X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • maimama Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam właśnie z wizyty i jestem przerażona. .. moje dziecię wyskoczyło o jakieś 4tyg do przodu i ma ok 3200 na chwilę obecną. Zawsze była 1-2tyg do przodu,ale nie tyle! Wymiary ma na 40tc, ale na bank jest jeszcze wczesniakiem, duuzym wczesniakiem,wiec ja rodzić nie idę, a póki co na wcześniejszy porod się nie zapowiada,ehh

Iwa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    Dziewczyny wróciłam właśnie z wizyty i jestem przerażona. .. moje dziecię wyskoczyło o jakieś 4tyg do przodu i ma ok 3200 na chwilę obecną. Zawsze była 1-2tyg do przodu,ale nie tyle! Wymiary ma na 40tc, ale na bank jest jeszcze wczesniakiem, duuzym wczesniakiem,wiec ja rodzić nie idę, a póki co na wcześniejszy porod się nie zapowiada,ehh

Po prostu urodzisz 4 kg dzidziusia. Nie ma co się stresować jeśli reszta jest ok.

Carolq, Iwa81, maimama lubią tę wiadomość

• Guem Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany dziewczyny nie mogę was czytać bo mam wrażenie że ja też już rodzę :D od początku miesiąca mam mega powera, wszystko bym robiła na raz, biegam częściej do łazienki, biegunki nie mam ale dwójka 3-4 razy dziennie stała się normalna, nie mam apetytu, czasem sobie przypominam że zajęta czymś nie jadłam przez 4 godziny co wcześniej było niemożliwe i do tego ten mój pies który się tak dziwnie zachowuje. Jedyne co to wg mojego przeczucia a może nadziei jeszcze kilka tygodni mi zostało :)
    Iwa ty teraz zaczęłaś szkolę rodzenia czy chodzisz na jakieś dodatkowe wykłady? My idziemy w ten weekend i położna która ma je prowadzić już mnie ochrzaniła że to zdecydowanie za późno ale nie wiem dlaczego, trochę się zniechęciłam ale nie chcę już tracić czasu na szukanie nowej Sr. Mam nadzieję że nie będzie tak źle i coś z tych zajęć wyniesiemy.

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maimama wrote:
    No ja tez sie przerazilam na ostatnim USG bo me dziecie tez wystrzelilo mocno do przodu. Np. wymiar glowki ma na 36t3d a bylismy 33t0d. Lekarka dwa razy pytala, w ktorym tygodniu jestem. No i sporo wazy. Wczesniejszego porodu raczej nie przewidujemy wiec az strach sie bac co to bedzie.

maimama lubi tę wiadomość

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczynki oby to nie bylo to co mysle.Wstalam do kuchni zaczely mnie bolec plecy,polozylam się a tam skurcz z bólami jak na okres,po 10 min to samo wiec czekam bo od ostatniego mija zaraz 10 min .Ehh mowie wam ,że chyba nie poznam albo to na mnie wrażenia nie zrobi ten bol,jak zawsze miesiączki mialam bardzo bolesne i o tego kolki nerkowe...

• NatiB Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy wy tez teraz macie taki przypływ energii? Brzuch już wielki a ja sie czuje mega lekko i moge łazic i latać po kilka godzin, lepiej sie czuje niz w drugim trymestrze. Spac tez nie musze juz tak dlugo, pospie 7h i spokoj a bywaly dni ze po 12 sie spalo. To zasluga wiosny i pogody czy tak sie dzieje w ostatnich tygodniach?

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole moge prosić o dopisanie na pierwszą strone :)?
    17.05.2016 - Bartuś

monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napiszcie jakiej firmy macie nianie elektroniczne. musze coś wreszcie zamówić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 12:27

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam na patologi to lekarz właśnie dziewczynie z kolką nerkową mówił że to większy ból niż przy porodzie także współczuję .
    Poli zaczynam się stresować albo masz jakieś skurcze przepowiadające albo to na prawdę niedługo ;/ 3maj się Kochana dzielnie. A brałaś ciepłą kąpiel i nic nie pomogło ?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 12:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    No dziewczynki oby to nie bylo to co mysle.Wstalam do kuchni zaczely mnie bolec plecy,polozylam się a tam skurcz z bólami jak na okres,po 10 min to samo wiec czekam bo od ostatniego mija zaraz 10 min .Ehh mowie wam ,że chyba nie poznam albo to na mnie wrażenia nie zrobi ten bol,jak zawsze miesiączki mialam bardzo bolesne i o tego kolki nerkowe...

tez mam kolki nerkowe. także wiem co czujesz

• KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie straszcie tymi porodami :D ja mam zamiar elegancko donosić do końca, czyli co najmniej 20 maja ;)

Carolq, Liley, pasia27 lubią tę wiadomość

43kt82c31nhz2sid.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Rany dziewczyny nie mogę was czytać bo mam wrażenie że ja też już rodzę :D od początku miesiąca mam mega powera, wszystko bym robiła na raz, biegam częściej do łazienki, biegunki nie mam ale dwójka 3-4 razy dziennie stała się normalna, nie mam apetytu, czasem sobie przypominam że zajęta czymś nie jadłam przez 4 godziny co wcześniej było niemożliwe i do tego ten mój pies który się tak dziwnie zachowuje. Jedyne co to wg mojego przeczucia a może nadziei jeszcze kilka tygodni mi zostało :)
    Iwa ty teraz zaczęłaś szkolę rodzenia czy chodzisz na jakieś dodatkowe wykłady? My idziemy w ten weekend i położna która ma je prowadzić już mnie ochrzaniła że to zdecydowanie za późno ale nie wiem dlaczego, trochę się zniechęciłam ale nie chcę już tracić czasu na szukanie nowej Sr. Mam nadzieję że nie będzie tak źle i coś z tych zajęć wyniesiemy.

Nie przejmuj się, ja też mam Powera ;) ale to dlatego że mój mąż się ociągał ze skończeniem pokoiku, a teraz to już czas leci, a z jedzeniem też różnie, wiesz co szkołę rodzenia zaczynamy w poniedziałek 2x w tygodniu, 6 spotkań, a te na które teraz chodziłam to dodatkowe, wybierasz sobie tematy i już. A co do tego że późno to oczywiście jak dzwoniłam do nich w 32 tygodniu, to było pytanie dlaczego tak późno, ale z uśmiechem, i co robiłam do tej pory ( bo na te wykłady można od 21tc chodzić, czyli od stycznia), nie tłumaczyłam się za bardzo, ale prawda jest taka że cały czas pracowałam a wykłady są albo rano, w południe, albo o 16:00, a ja pracowałam do 16:00 więc musiałabym się zwalniać bo jeszcze na drugi koniec miasta dojechać w szczycie, a druga sprawa że akurat w styczniu u mojego taty zdiagnozowano guza, i najpierw najważniejsze było załatwić i zacząć dobre leczenie dla niego, a nie szkoła rodzenia, więc nie dyskutuję w tym temacie. One są od tego i już.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KokoszaNell wrote:
    dziewczyny nie straszcie tymi porodami :D ja mam zamiar elegancko donosić do końca, czyli co najmniej 20 maja ;)

Ja tez mam taki zamiar, jakoś mi się nie spieszy ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee muszę zakupić, dziękuję ci ogromnie za radę bo jak pomyślę, że maluch mógłby sie znów męczyć z tym grzybem to aż mi serce pęka. Złapało go przy oczku, przy łapkach, poleczyłam i znów przy uszkach. Męczył sie okropnie i my niestety tez. A zaraz lato, pokrycie klatki na zewnątrz i niech wcina trawe ;).Tych kropelek pewnie raz na jakiś czas i b.mało? U nas w Pile niestety nie ma chyba weta specjalizującego sie w gryzoniach, a nawet jeśli, to nie sądzę, że jakiś dobry... ze specjalistami u nas ciężko, chyba że samozwańczymi ;)

Gratuluję mamusi! Kolejny kwietniowo-majowkowy cud!

Przestane was chyba czytać, termin na 31maja, cięcie na 20maja a wczoraj lekkie skurcze. Mąż jak zobaczył jak sie wyginam i oddycham wypalił "nie wymyslaj, rozka jeszcze nie uszyłaś". Ręce mi opadły...
    dzisiaj rano dzwoni teściowa... "ty na 20go? Moge przyleciec? Pomoge wam, akurat urlop dostałam a bilety dość tanie"....
    Teraz musze zaciskać nogi, korek sobie wsadzić...a wiecie jak to jest ze sprawami kobiecym :) w internacie cale piętro miało okres w jednym tygodniu ;p jak jakieś domino. Oby z porodami nie było podobnie !

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:

policz też ile trwa skurcz.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Asmee muszę zakupić, dziękuję ci ogromnie za radę bo jak pomyślę, że maluch mógłby sie znów męczyć z tym grzybem to aż mi serce pęka. Złapało go przy oczku, przy łapkach, poleczyłam i znów przy uszkach. Męczył sie okropnie i my niestety tez. A zaraz lato, pokrycie klatki na zewnątrz i niech wcina trawe ;).Tych kropelek pewnie raz na jakiś czas i b.mało? U nas w Pile niestety nie ma chyba weta specjalizującego sie w gryzoniach, a nawet jeśli, to nie sądzę, że jakiś dobry... ze specjalistami u nas ciężko, chyba że samozwańczymi ;)

Gratuluję mamusi! Kolejny kwietniowo-majowkowy cud!

Przestane was chyba czytać, termin na 31maja, cięcie na 20maja a wczoraj lekkie skurcze. Mąż jak zobaczył jak sie wyginam i oddycham wypalił "nie wymyslaj, rozka jeszcze nie uszyłaś". Ręce mi opadły...
    dzisiaj rano dzwoni teściowa... "ty na 20go? Moge przyleciec? Pomoge wam, akurat urlop dostałam a bilety dość tanie"....
    Teraz musze zaciskać nogi, korek sobie wsadzić...a wiecie jak to jest ze sprawami kobiecym :) w internacie cale piętro miało okres w jednym tygodniu ;p jak jakieś domino. Oby z porodami nie było podobnie !

Mnie też czasami coś kujnie, albo skurczyk złapie, ale dziwne by było gdyby kompletnie nic się nie działo, w końcu to ciąża ;)

Liley lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    Mnie też czasami coś kujnie, albo skurczyk złapie, ale dziwne by było gdyby kompletnie nic się nie działo, w końcu to ciąża ;)
    Przy córce nie miałam tak szybko, ale jak miałam to konkretne. Jak to mówią każda ciąża jest inna. Mam jakieś takie przeczucie, że mogę urodzić szybciej. Mąż mówi, że tylko sie nakręcam. Teraz już musze trzymać Dżordża do 20go, teściowa się zajmie córka. Nie będziemy musieli prosić znajomych. :) córka udało się wytrzymać do 39tc wiec mam nadzieje, że i z synem wytrzymam; )

f2wlepok51d0udm2.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Przy córce nie miałam tak szybko, ale jak miałam to konkretne. Jak to mówią każda ciąża jest inna. Mam jakieś takie przeczucie, że mogę urodzić szybciej. Mąż mówi, że tylko sie nakręcam. Teraz już musze trzymać Dżordża do 20go, teściowa się zajmie córka. Nie będziemy musieli prosić znajomych. :) córka udało się wytrzymać do 39tc wiec mam nadzieje, że i z synem wytrzymam; )

a Dżordż zmieni imię czy już tak zostanie :D ?

Carolq, Liley lubią tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwa81 wrote:
    a Dżordż zmieni imię czy już tak zostanie :D ?
    Hm, generalnie w papierach będzie miał wpisane Miłosz ale prawda jest taka, że już zawsze zostanie Dżordżem.. nikt nawet nie pyta jak faktycznie będzie miał na imię. Córka jest fanką świnki peppy, a że brat to wymysliła Dżordża i nie chce o innym imieniu słyszeć :) nawet nasza p.doktor mówi na małego Dżordż...

Carolq, Patrycja24, Negra, Iwa81, i.am.chappie lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
‹‹ 1518 1519 1520 1521 1522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ