X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Ja wczoraj zamówiłam łóżeczko i materac pianka grypa kokos. Taki miałam z córką i był ok. Brakuje mi jeszcze jakiegoś kocyka.
    A do wózków macie jakąś pościel? Czymś ścielicie materacyki w gondolach? Bo zastanawiam się, czy coś kupować.
    Tylko pieluszkę flanelke rozloze :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Ja wczoraj zamówiłam łóżeczko i materac pianka grypa kokos. Taki miałam z córką i był ok. Brakuje mi jeszcze jakiegoś kocyka.
    A do wózków macie jakąś pościel? Czymś ścielicie materacyki w gondolach? Bo zastanawiam się, czy coś kupować.

ja kupiłam dwa prześcieradła na materac do wózka. żadnych pościeli nie kupuje. będzie ciepło juz. a jak będą chłodniejsze dni to ubiore cieplejszego pajaca i kocyk dam.

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dołączam się o pytanie o termometr. słyszałam , że podobno taki do ucha jest dobry
    Ja mam do ucha :-) 3sek i pomiar

tola2014 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ja mam do ucha :-) 3sek i pomiar

jakiej firmy ? mnie to właściwie z wyprawki brakuje termometra , wanienki turystycznej niani i prześcieradła do kołyski. a Wy już wszystko kupione?
    zastanawiam się czy kupować sterylizator do butelek czy po prostu woreczki do sterylizacji albo w garnku z wodą je sterylizowac

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyparzalam zwykla gorącą wodą . sterylizator kupilam przy 1 dziecku /uzylam moZe 2x ... zbedny wydatek moim zdaniem ... jak coś to mogę oddac ;) pozdrawiam ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicce wrote:
    ja wyparzalam zwykla gorącą wodą . sterylizator kupilam przy 1 dziecku /uzylam moZe 2x ... zbedny wydatek moim zdaniem ... jak coś to mogę oddac ;) pozdrawiam ...

a takie plastikowe butelki i smoczki nie zniszczą się w tym wrzątku?

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kupie do wózka z 2 prześcieradła, posciel mam minky do wozka z wypelnieniem-dostalam w prezencie ale w lato raczej się nie przyda - mam pieluszki bambusowe więc tym będę odkrywać, a jak zimniej będzie to mam cienkie kocyki.
    Tola dzięki za info-a jaki konkretnie kupowałas do łóżeczka, jakaś strona int?
    Jeszcze raz pytanko o wypełnienie poscieli do łóżeczka -jaka macie,skąd zamawiała scie?

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja dzisiaj 4 razy w nocy wstawałam czyli standardowo, najlepsze jest to że wstaje o stałych godzinach :D Powiedzcie mi czy czop śluzowy zawsze jest podbarwiony krwią? Bo dzisiaj przy podcieraniu na papierze zauważyłam taką dziwną galaretowatą grudkę śluzu i tak mnie to zastanowiło..

Na 10.40 lecę do gina sprawdzić co z tymi moimi wodami, w sumie to nie wiem czy tylko to sprawdzi czy znów mnie całą przebada, bo taką porządną wizytę miałam tydzień temu.

Miłego dnia Kochane! ;)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    a takie plastikowe butelki i smoczki nie zniszczą się w tym wrzątku?

nic sie z butelkami nie działo nic a nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klaudia1534 wrote:
    Hej :) Powiedzcie mi czy czop śluzowy zawsze jest podbarwiony krwią? Bo dzisiaj przy podcieraniu na papierze zauważyłam taką dziwną galaretowatą grudkę śluzu i tak mnie to zastanowiło..

Miłego dnia Kochane! ;)

czop nie musi byc podbarwiony krwią ;)

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Chyba zaspana jesteś;-) to można mkec pomalowane czy nie? ;-)

U nóg można mieć pomalowane :) i tak często w skarpetkach się leży :)

Różyczka, pasia27 lubią tę wiadomość

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Do wózka zamiast prześcieradła bambusowa pieluszka ( bambus ma super właściwości ), do przykrycia jeden z kocyków, " kołderka" z rożka, cienki kocyk dzianinowy 100% bambus ( fajne są z La Millou ). Na zimę mam śpiworek. Narazie nie kupuję pościeli ani do łóżeczka ( mam śpiworki ), ani do wózka.

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam się dobrze oddycha? Od dwóch dni strasznie ciężko mi się oddycha. Czuję taki ucisk jakbym musiała zaczerpnąć powietrza dodatkowo.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    jakiej firmy ? mnie to właściwie z wyprawki brakuje termometra , wanienki turystycznej niani i prześcieradła do kołyski. a Wy już wszystko kupione?
    zastanawiam się czy kupować sterylizator do butelek czy po prostu woreczki do sterylizacji albo w garnku z wodą je sterylizowac
    Później napisze ok :-)
    Dla nas super na teraz bo syn jest szybki a wczesniej jak byl malutki to uzywalam swojego mikroline

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny czy Wam się dobrze oddycha? Od dwóch dni strasznie ciężko mi się oddycha. Czuję taki ucisk jakbym musiała zaczerpnąć powietrza dodatkowo.
    No mi sie lzej oddycha od kilku dni a wczoraj zauwazylam, ze opadl mi brzuch. Pewnie dlatego. Troche sie martwie bo dzisiaj dopiero 33 t 1 d.

Patrycja24
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Mnie strasznie ciężko ...az ciezko sie rozmawia..eh
    Ale jak sie zacznie dobrze oddychac to znaczy ze mi sie brzuszek obnizyl hehe

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Caly cczas mi oddechu brakuje. A brzuch mam nisko.
    Chyba zaczynam zle wyglądać bo kolejna pani w sklepie zagadala, ze to tuz tuż ;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja właśnie miałam się was pytać czy wasze zwierzaki zachowują się inaczej. Mój pies też za mną chodzi, przytula się do brzucha, wącha go, nawet przestał żebrać jak ja jem a to już bardzo do niego niepodobne :D ciekawe czy coś wyczuwa.[/QUOTE]
    Jak tak sobie mysle to faktycznie, moj tez nie zebra o jedzenie. Jak wstawalam w nocy do kibelka to stal i patrzyl ;-) odprowadzal mnie do lozka i czekal az sie poloze. Dziwn zachowanie bo zwykle nie ruszalo go jak chodzilam w nocy i spal sobie smacznie w kojcu.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Caly cczas mi oddechu brakuje. A brzuch mam nisko.
    Chyba zaczynam zle wyglądać bo kolejna pani w sklepie zagadala, ze to tuz tuż ;)
    To mam podobnie. I to moja wlasna, osobista matka chrzestna :-P "A Ty jeszcze dziecko chodzisz?" to jej mowie, ze zostalo jeszcze sporo czasu bo termin na koniec maja na co ona "a wygladasźjakbys na ostatnich nogach byla"

Patrycja24
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie narazie nie widać żeby brzuchol się obnizal-w sumie dobrze bo Stolarz dzwonił wczoraj i przełożył montaż mebli 8-go na 20-go-troche się wkurzylam ale cóż fronty kie dojechaly.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
‹‹ 1502 1503 1504 1505 1506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ