Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tola2014 wrote:
    czemu już na ktg musiałaś sie zgłosić? myślałam, że to pod koniec ciąży robią.

cały czas wydaje mi się, że jutro czwartek i jeszcze wstanę o 5 i pojadę do tego netto po cottonsy. ...

No niewiem w sumie moze przez to ze bedzie cc.. nastepne ktg mam juz w szpitalu w przyszla srode..

tola2014 lubi tę wiadomość

tb73anlisarvnmt1.png
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też CC i nie mam żadnych KTG robionych ....

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niewiem :) a na kiedy macie cc?

tb73anlisarvnmt1.png
  • Różyczka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuśka wrote:
    ja też CC i nie mam żadnych KTG robionych ....
    Ja cc za 8 dni i dzisiaj byłam na pierwszym ktg.
    Mam isc za tydzień jeszcze raz.

• Nacia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różyczka wrote:
    Ja cc za 8 dni i dzisiaj byłam na pierwszym ktg.
    Mam isc za tydzień jeszcze raz.

No to u mnie sie troche lekarz pospieszyl.. ciekawe dlaczego..

tb73anlisarvnmt1.png
  • marzenka06 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę na ostatnią wizytę do gina. Wynik z GBS dostanę, dowiem się co i jak jeśli chodzi o cc. No i ciekawe jak to jest z tym ktg. Ja jeszcze nie miałam zleconego. A to konieczne? nie wystarczy, że mi zrobią, jakbym przyszła na oddział przed cc?

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy ginekolodzy nie robia ktg jesli przeplywy są ok,a inni kaza sprawdzac ktg wiec to zalezy od lekarza.Mam kolezanki ktore nigdy nie mialy robionego ktg a ciaze nosily do 40 tyg

• JustyśM Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na ktg w poniedziałek +wizyta i od tej pory co tydzień na ktg (moja ginekolog tak praktykuje po prostu)zawsze to lepiej i będę spokojniejsza.

hiacynta99. lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5sej288cimr979.png[/link]
  • Madziuśka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam CC 05.05

2nn3dqk35aovnvsh.png
    564c5ca56b681.png
    teraz już wierzę że szczęście nadejdzie w maju 2016 :)
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja do pt też ktg codziennie,a te piguly durne krzywo patrza że się przychodzi na ktg.Ale najważniejszy jest spokoj przyszlej mamy a te niech sobie gadaja co chca

• Liley Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwsze, w 32tc. Moja dr Krysia uważa, że to niewiele kosztuje a jest pewna, że wszystko jest w porządku. Zawsze bada też na fotelu i usg z biometrią. Chodzę na nfz. Teraz juz co wizyte /co 3 tyg, po następnej co 2/.

Ja też jestem spokojniejsza. Dziwie się, że niektóre ciężarówki nie miały wcale bo ja chyba z 5 razy w przedniej ciąży u prowadzącej plus w szpitalu.

f2wlepok51d0udm2.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa wiedziałam, że miałam wam cos napisac! Jakis miesiąc temu były te cottonsy w netto, wysłałam męża po 18stej, były 3 ostatnie opakowania, ale były :) w moim mieście 2 netto ale towar wkładają dzień wcześniej wieczorem. Już nie raz obsługę "przyłapałam". Np ostatnio kupilismy wyciskarke w niedziele a miały byc od pon.

Kule dość intensywnie świecą, ja mam 10szt. Mozna bylo tez kupić 20 ale były ostatnie 20ki i mąż zauważył ze przybrudzone. Moim zdaniem warto, chciałam do łóżeczka ale raczej są za mocne. Leżą na komodzie. Zostawiłam zapalone jedną noc i wstawałam gasić bo raziły, mimo ze lubię lekkie światło w nocy.

cholerka, czuje jakby mi sie syn wypychał, mam taki ucisk na szyjkę. Mąż sie smieje, ze zaraz wyciagnie rękę i pokaze nam faka... mi do śmiechu nie jest :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 23:07

pasia27 lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja myszka też po wieczornym prysznicu postanowiła zorganizować w brzuchu tańce. Wypycha się, kopie i maltretuje szyję. Chwilę napierała tak, że zwątpiłam co się dzieje. Brzuch boli jakby @ miała przyjść. Wzięłam nospę i leżę..

A do tego TŻ mnie zirytował. Zabawny chciał być. Mówię mu, że wyglądam jakbym tydzień nie spała, a on mi że współczuje.. no to dopytuję jak taka idiotka i wyszło, że współczuje sobie, że ma tak zaniedbaną kobietę. Wyzwałam od świni, to stwierdził, że 'w sumie ogonek ma'. No to rzuciłam, że 'w sumie... podobnie bezużyteczny'. No i z fochem poszedł spać. Phi, no przecież sam się prosił!

pasia27, NatiB lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa i dobrze mu powiedziałaś :) chlopom od tych naszych hormonów się w dupach już przewraca. Mój mi dzisiaj powiedział, że ma dość "krecenia śmigła" i po połogu musimy sobie odbić. Mi przy dwójce dzieci to sie chyba tylko czkawką odbije!
    Ale fakt, z tą zaniedbaną kobietą przegiął pałe. Ja bym pewnie zdzieliła po łbie. Tym mniejszym.. rano pewnie po fochu nie będzie śladu :) u mojego tak zwykle jest.

Pora spac i rano ruszać na łowy! Tylko kurde mam tyle ubranek dla młodego, że nie mam gdzie tego miescic ale nie umiem sie powstrzymać jak za 1zl sztuka :/ a chociaż humor sobie poprawie.

Takie bóle tez mam, tłumacze młodemu że jeszcze nie czas i wierzę w swój autorytet wychowawczy :)

Asmee, pasia27, NatiB lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz te moje cottonsy ale wczesniej przy malym swiecilam takiego świetlika do kontaktu ze sklepu po 4zl..jakis.kwiatek czy coś..grosze to kosztuje i.mala.pradu ciągle i często.świeciłam cala.noc fajna sprawa a światełko delikatne :-)

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJa się.dziwnie czuje..zaparzylam sobie majeranek i wypilam,rutiniscorbin,teraz prenaleny na noc na gardło...a mój stary wrócił z pracy i tez mowi ze chory i pierwsze co.do calowania Kacpra!ale mnie wkur...no ze po glowie..4razy zwrocilam uwagę i zabrałam małego..potrzebne mi jeszcze żeby maly byl chory a ten osiol jeszcze sapie na niego wrrrr

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzo z Was ma cc jak tam czytam?

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można w tym 37 tyg wziąć espumisan jeszcze?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , ja dzis juz w o wiele lepszym humorku i kondycji niz wczoraj i przedwczoraj :) nareszcie miałam sile wstać z łóżka i czuje sie w miarę ok :) chyba to nie był spadek przed porodem a wina pogody albo czegoś tam ;P hehe
    Mój maź sie uspokoił bo wczoraj jak wrócił to mu płakałam ze nie mam siły ze na pewno urodzę w sobotę itd . ;P
    A dzis wstałam i mowię czekamy do 29 ;P
    Pozdrawiam i życzę miłego dnia :) kto dzis wizytuje ?

Iwa81 lubi tę wiadomość

• aaaguchaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Baby!! U mnie kolejna noc kipskawa.. Polozylam sie przed 24, to przed pierwsza na siku jeszcze wdrawalam.. Czyli zasnelam po 1wszej a pobudka tadaaam ok 5-bo do diabetologa kontrole mam. Wiec siedzę (na szczęście 2w kolejce). Co do tej bezsenności to z rana tak jedzac śniadanie znalazłam potemcjalna przyczynę (a przynajmniej cos co nieźle wpływa) nóż na gardle bo do 29.04musze złożyć magisterkę w dziekanacie (juz pomijam ze poród.. I wszystko z nim związane) oj.. Zamiast spać poki moge to o. 3goodzinki max... W dzien tez nie pośpię.... I znów wrocila do mnie chcica na papierosy (palilam przed ciąża ale rzucilam jak tylko okazalo się ze mam bhcg podwyższone) pieprzony stres.. Odeśpię go za hehe kilka lat :D

ex2b8rib3sp7l0jl.png
‹‹ 1551 1552 1553 1554 1555 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ