X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to super patii - obu tak dalej !!! :))) zdrówka

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Druga :D

My dzisiaj kończymy 6 tygodni ;) jutro ważenie tydzień temu we wtorek 2440 :) jeżeli dalej tyje tak jak teraz to jutro ok 2650 powinna mieć :) 44 już idealnie leży na Nas 50 jeszcze są za duże trochę ale ładnie rośnie w tym miesiącu sporo wizyt u specjalistów się szykuje, na razie jest ok je, śpi i kupę robi tfu tfu ;)

super :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam badanie na paciorkowca robione na początku bo miałam posiew robiony i wyszło że mam gada :(
    Lekarka powiedziała, że jeżeli choć raz w ciazy wynik był dodatni to nie ma sensu powtarzać pozniej badania bo i tak dostaje się antybiotyk.
    Mg biorę 3x2 tabletki a skurcze mam od 2 miesięcy prawie codziennie.
    Podobno czasem się nie wchłania. Robię sobie kąpiel z magnezem
    W proszku bo podobno dobrze sie wchłania przez skórę.
    No spy nie zażywam.
    Mysle, że bólu skurczy porodowych nie można pomylić wiec na te moje w ogole juz nie zwracam uwagi choc na poczatku faktycznie sie przestraszyłam i pojechałam na IP ( było to 6 lutego ).
    A tak to czekam w kolejce do lekarza. Juz prawie 2 godziny a lekarka dopieto od 16.00 przyjmuje s przede mną 5 kobiet ... Wiec bede to siedzieć jeszcze długo i Was podczytywać ;)

Iwa81 lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nas umówiłam na jutro na 12 do USC na to uznanie ojcostwa ;-)

Wiec do jutra poludnia many czas aby podjac decyzje o imieniu .moze to nas zmobilizuje?musi!haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 16:09

Iwa81, Patrycja24 lubią tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 my oprocz nazwiska dla dziecka nic nie musielismy podawac ;) imie to przy akcie urodzenia

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Druga :D

My dzisiaj kończymy 6 tygodni ;) jutro ważenie tydzień temu we wtorek 2440 :) jeżeli dalej tyje tak jak teraz to jutro ok 2650 powinna mieć :) 44 już idealnie leży na Nas 50 jeszcze są za duże trochę ale ładnie rośnie w tym miesiącu sporo wizyt u specjalistów się szykuje, na razie jest ok je, śpi i kupę robi tfu tfu ;)
    Super Pati już masę robi☺później będzie rzeźba heh.Ciesze się że wszystko w jak najlepszym porządku.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malvva wrote:
    pasia27 my oprocz nazwiska dla dziecka nic nie musielismy podawac ;) imie to przy akcie urodzenia
    Ale teraz ?
    No my jako konkubinat ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati super że malutka tak ładnie przybiera :) ubranka w rozmiarze 44 są takie maleńkie a dopiero do nich dorosła, niesamowite jaki okruszek :) trzymam kciuki za wizyty żeby przeszły sprawnie i bez problemów.

Przyszedł dzisiaj kurier z ogromną paką ubranek od naszych przyjaciół. Miliony body, kaftaników, pajacyków i innych cudeniek. Chyba się rozeszła wiadomość że będę mieć pięcioraczki a nie jedną małą księżniczkę :D aż się boję jak będę musiała wybrać najlepsze i zacząć prać, prasować i próbować zmieścić do szafy :D

Iwa81, Patrycja24 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja Maja tak się rozpycha że aż skóra mnie piecze miejscami, też tak macie ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja momentami mam wrażenie, że mi skóra pęknie, zwłaszcza przy pępku, a mam mały brzuszek, ale chyba wytrzyma :)

• malvva Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ale teraz ?

tak teraz 2 tygodnie temu ;) tez nie mamy slubu a chcialam by mala miala jego nazwisko wiec potwierdzil ze jest ojcem i ze chce dac nazwisko i ja tez podpisywalam ze potwierdzam ze to ojciec biologiczny i to tyle

pasia27 lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Ja momentami mam wrażenie, że mi skóra pęknie, zwłaszcza przy pępku, a mam mały brzuszek, ale chyba wytrzyma :)

no właśnie ja też jakiegoś wielkiego brzucha nie mam, i wydaje mi się że Młodej co raz ciaśniej i dlatego tak mnie naciąga, a tu jeszcze trochę zostało ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Pati super, że Kruszynka przybiera, oby wszystkie wizyty u specjalistów o których piszesz skończyły się pimyślnie i żeby Liwka zdrowo rosła nadal :)
    Miałam dziś na wizycie pobierany wymaz na paciorkowca bo ten pierwszy wynik był z moczu a ma byc z pochwy. Dobrze by było gdyby nic nie wyszło bo podobno dłużej w szpitalu trzymają jak wynik jest pozytywny :( W każdym razie, aby w papierach się zgadzało wymaz został pobrany i za tydzień ma przyjść po wynik.
    Młoda przez 3 tyg przybrała 750g! I tym sposobem z 2050g zrobiło się nam 2800g :)
    Termin cc 21.04. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 19:29

Nacia, monilia84, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Pati super, że Kruszynka przybiera, oby wszystkie wizyty u specjalistów o których piszesz skończyły się pimyślnie i żeby Liwka zdrowo rosła nadal :)
    Miałam dziś na wizycie pobierany wymaz na paciorkowca bo ten pierwszy wynik był z moczu a ma byc z pochwy. Dobrze by było gdyby nic nie wyszło bo podobno dłużej w szpitalu trzymają jak wynik jest pozytywny :( W każdym razie, aby w papierach się zgadzało wymaz został pobrany i za tydzień ma przyjść po wynik.
    Młoda przez 3 tyg przybrała 750g! I tym sposobem z 2050g zrobiło się nam 2800g :)
    Termin cc 21.04. :)

Różyczka w którym tygodniu jesteś że niunia 2800g waży ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc, pytanko mam, jak sie ma sytuacja z urlopami dla ojca, na opieke, okolicznosciowy? ile i w czy ten na opieke to tylko po cc?

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    czesc, pytanko mam, jak sie ma sytuacja z urlopami dla ojca, na opieke, okolicznosciowy? ile i w czy ten na opieke to tylko po cc?

jest opieka dla ojca i po cc i po naturalnym porodzie, ale tez muszę wyczaić ile

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    jest opieka dla ojca i po cc i po naturalnym porodzie, ale tez muszę wyczaić ile

tylko chyba po cc jest dłuższy, a przy normalnym porodzie to chyba tylko 2 dni okolicznościowego, ale głowy nie dam sobie uciąć.

znalazłam artykuł, ale tu chodzi o dłuższe urlopy.

http://www.ofeminin.pl/urlopy-i-zasilki/urlop-tacierzynski-2015-s1244988.html

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.fakt.pl/urlop-dla-ojca-oto-prawa-ojca-tatusiowie-maja-prawo-do-2-tygodni-wolnego,artykuly,179682,1.html

patkaaxx90 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Różyczka w którym tygodniu jesteś że niunia 2800g waży ?
    Leci 37 tydzień teraz. Chyba 36t3d.

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ale teraz ?
    My tez bez slubu wiec tak jak u Malvy, tatus uznal ojcostwo ja potwierdzilam. Zapytali jakie nazwisko dziecko ma miec i tyle. Imion sie nie podaje bo przeciez zawsze moze byc suprise i np. zamiast dziewczynki urodzi sie chlopiec

pasia27, malvva lubią tę wiadomość

Patrycja24
‹‹ 1496 1497 1498 1499 1500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ