Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM ty na pewno nie masz tam bliźniaków?? :P :P

Super rośnięcie :-) ja tez cos później zrobię :-) teraz to okna czekają na mnie :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po wizycie. wszystko w porzadku.. nawet cisnenie po raz pierwszy w ormie [w domu zawsze ok, w gabiecie >140/90] szyjki nie zmierzyl b byli stazysci, ale mam sie zglosic do niego na oddzial zeby ja zmierzyc. dzisiejszy pomiar tetna wygladal tak: przyklada mi stazystka pelote, jezdzi po nadbrzuszu, wiec uprzejmie inforuje, glowka w dol, zjedzie pani tu[pokazuje palcem na lewy dolny kwadrant - bo tam zawsze jest tetno] jezdzi dalej po calym brzuchu, wiec ja znow - tam pani przylozy, w koncu palcem ppchnelam te glowice w dol, i wow, tetno sie znalazlo.

i tylko tak naprawde cierpliwosci chyba mi brak :D

Iwa81, nick nieaktualny, pasia27, nick nieaktualny, Marietta lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/661e6db2fb48.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/aee09d998c63.jpg
    MÓJ 33 tydzień,115 cm w brzuszku.

sliczny brzusio. ja swojego brzuchola wole nie fotografowac, choc maz mi statnio zdjecie zrobil [skwitowalam krotkim -pierwsze i ostatnie;)]

btw... w ciagu ostatniego tygodnia, tj od poniedzialku "schudlo mi sie" 1kg [zawsze waze sie na tych samych zasadach -w bieliznie po porannej mikcji, na czczo].

Iwa81 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś super brzuchol ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super brzuszek :) mój jest taki malutki że zastanawiam się czy sesja brzuszkowa ma sens, czy będzie widać ciążę czy tylko większy obiad :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    witamy się bo dopiero wstaliśmy od wczoraj od 21 ale chyba byłam za bardzo przemęczona :( , i coś czuję że może bierze mnie jakaś grypa :) w weekend obiecuję Wam wstawić swój brzuszek pełne 120 cm :P
    dziś mam zamiar nic nie robić odpoczywać , leżęć czytać sobie książkę ewentualnie a tak nic więcej :P także pozdrawiam , będę zaglądać ale idę leżeć dalej :P

Iwa81, Marietta lubią tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matulu kochana.... jutro przyjezdza siostra meza z ezem i dziecmi... a mi sie tak nie chce sprzatac, gotowac i w ogole;/ niech mnie ktos kopnie na rozped;/

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mały brzuszek ;) 105 cm w pepku, ale w pobliskiej biedronce juz zawsze kasjerki wołaja mnie do kasy bez kolejki ;p a nawet w tesco specjalnie dla mnie pani kase otworzyła hehe

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/16afb1834c1a.jpg

JustyśM, pasia27, nick nieaktualny, Iwa81, nick nieaktualny, Aniu_leczka, Nacia lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Dariaaa88 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 12:30

domi05 lubi tę wiadomość

cd9bskjojgq3qzff.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas w pasie dopiero 98cm i się za bardzo to nie zmienia : ) może do 100 kiedyś dobijemy
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eba361d5342c.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb76d3bbb09e.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 12:50

pasia27, nick nieaktualny, Iwa81, malvva, Patrycja24, nick nieaktualny, Aniu_leczka, Nacia, Dariaaa88 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katarzyna_d wrote:
    JustyśM ty na pewno nie masz tam bliźniaków?? :P :P

Super rośnięcie :-) ja tez cos później zrobię :-) teraz to okna czekają na mnie :-)
    Ha Ha-no nic mi nie wiadomo na temat bliźniaków. Na początku tak myślałam że będą bo męża tata to bliźniak jednojajowy no ale cóż będzie jedną ksieżniczka.
    Coś mam mokra wkładkę-taka wilgotną, już dwa razy wymieniając dzis.Jutro sesja brzuszkowa.Oakuje gadżety :) buciki,skarpetki itd.Co jeszcze wziąść? Miała ktoras sesje?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi śliczny brzusio-przynajmniej ten pempuszek jak uroczy-moj jest wklęsły-taki prawie na równo E skóra brzucha.

domi05, Iwa81 lubią tę wiadomość

• domi05 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariaaa88 wrote:
    My czekamy właśnie na siriona i też si-7, jest mega śliczny :) za 2w1 płacimy 1300zł z adapterami do maxi cosi i to na miejscu w sklepie, aż się zdziwiłam bo na stronkach ok 1500 najtaniej.
    Kurcze to super cena! Gdzie kupujecie? My za 2w1 1400 + adaptery i fotelik mimas za 300 (w testach wychodzi jak maxi cosi) i w sumie wyjdzie 1700zł

tb732n0a0czusv9c.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM a macie jakiś konkretny pomysł na temat sesji? Ja się właśnie zastanawiam, przeglądam zdjęcia w necie i nie mogę się zdecydować jak bym chciała żeby wyglądały te moje. Z jednej strony bardzo podobają mi się akty, delikatne, ze zwiewnymi materiałami ale z drugiej chciałabym żeby to były takie zdjęcie bardzo rodzinne.

• domi05 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ha Ha-no nic mi nie wiadomo na temat bliźniaków. Na początku tak myślałam że będą bo męża tata to bliźniak jednojajowy no ale cóż będzie jedną ksieżniczka.
    Coś mam mokra wkładkę-taka wilgotną, już dwa razy wymieniając dzis.Jutro sesja brzuszkowa.Oakuje gadżety :) buciki,skarpetki itd.Co jeszcze wziąść? Miała ktoras sesje?
    My jakieś zdjęcia też sobie zrobimy... ale siostra nam jednak zrobi, myślę że coś z tego wyjdzie.. i też się zastanawiam nad dodatkami. Sesję zrobimy sobie w sypialni bo mamy tam super światło, może też coś na dworze, ale z dodatków mamy jedynie skarpetki z napisem boy i jakieś scrable ;p

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech ja wlasnie tez nie mam za bardzo pomysłów na sesje brzuszkowa :( tez podobają mi sie akty i wogole Kubie czarno białe zdjęcia :) wiec raczej mało chciałam koloru wicej gry świateł
    Itd :)

• Guem Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż na akty nie chce się zgodzić bo się wstydzi swojego brzuszka pokazać :D Myślałam też o zdjęciach czarno białych, tzn my ubrani klasycznie czarno-biało i np jakiś mocny akcent dzidzi. Najpiękniejsze są zdjęcia plenerowe, na tle zieleni albo morza ale obawiam się że to nie jest ten czas i ta pogoda :D

• Liley Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    To nakrzycz też na męża :)
    no z tym brzuchem tak jest, ja długo miałam mały, a teraz od jakiś 2 tygodni to mam wrażenie że rośnie w błyskawicznym tempie, chociaż waga nie idzie w górę, ale młoda ma mniej miejsca bo jak się rusza to tak mi skórę naciąga zwłaszcza w okolicach pępka, i muszę ją głaskać żeby zmieniła pozycję, bo boli.
    aaaaa nie będę krzyczeć bo dobra chłopina z niego. Przyjaciółka dzisiaj mówi "co ci przez 3 dni tak bebzol wywaliło?!" Więc to nie są tylko moje odczucia. Tyle że Dżordż z pozycji "na dupce" znow leży sobie w poprzek . Moze to też ma jakies znaczenie.
    Poprawiłam sobie humor ;) torba ubranek za 24zl :D

Iwa81, nick nieaktualny, Patrycja24, pasia27 lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna rzecz że na ostatnio w niczym nie czuję się ładnie. Moje ubrania przestały już pasować, na te typowo ciężarne jestem za mała a w normalnych ciuchach tylko w większym rozmiarze czuję się jak słonica. Dodatkowo nie mogę za bardzo chodzić bo brzuch sie spina więc nawet nie mam jak pooglądać i poprzymierzać. Ciężko będzie mi się zdecydować co zabrać na sesję i boję się ze w końcu zrezygnuję a bardzo o niej marzyłam tym bardziej że to prawdopodobnie moja jedyna ciąża.

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    JustyśM a macie jakiś konkretny pomysł na temat sesji? Ja się właśnie zastanawiam, przeglądam zdjęcia w necie i nie mogę się zdecydować jak bym chciała żeby wyglądały te moje. Z jednej strony bardzo podobają mi się akty, delikatne, ze zwiewnymi materiałami ale z drugiej chciałabym żeby to były takie zdjęcie bardzo rodzinne.
    Mi podobają się zdjęcia na tlach, czrno białe. Mamy też koszulki Supermana ja i mąż oraz body że znaczkiem Supermana więc też coś w tym temacie☺scrabble oczywiście i plenerowe też kilka.

‹‹ 1425 1426 1427 1428 1429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ