Majóweczki 2016 :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Malva łącze się w bólu, tez mam katar,kaszel i ból pleców, naprawdę kiepsko się czuję. Popijam herbatki z miodem i sokiem z malin,a inhalacje polecam z soli i sody, tez sobie później zrobię. Potem w tej wodzie jeszcze gorącej mocze stopy, ubieram skarpetki i do łóżka.
malvva lubi tę wiadomość
-
Witamy sie i my. U nas pochmurno, ale cieplo. Bylam zalatwic nowa umowe na neta to sie zgrzalam. Ja Wam powiem, ze dla mnie najgorsze teraz sa bole w nocy. Tzn.boli mnie caly dol i kregoslup jak wstaje do kibelka a nawet jak sie przekrecam z boku na bok. Ale damy rade
kto jak nie my?
Patrycja24 -
Hej hej!
U nas dziś pogoda super, idealna na spacerek.. a mnie praca w domu trzyma ;/. Może wieczorkiem uda sie gdzieś wyjść choć na chwilę.
Patrycja24, u mnie w nocy to samo.. a do tego brzuch boli i twardnieje. Nie wiem czy przez sen za bardzo się na nim kłade nieświadomie czy to już tam ma być ;d. -
Asmee wrote:Hej hej!
U nas dziś pogoda super, idealna na spacerek.. a mnie praca w domu trzyma ;/. Może wieczorkiem uda sie gdzieś wyjść choć na chwilę.
Patrycja24, u mnie w nocy to samo.. a do tego brzuch boli i twardnieje. Nie wiem czy przez sen za bardzo się na nim kłade nieświadomie czy to już tam ma być ;d.Patrycja24 -
No wlasnie na to wychodzi,więc już się na zaden dzień nie nastawiam.Doszla pewnie do wniosku,ze jak w niedz jej nie chcieli to ona na zlosc jeszcze sobie w brzuszku posiedzi.
A jak lezalam na ktg jedna dziewczynę bylo słychać z porodowki jak się darla,moze z 4 razy krzyknęła i bylo slychac dZiecko a ja się poplakalam,ze nowe zycie wysZlo na swiat:)Asmee, Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość
-
Nacia wrote:Dziewczyny od samego rana meczy mnie straszny bol w prawym posladku
tak jakby kosc? Kuzwa nie moge sie wogole ruszac tak boli ;( co to moze byc? Rwa kulszowa?
miałam tak w lewym poslodku i promieniowało w dól co jakis czas powraca ten bol mysle ze dzidzia na nerw uciskaNacia lubi tę wiadomość
-
Nacia wrote:Dziewczyny od samego rana meczy mnie straszny bol w prawym posladku
tak jakby kosc? Kuzwa nie moge sie wogole ruszac tak boli ;( co to moze byc? Rwa kulszowa?
mnie też czasami to złapie, że zacznie kłuć na pośladku i promieniuje do udam niby to objaw rwy, ale nigdy u mnie nie trwało dłużej niż kilka minut. -
No wlasnie ja mialam taki bol juz bardzo czesto w posladku.. ale nigdy nie zwracalam na to uwagi bo przechodzilo po chwili.. a dzisiaj to nogi spuchniete no i ani siedziec ani chodzic ani lezec no nic.. od rana utrzymuje sie.. ehh.. moze przejdzie..
-
nick nieaktualny
-
Kurka dziewczyny, tak was rozkłada?! Suszcie noski, bo zaraz porody, niech maluchy nie widzą zagilanych mam, wiecie, pierwsze wrażenie najważniejsze!
Dotarłam na te lumpy i nie żałuję! za 47zł nakupiłam 2 torby w tym kilka perełekPiorą się, zaraz suszę i mogę nosić
bo teraz to już niestety tylko ala worek i można dumnie nosić brzuch.
Pasia pytałaś o cięcie - faktycznie dużo nas 'zamkowych'. Ja muszę mieć bo mam obniżoną siłę mieśniową i nie wypcham dziecka. Poza tym mam za wąskie biodra. Generalnie już łapie schizy - w pierwszej ciąży lekarze bogowie stwierdzili, że mogę sobie podetrzeć d.. swoimi skierowaniami i mam rodzić naturalnie. Prowadząca ekspresem wysyłała mnie do innego szpitala, a i tak już trafiłam ze skurczami. Niby wszystko skończyło się dobrze, ale podkopali tak moją pewność siebie, że do dzisiaj mam ryskę na psychice.. Niewybredne komentarze zrobiły swoje. Do dziś cierpnie mi skóra na samą myśl o tym co przeżyłam. Dzisiaj bym sobie pewnie nie pozwoliła, ale wtedy byłam młoda i głupia, do tego bardzo bałam się o małą.
Cholernie wam zazdroszczę że tak szybko zachodzicie w ciąże.. my z mężulem o córę prawie 3 lata, o syna 7mscy.. i wcale siebie nie unikaliśmywręcz przeciwnie..
A i pochwalę się, wiadomość dnia!
Moja niunia dostała się do przedszkolaleciała już szukać sukienek, które ubierze
Na katar jak Baronowa pisała, pomaga ta mgiełka zabłocka. Wkrapiałam do nocha i wysuszało. Pomógł też prenalen katar i inhalacje amolemmalvva, pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość