie pisze lekarz wcześniej czy kiedy zaczyna się akcja porodowa zapada decyzja jeśli odwrócony malec? :)

Negra- zestaw cudny :) Przymierzam się do uszycia kompletu z minky :)

Powiedzial tak ze jesli do 35tc maly sie nie obroci to wtedy wypisze mi skierowanie na cc. I ze jesli bedzie wszystko ok to cc bedzie w 37tc bo maly jest juz gotowy do wyjscia i w takiej sytuacji mozna smialo cc robic wczesniej :) no chyba ze nagle maly obroci sie przed cc to pewnie wtedy bedzie porod sn ale tego juz nie wiem dokladnie :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Negra,a to wszystko osobno zamawiała tzn: poduszka, kocyk itd?bo nie wiem czy na dobrą aukcje mi wyszło-tam są pojedynczo kocyki.Jaka cena była?
    Pytam tak szczegółowo bo mi się mega te paczuszki podobaja-sa oryginalne inne niz wszystkie tego typu kocyki.
    Justys- z tej aukcji, którą wstawiam zamówiłam cienki kocyk 75x100 (59 zł), od tej samej dziewczyny (z jej aukcji) kupiłam podusię 30x40 i kocyk bambusowy też 75x100. Kazdy element z oddzielnej aukcji, bo możesz np dobrać większą podusię+mniejszy kocyk, albo odwrotnie- sama decydujesz, co Ci pasuje :-) Za wszystko wyszło razem 120 zł+przesyłka. Miałam jakiś kupon z aplikacji Allegro na 20zl, więc z konta zeszło 112,50. Jeśli korzystacie z aplikacji na tel, to na hasło "Wiosna" jest teraz kupon na 10zl do pobrania :-)

Jeśli chodzi o jakość, to spełnia moje wymagania :-) Minky to polar=poliester, ale jest mieciutki i miły w dotyku. A bambus jest delikatniejszy od np. bawełny. Wahałam się nad trzema kolorami minky(malina,koral lub arbuz), w końcu wzięłam malinę. Ta dziewczyna szyje z minky o dwóch gramaturach, ale nie wiem, z jakiej jest mój zestaw :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Śliczny komplecik kocyków. Też chciałam kupić ten wzór na cienki kocyk :) a jak materiał minky? Bo ja ostatnio oglądałam taki kocyk i był okropny w dotyku, taki plastikowy ale podobno oryginalne minky są super tylko jak przez net pomacać :)
    Pochwalę się bucikami dla córci :) ja też nie mam talentów do robótek ręcznych ale tyle frajdy mi to sprawia że zaczęłam robić kocyk, ciekawe czy zdążę w tej ciąży :D

Guem- jak to nie masz talentu?! Ja to nawet nie wiem, jak szydelko/druty w ręce trzymać, a Ty tu takie cudo wstawiasz! :-)

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:30

cd9bskjojgq3qzff.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim!! My się wlasnie szykujemy na wizytę ;)trzymajcie się! Powodzenia wszystkim wizytujacym.

pasia27, Ajwi, klaudia1534, katarzyna_d lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki.
    POLI z tym odstawieniem bywa tak,moja kumpela też długo brała na podtrzymanie przestała jak już był bezpieczny termin czyli podejrzewam 36 tydzień i urodziła 4 dni po terminie ktory miala wyznaczony - więc na spokojnie.
    Negra dziękuję za wyczerpującą odpowiedź-napewno się skuszę na któryś (choć kocyków to mam już 3:jeden z Minne taki gruby,2 cieniutkie z polaru i jeden komplet z minky do wozka)ale ten wymiata

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaguchaaa powodzonka na wizycie ☺

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra śliczny ten kocyk. A są takie cienkie? nie wiem, czy Twój jest z tych cieńczych? bo tak myślałam na lato, żeby mieć z jednej strony bawełnę?
    U nas dziś pięknie, słonecznie :)) Ja muszę jeszcze troszkę popracować przy kompie, ale mam nadzieję, że w końcu dziś skończę i zajmę się przygotowaniami do przyjęcia dzidziusia na świat. Fura prasowania mnie czeka.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odstawiłam luteine w 38 tygodniu skończonym, i od razu zaczęły łapać mnie skurcze, kilka dni później urodziłam. To zależy od organizmu :-)

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:

Ja do 36 mam brać a potem niech się dzieje wola Nieba :)
    A no i ją biorę ze względu na szyjkę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 07:59

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:

Slicznosci!
    Zrobiłam bardzo podobne ale bez kokardki a wiązane ale to byly moje pierwsze z ty i brzydkie i wyrzuciłam hah z resztą nie myślałam ze będę miec córkę w niedalekiej przyszłości haha

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
‹‹ 1423 1424 1425 1426 1427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ