X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh dobre Patrycja:)Mi każdy mówi że mam bliźniaki w środku bo taki brzuch duży.
    Dawajcie z tymi pościelą mi co polecacie bo chce do zamówienia usiąść.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze jest to, ze sasiedzi i panie z osiedlowego sklepu dopiero niedawno zaczeli zauwazac. No chyba, ze dopiero mieli odwage zapytac:-P

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poscieli to wypelnienie mam z Lidla. A poszewki plus ochraniacze z allegro, sprzedawca Olo (o ile dobrze pamietam). Po wypraniu i wyprasowaniu nic sie nie dzieje. Mieciutkie, przyjemne w dotyku i kolory nadal takie same.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do kolyski i wozka mam podusie plus kocyki z minky. Tez z allegro, ale juz nie pamietam sprzedawcy. Do wozka i tak zamierzam, tak jak dziewczyny, tylko pieluszke poki co.

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie mam pojecia co mam za wypelnienia ;). Ogólnie jakos do wyprawki podeszlam na luzie. Jak cos to sie dokupi ;)

Agnieszka0812, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore będą miały cc. Na który tydzień macie ustalony termin?

• maimama Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka chyba też nie kupię pościeli, wystarczy chyba kocyk,podusi pod główkę się nie daje, więc dam chyba złożona pieluszke. Jesteście już spakowane do szpitala? Ja jeszcze nie do końca, trzeba się w końcu za to zabrać. W piątek wizyta, ahh, chciałabym usłyszeć ze jeszcze ze 2-3 tyg i urodzę:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja też kupie do wózka z 2 prześcieradła, posciel mam minky do wozka z wypelnieniem-dostalam w prezencie ale w lato raczej się nie przyda - mam pieluszki bambusowe więc tym będę odkrywać, a jak zimniej będzie to mam cienkie kocyki.
    Tola dzięki za info-a jaki konkretnie kupowałas do łóżeczka, jakaś strona int?
    Jeszcze raz pytanko o wypełnienie poscieli do łóżeczka -jaka macie,skąd zamawiała scie?

Ja kupiłam w sklepie stacjonarny smyk z firmy klups do lozeczka mamy z fiki-miki.
    wypełnienie kupiłam na allegro za około 25 zł. Kołdra i poduchy płaska.

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Ja do wózka chyba też nie kupię pościeli, wystarczy chyba kocyk,podusi pod główkę się nie daje, więc dam chyba złożona pieluszke. Jesteście już spakowane do szpitala? Ja jeszcze nie do końca, trzeba się w końcu za to zabrać. W piątek wizyta, ahh, chciałabym usłyszeć ze jeszcze ze 2-3 tyg i urodzę:)
    No ja teoretycznie spakowana, ale co chwila mi sie cos przypomina.

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny czy Wam się dobrze oddycha? Od dwóch dni strasznie ciężko mi się oddycha. Czuję taki ucisk jakbym musiała zaczerpnąć powietrza dodatkowo.

Ja też tak mam od jakiś 3 tygodni . Jak położę się na plecach to jeszcze bardziej nie mogę złapać oddechu. Dlatego siadam tylko napięcia się wody i za chwilę przechodzi. Ale chyba tak już będzie do końca.

• Nacia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was troche mialam do nadrobienia bo pieknie tutaj nawijacie :)
    Siedze juz kolejny dzien u mamy na wsi i chyba juz tu zostane do konca tygodnia.. tak mi tu dobrze ;)
    Mama powiedziala mi wczoraj ze brzuch mi troche opadl i pozniej w nocy mialam zajebisty sen :D ze urodzilam synka sn i wyszedl nie glowka tylko nogami :D no masakra co za sen ;)

Jutro wizyta wiec zobaczymy co tam sie dzieje w brzuchu :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • domi05 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) My właśnie wróciliśmy z wizyty.
    Mały waży już 2160g, czyli przybrał 500g w 3 tygodnie :-) Mieści się w normach, co prawda w dolnych ale się mieści. Szyjka zamknięta
    A teraz najlepsze ;p
    Jako że dostałam insulinę nocną przy cukrzycy, będzie mi wywoływać poród. Następna wizyta 18 kwietnia i wtedy prawdopodobnie dostanę skierowanie na wywołanie porodu - powiedział że to jeszcze zależy od wagi małego, ale za 2, max 3 tygodnie będę miała synka przy sobie! Nie mogę w to uwierzyć ;p
    Pobrał mi GBS (u Was to też płatne?) Ale jak zapytałam o inne badania powiedział że to w szpitalu już sobie zrobią. Nie dostałam skierowania dziś ani na mocz, ani na morfologię, a ostatnie robiłam koło 30 tygodnia... może to przez to że szybciej położy mnie w szpitalu i wtedy zrobią badania?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2016, 11:10

Nacia, Różyczka, klaudia1534, monilia84, Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Dziewczyny, ktore będą miały cc. Na który tydzień macie ustalony termin?

Ostatnio lekarz powiedzial mi ze ustala cc na 38-39tc.. ja jutro mam wizyte rano o 8 to sie dowiem czy maly sie obrocil czy nie a jesli nie to pewnie w koncu mi da to skierowanie na cc..

tb73anlisarvnmt1.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za gbs nie placilam.. no to Domi teraz juz pozostalo ci odliczac nie tygodnie tylko dni :)

domi05 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Domi wspaniała wiadomosc-już wiesz przynajmniej co i jak☺U mnie też za GbS się płaci. Coś mnie zmulilo i zatoki bolą więc leżę sobie.

domi05 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile dni czekalyscie na gbs bo nie wiem kiedy zrobić żeby było na kolejną wizyte

• domi05 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tola mi w laboratorium Pani powiedziała że ok. 5 dni roboczych

tola2014 lubi tę wiadomość

tb732n0a0czusv9c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey :-) ja się dowiedziałam, że w moim szpitalu, też przed 40 tyg ma się cc, dokładną datę poznam w przyszłym tygodniu, bo chciałam podjechać z kompletem badań, a wizytę u gina mam w przyszły wtorek i mam nadzieję, że mi zrobi usg, bo ostatnio miałam 7 tyg temu. I nie wiem czy mały dalej dupką do świata.
    Ale wolałabym, żeby mnie cięli w terminie, chociaż mój małż, jak się dowiedział, że może być szybciej to szaleje z radości :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Heh dobre Patrycja:)Mi każdy mówi że mam bliźniaki w środku bo taki brzuch duży.
    Dawajcie z tymi pościelą mi co polecacie bo chce do zamówienia usiąść.

Justyś, a co do wypełnienia kupiłam najzwyklejsze:
    http://allegro.pl/wypelnienie-antyalergiczne-poscieli-135x100-100x-i5925412833.html
    Zastanów się tylko czy chcesz 135x100 czy 120x90, ja wolałam większe.
    A pościel mam z firmy Ceba, w sklepach dziecięcych można znaleźć, na allegro chyba też, ceny ok. 50 zł, a fajne wzory :)

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnią wizytę za tydzień. Tak mi powiedział gin tydzień temu :)) więc się dowiem, kiedy będę mieć cc.

zrz682c3xdy3h4kv.png
‹‹ 1503 1504 1505 1506 1507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ