X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaguchaaa wrote:
    czesc, pytanko mam, jak sie ma sytuacja z urlopami dla ojca, na opieke, okolicznosciowy? ile i w czy ten na opieke to tylko po cc?
    Po cc może dostac l4 na ciebie.
    A do tego ma 2 tygodnie ojcowskiego.

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie może kupione organizery na łóżeczko? Taki materiałowy z przegródkami, zastanawiam się czy by się nie przydał do tych wszystkich pierdół...

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Dziewczyny, macie może kupione organizery na łóżeczko? Taki materiałowy z przegródkami, zastanawiam się czy by się nie przydał do tych wszystkich pierdół...

ja mam :)

my tez dzisiaj byliśmy w US i tata uznał synka - tzw. uznanie w łonie. teraz już jestem spokojna że jakby cos to wszystko pod kontrolą

a tatuś może dostać na mamusię L4 na 2 tyg w każdym przypadku, nie tylko CC

pasia27 lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:

ja akurat nie mam, bo obok łóżka mam komodę i tam wsadzę wszystkie pierdołki do szuflad.

km5sdf9h3loowecn.png
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Dziewczyny moja Maja tak się rozpycha że aż skóra mnie piecze miejscami, też tak macie ?

tak! nawet się zastanawiałam czy to normalne i czy mi się coś nie dzieje ;) ale mam tak w miejscu gdzie wypycha tyłek, najbardziej rozciąga skórę, wcześniej miałam jakby obolały mięsień, a teraz pieczenie i jakby wręcz znieczulona skóra, takie dziwne uczucie. Brzuch smaruję codziennie jak wcześniej, palmersem.

43kt82c31nhz2sid.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    tak! nawet się zastanawiałam czy to normalne i czy mi się coś nie dzieje ;) ale mam tak w miejscu gdzie wypycha tyłek, najbardziej rozciąga skórę, wcześniej miałam jakby obolały mięsień, a teraz pieczenie i jakby wręcz znieczulona skóra, takie dziwne uczucie. Brzuch smaruję codziennie jak wcześniej, palmersem.

no dokładnie, ja też smaruję cały czas tym samym 2x dziennie, i ewidentnie tam gdzie wypnie pupę i chyba skóra na maxa się naciągnie to piecze.

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i.am.chappie wrote:
    Dostałam w spadku od bratowej juz przy synku i nigdy nie uzylam hehe jakos tak miałam wszystko na stoliczku w koszyczku plastikowym :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 22:07

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni spokoju minelo.. leze i uwierzyc nie moge ze moj maly Szymus tak potrafi sie krecic w brzuchu <3 nie odzywal sie do mnie przez kilka dni a teraz nagle postanowil sie ujawnic ;D zeby tylko nie przegial nie chcial juz stanac ze mna twarza w twarz ;)

monilia84, Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam malo miejsca w supialni, wiec bede miala organizer na lozeczko - poki co w wersji instant [material, watolina na wypelnienie] tak sobie w szafie lezy, czeka az bede miala chwile i zaniose do krawcowej

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka naszla mnie ochota, ze nie moglam sie oprzec :-) nie mialam takich zachcianek juz bardzo dawno.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d1a2737ae91d.jpg

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to Patrycja?lubię takie nowości smakowe więc podziel się co tam się kryje.
    A tak wogole witam się z Wami w 36 tygodniu.Dla mnie noce mogły by nie istniec-tylo się męczę, przewraca z boku na bok.Jak wstałam w nocy na siusiu to jak już się położyłam myślałam że zejdę-taki ból krocza mnie złapał-nie wiedziałam co jest grane.
    Wczoraj przyszedł nam wozek-zawiezlismy do teściów bo mają więcej miejsca.Ciekawe ile mała w nim pojeździć i kiedy się przeniesiemy na bardziej zwrotną spacerowke-tzn typu parasolka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 06:42

Iwa81 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • monilia84 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my :)
    Juz po spaniu, zapowiada sie śliczna pogoda, ptaszki śpiewaja a ja zamiast spać to wstaje. Klaudia ma dzisiaj wolne od szkoly to pewnie od rana na podwórko poleci :)
    Wczoraj prasowalam ubranka, dzisiaj musze skończyc, dzisiaj też mężuś łóżeczko ma skręcic :)
    Miłego dnia ;)
    Domi jak tam po nocy ??

Różyczka lubi tę wiadomość

f2wlj44jk32wmpis.png
    Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc
    iv09cwa1ldduj806.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ha tez noc nieprzespana. co chwile się budziłam a teraz się czuje jak rano w czasach studenckich. aż mi się łezka zakręcila w oku. to były czasy. wstawał się prysznic kefir zeszyciki i na zajęcia. w ogóle jakoś tak było wesoło nie stekalo się a dziś...boli mnie to tamto do pracy trzeba iść dom posprzątać. dotarła do mnie myśl , że niedługo będę mama i zaczną się obowiazki

pasia27 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry. U nas noc przespana. Skurcz lydki sympatycznie prrzyszedl o 7 dopiero;)

Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie macie materacyki do łóżeczek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 08:36

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc.. a u mnie taka piekna pogoda a ja juz dwa razy bylam w kibelku bo od wczoraj biegunka mnie sciga :/ a dzisiaj tak mi jakos nie dobrze.. niewiem czym sie moglam zatruc.. :/

tb73anlisarvnmt1.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mnie też złapał mega skurcz łydki. Masakra. Jakoś w tej ciąży to może 3-4 raz. W pierwszej to bardzo często mnie łapały.

Dziewczyny,
    mam pytanie do Was - czy Wy się wybieracie gdzieś na wakacje w tym roku?
    Może dla niektórych będzie to irracjonalne pytanie, ale ja mam 6 letnią córcię i my co roku gdzieś wyjeżdżamy. A ona straszną ma radochę. I tak mi szkoda. Ale synek będzie miał ledwo 3 miesiące, jeśli byśmy się zdecydowali na wyjazd w sierpniu. I nie wiem...
    A jak u Was?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, u nas dzisiaj noc minęła całkiem fajnie. Oczywiście wstawanie 4 razy do łazienki jest strasznie męczące ale dzisiaj przynajmniej obyło się bez bolesnych skurczy. Ale za to zaczynają mnie boleć kości jednak nie jest to jeszcze aż tak bardzo dokuczliwe. Na dzisiaj mam w planie wymienić do końca szafę na wiosenną i może uda mi się zrobić choć jedno pranie ubranek córci ale przed tym muszę umyć pralkę i tak odkładam to od kilku dni bo to tyle czasu zajmuje. Miłego dnia dziewczyny :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my , nadal rozłożone na łopatki przez chorobę :( i co tu pisac brak sił na wszystko dlatego tez taka nie aktywna jestem. Idziemy dzis o 19:30 na wizytę , strasznie sie martwię jak tam Mała i te wody :( mam nadzieje ze wzrost trzymają sie w miarę normalnie i jest wszystko ok . Trzymajcie kciuki ...

‹‹ 1497 1498 1499 1500 1501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ