Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majóweczki 2016 :D
Odpowiedz

Majóweczki 2016 :D

Oceń ten wątek:
  • maimama Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malva łącze się w bólu, tez mam katar,kaszel i ból pleców, naprawdę kiepsko się czuję. Popijam herbatki z miodem i sokiem z malin,a inhalacje polecam z soli i sody, tez sobie później zrobię. Potem w tej wodzie jeszcze gorącej mocze stopy, ubieram skarpetki i do łóżka.

malvva lubi tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się pochorowalyscie...ja 3 razy ucieklam od przeziębienia i pilam tylko syrop z.cebuli,z czosnkiem i miodem

• Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my. U nas pochmurno, ale cieplo. Bylam zalatwic nowa umowe na neta to sie zgrzalam. Ja Wam powiem, ze dla mnie najgorsze teraz sa bole w nocy. Tzn.boli mnie caly dol i kregoslup jak wstaje do kibelka a nawet jak sie przekrecam z boku na bok. Ale damy rade :-P kto jak nie my?

Patrycja24
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!
    U nas dziś pogoda super, idealna na spacerek.. a mnie praca w domu trzyma ;/. Może wieczorkiem uda sie gdzieś wyjść choć na chwilę.

Patrycja24, u mnie w nocy to samo.. a do tego brzuch boli i twardnieje. Nie wiem czy przez sen za bardzo się na nim kłade nieświadomie czy to już tam ma być ;d.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Patrycja24 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Hej hej!
    U nas dziś pogoda super, idealna na spacerek.. a mnie praca w domu trzyma ;/. Może wieczorkiem uda sie gdzieś wyjść choć na chwilę.

Patrycja24, u mnie w nocy to samo.. a do tego brzuch boli i twardnieje. Nie wiem czy przez sen za bardzo się na nim kłade nieświadomie czy to już tam ma być ;d.
    Ja tak mam obojetnie w jakiej pozycji leze niestety. Jak juz sie wygramole z wyrka to poruszam sie jak stara babcia. Ech, uroki ciazy.

Patrycja24
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    Nasza chyba przeczeka nawet i ten ptw bo dzisiaj zero skurczy na ktg

może niunia stwierdziła że jednak jej się aż tak nie spieszy ;)

km5sdf9h3loowecn.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie na to wychodzi,więc już się na zaden dzień nie nastawiam.Doszla pewnie do wniosku,ze jak w niedz jej nie chcieli to ona na zlosc jeszcze sobie w brzuszku posiedzi.
    A jak lezalam na ktg jedna dziewczynę bylo słychać z porodowki jak się darla,moze z 4 razy krzyknęła i bylo slychac dZiecko a ja się poplakalam,ze nowe zycie wysZlo na swiat:)

Asmee, Iwa81, pasia27 lubią tę wiadomość

• Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A miała ktoras z was kiedyś masaż szyjki?

• Aniu_leczka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poli9106 wrote:
    A miała ktoras z was kiedyś masaż szyjki?

Ja miałam przy porodzie,w skurczu.Ból nie do opisania.Ale tylko to ruszyło moją szyjkę bo skurcze co 5 min parę godzin a ona ani drgnęła,a po tym jakoś się udało

relg3e5e9ky1omot.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od samego rana meczy mnie straszny bol w prawym posladku :/ tak jakby kosc? Kuzwa nie moge sie wogole ruszac tak boli ;( co to moze byc? Rwa kulszowa?

tb73anlisarvnmt1.png
  • Poli9106 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mnie to czeka,ale.Juz zapowiedzialam swojemu ze jutro poranek bedzie jego a po poludniu pani ginekolog:)

pasia27 lubi tę wiadomość

• malvva Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:
    Dziewczyny od samego rana meczy mnie straszny bol w prawym posladku :/ tak jakby kosc? Kuzwa nie moge sie wogole ruszac tak boli ;( co to moze byc? Rwa kulszowa?

miałam tak w lewym poslodku i promieniowało w dól co jakis czas powraca ten bol mysle ze dzidzia na nerw uciska

Nacia lubi tę wiadomość

km5s8u69j7y5auw8.png

Malwina
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nacia wrote:

mnie też czasami to złapie, że zacznie kłuć na pośladku i promieniuje do udam niby to objaw rwy, ale nigdy u mnie nie trwało dłużej niż kilka minut.

km5sdf9h3loowecn.png
  • Iwa81 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mykam dziewczynki na szkołę rodzenia,
    te które borykają się z przeziębieniem - kurujcie się
    Poli - tj piszesz, na luzie, będzie dobrze :)

do później ;)

malvva lubi tę wiadomość

km5sdf9h3loowecn.png
  • Nacia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie ja mialam taki bol juz bardzo czesto w posladku.. ale nigdy nie zwracalam na to uwagi bo przechodzilo po chwili.. a dzisiaj to nogi spuchniete no i ani siedziec ani chodzic ani lezec no nic.. od rana utrzymuje sie.. ehh.. moze przejdzie.. :(

tb73anlisarvnmt1.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj bralo choróbsko i zaparzylam sobie majeranek i na noc wypilam szklane a w nocy tyle flegmy zeszlo i dzis.prawie zdrowa!polecam!
    Mojemu tez dzis zaparzylam i razem sie kupujemy :-)

malvva lubi tę wiadomość

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś w urzędzie miasta zapytać czy dziecko może być zameldowanie tu gdzie teraz mąż jest zameldoway. Powiedziały babeczki,ze może i ja nie muszę się meldowac w nowe miejsce

Carolq lubi tę wiadomość

• marzenka06 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasia a jakie proporcje jeśli chodzi o ten majeranek? Taki sypkich z wodą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 15:49

zrz682c3xdy3h4kv.png
  • pasia27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka06 wrote:
    Pasia a jakie proporcje jeśli chodzi o ten majeranek? Taki sypkich z wodą?
    Zalewam wrzątkiem 2plaskie lyzeczki zwykłego majeranku ..parze ,odcedzam i wypijam
    Pozniej dolewka i wypijam w cisgu dnia a.woeczorem znów mocny parze

3i498u698lx7etrf.png
    zrz6sg189ii5w2ru.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka dziewczyny, tak was rozkłada?! Suszcie noski, bo zaraz porody, niech maluchy nie widzą zagilanych mam, wiecie, pierwsze wrażenie najważniejsze!

Dotarłam na te lumpy i nie żałuję! za 47zł nakupiłam 2 torby w tym kilka perełek :) Piorą się, zaraz suszę i mogę nosić :D bo teraz to już niestety tylko ala worek i można dumnie nosić brzuch.

Pasia pytałaś o cięcie - faktycznie dużo nas 'zamkowych'. Ja muszę mieć bo mam obniżoną siłę mieśniową i nie wypcham dziecka. Poza tym mam za wąskie biodra. Generalnie już łapie schizy - w pierwszej ciąży lekarze bogowie stwierdzili, że mogę sobie podetrzeć d.. swoimi skierowaniami i mam rodzić naturalnie. Prowadząca ekspresem wysyłała mnie do innego szpitala, a i tak już trafiłam ze skurczami. Niby wszystko skończyło się dobrze, ale podkopali tak moją pewność siebie, że do dzisiaj mam ryskę na psychice.. Niewybredne komentarze zrobiły swoje. Do dziś cierpnie mi skóra na samą myśl o tym co przeżyłam. Dzisiaj bym sobie pewnie nie pozwoliła, ale wtedy byłam młoda i głupia, do tego bardzo bałam się o małą.

Cholernie wam zazdroszczę że tak szybko zachodzicie w ciąże.. my z mężulem o córę prawie 3 lata, o syna 7mscy.. i wcale siebie nie unikaliśmy :) wręcz przeciwnie..

A i pochwalę się, wiadomość dnia!
    Moja niunia dostała się do przedszkola ;) leciała już szukać sukienek, które ubierze :P

Na katar jak Baronowa pisała, pomaga ta mgiełka zabłocka. Wkrapiałam do nocha i wysuszało. Pomógł też prenalen katar i inhalacje amolem ;)

malvva, pasia27, Iwa81 lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
‹‹ 1553 1554 1555 1556 1557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ