X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyce na pokaż-hmmm niekoniecznie ☺

tola2014, Iwa81 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do łososia ja robię w parowarze i zazwyczaj jakieś 20-30 min i jest gotowy, zależy od jego grubości :)

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    jeszcze takie:
    http://allegro.pl/top-bluzka-do-karmienia-ciazowa-rozm-l-xl-i6090396983.html
    i takie
    http://allegro.pl/0159-bluzka-ciazowa-i-karmienia-krotki-rekaw-s-m-i6090827734.html
    i takie
    http://allegro.pl/bluzka-ciazowa-do-karmienia-odcieta-pod-biustem-l-i4960706963.html

Dzięki! Te przynajmniej mają normalne ceny :P

Ja też raczej nie planuje karmić w towarzystwie, tylko na uboczu. Zresztą to też dla dziecka lepiej jak w trakcie karmienia jest spokój i cisza.

tola2014 lubi tę wiadomość

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Dzięki! Te przynajmniej mają normalne ceny :P

Ja też raczej nie planuje karmić w towarzystwie, tylko na uboczu. Zresztą to też dla dziecka lepiej jak w trakcie karmienia jest spokój i cisza.

a daj spokój z tym cenami w H&M, raz poszłam zobaczyć jeansy dla ciężarnych nie dość że beznadziejne były to jeszcze kosztowały grubo ponad 100zł,
    na szczęście udało mi się długo chodzić w ciuchach sprzed ciąży, teraz kupiłam sobie 2 pary fajnych dresiaków i uniknęłam jakiś wielkich inwestycji ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 19:04

km5sdf9h3loowecn.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    a daj spokój z tym cenami w H&M, raz poszłam zobaczyć jeansy dla ciężarnych nie dość że beznadziejne były to jeszcze kosztowały grubo ponad 100zł,
    na szczęście udało mi się długo chodzić w ciuchach sprzed ciąży, teraz kupiłam sobie 2 pary fajnych dresiaków i uniknęłam jakiś wielkich inwestycji ;)

No mi się tam udało kupić spodnie za 40zł na przecenie zwykłe czarne i w nich wychodzę "do ludzi" :) no a w domu wiadomo że dresy, leginsy najwygodniejsze :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w h&m fajne są ciuszki dla dzieci ale mega drogie. 70 zł za dżinsy to drogo strasznie.

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które czytały wcześniej post gdzie wrzuciłam kocyki,
    to tu jest więcej wzorów w tej samej cenie

http://allegro.pl/show_item.php?item=6043834038

km5sdf9h3loowecn.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    w h&m fajne są ciuszki dla dzieci ale mega drogie. 70 zł za dżinsy to drogo strasznie.
    My właśnie tyle daliśmy.
    Ale kupujemy triche większe i ma je na wyjścia. Takze starczają na dwa sezony. Wiec cena robi sie nienajgorsza. Za to do ciorania na podłodze dostaje dresy;)

Ja jeszcze mialam fajne jeansy hm z tamtej ciazy. Drogie byly ale grube i mocne.
    Do tego dokupilam 2 pary z lumpeksu po 20 zl. I jedne od kolezanki. I getry.
    I nie bylo problemu w co się ubrać ;)

tola2014 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    No mi się tam udało kupić spodnie za 40zł na przecenie zwykłe czarne i w nich wychodzę "do ludzi" :) no a w domu wiadomo że dresy, leginsy najwygodniejsze :)

no to jak promocja to oki, a normalnie masakra tak zdzierają na babeczkach w ciąży że szok.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    no to jak promocja to oki, a normalnie masakra tak zdzierają na babeczkach w ciąży że szok.
    To fakt. Mi udalo sie kupic z przeceny, 40 zl kosztowaly wiec git :-) do tego z lumpa za 25 zl i kilka par getrow. I tak przelatalam. Powiem Wam, ze mimo, iz dlugo mialam malutki brzuszek to w swoje szybko przestalam sie miescic.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Wrzuć foty pokoiku :)
    Pochwale sie jutro bo moj D. zabral laptopa wiec tylko na tel ogarniam i nie mam jak zrzucic zdjec z lustrzanki. Zrobie tel, tyle, ze ma slaby aparat wiec potrzebuje swiatla dziennego :-P

Iwa81 lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciezko bedzie bo jest waski, ale cos wymyslimy ;-) wczesniej to byla taka nasza graciarnia wiec zmiana jest duza.

Patrycja24
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Ja nie mam póki co bluzek takich. Dziewczyny a Wy jak będziecie w gościach to będziecie normalnie wykładać cyce i karmić czy raczej idziecie w inne miejsce. Mnie szczerze mówiąc denerwowało to jak ktoś tak karmiłam bo widziałam ze np mężczyźni tak dziwnie się zachowywali nie wiedzieli gdzie patrzyć. Moja kuzynka np wystawiła cyca i dopiero wtedy prosiła męża żeby jej dziecko podał.
    Ja wychodziłam do innego pokoju by maly się skupil..zdarzylo sie również w terenie karmić jak sie Darl bardzo i na lawce okryty cycek..
    Zdarzylo sie w przymierzalni w Tesco,na basenie..no na zadanie nie na godzinę zawsze:-),oczywiści nie na oczach wszystkich ale.w.roznych miejscach tak ;-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    A jeszcze Wam powiem, że położna opowiadała, że jak wzywa się karetkę do porodu, to się modlą żeby czasem pacjentka nie urodziła w karetce bo będą mieli dużo sprzątania :D i jak dojadą do szpitala to ratownik biegiem leci po wózek żeby tylko pacjentka przekroczyła próg szpitala, opowiadała kilka zdarzeń, to lałyśmy ze śmiechu :D
    to tak nie jest z tym sprzataniem :) ratownikow nie szkoli sie do odbierania porodow. niby na studiach mamy ginekologie i poloznictwo[tak, ratowniko - pigulo-fizjoterapuetka ;)] ale w zawrotnej liczbie ok 30h.. ogranica sie to do posiedzenia na polozniczym oddziale, przy dobrych wiatrach pojdziemy na porodowke i blok na cc. nie mamy praktycznych zajec z odbierania porodu:)

Iwa81 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do karmienia to ja mam plan wychodzic do pokoiku jak ktos u nas bedzie. Uwazam,ze to intymna sprawa i czulabym sie niekomfortowo i skrepowana karmiac przy rodzinie itp. A przeciez nie o to chodzi. Jestem kobieta, za chwile bede mama i mam zamiar karmic piersia, ale uwazam, ze niektore kobiety przeginaja. I robia to w malo elegancki sposob a wrecz obrzydliwy. Mam taka w rodzinie. Wywali cyca nawet na goscinie przy stole, rowniez przy obcych sobie ludziach. I to nie tak, ze np. okryje sie pieluszka. Calkowicie bez skrepowania i wstydu. Mi bylo glupio a co dopiero dwom panom siedzacym na wprost.
    To sie rozpisalam :-P

Iwa81, tola2014 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Guem Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie pary spodni z h&m i to są moje jedyne ciążowe ciuchy. Pierwsze spodnie kupiłam już chyba w 3 miesiącu mimo że spokojnie mogłabym do 6 chodzić w normalnych ale to była pierwsza ciążowa rzecz więc zaszalałam w normalnej cenie za 150 zł. A tydzień później były przeceny i dokupiłam drugie za 60 zł. I moim zdaniem są to najwygodniejsze spodnie jakie miałam. Jak chodziłam do pracy mogłam siedzieć przy komputerze i żaden guzik czy ekspres mnie nie upijał :) nawet się śmiałam że to są biurowe portki i będę w nich przychodzić nawet po ciąży :D
    A jeśli chodzi o karmienie piersią to myślałam podobnie jak wy ale na poczatku jesieni pojechaliśmy z mężem nad taki mały zalew żeby pies mógł popływać. Na plaży siedziała tylko jedna dziewczyna z dzieckiem w wózku i psiakiem. Nasze psy szalały razem a my się rozgadaliśmy. W pewnym momencie bobas się obudził więc ona nie przerywając opowieści wzięła córkę i delikatnie zasłaniając pieluszką zaczęła karmić córkę. My się trochę zmieszaliśmy nie wiedząc jak się zachować a dla niej było to coś zupełnie normalnego. Później rozmawialiśmy o tym z mężem że przecież karmienie dziecka jest czymś bardzo naturalnym i ani my ani ona nie powinniśmy być skrępowani bo przecież nie onieśmiela nas jak ktoś przy nas je czy jak jakaś laska ma głęboki dekolt. Ja nie zamierzamy machać nagimi piersiami na prawo i lewo ale tez nie będę się chować po ubikacjach czy innych dziurach tylko dlatego że karmię piersią a nie butelką. Otoczenie też powinno to rozumieć i nie patrzyć się nachalnie. Wydaje mi się ze jak ja będę się czuć z tym naturalnie to i inni nie będą mieć problemu tak jak my po chwili zaczęliśmy czuć sie swobodnie przy tej obcej dziewczynie dla której ważne było nakarmienie dziecka a nie jakieś obawy co powiedzą inni. Karmienie piersią nie jest czymś czego powinnyśmy się wstydzić choć wydaje mi się że ludzie tak każą nam się czuć zmuszając nas do ukrywania tego podczas gdy na każdym rogu jest jakaś reklama z roznegliżowaną kobietą.

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chcialabym byc zle zrozumiana. Oczywiscie glupota dla mnie sa pokoje matki z dzieckiem gdzie stoja kible. Nie uwazam tez, ze trzeba sie kryc po katach. Ale mozna karmic z klasa, np. tak jak wyzej wspomniana dziewczyna- okryc sie pieluszka. Zamiast wywalania cycochow na widok publiczny :-P

Patrycja24
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Istotne w tej opowieści jest: Delikatnie zakryla pieluszką ;).
    Tez nie widzę w tym dziwnego ze kobieta np. W markecie siedzi na ławeczce i karmi. Trudno zeby w kiblu karmiła. A co innego jak siedzi baba z cycem na wprost ciebie przy stole jak obok jest wolny pokój.

Iwa81, tola2014, pasia27 lubią tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze pod ktg wstrzymuja mi skurcze magnezem,dupka 2*2,dostałam sterydy dla malej i muszę min 2 doby wytrzymać...A rozwarcie 3,5 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 20:37

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze jedno,może dziwne,pytanie, jak się zwracać do położnej w szpitalu? Do pielęgniarki siostro, a położnej? Tak samo?
    per pani po prostu. ja osobiscie nie przepadam jak pacjenci mowia do mnie per siostro. [do tych wredniejszych krzykaczy zwracam sie per np ciociu/wujku/babciu /dziadku etc - wtedy jest krzyk, ze oni sobie nie zycza, na co ja mowie ze ja tez nie, bo rodzina nie jestesmy :) zwykle pomaga:) oczywiscie, jak mowi do mnie starsza pani, milo, kulturalnie, to absolutnie uwagi nie zwracam, bo wiem, ze mwienie do piguly per siostro to tak sie utarlo, ale wrednym, rszczeniowym zwracam uwage

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 20:37

maimama, Negra lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
‹‹ 1522 1523 1524 1525 1526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ