X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    a dzisiaj w nocy urodziła Anjaa :) Kacperka :)

chyba nie będzie miała nic przeciwko że napisałam :)
    Kto to jest Anja? ;-)

Marietta lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć niedzielnie :)
    Ciekawe jak u Poli... No zaczyna się dziać na naszym forum. Teraz coraz cześciej bedziemy trzymac kciuki za rozpakowywujace sie Dziewczyny :)
    Ja wczoraj 38 tydzień zaczelam i przyznam, że córka tak wariowała w brzuchu, że aż podskakiwałam. Wyciąga swoje rączki czy nóżki tak, że aż boli momentami. Dawno tak mi brzuch nie falował itp.
    Jutro mam
    Isc na pi wynik na paciorkowca to pewnie mi szyjkę sprawdzi. Bede spokojniejsza bo dowiem sie czy dotrwam do cc.
    I co robic w przypadku gdy akcja zacznie sie przed terminem? Jechac do szpitala i tak bez skierowania zrobią mi cc? Bo ja nic od mojej lekarki nie dostałam do tej pory...jak to u Was wyglada? Może powinnam do niej zadzwonic?

tola2014 lubi tę wiadomość

• Madziuśka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka, tak jechać po prostu i powiedzieć że masz mieć CC - i tak zrobią USG i zobaczą jak dziecię ułożone. Chyba że masz z innych przyczyn CC to zaświadczenie od lekarza weź ze sobą.

Różyczka lubi tę wiadomość

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 37 tc (36t0d) aaaaaa 28 dni do porodu :) już się nie mogę doczekać aż zobacze synka <3 dziś mi się nawet przyśnił, przewijałam go, ślicznie się do mnie uśmiechał, miał ciemne włoski a raczej meszek :P próbowałam karmić piersią ale ciężko mu było złapać cycka - także tego siè boję..

Zamówiłam w gemini nakładki z madeli, termometr, bio oil, katarek itd. Jutro powinna być paka :)

http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0257388001.html - ostatnio był temat koszulek do karmienia, jest przecena w h&m ,nie wiem czy któraś wspominała o tym ;)

Pasia Anjaa jest na liście majóweczek, dziś nad ranem urodziła ślicznego synka :)

Madziuśka, Evil89, pasia27, Patrycja24, Marietta lubią tę wiadomość

• Evil89 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u Was też tak pochmurno za oknem? Mieliśmy dzisiaj robić sesje zdj ale dziewczyna która miala ją zrobić napisała mi wczoraj wieczorem że nie da rady.. ale umowilam się juz z inna na za tydzień :)

Wczoraj chyba mialam pierwsze skurcze złapalo mnie w samochodzie oprócz twardnienia ból jak na okres taki klujacy w dole brzucha.. jeszcze na kazdej dziurze mialam wrażenie zu umre.. zakręciło mi się w głowie a potem sobie przypomnialam ze trzeba oddychać i po jakis pol godziny przeszło.. wzielam kapiel i nospe ale juz się zastanawialam czy się pakować..

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Jest postep prawie 4 cm,czekam na ktg i lekarza pewnie dadza mi go o 7 jak bd obchod.Wiec zegnam się z wami,odezwe sie jak bede w stanie i Nina mi pozwoli:)buziaki,trzymajcie kciuki za moja pospieszalska i za mnie:)

kciuki nadal zaciśnięte ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie rodzące i gratuluję tym, które już urodziły!

Ja za to niedzielnie z werwą ruszam na zakupy, połazić trochę po galerii. Wcale nie czuję tego boom na poród. Jakbym wcale brzuszka nie miała. ;D

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w ten pochmurny i zimny dzień ;/
    Ale za to dzisiaj pospałyśmy do 10:30 :)

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta wrote:
    Witam w 37 tc (36t0d) aaaaaa 28 dni do porodu :) już się nie mogę doczekać aż zobacze synka <3 dziś mi się nawet przyśnił, przewijałam go, ślicznie się do mnie uśmiechał, miał ciemne włoski a raczej meszek :P próbowałam karmić piersią ale ciężko mu było złapać cycka - także tego siè boję..

Zamówiłam w gemini nakładki z madeli, termometr, bio oil, katarek itd. Jutro powinna być paka :)

http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0257388001.html - ostatnio był temat koszulek do karmienia, jest przecena w h&m ,nie wiem czy któraś wspominała o tym ;)

Pasia Anjaa jest na liście majóweczek, dziś nad ranem urodziła ślicznego synka :)

A to chyba z fb bo tu jej nie kojarzę w ogóle..ale gratulacje

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zesz,podali mi rozkurczowy zastrzyk.bo.nie bylo dalej akcji.I po zastrzyku wstrzymaly mi się skurcze,ja juz nastawiona na porod a oni mnie cofaja,ryczec mi się chce..

• Iwa81 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    A zesz,podali mi rozkurczowy zastrzyk.bo.nie bylo dalej akcji.I po zastrzyku wstrzymaly mi się skurcze,ja juz nastawiona na porod a oni mnie cofaja,ryczec mi się chce..

Trzymaj się Poli, zakładam że wiedzą co robią ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Uuuuu najpier zatrzymują,pozniej jak skurcze i rozwarcie to dają na rozluźnienie...nie chca.oxy podać?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co widzę to Anja miała termin na 9.05 .Jakaś przyczyna była , że już urodziła? czy po prostu tak naturalnie poszło

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbym miała donoszona to by podali a to jeszcze nie dpnoszona

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzial albo zrobi sie rozwarcie albo ustana skurcze,i skurcze ustaly..Rano tez mi dala czopek na rozwarcie i przez 4h byly 4 skurcze.A teraz wszystko mi ustalo po zastrzyku

• malvva Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie w ten pochmurny dzien, ale slyszalam ze od wtorku ma wrocic sloneczko ;)

akcje sie rozkrecaja ale co sie dziwicjuz coraz bliżej ;)

ja juz nie moge sie doczekac wizyty we wtorek ostatnio mialam w 31 tc i mala wazyla 1400 teraz bede w 35 i jestem ciekawa ile przybrała ;)

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Powiedzial albo zrobi sie rozwarcie albo ustana skurcze,i skurcze ustaly..Rano tez mi dala czopek na rozwarcie i przez 4h byly 4 skurcze.A teraz wszystko mi ustalo po zastrzyku
    A ha..
    Kurna takie cos stresujące..eh

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od 2 dni często jest mi niedobrze. Czy Wy też tak macie? Oddychać też mi ciężko czasami.

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Dziewczyny od 2 dni często jest mi niedobrze. Czy Wy też tak macie? Oddychać też mi ciężko czasami.

dzisiaj właśnie mnie muli, a z oddechu tez mi czasami brakuje bo jeszcze mam wysoko brzuch i na przeponę uciska.

km5sdf9h3loowecn.png
  • maimama Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mi też od nocy niedobrze i sama się zastanawiam o co kaman.

‹‹ 1532 1533 1534 1535 1536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ