X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za wasze wsparcie,mój się juz wscieka,ze ja panikuje,ze bedzie dobrze Anja w to nie wierze

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę tak jak Pasia,że w tygodniu bardziej działają, trzymaj się Poli.

pasia27 lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Licze na to ,ze cos zdzialamy

• Negra Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Ryczec mi się chce naprawde,stresuje się czy to na malej się nie odbije,jak bd chcieli mnie wypuscic do domu to się zalamie.A już bym ją miala,no moze fakt że te skurcze nie byly regularne bo co 10 potem co 6 i 4 i znowu skoczyly na co 10 min.A tych na ktg skurczow to nawet niektorych nie czulam ale mysle że by się rozkrecilo
    Aha i jeszcze co do oxy to podaja tylko glupia pielęgniarka powiedziala ze nie ta co mi powiedziala,ze rozwarcie ma 3,5 cm rano a nie bylo tyle.
    No i po tych ich wszystkich badaniach szyjki leci ze mnie brazowy sluz,tez zglosilam i jutro mają zrobic crp w razie w
    Poli-gdzie rodzisz? Co to za szpital? I w związku z czym to CRP? Bo chyba nie ze śluzem?
    Tak jak dziewczyny pisały- jutro na pewno wszystko się wyjaśni, bo z pewnością będą bardziej kompetentni lekarze. Głowa do góry- będzie dobrze! Nic złego się nie dzieje, fakt- wstrzymali akcję, która się rozkręcała, ale jeśli masz już urodzić, to zbyt dlugo takie wstrzymywanie nie będzie działało. Natura zrobi swoje. Także nie załamuj się!

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Profilaktycznie chca sprawdzic zeby przy rozwarciu nic się nie wytworzylo jakieś zakazenie ale czy faktycznie zrobią ciul wie.W Żarach lubuskie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 22:11

• Asmee Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Kurcze mam ciśnienie 145/96 nie za wysokie??

Wylądowałam z wysokim ciśnieniem na IP, miałam robione KTG i wszystko okazało się ok. Nikt nie potrafił tego uzasadnić. Dopiero na wizycie u mojej gin dowiedziałam się skąd tak wysoki pomiar. Zwyczajnie podczas skurczu ciśnienie się podnosi. Możesz nawet nie zauważyć, że masz skurcz i tylko się niepotrzebnie zdenerwujesz. :) W takiej sytuacji najlepiej poleżeć z 30 min i zmierzyć ponownie.

Marietta, tola2014 lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli ja mysle, ze specjalnie przeciagaja. Chyba chcieli miec "spokojna" niedziele. Ale nic sie nie martw, gdyby mialo to zaszkodzic malutkiej to by nie czekali. Jutro przyjdzie nowa zmiana, pewnie tez ordynator i podejma decyzje najlepsza dla Ciebie i malutkiej. Trzymam za Was kciuki!

Patrycja24
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku biedna :( Poli ściskamy mocno weekendy są najgorsze w szpitalach niestety ;/ jutro poniedzialek będzie Twoja lekarka sytuacja się poprawi i będzie lepiej. Pogadaj z Twoją lekarką że już nie masz siły na osobności niech dają oxy i tyle bo się zrujnujesz psychicznie jak tak dalej bedzie ;/

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji tego, iz jutro wybieram sie na badania do labo i wymaz GBS-a musialam sie ogarnac. Postanowilam, ze teraz bd regularnie sie depilowac bo juz ciezko zrobic to dokladnie. Ale noge na umywalke jeszcze zarzuce, he he :-)

Patrycja24
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak sądzę,zobaczymy co jutro ordynator powie.Tak właśnie szykować się bd na rozmowę z lekarzem a po drugie powkrecsm im ze mnie brzuch boli zeby mnie nie puscili do domu bo nie dojade jak ta glowka tak nisko,ze.ledwo chodze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 22:26

• Asmee Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja24, też mam takie postanowienie od wczoraj ;D ale tylko dlatego, że w razie gdybym zaczęła rodzić, nie chcę żeby golili na porodówce ;D

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam strasznie wystający brzuch i nie wiem jak się ogolę. W środę mam wizytę...

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też nie widzę nic i golę na ślepo. Jakoś mi idzie bez zacinania :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Ja już też nie widzę nic i golę na ślepo. Jakoś mi idzie bez zacinania :)
    Ja z lusterkiem, ale mam dosc slaby wzrok a swiatlo w lazience ciulowe i niezbyt sie przydalo :-P wiec na slepo, mam nadzieje, ze w miare dokladnie.

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Patrycja24, też mam takie postanowienie od wczoraj ;D ale tylko dlatego, że w razie gdybym zaczęła rodzić, nie chcę żeby golili na porodówce ;D
    No ja sobie tez tego nie wyobrazam. Jesli bedziemy w miare "na biezaco" to w razie W pare machniec maszynka i bedzie git. Dzisiaj troche mi sie zeszlo :-P

Patrycja24
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z lusterkiem próbowałam i jakoś mnie to bardziej irytowało niż na oślep. Stwierdziłam, że na porodówce nikt nie będzie sprawdzał czy dokładnie się ogoliłam, byle było krótko i czysto. :)

aaaguchaaa lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz wizytę w piatek i tez juz od wizyty będę regularnie sie w tych rejonach ogarniach :D przeraza mnie myśl ze podeszlaby do mnie polozna z maszynka i dawaj na sucho hejaaa!! O Jezusku na sama myśl skora mi cierpnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 22:45

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee ja próbowałam tez z lusterkiem ale nie mam stojącego wuec hmm.. Zostaje na wyczucie ;)

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Marietta Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam kopyta nie zarzucę na umywalkę ;p co więcej, nie siąde w wannie z prostymi nogami, brzuch mam taaaak nisko :P ale na czuja się opitolę jakoś ;)

Poli- trzymaj się dzielnie, oby jutro się zakonczyły Twoje cierpienia happyendem :)

Nacia lubi tę wiadomość

f2wli09k4hbyh30y.png
    p19uhqvkeefrbofp.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Też tak sądzę,zobaczymy co jutro ordynator powie.Tak właśnie szykować się bd na rozmowę z lekarzem a po drugie powkrecsm im ze mnie brzuch boli zeby mnie nie puscili do domu bo nie dojade jak ta glowka tak nisko,ze.ledwo chodze
    Jest gdzieś jakieś miejsce na brzuchu, gdzie jak boli to lekarze nie są w stanie udowodnić i nie odeslą do domu, bo to oznacza jakieś zagrożenie. Ale cholera! Moja dr Krysia powiedziała, że powie mi za pare tygodni, jak bede szla na oddzial, teraz mi nie powie gdzie... Żeby nie było sytuacji jak z córką, ja do porodu cc a oni "nic sie nie dzieje, cięcia nie zrobimy, wróć jak będą skurcze"
    więc z tym bólem brzucha może ściema przejść ;)

Trzymam mocno kciuki, żeby szybko się wszystko 'rozwiązało'.

Cholera, mam chorego męża w domu... jakaś masakra! Nic nie robi, leży, miałczy, piszczy... jutro wioze go do lekarza, w międzyczasie sama jadę po opinie o konieczności cc do neurologa, odwoze do domu i jade do kosmetyczki. Chyba przez 2h mi nie padnie..
    cały dzień dzisiaj 'zrob herbaty, podaj pilot, chusteczek nie mam, obiad już zrobisz? Kawy bym sie napil, leki musze wziąć. Podasz?"....
    położyłam córkę na drzemke, na żużel nie poszłam bo sama jeszcze lekko gilam, myślę, obejrze w tv.. usiadłam "zrobisz soku? Może bym inhalacje zrobił. Zagotujesz wody? A jakbys koc podała? ..."
    Matko dziewczyny! Współczujcie mi :( chociaż troche!

f2wlepok51d0udm2.png
‹‹ 1535 1536 1537 1538 1539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ