WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • maimama Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nam dzieciaki żołądek uciskaja

• Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za to ja mam tak koszmarna zgagę ze mozna oszaleć :/

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • KokoszaNell Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baronowa_83 wrote:
    Za to ja mam tak koszmarna zgagę ze mozna oszaleć :/

Ja mam to samo, niezależnie od tego, co zjem, masakra.

Mi się ciężko oddycha i szybko tchu brakuje, więc zakładam że to przez ucisk na przeponę i brzuch jeszcze wysoko. Jutro wpadnę do lekarza, ale tylko po dalsze zwolnienie, wizytuję dopiero 25 i jestem ciekawa ile maluch przybrał od ostatniego razu :)

43kt82c31nhz2sid.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O zgadze nawet nie wspominam, ratuje się gavisconem jak juz nie wytrzymuje,a jeszcze kilka m-cy temu nie miałam pojęcia co to prawdziwa zgaga ☺

• Guem Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Poli nieustannie trzymam za was kciuki!
    Na zgagę spróbujcie wypić siemię lniane. Dla mnie nie ma innego lekarstwa. Jak nie wypiję przy najmniej jednego kubka noc mam z głowy.
    Mam nadzieję że w przyszłym tygodniu wróci ładna pogoda bo chciałabym pranie wysuszyć na słońcu a nie w domu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli kurczę strasznie dziwnie . nam
    Lekarz mówił jak byliśmy juz na wizycie ze od skończonego 34 nie wstrzymują porodów :/ ale oczywiście wszystko zależy od szpitala i lekarzy :/ mniejmy nadzieje ze jestes w dobrych rękach i wiedza co robic
    3majcie sie :)

• josephinka84 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też mam okropną zgagę, ale pije siemię lniane i coś tam pomaga.
    co do oddychania też ciężko, do tego cały czas mnie trzyma przeziębienie, pocę się mops i zastanawiam nad ip, ech byle do maja!

Poli trzymamy kciuki!

lprkanlitozyeyf7.png
    w57v3e3k4mnv7j6b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie wiem o co chodzi ale dziś mam jakieś straszne parcie na dwójkę aczkolwiek idę do WC i nic. brzuch mnie nie boli jakoś mocno. m nadzieje ze to nie jakieś zatrucie

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy z mężem po galerii polazic ale ja już się chyba nie nadaje kluje mnie szyjka i cały czas siku się chce a jak usiądę na kibelek to tylko trochę poleci.

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyś ja wczoraj byłam w galerii i zamierzałam połazić i przeceniłam swoje możliwości. Strasznie brzuch mi twardniał i wróciłam zmęczona do domu. Więc to były moje ostatnie duże zakupy. Połażę jak Mały się urodzi :)

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolq wrote:
    Poli kurczę strasznie dziwnie . nam
    Lekarz mówił jak byliśmy juz na wizycie ze od skończonego 34 nie wstrzymują porodów :/ ale oczywiście wszystko zależy od szpitala i lekarzy :/ mniejmy nadzieje ze jestes w dobrych rękach i wiedza co robic
    3majcie sie :)
    No ordynator rano kazal mnie na porodowke,przyszedł drugi na dyzur ,ze te skurcze sa nieregularne i rozwarcia nie ma to czekamy...jutro bedzie moja gin ordynator to zobaczymy

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    josephinka84 wrote:
    też mam okropną zgagę, ale pije siemię lniane i coś tam pomaga.
    co do oddychania też ciężko, do tego cały czas mnie trzyma przeziębienie, pocę się mops i zastanawiam nad ip, ech byle do maja!

Poli trzymamy kciuki!
    Nie pij duzo siemia bo wywołuje skurcze

• Nacia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na zgage biore rennie i od razu mi przechodzi :)

Carolq lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi dziewczyny dziś macie dzień na narzekanie, każdej coś dolega ;) ja byłam wczoraj na urodzinach siostry i jej znajoma oczywiście stwierdziła, że ciąża to nie choroba. musiałam nieźle zaciskać zęby aby powstrzymać się od skomentowania... nie chciałam się kłócić o poglądy w tak miłym dniu. torcik nam smakował mniam, to najważniejsze. dziś leniwa niedziela, nic tylko odpoczynek i najlepiej jakiś film :) miłego dzionka mamuśki :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Kacperek ma 39goraczki,nos przytkany eh..
    No i wracając do.tej gruszki nie wyobrażam sobie takim czymś wycisgnsc kataru haha ....

Spalam godzinkę a on jeszcze chrapie..odsypia noc..na obiad mam golabki wczorajsze wiec.wypoczywam..

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mam ciśnienie 145/96 nie za wysokie??

• Negra Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli- chcesz powiedzieć, że jesteś w prawie donoszonej ciąży, z rozwarciem, a oni wstrzymują Ci teraz poród? Ordynator podejmuje decyzję: na porodówkę, po czym przychodzi inny lekarz i wstrzymuje akcję? Niezły posłuch ma ten ordynator... Po co ten zastrzyk rozkurczajacy? przecież skurcze są potrzebne, żeby rozwarcie się zwiększyło... Szybciej spodziewałabym się oxy (jak pisała Pasia), niż wstrzymywania porodu na tym etapie... U mnie też po 34tc nie wstrzymują porodu (zgadzam się w tym z Carolq) :-) Gdzie rodzisz?

Carolq, pasia27 lubią tę wiadomość

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • Negra Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    Kurcze mam ciśnienie 145/96 nie za wysokie??
    Podwyższone- norma jest chyba do 140/80 lub 90. Zmierz za chwilę ponownie

Laura <3

iv09krhman7e3ofp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mam taki ciśnieniomierz nadgarstkowy i on różnie pokazuje. Daje na wysokości serca tak jak powinno i wychodzi 122/80 potem znowu mierze tak samo i juz podwyższone. ..

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam omron naramienny taki jak w przychodniach jest świetny ;) dużo czytałam na ten temat zanim wybrałam

A Negra podpowiedź jak ten inhalator się zwał medela.? Bo musze kupić sobie w końcu swój ;)

tola2014 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 1533 1534 1535 1536 1537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ