X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Jakie macie materacyki do łóżeczek?

Gryczano - kokosowy :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka my w tym roku rezygnujemy z wyjazdów wakacyjnych, jedynie na wieś ewentualnie. W listopadzie mieliśmy jechać do Pragi ale zobaczymy jak się ogarniemy z maluchem żeby była to przyjemność, nie męczarnia. Ale znam rodziny gdzie niemal od razy jechali na wakacje, nawet z 2 miesięcznym dzieckiem za granicę. Nie wiem czy to dobre dla dziecka bo jednak sporo nowych bodźców ale dzieciaki zdrowe, wyglądały na zadowolone :)

• Guem Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy materacyk piankowo lateksowy

• Nacia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    hej mnie też złapał mega skurcz łydki. Masakra. Jakoś w tej ciąży to może 3-4 raz. W pierwszej to bardzo często mnie łapały.

Dziewczyny,
    mam pytanie do Was - czy Wy się wybieracie gdzieś na wakacje w tym roku?
    Może dla niektórych będzie to irracjonalne pytanie, ale ja mam 6 letnią córcię i my co roku gdzieś wyjeżdżamy. A ona straszną ma radochę. I tak mi szkoda. Ale synek będzie miał ledwo 3 miesiące, jeśli byśmy się zdecydowali na wyjazd w sierpniu. I nie wiem...
    A jak u Was?

Super ze poruszylas ten temat bo juz sama kiedys chcialam tylko bylo mi glupio ze ktoras pomysli sobie ze troche za wczesnie na wyjazdy ;)

Moja ciotka od 3 miesiaca zycia zabierala corke na wczasy do Egiptu... i Lidka zyje i nic jej nie jest :)
    My tez co roku jezdzilismy na wakacje tylko ze sami :) i w tym roku tez chcemy pojechac gdzies na wakacje ale dopiero jakos we wrzesniu..

W biurze podrozy powiedzieli mi kiedys ze jak dziecko ma skonczone 3 miesiace to spokojnie mozna zabierac je na wakacje :) a po 1 miesiacu wpuszczaja do samolotu..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    hej mnie też złapał mega skurcz łydki. Masakra. Jakoś w tej ciąży to może 3-4 raz. W pierwszej to bardzo często mnie łapały.

Dziewczyny,
    Może dla niektórych będzie to irracjonalne pytanie, ale ja mam 6 letnią córcię i my co roku gdzieś wyjeżdżamy. A ona straszną ma radochę. I tak mi szkoda. Ale synek będzie miał ledwo 3 miesiące, jeśli byśmy się zdecydowali na wyjazd w sierpniu. I nie wiem...
    A jak u Was?
    ponieważ my zawsze na wakacje jeździmy na koncerty typu Woodstock to ja się nie wybieram :D
    ale na "normalne" wakacje to czemu nie. Chociaż pewnie nie zagranicę a raczej w Polsce

PS: Też mam 6 latka, coś dla niego wymyślimy, coś też teściowa wspominała, może go wezmą

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Co to Patrycja?lubię takie nowości smakowe więc podziel się co tam się kryje.
    A tak wogole witam się z Wami w 36 tygodniu.Dla mnie noce mogły by nie istniec-tylo się męczę, przewraca z boku na bok.Jak wstałam w nocy na siusiu to jak już się położyłam myślałam że zejdę-taki ból krocza mnie złapał-nie wiedziałam co jest grane.
    Wczoraj przyszedł nam wozek-zawiezlismy do teściów bo mają więcej miejsca.Ciekawe ile mała w nim pojeździć i kiedy się przeniesiemy na bardziej zwrotną spacerowke-tzn typu parasolka.
    Jarmuz, kiwi, banan, pomarancza i troche wody. Pychota :-)

pasia27 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my. Na 12 jade na USG :-) wprawdzie takie na NFZ, ale dowiem sie jak Miki jest ulozony. A na 3D idziemy 18-stego.

Iwa81, monilia84, Marietta, pasia27 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wakacji to my w tym roku raczej odpuszczamy. Jezdzimy raczej w miejsca gdzie jest mega slonecznie i goraco (uwielbiam to) i mysle, ze i dla nas i dla malego byloby to meczace. Za to w przyszlym roku zaszalejemy :-)

Patrycja24
  • Negra Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Witam się z Wami w dalszym ciągu ze szpitalnego łóżka... Miałam nadzieję, że dziś wyjdę, ale lekarz po badaniu sprowadził mnie na ziemię. W czwartek mam kolejne usg i wtedy zobaczymy, co dalej. Codziennie mam 3xktg i kilka razy dodatkowo sprawdzane tętno, więc pod tym względem czuję się bezpieczna. Miałam też kilka razy usg- wszystkie przepływy w normie, waga zgodna z tc: 2500-2700g (zależy jaki lekarz bada). Wody w normie (Afi 7). Problemy z tętnem są związane najprawdopodobniej z moją rozszalałą tarczycą- w ciągu 1,5 msca tsh skakało mi 4,4->0,4->6,3 więc jakieś szaleństwo... A na dokładkę w pt na usg od prywatnego gina dowiedziałam się, że mała ma pepowinę przerzuconą wokół szyi. Na razie jest bardzo luźno, ale może ją sobie zacisnąć. Widziałam podczas usg, że lekarze szpitalni to też zauważyli, ale podobno nie informuje się o tym pacjentek, żeby nie wpadły w panikę... Wiele dzieci tak ma i nie stanowi to przeszkody w porodzie SN, o ile się nie zaciśnie... Staram się być spokojna i liczyć ruchy, choć gdzieś w środku czuję nieustanny niepokój :-(

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monilia84 wrote:
    Witamy sie i my :)
    Juz po spaniu, zapowiada sie śliczna pogoda, ptaszki śpiewaja a ja zamiast spać to wstaje. Klaudia ma dzisiaj wolne od szkoly to pewnie od rana na podwórko poleci :)
    Wczoraj prasowalam ubranka, dzisiaj musze skończyc, dzisiaj też mężuś łóżeczko ma skręcic :)
    Miłego dnia ;)
    Domi jak tam po nocy ??
    Hej :-)
    Byłam wczoraj po południu na ip, skurczy brak na ktg, z szyjką ok, trafiłam na lekarza do którego zaczynałam chodzić, toteż nic więcej się nie dowiedziałam. Dziś już lepiej ale dalej coś się dzieje bo pobolewa. Jutro wizyta rano, to się wszystkiego mam nadzieję dowiem. Może mały rośnie i mi się wszystko rozkurcza jeszcze? A może jestem tak bardzo skopana? Przez te 20 minut podczas ktg jak miałam klikać na każdy ruch małego to było tego chyba z 50 ;p Ma kopa... No dzisiaj cały dzień mam w planach leżenie, żeby jutro na spokojnie do lekarza.
    A położna w szpitalu powiedziała że organizm zaczął się przygotowywać do porodu, do swojego terminu i urodzę za 2 tygodnie ;p Trzymam ją za słowo ;p

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilyscie biustonosze do karmienia? Któraś z was chyba kupowała za 25,99 zł 2 szt biały i czarny na allegro. Dobrej jakości są? No i jaki rozmiar wybrać jak teraz noszę D85

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 09:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra napewno wszystko będzie dobrze, jesteś pod okiem lekarzy - spróbuj się nie zamartwiać ! :* jeszcze trochę i dzidziuś będzie z Tobą ;)

Co do materaca ja mam kokos pianka gryka.

Co do wakacji, my w tym roku raczej nigdzie nie pojedziemy, na dniach zaczynamy budowe domu i nie będzie czasu na wyjazd, ale w przyszłym roku napewno gdzieś :)

Powodzenia na wizytach i miłego dnia ! :)

pasia27 lubi tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Witamy sie i my , nadal rozłożone na łopatki przez chorobę :( i co tu pisac brak sił na wszystko dlatego tez taka nie aktywna jestem. Idziemy dzis o 19:30 na wizytę , strasznie sie martwię jak tam Mała i te wody :( mam nadzieje ze wzrost trzymają sie w miarę normalnie i jest wszystko ok . Trzymajcie kciuki ...

kciuki zaciśnięte za dobre wieści ;)

Carolq lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:

Dziewczyny,
    A jak u Was?

My lubimy nad morze jeździć, ale w tym roku, chyba skoczymy do rodzinki, i mamy działkę nad jeziorem więc może też tam na kilka dni wyskoczymy,

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie materac piankowy wysokoelastyczny.

U Nas noc w 100% przespana, tylko 1 raz w kibelku :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Kupilyscie biustonosze do karmienia? Któraś z was chyba kupowała za 25,99 zł 2 szt biały i czarny na allegro. Dobrej jakości są? No i jaki rozmiar wybrać jak teraz noszę D85

Tolu ja kupowałam tutaj :
    http://allegro.pl/biustonosz-stanik-do-karmienia-ciazowy-85d-d85-i5190675329.html

ale są dostępne tylko białe

tola2014 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negra wrote:
    Cześć dziewczyny! Witam się z Wami w dalszym ciągu ze szpitalnego łóżka... Miałam nadzieję, że dziś wyjdę, ale lekarz po badaniu sprowadził mnie na ziemię. W czwartek mam kolejne usg i wtedy zobaczymy, co dalej. Codziennie mam 3xktg i kilka razy dodatkowo sprawdzane tętno, więc pod tym względem czuję się bezpieczna. Miałam też kilka razy usg- wszystkie przepływy w normie, waga zgodna z tc: 2500-2700g (zależy jaki lekarz bada). Wody w normie (Afi 7). Problemy z tętnem są związane najprawdopodobniej z moją rozszalałą tarczycą- w ciągu 1,5 msca tsh skakało mi 4,4->0,4->6,3 więc jakieś szaleństwo... A na dokładkę w pt na usg od prywatnego gina dowiedziałam się, że mała ma pepowinę przerzuconą wokół szyi. Na razie jest bardzo luźno, ale może ją sobie zacisnąć. Widziałam podczas usg, że lekarze szpitalni to też zauważyli, ale podobno nie informuje się o tym pacjentek, żeby nie wpadły w panikę... Wiele dzieci tak ma i nie stanowi to przeszkody w porodzie SN, o ile się nie zaciśnie... Staram się być spokojna i liczyć ruchy, choć gdzieś w środku czuję nieustanny niepokój :-(

Negra trzymaj się, spokój najważniejszy, mój brat też miał pępowinę dość ciasno i mama urodziła do siłami natury kupę lat temu gdzie jeszcze ta opieka niebyła na takim poziomie jak teraz.
    Będzie dobrze :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Widzę, że sporo z nas już czuje się nie najlepiej.. Dla mnie noce to też tragedia już nie wiem jak leżeć, tak mi niewygodnie. Do tego nogi puchną okropnie, brzuch twardnieje coraz częściej, no i ciekawe co z tą ilością moich wód płodowych mam nadzieję, że wzrosła. Strasznie się boję jutrzejszej kontroli u gin żeby mnie tylko na oddział nie położyła ;/

Widziałam był temat organizerów na łóżeczko. Ja mam, uszyłyśmy razem z teściową :) Co do materaca mam pianka-kokos.

Marzenka my na wakacje również planujemy jechać jakoś koło połowy sierpnia ale spędzamy je w Polsce.

Carolqa trzymam kciuki za wizytę!

monilia84, Carolq lubią tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja w 34 tc i zaczynamy 35 ;) pogoda piekna ale od jutra ma byc ochlodzenie i deszcz ;( trzeb wykorzystac ta piekna pogode

monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • malvva Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego na stronie dzien dobry tvn jest tylko odcinek z 30 - 21 tygodnia a gdzie ten co byl tydzien temu ;(

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
‹‹ 1498 1499 1500 1501 1502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ