Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
My też mamy 6-latkę w domu i co roku jeździliśmy nad nasze morze,ale w tym roku sobie odpuszczamy,córka juz o tym wie. Mamy w planach jeździć na bliskie wycieczki tak, żeby noce spędzać w domu. Do energylandii, parku miniatur, baseny i tego typu atrakcje,żeby córka też coś z tych wakacji miała. Nad morze mamy 700km, poza tym nie wiem czy z niemowlakiem byłby to wypoczynek. Ze starszą pierwszy raz byliśmy jak miała 10-11 mcy i wtedy juz była kumata, chodziła za rękę i wyrwała się do wody, wiec było git.
-
malvva wrote:witam sie i ja w 34 tc i zaczynamy 35
pogoda piekna ale od jutra ma byc ochlodzenie i deszcz ;( trzeb wykorzystac ta piekna pogode
u Nas to samo , dzisiaj ma być ostatnio dzień w tym tygodniu takiego ciepełka, więc idę działać na ogródek - trzeba posadzić sałatę, rzodkiewkę, mniam
pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry słonecznie
dzięki za podpowiedzi z tym organizerem, pomyślę jeszcze, żeby potem nie okazał się zbyteczny 
Co do materaca, ja kupiłam z pianki, ale gruby - 10 cm, myślałam o tym gryczanym, ale te robaki mnie przeraziły, a z tą matą kokosową to też różne opinie, bo jest twardy, przeciwodleżynowy, ale to bardziej dla dorosłych, dziecku niekoniecznie taki jest potrzebny.
Polecane są lateksowe, ale cena od ok. 200 zł (chociaż na allegro widziałam za chyba 99 zł u jednego producenta).
Chyba nie ma co szaleć, dziecku ma być miękko, zresztą to na jakieś 2 lata tylko, chyba, że ktoś ma większe łóżeczko. Ważne, żeby był nowy
-
nick nieaktualnyA co do wakacji to też lubimy pojeździć, ale we wrześniu byliśmy na 2 tyg. wczasach i stwierdziliśmy, że na kilka lat nam starczy
teraz to po Polsce z maluszkiem, bo mamy przecież piękny kraj! Ale w tym roku, to chyba najwyżej weekendowe wypady bądź jednodniowe, bo to mimo wszystko męczy i dzieciaczka i rodziców
-
Hej dziewczyny, witam się w 33tc.

Widzę, że nie tylko u mnie ostatnio pojawiły się uciążliwe dolegliwości.. ale jeszcze tylko trochę i będziemy rodzić!
Materac kupiłam lateks/pianka. W sklepie polecali, w sieci opinie też miał dobre, a różnica ceny była niewielka. Zdrowie i wygoda maleństwa najważniejsza.
Iwa81, monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość
-
marzenka06 wrote:hej mnie też złapał mega skurcz łydki. Masakra. Jakoś w tej ciąży to może 3-4 raz. W pierwszej to bardzo często mnie łapały.
Dziewczyny,
mam pytanie do Was - czy Wy się wybieracie gdzieś na wakacje w tym roku?
Może dla niektórych będzie to irracjonalne pytanie, ale ja mam 6 letnią córcię i my co roku gdzieś wyjeżdżamy. A ona straszną ma radochę. I tak mi szkoda. Ale synek będzie miał ledwo 3 miesiące, jeśli byśmy się zdecydowali na wyjazd w sierpniu. I nie wiem...
A jak u Was?
Marzenka, my mamy 9 letnią córkę i co roku wyjeżdżamy nad morze polskie, w tym roku mieliśmy nie jechać bo mały będzie miał tylko 3 miesiące, ale ostatecznie doszliśmy do wniosku że poradzimy sobie z nim nad morzem, jedziemy w drugiej połowie sierpnia, także może ciepło już tak bardzo nie będzie a jemu też przyda się mały wypoczynek
Co do materaca to ja planuje kupić: gryka-kokos-pianka, jakoś nie patrze na to że coś w gryce może być, z Klaudia też miałam taki i się sprawdził.
Ja wam się przyznam że jeszcze nie mam wszystkiego dla małego tzn, ani materaca, ani wanienki, ani przewijaka, ani pościeli hmmm to chyba tyle. Ale w weekend planuje już to wszystko pokupić, żeby synuś nas nie zaskoczył.
Domi powiem Ci że ja za 2 tygodnie też chciałabym urodzić, dla mnie to byłby taki fajny termin, bo zdążyłabym dojść do siebie na komunie i Klaudia dostałaby najwspanialszy prezent
wytęsknionego braciszka o którego codziennie pyta.
Tyle że u Nas nic raczej nie zapowiada porodu, chyba że to będzie tak jak z Klaudią że wody mi odejdą, bo czasem coś mnie pobolewa, brzuszek się stawia, nie wiem jak tam szyjka ale pewnie miękka. Za 10dni wizyta to się okaże
domi05 lubi tę wiadomość

Wikusia Aniołek 26.02.2015 [*] 27tc

-
Negra wrote:Cześć dziewczyny! Witam się z Wami w dalszym ciągu ze szpitalnego łóżka... Miałam nadzieję, że dziś wyjdę, ale lekarz po badaniu sprowadził mnie na ziemię. W czwartek mam kolejne usg i wtedy zobaczymy, co dalej. Codziennie mam 3xktg i kilka razy dodatkowo sprawdzane tętno, więc pod tym względem czuję się bezpieczna. Miałam też kilka razy usg- wszystkie przepływy w normie, waga zgodna z tc: 2500-2700g (zależy jaki lekarz bada). Wody w normie (Afi 7). Problemy z tętnem są związane najprawdopodobniej z moją rozszalałą tarczycą- w ciągu 1,5 msca tsh skakało mi 4,4->0,4->6,3 więc jakieś szaleństwo... A na dokładkę w pt na usg od prywatnego gina dowiedziałam się, że mała ma pepowinę przerzuconą wokół szyi. Na razie jest bardzo luźno, ale może ją sobie zacisnąć. Widziałam podczas usg, że lekarze szpitalni to też zauważyli, ale podobno nie informuje się o tym pacjentek, żeby nie wpadły w panikę... Wiele dzieci tak ma i nie stanowi to przeszkody w porodzie SN, o ile się nie zaciśnie... Staram się być spokojna i liczyć ruchy, choć gdzieś w środku czuję nieustanny niepokój

Negra kochana będzie dobrze, dobrze że jesteś pod dobrą opieką w szpitalu, teraz to jest najważniejsze, tarczyca szaleję i oni zapanują nad nią pewnie, a co do pępowiny to wierzę że nic się stanie bo większość naszych pociech pewnie tak ma
Carolq lubi tę wiadomość

-
dziewczyny, w porównaniu z Wami to ja mam spanie, przed 10:00 nie wstaję... no tylko raz w nocy do toalety, chociaż miałam już gorsze nocki z budzeniem się co godzinę.
O porodzie jeszcze nie myślę, u mnie względny spokój, czasem coś poboli, ale nic więcej. Zważywszy na to że miałam długie cykle nie zdziwiłabym się, gdybym urodziła później (sama jestem przeterminowana dwa tygodnie, mama i siostra rodziły po terminie też, ale zawsze to kwestia indywidualna).
Jeśli chodzi o wakacje, też zawsze jeździliśmy w ciepłe kraje, ale w tym roku finansowo chyba nie podołamy (remonty), więc zostaje Rodos (Rodzinne Ogródki Działkowe Otoczone Siatką) u rodziców.
Materac do mojego dostawnego łóżeczka jest piankowy, jak zmienimy na większe po jakimś pół roku będę wybierać coś konkretnego. Tu i tak wyboru nie mam.
Carolq lubi tę wiadomość

-
Carolq wrote:Witamy sie i my , nadal rozłożone na łopatki przez chorobę
i co tu pisac brak sił na wszystko dlatego tez taka nie aktywna jestem. Idziemy dzis o 19:30 na wizytę , strasznie sie martwię jak tam Mała i te wody
mam nadzieje ze wzrost trzymają sie w miarę normalnie i jest wszystko ok . Trzymajcie kciuki ...
Kciuki za wizytkę zaciśnięte, na pewno będzie ok
Carolq lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualny
-
My we wrzesniu chcemy.pojechac na weekend nad polskie morze.Co roku latamy za granice ale boje sie z takim maluchem leciec nawet w październiku.Nie wiecie jak to jest z dowodem osobistym dla dziecka?Ile musi mieć dziecko zeby go otrzymać?
Dzisiaj od nocy mam bardzo nisko mala,i to aż za nisko mi się wydaje. -
Śliczna pogoda u mnie-pewnie w całej Polsce tak jest więc cieszmy się bo chyba jeszcze jutro i ma być szaro buro i deszczowo.
Powodzenia wizytującym dzisiaj-ja wizyta 18 go-teraz mam cześciej wychodzi co 2 tyg., i za kazdym razem ktg.Z moim ciśnieniem wszystko oki(jeśli ciśnieniomierz nie oszukuje-codziennie mam w granicach 120-80)więc spoko.
Jeśli chodzi o wakacje to my sie nie wybieramy tyle, że ja jestem w o tyle komfortowej sytuacji, że mieszkam 18 km od morza, a teściów mam 15 minut od plaży piechotką więc jakoś się nie martwię
Poprałam trochę ciuszków i pieknie schną na balkonie, zaraz na zakupki sie wybieram.
Teraz mi sie przypomniało, że na SR połozna mówiła że jeśli bedzie sie chciało dokarmiać tzn np podawać swoje odciągniete mleko z butelki to najbardziej polecaja butelki nuka-podobno po nich jest duzo miejsza szansa na odrzucenie cycucha.
Po południu jadę odebrać zdjęcia z sesji brzuszkowej.
Zamówiłam pościel-ajna bo taka inna patchwork-podobała mi się jak przyjdzie dodam zdjęcia.
Wczoraj u zaprzyjażnionej pani na rynku(zawsze kupuję tam biustonosze bo babeczka chyba jakiś kurs brafiterski skończyła bo tylko spojrzy na piersi i wie jaki rozmiar)kupiłam dwie koszule do karmienia-nie drogo i super są-suszą się teraz na słoneczku.Razem będę miała 3 więc w zupełności wystarczy.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link] -
Justyś pochwal się jakie tematy/ustawienia wybraliście na sesję brzuszkową. My idziemy 21 i już się doczekać nie mogę. Mam milion pomysłów, nie wiem na które się zdecydować ale w przyszłym tygodniu mam rozmawiać z panią fotograf to ustalimy co będzie najfajniejsze.
Wy narzekacie na samopoczucie a ja przyznam ze czuję sie fantastycznie. Oczywiście wszystko mnie boli, męczę sie wstaniem z lóżka itd ale mimo to teraz jest dla mnie super okres. Najgorzej było w lutym i marcu, przez kiepskie samopoczucie fizyczne bardzo psychicznie podupadłam, na niczym nie mogłam się skupić i nic zrobić, nawet książki żadnej nie przeczytałam przez ten czas a tera czuję się pełna energii, pomysłów i chęci
tyle że sił już nie mam żeby wszystko realizować. Jutro mam ambitny plan pojechać do Ikei po fotel i kilka drobiazgów do kuchni ale obawiam się że daleko tam nie zajdę. Kupowałyście jakieś fotele żeby wygodnie siedzieć z maluchem i karmić?
-
KokoszaNell wrote:dziewczyny, w porównaniu z Wami to ja mam spanie, przed 10:00 nie wstaję... no tylko raz w nocy do toalety, chociaż miałam już gorsze nocki z budzeniem się co godzinę.
O porodzie jeszcze nie myślę, u mnie względny spokój, czasem coś poboli, ale nic więcej. Zważywszy na to że miałam długie cykle nie zdziwiłabym się, gdybym urodziła później (sama jestem przeterminowana dwa tygodnie, mama i siostra rodziły po terminie też, ale zawsze to kwestia indywidualna).
Jeśli chodzi o wakacje, też zawsze jeździliśmy w ciepłe kraje, ale w tym roku finansowo chyba nie podołamy (remonty), więc zostaje Rodos (Rodzinne Ogródki Działkowe Otoczone Siatką) u rodziców.
no patrz nie jakoś nie pomyślałam że u siebie też mam RODOS
dobre hehe
Materac do mojego dostawnego łóżeczka jest piankowy, jak zmienimy na większe po jakimś pół roku będę wybierać coś konkretnego. Tu i tak wyboru nie mam. -
Hej Dziewczyny,
Carolq kciuki za dzisiejszą wizytę zaciśnięte!
Materac lateksowy.
Wakacje planujemy w tym roku krótkie.
Marzy nam się odwiedzić przyjaciół w Londynie w któryś sierpniowy weekend a jesli bilety będą drogie to jakas Portugalia lub Hiszpania w październiku też nie dłużej niż 5 dni. Podobno dobrze się lata z maluszkami. Lubimy podróżować i mamy w rożnych miejscach przyjaciół u rodzine i fajnie by było móc ich z dzieckiem odwiedzać. Trzeba raz pojechac, żeby się przekonać. Za rok w kwietniu planujemy wyjazd w Alpy w kilka rodzin a wczesną jesienią pewnie jakieś ciepłe kraje.
Już się doczekać nie mogę
Iwa81, Carolq lubią tę wiadomość
-
Piekna pogoda, az nie chce sie w domu siedziec. My juz po USG. Moj "maluszek" wazy juz 2661 i wyrwal do przodu o 2 tygodnie. Pani doktor powiedziala, ze jest bardzo duzy, ale proporcjonalny
termin zmienil sie z 26.05 na 05.05.
Iwa81, pasia27, klaudia1534, Carolq, monilia84 lubią tę wiadomość
Patrycja24