X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Negra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    No dziewczynki oby to nie bylo to co mysle.Wstalam do kuchni zaczely mnie bolec plecy,polozylam się a tam skurcz z bólami jak na okres,po 10 min to samo wiec czekam bo od ostatniego mija zaraz 10 min .Ehh mowie wam ,że chyba nie poznam albo to na mnie wrażenia nie zrobi ten bol,jak zawsze miesiączki mialam bardzo bolesne i o tego kolki nerkowe...
    Mimo, że to moja druga ciąża, to do niedawna też nie wiedziałam, co to skurcz, bo w pierwszej nie miałam nawet ćwierćskurcza. Jak przyszłam do szpitala w ubiegły piątek zaczął mi się spinać brzuch i na ktg coś zaczęło się pisać- ale takie do 20-30%. Bóle zupełnie do przeżycia- też mam mega bolesne miesiączki-a to bolalo, jak w pierwszym dniu okresu, kiedy się jeszcze nie rozkręcił. Położne nie nazwały tego nawet skurczami, tylko napięciami macicy. Na wczorajszym ktg już regularne skurcze co 4min, dochodzące do 50%- też do przeżycia. Ocena położnych: przepowiadające.... Ogolnie zasada jest taka: cxujesz bóle- bierzesz ciepłą kąpiel i no-spę (ewenrualnie +magnez)
    Jeśli przejdzie, to to jeszcze nie to :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 14:03

Carolq, Iwa81 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monitor oddechu mam Angel care, niestety bez niani;/. ale od koleżanki za 100 zł. także przeżyję ;)

Chrapać chrapię koszmarnie :D taki mój urok :

Było pytanie o skurcze - latam cały czas.
    Lezałam 3 tygodnie po wyjściu ze szpitala. Teraz już nie mam zamiaru nic zatrzymywać. Także robię coś cały czas.

I haaalloooo gdzie jest relacja z placu boju - są skurcze, czy nie ma. Czekamy na jakiegoś niusa

Evil89 lubi tę wiadomość

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • josephinka84 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    chrapaniem się nie przejmuj, mój mąż mówi że rżnę porządnie drewno w nocy ;) ale czytałam gdzieś że właśnie w ciąży często kobiety chrapią.
    Miałam opryszczkę jakiś 1 miesiąc temu, ale szybko przeszła po używaniu Sonolu ( w aptece ok 8 zł). Ważne żeby uważać że jeśli wyjdzie opryszczka na ustach to nie dotykać jej i broń Boże żeby np. przez przypadek nie dotykać najpierw np. ust , a potem nie umytymi rękami narządów intymnych bo można sobie wirus przenieść na narządy intymne.
    A gardełko płucz np wodą z solą, żeby się nic nie rozwinęło.

Dzięki, to lecę do apteki :) uspokoiłaś mnie;*

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    sowy są fajne, akurat mam jazdę na sowy :D mam przewijak i rożek w sowy,
    i upatrzyłam sobie naklejkę ścienną z sowami ;)
    tylko akurat do wózka kupię w gwiazdki, ale jak przyjdzie dam znać.
    My na dwoch scianach w pokoju malego mamy sowy :-) do wozka chyba tez zamowie. Tatus nie byl przekonany do projektu pokoju, ale jak juz zobaczyl efekt koncowy to bardzo mu sie spodobalo. Nieskromnie dodam, ze na temat pokoiku slysze same ochy i achy, nawet od facetow :-)

pasia27, Evil89 lubią tę wiadomość

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem,jestem:)są nieregularne raz co 25 min raz co 40 min i przy tym ból krzyza.Właśnie gadalam z mama i mowi,ze ze mną.miała tak samo,nieregularne skurcze i bóle.krzyza.
    Doszlam do wniosku,ze bd brac leki tyle ile bralam,nie bd powstrzymywać na sile,czyli 3*1 dupka i 3*1 magnez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 14:13

Iwa81 lubi tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarka powiedziala,ze moglabym zatrzymac ale nie chce też we mnie wrzucac tyle tabsow czyli 3*2 dupki

• Asmee Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley, kupisz ten lek u każdego weta. Nawet się nie tłumacz po co i dlaczego, bo będą próbowali naciągać na droższe odpowiedniki typu stronghold. Ja zabezpieczałam w ten sposób całe stado średnio co 3 miesiące i super działało, a wierz mi, ze to się roznosi szybko jak pchły ;d Na świneczkę dawałam pół takiej ampułki kociej. Niestety pozostałą połowa do kosza przy jednej śwince, ale to nie jest majątek :)

Odnośnie tej bawełny - ja też ją kupuję do szycia pościeli dla córci i rzeczy do zwierzaków. Ba, dla siebie też :) Jest całkiem przyjemna, a jedyna różnica jest w wytrzymałości. Wiadomo, może szybciej się sprać lub wytrzeć. Jedyne co, to minky uważam, że lepiej kupić droższe, bo czasem można trafić na takie, co po praniu będzie zwyczajnie brzydko wyglądało - kwestia szczęścia :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Proszę o dopisanie do tabelki. Termin z OM 02.06, ale planowana cc ok. 20 maja.

pasia27 lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Liley, kupisz ten lek u każdego weta. Nawet się nie tłumacz po co i dlaczego, bo będą próbowali naciągać na droższe odpowiedniki typu stronghold. Ja zabezpieczałam w ten sposób całe stado średnio co 3 miesiące i super działało, a wierz mi, ze to się roznosi szybko jak pchły ;d Na świneczkę dawałam pół takiej ampułki kociej. Niestety pozostałą połowa do kosza przy jednej śwince, ale to nie jest majątek :)

Odnośnie tej bawełny - ja też ją kupuję do szycia pościeli dla córci i rzeczy do zwierzaków. Ba, dla siebie też :) Jest całkiem przyjemna, a jedyna różnica jest w wytrzymałości. Wiadomo, może szybciej się sprać lub wytrzeć. Jedyne co, to minky uważam, że lepiej kupić droższe, bo czasem można trafić na takie, co po praniu będzie zwyczajnie brzydko wyglądało - kwestia szczęścia :)
    Mam znajomego weta, takie transakcje wiazane - mąż taniej serwuje sprzęt, my mamy tańsze leki i zabiegi. Ostatnio nawet mi usg chciał robić :D
    zaopatrze się i Zenona zakropie, reszte dostanie kot ;)

Co do minky masz rację. Kupiłam kiedyś miętowe. Twarde, szorstke... okropne! Pies dostał do szarpania, o dziwo używa od pół roku i nadal jakoś wygląda. A ostatnio zamówiłam dla dżordża na koc, też tańsze, ciemny fiolet. Mięciutkie i porządne. Az byłam zdziwiona.
    Bawełnę teraz miałam za 10.9 mb. Po praniu identyczna jak posciel z arusia. Kolory takie same mimo prania w 60st :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 14:32

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24 wrote:
    My na dwoch scianach w pokoju malego mamy sowy :-) do wozka chyba tez zamowie. Tatus nie byl przekonany do projektu pokoju, ale jak juz zobaczyl efekt koncowy to bardzo mu sie spodobalo. Nieskromnie dodam, ze na temat pokoiku slysze same ochy i achy, nawet od facetow :-)

wrzuć jakieś foty pokoiku :) zobaczymy i tez puścimy ochy i achy :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dziewczyny te ze skurczami twardniejacymi brzuchami. a jak wygląda Was dzień. dużo chodźcie po domu coś robicie czy większość czasu to siedzicie/leżycie. ja póki co nie mam skurczów żadnych brzuch tez nie twardnieje. staram się lezec większość dnia. wiadomo męża nie ma to musze pójść sobie do sklepu ciuszki się same nie wyprasowac, ale staram się prasować a siedzaco

Ja od kilku dni mam bole skurcze i wszystko naraz (co na bierzaco wam tu pisze ) ale nie leze w ogole tylko caly czas cos robie.. wlasnie wrocilam z cmentarza bo babcia chciala umyc grob. No i skonczylo sie na tym ze ja go umylam. Brzuchem czyscilam ten grob :D i jak narazie czuje sie dobrze. Zobaczymy co wieczorem bedzie.. :)

tola2014, Patrycja24 lubią tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    dziewczyny te ze skurczami twardniejacymi brzuchami. a jak wygląda Was dzień. dużo chodźcie po domu coś robicie czy większość czasu to siedzicie/leżycie. ja póki co nie mam skurczów żadnych brzuch tez nie twardnieje. staram się lezec większość dnia. wiadomo męża nie ma to musze pójść sobie do sklepu ciuszki się same nie wyprasowac, ale staram się prasować a siedzaco
    Ja mam skurcze od początku lutego. Nie biorę nospy. Jak są bardzo uciążliwe staram się położyć choć na chwilę. Ale staram się funkcjonować w miarę bo nie chciałabym mieć słabej formy po porodzie. Teraz jest czas na ćwiczenia ( kobiety rodzące SN również ćwiczenia oddechowe )bo pamiętajcie, że szybciej dochodzą do formy kobiety, które jednak są sprawniejsze fizycznie. Także mimo skurczy jeżdżę na zakupy, czasem spotykam się ze znajomymi, a jak jest słonecznie staram się spacerować, jeżdżę do pracy na godzinkę, dwie. W domu ogarniam tylko to co muszę " z grubsza ". Odkurza od dawna mąż, nawet pranie z pralki wyciąga bo mi ciężko się schylać. Ogólnie jak mam dobry dzień czyli siłę i chęci to jestem aktywna a jak mi się nic nie chce i czuję zmęczenie to leżę w łóżku i nic mnie nie obchodzi :)

tola2014 lubi tę wiadomość

• maimama Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze jedno,może dziwne,pytanie, jak się zwracać do położnej w szpitalu? Do pielęgniarki siostro, a położnej? Tak samo?

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley przez internet kupiłaś tą bawełnę? Jak tak to powiedz gdzie? W jakim sklepie internetowym?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cały dzień na nogach,co prawda w domu ale zrobiłam pranie,prasowanie obiadek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3587705829b6.jpg
    Rodzice byli, mama umyla mi okna bo ja się trochę już boję takich robót na wysokościach.

Negra, tola2014, pasia27, Evil89, Carolq, Patrycja24 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Negra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze jedno,może dziwne,pytanie, jak się zwracać do położnej w szpitalu? Do pielęgniarki siostro, a położnej? Tak samo?
    Ja mówię per "pani" :-)

maimama, aaaguchaaa lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • malvva Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    U nas sowy królują - rożek, pościel, ochraniacz, pieluszki, kinkiet na ścianę :P

malvva - piękny brzusio :) Widzę że pieseł w kadrze :P Nasz też zawsze pozuje ze mną jak sobie robię sama zdjęcia :)

ogólnie wszedzie za mna chodzi ;p nawet do kibelka hehe

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustyśM wrote:
    Ja dziś cały dzień na nogach,co prawda w domu ale zrobiłam pranie,prasowanie obiadek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3587705829b6.jpg
    Rodzice byli, mama umyla mi okna bo ja się trochę już boję takich robót na wysokościach.

Przez Ciebie jestem znowu głodna! ! Co to za mięsko tam masz? Wygląda cudnie ten obiad

Carolq lubi tę wiadomość

• pasia27 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Ja od kilku dni mam bole skurcze i wszystko naraz (co na bierzaco wam tu pisze ) ale nie leze w ogole tylko caly czas cos robie.. wlasnie wrocilam z cmentarza bo babcia chciala umyc grob. No i skonczylo sie na tym ze ja go umylam. Brzuchem czyscilam ten grob :D i jak narazie czuje sie dobrze. Zobaczymy co wieczorem bedzie.. :)
    Nacia oszczędzaj sie!
    Niby od 34 juz u nas porodu nie wstrzymują ale to jeszcze nie.czas dla maluszka ..niech posiedzi jeszcze ze.2-3tyg ;-)

Carolq lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:

Ja tam wszystkim wale na Pani. :p

pasia27, maimama lubią tę wiadomość

‹‹ 1520 1521 1522 1523 1524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ