X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh matko i córko następna majówka rozpakowana - Jitka ;)
    hehehe wychodzą przed szereg :D
    Poli ja z Nela sporo chodziłam z takim rozwarciem wody odeszły to jeszcze oxy musieli dać także nic nie powiedziane ale teraz to już w każdej chwili może się wszystko zdarzyć :)
    Trzymam kciuki dziewczyny ;) Którym jeszcze trochę brakuje to krzyżować nóżki a reszta śmiało rodzić hehe ;)

Marietta, Carolq, monilia84, Nacia, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Poli, faktycznie chyba bedziesz nastepna! nie martw sie 2600g, niby malo, ale szybko nadrobi!! oby zdrowe i silne sie urodzilo:) bedzie dobrze! trzymam kciukasy :*:*

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy kolejne Majowe Dziecię :)
    Co do położnej j Nas 1200zl , niestety w wawie jest to troszkę tak ze cieżko sie dostać bez danej położnej . Kazała zadzwonić jak sie zacznie , jesteśmy na tel ona juz rezerwuje sale porodowa itd. Przyjeżdżamy , cały poród z Nami jest i pozniej 2 godziny po SN, po cesarce następnego dnia pomaga wstać , umysłu sie itd. Przez dwie godziny pomaga tez przystawić do piersi , muc przebrać ubrać głownie Tatusiowi :) i tak
    Jak ktos pisał umowa jest z szpitalem , takze kasa idzie podejrZewam w większej części dla szpitala .
    Poli jak mi sie brzuch spina , Di tez sie pod brzuch wtula i obserwuje . Jest niespokojna bo widzi i czuje tez twoj niepokój . Co
    Do rannych przeczyszczen tez tak mniewam :/ ze az ze mnie leci. Pij tez napar z pokrzywy pomoże Ci sie pozbyć ilości wody i sie poprawi i staraj sie nie jeść za duzo błonnika ( płatki itd.)
    Ktos pisał o hemoroidach przedewszystkim wiecej pij , gdzies czytałam ze to pomaga .

Evil89 lubi tę wiadomość

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poli myśl pozytywnie i dużo odpoczywaj :) bierz leki, będzie dobrze. 3mam kciuki <3

Poli9106 lubi tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Poli i się martwisz moja Nelka 2420 urodzona a w 36tc na 9 dobę wyszłyśmy tyle ze moja słabo przybierała na wadze za sprawą zoltaczki bo ciągle spala :)
    A Livka przecież 1700 i zobacz jaka silna baba, no tu to miesiąc w szpitalu, ale to nic wszystko się przeżyje dla dziecka ;) Trzymaj się mocno i nie martw się nawet jeżeli teraz urodzisz to dzidziuś jest bezpieczny silny i oddycha sam ;)

Carolq, Rudzina, monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co do leżenia to ja cały tydzień lezalam i z dzyjki 2,5 cm nic nie zostało.No właśnie wiem,że to już prawie donoszona,ale modlę się zeby bylo wszystko ok.Idę już spac,zobaczymy co będzie do rana.Rano jak mnie nie weŹmie to się odezwe:)dobranoc:)

• Asmee Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Dostaje codziennie kilka kropelek, zwieksze ilość. Mamy skinny a one niestety często chorują i szybko sie zarazają. Córka dzisiaj na nią kichnęła, myślałam, ze nic jej nie będzie a tu golas już też kicha

O popatrz :) Witam się jako były (właściwie 'zawieszony' chwilowo z przyczyn wiadomych) hodowca skinnków :) Podawać codziennie nie ma sensu, bo to tak jakbyś dziecku dawała dzień w dzień. Warzywka wystarczą zupełnie, a jedynie w chwilach osłabienia podawać syntetyk :)

Liley lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    O popatrz :) Witam się jako były (właściwie 'zawieszony' chwilowo z przyczyn wiadomych) hodowca skinnków :) Podawać codziennie nie ma sensu, bo to tak jakbyś dziecku dawała dzień w dzień. Warzywka wystarczą zupełnie, a jedynie w chwilach osłabienia podawać syntetyk :)
    Ooo witam :D To przyznaje się :) zapominam, daje co 2-3 dni. Teraz nie będę miała już wyrzutów. Też tak na chłopski rozum wydawało mi sie to bez sensu... ale wszędzie piszą, że codziennie.. nasz Zeniu dostaje codziennie miche warzyw o którą głośno sie upomina, więc nie ma bata, żeby jeden dzień jadł suchą karmę.
    Niestety mamy go ze sklepu zoologicznego. Przeszliśmy już konkretną grzybice, przeziebienie.. i mam nadzieję, że narazie spokój. Ostatnio zauważyliśmy, że chlopina jest samowystarczalny, a natura go dość dobrze wyposażyła. Dobrze, że dziecko tego nie wwidziało ;)
    w razie wątpliwości mogę zasięgnąć porady? ;)

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się jeszcze w dwupaku,choc nocka minela na liczeniu czegokolwiek a to stwardnial brzuch a to coś zakulo.Brzuch twardnial co 5 min ale w tym czasie mała się ruszala i bądź mądry i pisz wiersze ,czy to to trzeba liczyc.Więc chyba będę liczyla z bólami jak na okres.
    Snilo mi.się ze rodzilam i przyjmowal lekarz ,ktory jutro przyjmuje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 35 tygodniu :) 34i0 jeszcze równe 3 tygodnie leżenie przed Nami :P Później zaczynam latać po schodach aby jak najszybciej się to wydarzyło bo mam już dość.
    Poli który Ty masz tydzień ?Spokojnie spójrz na Livkę albo na inne Maluszki, nawet jeśli teraz by coś się zaczęło dziać jesteśmy już w bardzo bezpiecznym terminie :) Będzie dobrze

monilia84, Poli9106 lubią tę wiadomość

• Negra Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka- gratuluję rozpakowania i życzę zdrowia i szybkiego wyjścia do domu! Dziewczyny- znacie jakieś szczegóły porodu? Jaka waga maluszka? Jestem ciekawa, bo Jitka była tylko 3dni przede mną :-) Poród sn czy cc?

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jitka serdeczne gratulacje.
    Ja od rana ogarniam kibelek to już stało się rutyna ale w sumie to dobrze bo wcześniej miałam z tym problem.
    Mąż mnie wkurzyl wczoraj bo on chyba sobie sprawy nie zdaje że mogę urodzić wczesniej-sztywno się trzyma 11 maja i mówi że przecież miesiąc mi jeszcze został żebym nie panikowac- chodzi o ogarnięcie reszty rzeczy ale on ma jeszcze czas.Zycze mu żeby został z tym sam i zobaczył jak to jest,a ja żebym urodziła. na początku maja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 07:41

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Witamy się w 35 tygodniu :) 34i0 jeszcze równe 3 tygodnie leżenie przed Nami :P Później zaczynam latać po schodach aby jak najszybciej się to wydarzyło bo mam już dość.
    Poli który Ty masz tydzień ?Spokojnie spójrz na Livkę albo na inne Maluszki, nawet jeśli teraz by coś się zaczęło dziać jesteśmy już w bardzo bezpiecznym terminie :) Będzie dobrze
    Dzisiaj 36 tyg i 1.d:)

Carolq, Rudzina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli to luzik :P
    Negra ja widziałam tylko fotkę na fb śliczna Mała :P
    Podrzucam dane :P
    Jitka || TP. 06.05.2016 || córeczka ur. 07.04.2016, godz: 10:10, 2410g, 50cm [35t6d]
    Sylika || TP. 13.05.2016 || córeczka Nikola ur. 07.04.2016, godz: 00:20 2100g, synek Fabian ur. 07.04.2016, godz: 00:30 2600g [34t6d] SN

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 07:55

williams1, Negra, Poli9106, Evil89, Patrycja24, KokoszaNell, klaudia1534, Iwa81 lubią tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tylko ginekolog chce poczekać zeby dokońcZyć ten 37 tydzień.I wiecie co mam wrażenie ,że dam rade.Na wizyte mam zrobic crp,nie wiem czy to jest zagrożenie dla dziecka,że ta szyjka rozwarta i wrota ma tak naprawdę otwarte,a skurczow brak

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę że jak by było jakieś zagrożenie połozył by Cię na patologię a tak to spokojnie . Jak masz wytrzymać jeszcze tydzień to jak to Pati powiedziała skrzyżuj nóżki i leż :P

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli pewnie ze wytrzymasz☺

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno dziewczyny liczy się skurcze czyli takie bole jak na okres czy też liczy się twardnienie brzucha,takie napinanie sie??

• Evil89 Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tego twardnienia nie liczyła bo już nie raz je miałam co 5 minut przez całą noc a te bóle jak na okres też już od kilku dni mam w nocy i nad ranem.

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w ten piekny dzionek! Gratuluje kolejnego "majowego" maluszka :-)
    ja od rana zabralam sie za pranie, wczoraj odwiedzila mnie kolezanka, ktora pracuje w lumpku. Przywiozla pake ciuszkow. Wyobrazcie sobie te perelki :-) do tego dostalismy nowe butelki TT.

pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość

Patrycja24
‹‹ 1516 1517 1518 1519 1520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ