X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Ja nie mam póki co bluzek takich. Dziewczyny a Wy jak będziecie w gościach to będziecie normalnie wykładać cyce i karmić czy raczej idziecie w inne miejsce. Mnie szczerze mówiąc denerwowało to jak ktoś tak karmiłam bo widziałam ze np mężczyźni tak dziwnie się zachowywali nie wiedzieli gdzie patrzyć. Moja kuzynka np wystawiła cyca i dopiero wtedy prosiła męża żeby jej dziecko podał.
    mnie to zawsze krepowalo, bo ok, to jest fizjologia, ale jak moja szwagierka wywala cyca, to naprawde... eh.. mala troche pociaga i patrzy naokolo, a piers matki dalej na wierzchu.. i tak 40min

tola2014 lubi tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Ja nie mam póki co bluzek takich. Dziewczyny a Wy jak będziecie w gościach to będziecie normalnie wykładać cyce i karmić czy raczej idziecie w inne miejsce. Mnie szczerze mówiąc denerwowało to jak ktoś tak karmiłam bo widziałam ze np mężczyźni tak dziwnie się zachowywali nie wiedzieli gdzie patrzyć. Moja kuzynka np wystawiła cyca i dopiero wtedy prosiła męża żeby jej dziecko podał.
    Ja chciałabym karmić publicznie, ale dyskretnie. Zawsze można ciałem się zakryć przekręcając na bok, do tego zarzucić chustę lub pieluchę tak żeby pierś przykryć a poza tym jest sposób na dwie bluzki: jedna koszulka obcisła a na nią np luźna rozpinana. Wtedy ciało nie jest odkryte ani z dołu ani z góry a główka dziecka zasłania brodawkę.

tola2014 lubi tę wiadomość

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Leze pod ktg wstrzymuja mi skurcze magnezem,dupka 2*2,dostałam sterydy dla malej i muszę min 2 doby wytrzymać...A rozwarcie 3,5 cm
    Nic sie nie martw. To juz jest donoszona ciaza;). Trzymamy kciuki żeby sobie jeszcze te dwa dni dzidzia powiedziała w brzuchu ;).

Melduj się

Carolq lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlanie, podkreslacie ze mozna dyskrtenie!! pewnie ze mozna, druga szwagierka [notabene siostra tej od wywalonego cyca] tak sie zlozylo, ze obie karmily jednoczenie. u jednej nie widzialam nic procz cyca, a u drugiej nic. NIC!! zrobila to w tak piekny sposob, tak dyskretny, ze nie widzialam absolutnie milmetra golego ciala. i wcale sie nie okrywala niczym, po prostu tak przystawila swoja pocieche. wiec mozna!!
    ja z pewnoscia, bedac w gosciach bede prosila, czy na czas karmienia moge skorzystac z oddzielnego pomieszczenia, u siebie - wyjde do sypialni. chyba tylko przy mojej mamie nie krepowalabym sie karmic[no i przy mezu].. bo juz nie imaginuje karmienia przy tesciowej ;)

Iwa81, tola2014 lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Leze pod ktg wstrzymuja mi skurcze magnezem,dupka 2*2,dostałam sterydy dla malej i muszę min 2 doby wytrzymać...A rozwarcie 3,5 cm

trzymam kciuki, żeby Malutka jeszcze troszku posiedziała :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście że siedzenie z nagimi piersiami jest niefajne, dziwię się że tej kobiecie to nie przeszkadzało. Ale nawet przy dyskretnym karmieniu postronni mogą zobaczyć pierś bo pieluszka się zsunie czy dziecko przekręci ale kulturalni ludzie nie powinni pokazać dziewczynie że robi coś zdrożnego. Ja zauważyłam że wielu ludziom przeszkadza publiczne karmienie piersią a przecież powinno to być zupełnie naturalne. To piękny obraz. Nie wiem jak to będzie w praktyce ale mam nadzieję że nie będę się musiała tego wstydzić bo jeśli ja będę uważała że robię coś co powinnam ukrywać to nie mogę wymagać że inni nie będą też na mnie krzywo patrzeć. Ja staram się być wyrozumiała i zachowywać się widząc karmiącą matkę nautralnie, jak dla mnie równie dobrze mogłaby jeść kanapkę.
    Poli trzymam za was kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie mnie nie razi karmienie np w parku na ławce czy galerii bo gdzieś trzeba nakarmić. a drugie ludzie przechodzą i nikt nie karze im na nas patrzyć. a w domu gdzie są goście to jesteśmy skazani patrzyć gdy ktoś siedzi na przeciwko nas. zawsze można wyjść do drugiego pokoju. przy mamie tez bym się nie krepowala ale np przy teście tacie itd to tak. tesciowej tez

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spina mi sie nieszczesny ten brzuch ale lezymy jeszcze cala kroplowka nie zeszla

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co kupiłyście do przemywania oczu, i do psikania noska ?

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    dziewczyny co kupiłyście do przemywania oczu, i do psikania noska ?

Do oczu sol fizj a do noska mam.Disnemar .
    Ma bardzo delikatne ciśnienie w pompce i w.sam raz do malutkiego noska

A jak nie miałam to zwykla kropelka soli do nawilżenia noska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 21:47

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli trzymamy kciuki

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli trzymaj się tam,jestem z Tobą i trzymam kciuki żebys jak najdłużej wytrzymała.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli trzymamy kciuki bedzie dobrze Kochana, abyście wytrzymali jeszcze chwilkę :)
    Kurczę ale u Nas sie posypało w tym tygodniu ;P
    Jejku juz sie boje co bedzie w przyszłym a ja mam tak nisko brzuch :/
    Do oczku sól a do noska marimer jest z fajna pompeczka i do stosowania od1 dnia życia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 21:53

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Poli trzymamy kciuki bedzie dobrze Kochana, abyście wytrzymali jeszcze chwilkę :)
    Kurczę ale u Nas sie posypało w tym tygodniu ;P
    Jejku juz sie boje co bedzie w przyszłym a ja mam tak nisko brzuch :/
    Do oczku sól a do noska marimer jest z fajna pompeczka i do stosowania od1 dnia życia
    Nie strasz ...tez mam nisko brzuch :-(

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli trzymam kciuki, żebyś te dwa dni wytrzymała!
    Wszystko będzie dobrze :) Zobaczysz :)
    Mi brzuch w ogole nie opadł a mam cc za 13 dni. Ciekawe czy opadnie jeszcze...

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wysoko brzuch a tu prosze ...

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz tez mam nisko. Nawet moja mama stwierdzila, ze juz opadl. My dzisiaj mamy 33t3d dopiero. Albo juz. Mam sie tym martwic?

Patrycja24
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Poli trzymam kciuki, żebyś te dwa dni wytrzymała!
    Wszystko będzie dobrze :) Zobaczysz :)
    Mi brzuch w ogole nie opadł a mam cc za 13 dni. Ciekawe czy opadnie jeszcze...

U mnie lekarz powiedzial ze mi brzuch tak bardzo nie opadnie bo synek jest ulozony miednicowo i glowke ma u gory a nie na dole. A jakby mial na dole to wpadla by w kanal rodny chyba tak to sie nazywa i wtedy brzuch moglby opasc :)

Ciekawe ktore nastepne sa w kolejce do porodu :)
    Poli trzymam kciuki!! :)

tb73anlisarvnmt1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie dotrwamy byłam w wc i poszedl sluz z krwia,a teraz jest różowy.PowiedZiałam to oddzialowej ona na to,ze niby po badaniu a jak znowu bd to mam pokazac

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech Poli załóż wkładkę zawsze prościej bedzie pokazać :/ jak była na patologii na każdym
    Obchodzie kazali pokazywać dziewczynie z przodującym lozyskiem wkładki przy wszystkich nie było to zbyt fajne na pewno dla niej :/
    Mam nadzieje ze dacie rade puki sterydy zaczną cos działać , a jak nie nie ma co sie martwić juz taki tydzien ze dacie rade :) na spokojnie Poli bedzie dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 22:53

‹‹ 1523 1524 1525 1526 1527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ