Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja u fryzjera siedze ostatnia wizyta przed porodem;musiałam przyjść bo w sobotę sesja brzuszkowa,a odrosty na 6cm - tragedia.
Wczoraj koleżanka u mnie była jak zobaczyła ile mam ciuszków to powiedziała że tego nieprzenosze.
pasia27 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Carolq z tymi siniaczkami to pewnie nic takiego-wyszły trochę później (jak to w niedziele bylo),na brzuchu teraz bardziej wrażliwa skóra dlatego tak się dzieje-nie martw się tym bardziej że ruchy są Oki i nic nie boli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 10:26
Carolq lubi tę wiadomość
-
patrycja napewno nie masz wiecej niz ja.... moje uda, boczki, posladki i piersi to jede tygrys czekam tylko az mi brzuch sie w rozstepach zrobi to bedzie komplet ;(
tez sie smaruje i co z tego ehh a najlepsze ze ja przytylam juz 15 kg a mala tylko 1400 ma -
malvva wrote:patrycja napewno nie masz wiecej niz ja.... moje uda, boczki, posladki i piersi to jede tygrys czekam tylko az mi brzuch sie w rozstepach zrobi to bedzie komplet ;(
tez sie smaruje i co z tego ehh a najlepsze ze ja przytylam juz 15 kg a mala tylko 1400 maPatrycja24 -
Mi sie pojawily dwana brzuchu (jeden ale rozwidlony taki) moj blad no nie masowalam skory a po prostu wsmarowywalam oliwki. Teraz po prostu chwytam fale skory i robie ugniatam-widac ze zaczął znikać.(zmniejszył sie wyraźnie)a co do wagi to ciekawe ile ostatecznie przytyje (poki co 5.5)od najniższej wagi w ciąży
-
Patrycja24 wrote:Ale podobno widac, ze synka bede miala bo pieknie wygladam:-D wiec pocieszam sie ta mysla, he he.
-
malvva wrote:patrycja napewno nie masz wiecej niz ja.... moje uda, boczki, posladki i piersi to jede tygrys czekam tylko az mi brzuch sie w rozstepach zrobi to bedzie komplet ;(
tez sie smaruje i co z tego ehh a najlepsze ze ja przytylam juz 15 kg a mala tylko 1400 ma
Ja też 15 kilosów zaliczyłam już... brzuch bez rozstępów, za to cały w żyłach i pękniętych naczynkach... jakby mnie ktoś pobił porządnie
Co do obrotu- dziękuję za odzew dziewczynyJa teraz w 32 tc wg OM, wg USG ostatniego 34 tydzień zaczęty, lekarka na usg 3 trymestru zasugerowała, że przy tej wadze dziecka (2 kg w 30+1) to będzie kiepsko. Jasne, że nie wszystko stracone, ale jednak taka niepoewność, czy cc czy sn będzie mnie męczy
a jeszcze newsletter na maila dostaję ciążowy a tam taki radosny komunikat, że jestem w 32 tygodniu "Ruchy stają się rzadsze i słabsze, gdyż w brzuchu zaczyna brakować miejsca. Płód nie może się już obracać. To ważne, czy jest położony głową w dół, czy do góry. Sprawdź, jakie konsekwencje ma ułożenie dziecka w łonie."
Więc mnie optymizmem uderzyli
-
Poli9106 wrote:Brała któraś z was urosept w ciazy?
Co do porodu to pamiętajcie dziewczyny, żeby przygotować się na nieplanowane cc. Większość moich koleżanek, ktore bardzo chciały rodzic SN skończyły na stole operacyjnym. Dla nich to było dramatem i ciężko im było się potem pozbierać. Dlatego lepiej się psychicznie przygotować na to, że poród moze przebiegać inaczej niz sobie wymarzyłyśmy. To samo z Kp. Jedne kobiety maja pokarm inne nie. Trzeba byc dobrej mysli ale jednocześnie byc przygotowanym na plan B.
Poza tym życzę miłego i spokojnego dnia
-
Różyczka wrote:Co do porodu to pamiętajcie dziewczyny, żeby przygotować się na nieplanowane cc. Większość moich koleżanek, ktore bardzo chciały rodzic SN skończyły na stole operacyjnym. Dla nich to było dramatem i ciężko im było się potem pozbierać. Dlatego lepiej się psychicznie przygotować na to, że poród moze przebiegać inaczej niz sobie wymarzyłyśmy. To samo z Kp. Jedne kobiety maja pokarm inne nie. Trzeba byc dobrej mysli ale jednocześnie byc przygotowanym na plan B.
Poza tym życzę miłego i spokojnego dnia
dokładnie, moja kuzynka właśnie w poniedziałek ostatecznie znalazła się na stole i urodziła przez cc. A jechała do porodu sn. -
JustyśM wrote:Heh nawet tak nie mów - mi wszyscy mówią że ślicznie wyglądam, a córeczka w brzuszku☺
Justyś u mnie tak samo, wszyscy mówią że jak na dziewczynkę w brzuchu wyglądam nadzwyczaj dobrze, no żeby jaj nie było i wyjdzie na końcu chłopakpasia27, Negra lubią tę wiadomość
-
Różyczka wrote:Ja na początku ciąży brałam. Był bezpieczny dla płodu wtedy wiec teraz też nie powinien dzidziusiowi zaszkodzić.
Co do porodu to pamiętajcie dziewczyny, żeby przygotować się na nieplanowane cc. Większość moich koleżanek, ktore bardzo chciały rodzic SN skończyły na stole operacyjnym. Dla nich to było dramatem i ciężko im było się potem pozbierać. Dlatego lepiej się psychicznie przygotować na to, że poród moze przebiegać inaczej niz sobie wymarzyłyśmy. To samo z Kp. Jedne kobiety maja pokarm inne nie. Trzeba byc dobrej mysli ale jednocześnie byc przygotowanym na plan B.
Poza tym życzę miłego i spokojnego dniapokarm jak nie będzie to są inne produkty zastępcze w ostateczności. Grunt to się nie nastawiać