Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Heheh matko i córko następna majówka rozpakowana - Jitka
hehehe wychodzą przed szereg
Poli ja z Nela sporo chodziłam z takim rozwarciem wody odeszły to jeszcze oxy musieli dać także nic nie powiedziane ale teraz to już w każdej chwili może się wszystko zdarzyć
Trzymam kciuki dziewczynyKtórym jeszcze trochę brakuje to krzyżować nóżki a reszta śmiało rodzić hehe
Marietta, Carolq, monilia84, Nacia, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyMamy kolejne Majowe Dziecię
Co do położnej j Nas 1200zl , niestety w wawie jest to troszkę tak ze cieżko sie dostać bez danej położnej . Kazała zadzwonić jak sie zacznie , jesteśmy na tel ona juz rezerwuje sale porodowa itd. Przyjeżdżamy , cały poród z Nami jest i pozniej 2 godziny po SN, po cesarce następnego dnia pomaga wstać , umysłu sie itd. Przez dwie godziny pomaga tez przystawić do piersi , muc przebrać ubrać głownie Tatusiowii tak
Jak ktos pisał umowa jest z szpitalem , takze kasa idzie podejrZewam w większej części dla szpitala .
Poli jak mi sie brzuch spina , Di tez sie pod brzuch wtula i obserwuje . Jest niespokojna bo widzi i czuje tez twoj niepokój . Co
Do rannych przeczyszczen tez tak mniewamze az ze mnie leci. Pij tez napar z pokrzywy pomoże Ci sie pozbyć ilości wody i sie poprawi i staraj sie nie jeść za duzo błonnika ( płatki itd.)
Ktos pisał o hemoroidach przedewszystkim wiecej pij , gdzies czytałam ze to pomaga .Evil89 lubi tę wiadomość
-
A Poli i się martwisz moja Nelka 2420 urodzona a w 36tc na 9 dobę wyszłyśmy tyle ze moja słabo przybierała na wadze za sprawą zoltaczki bo ciągle spala
A Livka przecież 1700 i zobacz jaka silna baba, no tu to miesiąc w szpitalu, ale to nic wszystko się przeżyje dla dzieckaTrzymaj się mocno i nie martw się nawet jeżeli teraz urodzisz to dzidziuś jest bezpieczny silny i oddycha sam
Carolq, Rudzina, monilia84, pasia27 lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
No co do leżenia to ja cały tydzień lezalam i z dzyjki 2,5 cm nic nie zostało.No właśnie wiem,że to już prawie donoszona,ale modlę się zeby bylo wszystko ok.Idę już spac,zobaczymy co będzie do rana.Rano jak mnie nie weŹmie to się odezwe:)dobranoc:)
-
Liley wrote:Dostaje codziennie kilka kropelek, zwieksze ilość. Mamy skinny a one niestety często chorują i szybko sie zarazają. Córka dzisiaj na nią kichnęła, myślałam, ze nic jej nie będzie a tu golas już też kicha
O popatrzWitam się jako były (właściwie 'zawieszony' chwilowo z przyczyn wiadomych) hodowca skinnków
Podawać codziennie nie ma sensu, bo to tak jakbyś dziecku dawała dzień w dzień. Warzywka wystarczą zupełnie, a jedynie w chwilach osłabienia podawać syntetyk
Liley lubi tę wiadomość
-
Asmee wrote:O popatrz
Witam się jako były (właściwie 'zawieszony' chwilowo z przyczyn wiadomych) hodowca skinnków
Podawać codziennie nie ma sensu, bo to tak jakbyś dziecku dawała dzień w dzień. Warzywka wystarczą zupełnie, a jedynie w chwilach osłabienia podawać syntetyk
To przyznaje się
zapominam, daje co 2-3 dni. Teraz nie będę miała już wyrzutów. Też tak na chłopski rozum wydawało mi sie to bez sensu... ale wszędzie piszą, że codziennie.. nasz Zeniu dostaje codziennie miche warzyw o którą głośno sie upomina, więc nie ma bata, żeby jeden dzień jadł suchą karmę.
Niestety mamy go ze sklepu zoologicznego. Przeszliśmy już konkretną grzybice, przeziebienie.. i mam nadzieję, że narazie spokój. Ostatnio zauważyliśmy, że chlopina jest samowystarczalny, a natura go dość dobrze wyposażyła. Dobrze, że dziecko tego nie wwidziało
w razie wątpliwości mogę zasięgnąć porady?pasia27 lubi tę wiadomość
-
Melduje się jeszcze w dwupaku,choc nocka minela na liczeniu czegokolwiek a to stwardnial brzuch a to coś zakulo.Brzuch twardnial co 5 min ale w tym czasie mała się ruszala i bądź mądry i pisz wiersze ,czy to to trzeba liczyc.Więc chyba będę liczyla z bólami jak na okres.
Snilo mi.się ze rodzilam i przyjmowal lekarz ,ktory jutro przyjmuje. -
nick nieaktualnyWitamy się w 35 tygodniu
34i0 jeszcze równe 3 tygodnie leżenie przed Nami
Później zaczynam latać po schodach aby jak najszybciej się to wydarzyło bo mam już dość.
Poli który Ty masz tydzień ?Spokojnie spójrz na Livkę albo na inne Maluszki, nawet jeśli teraz by coś się zaczęło dziać jesteśmy już w bardzo bezpiecznym terminieBędzie dobrze
monilia84, Poli9106 lubią tę wiadomość
-
Jitka serdeczne gratulacje.
Ja od rana ogarniam kibelek to już stało się rutyna ale w sumie to dobrze bo wcześniej miałam z tym problem.
Mąż mnie wkurzyl wczoraj bo on chyba sobie sprawy nie zdaje że mogę urodzić wczesniej-sztywno się trzyma 11 maja i mówi że przecież miesiąc mi jeszcze został żebym nie panikowac- chodzi o ogarnięcie reszty rzeczy ale on ma jeszcze czas.Zycze mu żeby został z tym sam i zobaczył jak to jest,a ja żebym urodziła. na początku maja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 07:41
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Carolq wrote:Witamy się w 35 tygodniu
34i0 jeszcze równe 3 tygodnie leżenie przed Nami
Później zaczynam latać po schodach aby jak najszybciej się to wydarzyło bo mam już dość.
Poli który Ty masz tydzień ?Spokojnie spójrz na Livkę albo na inne Maluszki, nawet jeśli teraz by coś się zaczęło dziać jesteśmy już w bardzo bezpiecznym terminieBędzie dobrze
Carolq, Rudzina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPoli to luzik
Negra ja widziałam tylko fotkę na fb śliczna Mała
Podrzucam dane
Jitka || TP. 06.05.2016 || córeczka ur. 07.04.2016, godz: 10:10, 2410g, 50cm [35t6d]
Sylika || TP. 13.05.2016 || córeczka Nikola ur. 07.04.2016, godz: 00:20 2100g, synek Fabian ur. 07.04.2016, godz: 00:30 2600g [34t6d] SN
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 07:55
williams1, Negra, Poli9106, Evil89, Patrycja24, KokoszaNell, klaudia1534, Iwa81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam sie w ten piekny dzionek! Gratuluje kolejnego "majowego" maluszka
ja od rana zabralam sie za pranie, wczoraj odwiedzila mnie kolezanka, ktora pracuje w lumpku. Przywiozla pake ciuszkow. Wyobrazcie sobie te perelkido tego dostalismy nowe butelki TT.
pasia27, monilia84 lubią tę wiadomość
Patrycja24