WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na IP pojechałam bo bardzo mnie nie pokoily bóle krocza przy chodzeniu i spięty brzuch .
    No juz po szyjka długa i zamknięta , podobno mam tendencje do twardniejącego brzucha i szyjki . Mam brać 3 razy nospe na dzien i jak by nie pomagało to przyjeżdzać na zastrzyki . Narazie przeszły bóle po tym zastrzyku ja jestem spokojna i przynajmniej wiem ze nic złego sie nie dzieje :) a pozatym sami znajomi byli na IP . Znaczy położna z kliniki i fajny lekarz , takze nie było tak złe . Padam dziewczynki ide zjeść i spać .

Iwa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wydzieliny jak woda ja tez mam całe majtki mokre . Tez wydawało mi sie ze to wody

• Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Mam ogromny problem. Dzis pojawiło mi sie straszne zatwardzenie. Męczyłam sie aż 2 godziny ryczalam z bólu. Teraz najgorsze jest to ze okropnie mam spuchnięte wszystko na dole

• Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was moze coś doradzić ?! Moze powinnam pojechać na pogotowie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:
    Cześć dziewczyny ! Mam ogromny problem. Dzis pojawiło mi sie straszne zatwardzenie. Męczyłam sie aż 2 godziny ryczalam z bólu. Teraz najgorsze jest to ze okropnie mam spuchnięte wszystko na dole

Lactuloza kup w aptece i rano na czczo pij i do tego suszone śliwki jedz. Ja często mam problemy z zatwardzeniem..

Baronowa super brzusio i widzę ze juz gotowa jesteś :-) dobrze ze wszystko ok z Wami.

Carloq dobrze ze pojechałaś!!! Będziesz spokojniejsza teraz !!

Ja mam teraz akcje z jelitami gazuje 24 h i to od kilku dni :P wkurza mnie to bi co chwile mi sue chce :P :P

Juz mnie sun przezywa SWINKA :D

• NatiB Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:
    Czy któraś z was moze coś doradzić ?! Moze powinnam pojechać na pogotowie?

Olka, grejpfrut, pomarancze, ogolnie cytrusy działają przeczyszczająco. Zjedz na rano grejpfruta, przed albo po śniadaniu, pomarancze w ciągu dnia i problemu nie powinno być. Polecam czerwone grejpfruty.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka 25 wrote:
    Kup sobie czopki glicerynowe, na po porodzie yez sie przydadzą. Laktulozum tez jest dobre. I duzo kefiru

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Olka, grejpfrut, pomarancze, ogolnie cytrusy działają przeczyszczająco. Zjedz na rano grejpfruta, przed albo po śniadaniu, pomarancze w ciągu dnia i problemu nie powinno być. Polecam czerwone grejpfruty.
    Poważnie. W zyciu mnie owoce nie przeczyszcily ;)

NatiB lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Poważnie. W zyciu mnie owoce nie przeczyszcily ;)

Ja pierdziele a ja zrobie czasem taki niewłasciwy ruch, że zjem po sniadaniu grejpfruta i latam po trzy razy w ciągu dnia, a wczesniej, zanim mi podpasowaly cytrusy to co trzy dni. No różnie działają, jednych nie ruszy praktycznie nic, innych ruszą np. owoce ;p Niech popróbuje kilku rzeczy, może na coś z tych powyższych bedzie podatna akurat

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze ruszała czekolada, która teoretycznie powinna działać odwrotnie :-P ale do takich eksperymentów przy zaparciach nie namawiam
    Kawa też na niektórych działa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 23:20

tb732n0a0czusv9c.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pilam szklanke wody z miodem,rano na czczo.Wieczorem zalewalam łyżeczkę miodu do przegotowanej wody i rano wypijalam

• Olka 25 Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Będę próbować

• Marietta Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wystarczą płatki kukurydziane z gorącym mlekiem i zaraz mi rusza jelita :P

Doradzicie mi co mam z mężem zrobić? Wbił sobie okulary wczoraj w oko jak prowadził samochód biedaczek, spadały mu, obrócił głowę i w otwarte oko dostał bo się odbiły od szyby samochodu. Od wczoraj od 16 oka nie otwiera prawie, spuchnięte, czerwone, łzawi, ale bez wybroczyn. Najlepiej izba przyjęć/ sor/ czy jakaś okulistyka? Nie wiem gdzie go zawieźć :/

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka25

Na mnie działa jogurt naturalny na czczo, popity herbata gorzka...
    Znam Twój ból bo dla mnie wyproznienie było jak porod a bałam się przec bo ją jeszcze mam problem z szyjka ale lekarz mnie uspokoił, że dziecko nie wypadnie ;)

pasia27, NatiB lubią tę wiadomość

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • Ajwi Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:

Doradzicie mi co mam z mężem zrobić? Wbił sobie okulary wczoraj w oko jak prowadził samochód biedaczek, spadały mu, obrócił głowę i w otwarte oko dostał bo się odbiły od szyby samochodu. Od wczoraj od 16 oka nie otwiera prawie, spuchnięte, czerwone, łzawi, ale bez wybroczyn. Najlepiej izba przyjęć/ sor/ czy jakaś okulistyka? Nie wiem gdzie go zawieźć :/

Szpital okulistyczny? Izba przyjęć okulistyczna bonus będą odsylac i zaopatrza kompleksowo i badania wszystkie potrzebne zrobią...

9ewnk0s35ymohr7u.png
    qtch43ashqwvu527.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:

Mój mąż dwa razy byl na izbie z powodu metalu wbitego w oko:-\ zawsze zgłaszał sie na sor i tam kierowali go do okulisty!! Nie ma co czekać odrazu do okulisty!!!

Od dwóch dni śpię jak zabita :-) a jakie sny :P ehhh po co się obudziłam :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Marietta Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajwi wrote:
    Szpital okulistyczny? Izba przyjęć okulistyczna bonus będą odsylac i zaopatrza kompleksowo i badania wszystkie potrzebne zrobią...

i katarzyna_d- dziękuję, jedziemy w takim razie od razu na dyżur okulistyczny!

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NatiB wrote:
    Ja pierdziele a ja zrobie czasem taki niewłasciwy ruch, że zjem po sniadaniu grejpfruta i latam po trzy razy w ciągu dnia, a wczesniej, zanim mi podpasowaly cytrusy to co trzy dni. No różnie działają, jednych nie ruszy praktycznie nic, innych ruszą np. owoce ;p Niech popróbuje kilku rzeczy, może na coś z tych powyższych bedzie podatna akurat

mnie też goni po cytrusach, zwłaszcza po pomarańczach ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marietta wrote:

na Izbę , w końcu to oko, zrobią co trzeba i będzie git.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq dobrze że wszystko ok

km5sdf9h3loowecn.png
‹‹ 1428 1429 1430 1431 1432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ