Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    Dziewczyny czy któraś używała takiego rożka https://babynet.pl/gluck-baby-rozek-kangaroo-muffinki-rw-p-10173.html Co o nim myślicie? Wy planujecie maluchy trzymać na początku w rożkach czy od razu pod kołderkę/kocyk albo w śpiworek? Mam jeden rożek ale zastanawiam się nad jeszcze jednym bo z pościeli na razie zrezygnowałam a nie wiem czy w otulaczu z pieluszki np bambusowej nie będzie za zimno maluszkowi na początku.

Mam podobny rożek, śpiworek, kołderkę i podusię ale to już jak będzie większy. Wiem też że dostanie taki kokon: http://www.tinystar.pl/pl/p/Kokon-niemowlecy-Mieta-/317

Także będziemy próbować w czym mu będzie dobrze :)
    Marzy mi się też taki otulacz: http://whisbear.com/sklep/szczegoly/otulacz-whisbear-cienki-fale-20/wszystkie

Ale na otulacz już nie ma kasy.. Podobno dzieci je uwielbiają bo jest tak samo ciasno jak w brzuchu u mamy :)

f2wlh371tr1ba2by.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka a mnie dziś mała strachu narobiła. od rana tak cichutko była, że zaczęłam się bać .. dotykam brzucha a tam zero ruchów. już zaczęłam świrować. całe szczęście lekko zaczęła się ruszać. ogółem to do południa była straszznie leniwa. dopiero teraz czuję jak się rusza. oby jak najmniej takich zachowań bo wysiądę psychicznie :P

a co do wyprawki to już prasuję ostatnią partię ciuszków :)
    kiedy przygotowujecie łóżeczko? ja chyba tydzień przed porodem dopiero, bo nie chcę żeby się zakurzyło. my już prawie wszystko mamy dla małej, nawet zakupy w aptece zrobione, tak więc jestem spokojna :)

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Ja tak od tygodnia :) Jakoś się nie przejmuję, taka kolej rzeczy ;d

pasia27, ja mam jeszcze całe 44 dni. Będziemy się toczyć razem :P

Ja 42 :P ale coś czuje że to będzie jednak wcześniej :) Ustaliliśmy z Mikołajem że w 38 albo 39 tygodni wychodzi :P

pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, my mamy przygotowaną całą gamę kocyków. Cieńsze i grubsze. Kołderki nie planujemy używać na początku. Wyszłam z założenia, że jeżeli uznam, że trzeba coś dokupić to dokupię. Teraz to w pierwszym lepszym sklepie coś znajdziesz, więc nie ma co się stresować. :)

pasia27 lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Evil89 Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    hejka a mnie dziś mała strachu narobiła. od rana tak cichutko była, że zaczęłam się bać .. dotykam brzucha a tam zero ruchów. już zaczęłam świrować. całe szczęście lekko zaczęła się ruszać. ogółem to do południa była straszznie leniwa. dopiero teraz czuję jak się rusza. oby jak najmniej takich zachowań bo wysiądę psychicznie :P

a co do wyprawki to już prasuję ostatnią partię ciuszków :)
    kiedy przygotowujecie łóżeczko? ja chyba tydzień przed porodem dopiero, bo nie chcę żeby się zakurzyło. my już prawie wszystko mamy dla małej, nawet zakupy w aptece zrobione, tak więc jestem spokojna :)

U mnie na brak ruchów działa zjedzenie czegoś słodkiego :) Od razu dostaje powera :)

asioczek86 lubi tę wiadomość

f2wlh371tr1ba2by.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    Ja 42 :P ale coś czuje że to będzie jednak wcześniej :) Ustaliliśmy z Mikołajem że w 38 albo 39 tygodni wychodzi :P

Nam lekarze 'obiecywali', że wcześniej, bo cały czas coś nie tak było z wynikami.. a teraz jest względnie wszystko ok na sam koniec. Nie czuję żebym miała wcześniej rodzić ;D Za tydzień wizyta, zobaczymy co tym razem nam gin przepowie :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evil89 wrote:
    O w 38-39,by mi pasowało hahahah

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na moją małą niestety słodkie nie działa, próbowałam. moja to ma takie fazy- z rana, z wieczora i jak jem śniadanie lub obiad. jak leżę w łóżku to też. czasem ma tak, że dokazuje a czasem 1 dzień lub 2 siedzi dość cicho że się martwię eh, leniwa teraz, ale mam nadzieję, że jak się urodzi to nie będzie przeciwieństwem ;)

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 nasza Niuńka ma tak samo. Czasem dzień dwa prawie się nie odzywa, ale za to później jak się bierze za nadrabianie to matka ma nocki z głowy ;d

asioczek86 lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee to dobrze że nie jestem jedyna, pocieszasz ;)

wam jeszcze tyle dni zostało a mnie... 25 :) jupii
    oby każda z nas w spokoju dotarła do terminu :) ja czekam na maj :)

Asmee, Evil89, pasia27, Patrycja24 lubią tę wiadomość

17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Guem Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie kocyki do fotelików, takie z wyciętymi otworami na pasy? Na okres letni raczej nie będą takie przydatne, jak myślicie? Szukam co jeszcze by mogło mi się przydać żeby od razu po powrocie do domu nie szukać sklepów.
    U mnie jeszcze 42 dni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 18:19

• hiacynta99. Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi 31 dni zostało :) 35t4d

od soboty męczą mnie dziwne mdłości

Mój Mikołaj coś zmienił pozycje od 2 godzin czuje nogi w żebrach, a zawsze tam tyłek wystawiał :P
    Jest aktywny i to bardzo, chodź częściej też sobie drzemki robi, bo dawniej 24h szalał

To ja tylko w 34t

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea75a1a78b9e.jpg

Na tym zdj jakoś dziwnie nogi mi spuchły ;/ za dużo chodziłam, ale już jest ok wszystko wróciło do normy :)

pasia27, Patrycja24, Carolq, i.am.chappie, Iwa81 lubią tę wiadomość

hsxq6uc.png
  • aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee tam laski!! tocze sie z Wami - 46 dni do porodu! kto przebije?? :D

pasia27, Carolq, hiacynta99. lubią tę wiadomość

ex2b8rib3sp7l0jl.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem, ja mam taki kocyk z Lidla. Póki co uszykowałm go na wyjście ze szpitala, bo pogoda taka dość nieprzewidywalna..

hiacynta99. ślicznie wyglądacie :* Mi też ostatnio nogi puchną.. po całym dniu czuję, że potrzebna im nocna regeneracja ;d W końcu takiego ciężaru nie nosiły jeszcze :)

hiacynta99. lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Baronowa_83 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie odwrotnie. Rano sie budzę napuchnieta a w ciagu dnia schodzi;)

Mama od 03.2010, czas na drugie
    Tadek i Władek w jednym stali domku...
    2r8rqps6ohlhosuf.png
    Szanse jedne na milion - rzekła- spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć.
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guem wrote:
    A macie kocyki do fotelików, takie z wyciętymi otworami na pasy? Na okres letni raczej nie będą takie przydatne, jak myślicie? Szukam co jeszcze by mogło mi się przydać żeby od razu po powrocie do domu nie szukać sklepów.
    U mnie jeszcze 42 dni...
    Ja pieluszka wysciele pod Glowa czy tam.kolo buźki..fotelik ok na podróż czy gdzies podjechsc ale ogólnie preferuje gondole by dziecko spokojnie na plasko lezalo a nie pogięte ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 18:52

Patrycja24 lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasia27 wrote:
    Ja pieluszka wysciele pod Glowa czy tam.kolo buźki..fotelik ok na podróż czy gdzies podjechsc ale ogólnie preferuje gondole by dziecko spokojnie na plasko lezalo a nie pogięte ;-)
    Tez jestem tego zdania. Nawet na Bezpiecznym Maluchu mowili, zeby dzieciaczki w fotelikach byly najmniej jak sie da.

Patrycja24
  • Guem Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia pewnie że jeśli wózek to tylko z gondolą. Fotelik jak dla mnie jest do jazdy w samochodzie a nie po markecie jak się często widzi. Zastanawiam się czy taki kocyk z miejscem na pasy jest potrzebny. Bardziej pewnie zimą się przydaje żeby nie ubierać grubo malucha bo nie można go bezpiecznie zapiąć w foteliku a latem chyba wystarczy nakrycie malucha na czas przejścia z domu do auta gdyby było chłodniej. Myślałam że macie może jakieś doświadczenie z takimi kocykami :)

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do puchniecia to ja i rano i wieczorem niestety. Taki urok. Stopy to mieszcza mi sie tylko w "rozklapane" balerinki. Ostatnio chcialam przymierzyc buty brata (14 lat, rozmiar 40) bo sobie fajne kupil i nie dalam rady

Patrycja24
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak ogolnie to mi zostalo 41 dni do porodu. Teoretycznie :-P
    Jeju, jak to zlecialo. Pamietam test, obawy czy na USG zobaczymy serduszko. Potem czy ciaza rozwija sie prawidlowo. Mimo, ze bardzo dlugo czekalismy, az sie uda to milion mysli jak sobie poradzimy i czy bedziemy dobrymi rodzicami. A teraz Mikus wypycha dupke i to najpiekniejszy czas jaki dotad dane bylo mi przezyc <3

Carolq, i.am.chappie, pasia27 lubią tę wiadomość

Patrycja24
‹‹ 1549 1550 1551 1552 1553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ