Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
czesc czesc!! ja jeszcze w pidzamie, od rana klepie magisterke
wyniki do statystyka wyslalam, takze na max przyszly wtorek beda gotowe. mam nadzieje ze szybciej, wtedy skoncze cala prace i bede miala z glowy
i zajme sie przygotowaniami do porodu[bo tak, tak.... torba niespakowana.. ok,czesc rzeczy na polce w szafie lezy, ale czesc trzeba ogarnac] co do wypelnienia, ja jeszcze nie kupowalam. stwierdzilam, ze na poczatek i tak nie potrzeba - bo lato,a w razie czeg mam taki grubszy kocyk [i tu uwaga - ktory kupil moj tato jak ja sie rodzilam.. wiec ma bagatela 27 lat;)]. jest piekny - kremowy w niebieskie i rozowe motyle, no i mole go nie zezarly hehe
, wiec wypiore go i bedzie dla Mlodej]
do wozka na dno poloze taki polarowy kocyk, albo pieluche no i do przykrycia, mam dwa cienkie z minky i jeszcze jeden polarowy. takze cos tam zawsze bedzie -
nick nieaktualny
-
Oj dziewczyny trzymajcie kciuki zebyn wytrzymala do jutra bo dzisiaj nie wzielam luteiny,tylko sam duphaston a jutro wizyta o bym wytrzymala,czuje jak by mi się cialo szykowalo do porodu.Kosci miedzy nogami mnie bola,strasznie wygladam na buzi,ale nie czuje skurczy ani twardnienia brzucha,boje sie ze nie poznam ze to się już zaczelo.
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
Poli9106 wrote:Oj dziewczyny trzymajcie kciuki zebyn wytrzymala do jutra bo dzisiaj nie wzielam luteiny,tylko sam duphaston a jutro wizyta o bym wytrzymala,czuje jak by mi się cialo szykowalo do porodu.Kosci miedzy nogami mnie bola,strasznie wygladam na buzi,ale nie czuje skurczy ani twardnienia brzucha,boje sie ze nie poznam ze to się już zaczelo.
Rodziłam dwa razy i nie da się tego pomylić z innymi dolegliwościami, na początku możesz mieć bóle jak na @, a potem coraz mocniejszepasia27 lubi tę wiadomość
Franio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
Poli9106 wrote:Codziennie rano się budze z bolami jak na okres ale trochę pochodze i przechodzi,ale jakby to był porod to już bym urodzila bo mam tak od tygodniaFranio 2008
Wojtuś 2010
Ania 2016
Aniołek 11tc 10.04.15 -
a mnie to troche przeraza. to ze deadline bliza sie wielkimi krokami.. ja sie czuje taka nieprzygotowana, ani na Mala, ani na porod.. nie wiem, czy sbie poradze... niby mowia, ze matki maja instykt.. ale boje sie ze u mnie sie on nie objawi... ze niechcacy zrobie Malej krzywde, albo cos... ehhh...
-
Hejka, w końcu doszłam do końca - tyle czytania
Właśnie skończyłam prasować pierwszą partię ciuszków Mikołaja, jeszcze została jedna plus pieluszki, ochraniacz i pokrowiec z materaca. Dobrze że odwiedziła mnie mama żeby pomóc bo sama bym to chyba tydzień prasowała.. Dopiero teraz widzę ile on ma tych rzeczy na pierwsze 3mc, żeby mu to ubrać chyba będę musiała go codziennie po 2 razy przebierać he he
Też nie mamy jeszcze szafy dla Mikołaja i muszę na razie te rzeczy które wyprasowałam jakoś upchnąć do swojej..
Mój brzuch jest od początku ciąży dość nisko więc nie wiem czy w ogóle zauważę że odpadnie (a może już opadł?).
Jeśli chodzi o łóżeczko to odkupiliśmy od męża kuzynki i od razu z materacem gryka/kokos także nie szukałam już innego. Z tego co czytałam to lateksowe lepsze ale taki też dobry
JustyśM - bardzo fajna sesjaMy też mamy mieć w niedzielę ale zapowiadają deszcze i nie wiem czy damy radę w plenerze zrobić jakieś zdjęcia.. Chciałam część w domu żeby odsłonić brzuszek a część na zewnątrz.. Kolejne weekendy Pani fotograf ma zajęte a w tygodniu mąż pracuje więc też ciężko.. Pewnie skończy się tak że będę miała sama zdjęcia.. Kupiłam wczoraj 3 wstążeczki do brzucha z tej okazji
Czytacie mi w myślach bo też się wczoraj zastanawiałam czy mogę sobie u nóg pomalować paznokcie. Wiem że u rąk nie można mieć pomalowane, ale przecież na nogach nawet na cesarce ma się skarpetki więc chyba nie powinno być problemu? Idę jutro do położnej to spytam.
Jeśli chodzi o wakacje to mamy ambitny plan wyjazdu nad morze w sierpniu (Mikołaj będzie mieć 3mc). Z tej okazji też kupiliśmy transporter Jane który umożliwia przewożenie w samochodzie w pozycji leżącej no i przy okazji służy jako gondola. No ale to nasze plany a jak wiadomo przy dziecku ciężko z planami więc życie zweryfikuje czy pojedziemy
Mamusie gdzie kupowałyście koszule do karmienia? Przez internet czy gdzieś stacjonarnie? Mama na razie jedną i wypadałoby dokupićAgnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
aaaguchaaa wrote:a mnie to troche przeraza. to ze deadline bliza sie wielkimi krokami.. ja sie czuje taka nieprzygotowana, ani na Mala, ani na porod.. nie wiem, czy sbie poradze... niby mowia, ze matki maja instykt.. ale boje sie ze u mnie sie on nie objawi... ze niechcacy zrobie Malej krzywde, albo cos... ehhh...
Mnie też momentami oblatuje paniczny strach że sobie nie poradzę, że będzie płakał a ja nie będę wiedzieć czemu, że nie poradzę sobie z karmieniem piersią i będzie głodny.. Boję się też co będzie z naszym psem bo jest jeszcze młody ma dopiero rok i jest bardzo przywiązany do męża - nie odstępuje go na krok jak wraca z pracy.. Jak się przytulam do męża to zaraz przylatuje żeby to jego głaskać, boję się że będzie zazdrosny.. -
Koszule na razie jedna dopiero kupilam - na ramiaczkach rozpinana, mam tez jakas stara czarna tez na ramiaczkach [glebszy dekolt, wiec latwo bedzie mi podawac piers jak cos.] ew. kupie jeszcze jedna. pewnie tez na ramiaczkach, bo termin mam na 28, a te oddzialy poloznicze to chyba nawet latem dogrzewaja, bo na salach to normalnie sahara jest.
-
Ja mam.3koszule
na.ramisczkach dziadoska.do.pprodu i 2na czysto..ale.w.domu jeszcze jedna awaryjna naszykuje w.razie W bo mój nie upierze a zadna tesciowa czy mama/siostra mi nie doniosa bo ich tu nie ma hehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 14:18
Agnieszka0812 lubi tę wiadomość
-
My wczoraj wybraliśmy imię dla.corci i będzie Martynka
Kacper i Martyna to podobnie brzmiące imiona pasujące do nazwiska :-)bardzo się cieszę ze mogę juz corcie nazywać po imieniuNacia, Patrycja24, i.am.chappie, tola2014, marzenka06, Iwa81, Carolq, Agnieszka0812, Cigaretta lubią tę wiadomość